CUMHURBAŞKANI TRABZON’DA İLK KEZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyazı Spor Kompleksi’nin açılışı için dün gece Trabzon’a geldi. Trabzon Havalimanında 0 dereceye kadar düşen soğuk havaya rağmen Trabzonlu yüzlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak için havalimanına akın etti. Cumhurbaşkanı alana iner inmez, hızlı bir şeklide VIP sonuna kadar uzanan kuyruktaki bürokratlar, siyasetçilerle tokalaştı. Cumhurbaşkanını karşılamaya gelenler arasında eski Bakanlardan Erdoğan Bayarktar ile Faruk Özak’da vardı.

Erdoğan iki isimle de merhabalaşarak ‘Nasıl Faruk Bey, Erdoğan Bey nasılsın’ dedi. Kayseri’deki patlama nedeniyle Erdoğan’ın morali oldukça bozuktu ve çok düşünceli olduğu gözlemlendi. Otobüse çıkarak kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu arada yapılan tezahüratları da ‘Az müsaade edin çocuklar’ diyerek biraz neşesiz bir şekilde kesti. Kısa konuşmanın ardından Erdoğan Ramada Otel’e giderek istirahate çekildi.

GÜNEŞ'İN ÇIKIŞI MEDİCAL PARK İDDİASI

Bugün açılışı gerçekleştirilecek olan Trabzon Akyazı Spor Kompleksi’nin ismi halen daha sürpriz bir şekilde saklanıyor. Şenol Güneş isminin verileceğini Başkan Muharrem Usta canlı yayında re
smen duyurmuştu. Fakat dün gece sosyal medyada Şenol Güneş’in ‘Başkasının ismi verilirse daha mutlu olurum’ şeklinde bir ifade kullandığı ifade edildi. Fakat doğrulanmadı.

Belli olmaz bu doğru da olabilir, çünkü Şenol Güneş ismini isteyenler kadar istemeyenlerinde olduğunu isim açıklandığı günden bu yana gelen tepkilerden herkes gördü. Belki de Şenol Güneş ‘Ne olur ne olmaz’ diyerek böyle bir şey söyleme ihtiyacı duymuş olabilir.

Sponsor meselesi de sır gibi saklanmaya devam etti. Vestel ile 50 milyon dolara anlaşıldığı iddiası 1 ay önce gündeme gelmişti, sonra stadyumun teknolojik alt yapısını da yapan Turkcell ismi gündeme geldi.

Dün gece elimize ulaşan bir bilgi ise çok ama çok sürpriz oldu. İddialara göre stadyuma son anda Medical Park isminin verildiği idi. Bilgiyi gece teyit edemedik ama tabelalarında basıldığı yönünde iddialar kafaları iyice karıştırdı.

Spor Toto ismi de gündeme gelmişti fakat bu isim sadece sosyal tesislerde geçerli olacağı ifade edildi. Yani Mehmet Ali Yılmaz isminin yerine Spor toto isminin kullanılacağı ifade edilmişti.


Artık saatler kaldı, kim sponsor merak ediliyor. Dileriz Trabzonspor’un adına yakışır bir isim olur.

AKYAZI İÇİN KAMPANYAYA KOŞ

Trabzonspor tarihinin en önemli günlerinden birisini bugün yaşamaya hazırlanıyor. Yapımı yıllar süren Akyazı Stadı bugün büyük bir tören ile açılacak. Tören programında aslında birçok sosyal aktivite vardı fakat terör eylemleri ve toprağa verdiğinimiz onlarca şehidimize saygı için tüm programlar iptal edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştireceği Akyazı için kampanya başlatıldı. Trabzonspor’un yeni yuvası Akyazı’ya gelecek olan herkese “Milli Birliğimizi ve beraberliğimizi haykırmak için bayrağını al gel” çağrısı yapıldı. Bordo Mavili taraftarların kampanyaya büyük destek vereceği öngörülürken Akyazı Stadı’nın bugün Türk Bayrakları ile kırmızı beyaza bürünmesi bekleniyor.

Açılışta çok güzel sürprizlerde olacak, Trabzonzonspor’u bugünlere getirelenler onurlandırılacak, mesela bir tanesini söyleyelim. Hüseyin Avni Aker. Onun adına bir teşekkür plaketi hazırlandı. Ailesinden biri isme taktim edilecek. Ve Hüseyin Avni Aker isminin Stadyumun eski yerinde gerçekleştirilecek projelerde yaşatılacağı ifade edilecek. Bunun gibi birçok önemli ana tanık olmak ve Trabzonspor’un yeni yuvasını görmek için tüm taraftarımızı Akyazı’ya bekliyoruz.

