CUMHURBAŞKANI TRABZONLU VEKİLLE GİTTİ

 Pakistan’a Giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yanında Bakın Kim Vardı? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan’ı kapsayan yurt dışı gezisine çıktı. Ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye-Pakistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Pakistan ve Özbekistan resmî ziyaretlerinde; eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Veysi Kaynak ve Tuğrul Türkeş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci  ve Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da katıldı.



Ziyaretle ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,   Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin’in davetine icabetle yaptığı resmî ziyaretinin Türkiye’den Pakistan’a 6 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğu belirterek “ ziyaretimizde Pakistan ile ticaret ve ekonomi yanında, savunma sanayii, enerji, güvenlik ve altyapı yatırımları gibi alanlarda da yeni iş birliği imkânları görüşülecek. İki ülke arasında gerçekleşen üst düzey ziyaretlerin, siyasi gelişmelerin mükemmel seviyede geliştiğinin göstergesidir” dedi.



PAKİSTAN YOLUNDA TRABZON…!

Muhammet Balta’nın Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan ile birlikte aynı uçakta, Pakistan’a gitmesinden merak ettiğimiz bir başka konu ise, Trabzon hiç gündeme geldi mi?
Erdoğan bu tür seyahatlerde gelenek haline getirmiştir, beraberindeki milletvekilleri ile uçakta kendisine ayrılan özel bölümde yüz yüze görüşmeler yapıyor. Bu görüşmeler ciddi memleket meseleleri olduğu gibi Cumhurbaşka’nın o milletvekili vasıtası ile il’in hakkında bilgiler alması da görüşmenin bir başka konusu oluyor.



Cumhurbaşkanı, Muhammet Balta ile de yüz yüze uçakta görüştüğü haberini aldık. Ve Trabzon da masaya detaylı bir şekilde yatırıldı. Erdoğan, Trabzon ile ilgili olarak Balta’dan her anlamda detay bilgi aldı. Trabzon’da yatırımlar, teşkilatın çalışmaları, belediyelerin performansına kadar bütün bir Trabzon meseleleri masaya yattı.

REVİ, ANKARA’DAN DÖNÜNCE…!

Ak Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi Ankara’dan döndü. Döndüğü gibi de kendini parti çalışmalarının içinde buldu. Revi’nin bu sefer Ankara seferinden il başkanlığına yeniden adaylığı ile ilgili olarak bir teması olacağını biliyorduk. Revi Ankara’dan döndüğünde moralinin son derece yüksek olduğu gözlemlendi. Bu durum, Revi yeniden adaylığı ile ilgili olarak genel merkezden yeşil ışık aldı diye yorumlandı. Ancak Trabzon Ak Parti dinamik bir parti ve herkesin gözü de il başkanlığında. Genel Merkez her ne kadar il başkanlığı seçimlerinde iki listeli bir yarış istemiyor olsa da Ak Parti’de Revi’ye rakip çıkacak bir çok dinamik grup var. Bu gruplar şu anda kendi adaylarını empoze etmeye çalışıyor.
Faruk Kanca, Ömer Tosun, Zeyyat Kafkas, Muammer Şahin, Mustafa Yanmış, Ergin Aydın’ın il başkan adaylığı için lobi yapanlar, Revi’nin Ankara’dan moralle dönmüş olmasından hiç etkilenmemişe benziyorlar.



TRABZON SORUMLUSU OF’U ÖRNEK GÖSTERDİ

Ak Parti’nin Trabzon teşkilatlarından sorumlusu Zonguldak eski milletvekili Polat Türkmen,bütün ilçe teşkilatlarına yaptığı ziyaretlerden sonra Of ilçe teşkilatında gördüğü “15 Temmuz şehitler” köşesini bütün ilçe teşkilatlarına örnek gösterdiği öğrenildi. Trabzon’da ilçe teşkilatları basında 15 Temmuz şehitlerini özel bir bölüm sadece Of ilçe binasında var. Bu durum Polat’ın da dikkatini çekti. İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’nun tebrik ettik. Ve Of il teşkilat binasındaki bu özel bölümü diğer ilçelere de örnek olarak gösterdi.Şimdi Polat’ın gösterdiği örnek ile Of’un haricindeki ilçe binalarında da 15 Temmuz şehitleri özel bölümü oluşturulacak.



KILIÇDAROĞLU’NUN GÜNGÖR’E JESTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon merkezli genişletilmiş il başkanları toplantısını Trabzon’da niye yaptı. Oysa, toplantısın daha önce Giresun’da yapılması planlanmıştı. Ancak Kılıçdaroğlu, özellikle Trabzon’da partisine yeni bir heyecan ve can katan il başkanı Turgay Göngör’e manevi desteğini göstermek için toplantıyı Trabzon’a aldı. Böylelikle Kılıçdaroğlu, en güvendiği il başkanları arasında yer alan Turgay Güngör’e de desteğini vermiş oldu. Turgay Güngör, il başkanları toplantısına ev sahipliği yapacak. Bunun için çok titiz plan ve program hazırlıyor. Hiçbir eksikliğin ve aksaklığı olmaması için iki günden bu yana müthiş çalışıyor. Güngör için de önemli bir sınav olacak olan bu toplantıda, CHP il başkanları Türkiye’ye keskin ve önemli bir mesaj verecek.



AKKAYA, BÜTÜN TRABZON’LA NE KURUYOR?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Mustafa Akkaya, bütün bir Trabzon ile Whatsapp gurubu kuruyor. Şu anda kolay ezberlenen ve akılda tutulabilen bir numara almak için ilgili GSM şirketlerine başvuran Akkaya, bu numarayı aldığında, numarayı bütün bir Trabzon’a ilen edecek ve Whatsapp üzerinde haberleşecek. Vatandaşın belediye hizmetleri ile ilgili taleplerinin anında yerine getirilmesi için planlan bu programla, Akkaya, halka hiperaktif haberleşecek.
Bu haberleşmede öncelik belediye hizmetleri ile ilgili talepler olacak.
Mesela, bunlar ne olacak.
Cadde ve sokaklardaki eksiklik ve aksaklıklar. Park ve bahçelerdeki ihtiyaçlar. Kaldırım sorunları, kaldırım işgalleri ve özellikle araçların kaldırımlarda park yaparak yayaların hakkını gasp etmeleri.
Whatsapp haberleşmesi bu ihtiyaçlar ve talepler için kullanılacak.