DÜNYANIN GÖZÜ AKYAZI’DA OLACAK

2013 Kasım ayında temelleri atılan Akyazı Stadyumu’nun açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani de katılacak. Katar Emiri El Sani’nin bugün şehre gelmesi bekleniyor. Katar Büyükelçisi Salem Al Shafi dün şehre geldi. VİP’te kendisini Trabzonspor Yöneticisi Gökhan Saral karşıladı. Büyükelçi Al Shafi şehri tanıyor. Geçtiğimiz aylarda bizzat Trabzon’a gelmişti. Trabzonspor tesislerine götürülüp, Başkan Muharrem Usta ile birlikte stat gezdirilmişti. Arından turistlik mekanlara götürülüp meşhur Akçaabat Köftesi yedirilmişti. Yani şehri yakından tanıyan bir isim. Ama Katar Emiri El Sani şehre ilk kez geliyor. Kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat havalimanında karşılayacak. Hatta Erdoğan’ın Katar Emiri’ni helikopterle beraber şehrin üzerinde gezdireceği ve Trabzon’u kendisine havadan anlatacağı söyleniyor. Katar Emiri’nin Akyazı’daki açılışta şehre de bir müjde vermesi bekleniyor. Hem Körfez Ülkelerinin hem de tüm Türkiye’nin gözü bu akşam gerçekleşecek olan açılışta olacak

MHP TRABZON’DA BAŞKANLIK VE REFERANDUM KRİZİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ile İstanbul Milletvekili MYK üyesi İsmail Faruk Aksu yeni anayasa harekatına başladı. Doğu Karadeniz çalışmaları çerçevesinde dün Trabzon’da toplantıya katıldılar. Ayhan ve Aksu Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan MHP Siyasi Gelişmelerle Bilgilendirme toplantısından önce Trabzon basını ile bir araya gelmek istedi. Genel Başkan Yardımcısı Ayhan ve MYK üyesi Aksu kahvaltılarını geniş katılım sağlayan basın mensuplarıyla birlikte yaptı. Ayhan daha önceki Trabzon anılarını anlattı. Bir de basın mensuplarına Trabzon basınının çok güçlü olduğunu iletti. Hatta “Diğer illere gidiyoruz iki gazeteci fotoğraf çekip basın metnini alıp gidiyorlar. Trabzon’un basını güçlü” yorumunda bulundu. Gazeteciler de, “Biz sormadan, sorgulamadan bırakmayın” esprisinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Aydın program sonunda da Trabzonlu gazeteci arkadaşlarımızla bir anımız olsun diyerek toplu fotoğraf çektirdi. MHP’li isimler ardından

parti binalarına sonrasında da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya geçti. MHP Siyasi Gelişmelerle Bilgilendirme toplantısında başkanlık krizi yaşandı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya çok sayıda MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın katıldığı toplantıda, MHP’li üyeler partinin Başkanlık sistemi, Anayasa değişikliği ve referandum konusunda bilgilendirmeler bekledi. Ancak toplantıda ülkenin gündeminde olan 3 ana başlığa fazla yer verilememesi üzerine uzun süredir partide hizmet veren MHP’liler sitem etti. Genel başkan yardımcısı Emin Haluk Ayhan’a seslenen partililer, ‘Başkanlık sistemi ve referandum hakkında fazla bir şey söylemediniz. Kafamızda sorular var’ diyerek konuşulmasını istedi. Ancak partililerin bu talebi üzerine ‘İl başkanlığına giderek gereken tüm detayları öğrenebilirsiniz’ cevabını alınca kriz çıktı. Bazı partililer salonu terk ederken bazıları partililer ise uygulamadan memnun olmadıklarını dile getirdi.

SİNİRİNİ BASINDAN ÇIKARAN BAŞKAN

Trabzon’un en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Çömlekçi’de bazı hak sahipleri paralarını almak için uzlaşma yolunu seçerken bazı hak sahiplerinin isyanı ise devam ediyor. Konuyla ile ilgili dün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Çömlekçi – İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sayın Dursun Ali Düzenli bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda hak sahiplerinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin teklif ettiği fiyatı uygun görerek anlaşıyor çoğunluğu ise fiyatların düşük olmasından dolayı anlaşmaya sıcak bakmıyor. 2014 yılından bu yana 3 etap şeklinde başlatılan Çömlekçi kentsel dönüşümü kapsamında son etaba gelindi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarla doğrudan anlaşarak arazilerini satın alırken mahkeme yoluyla da bir çok vatandaşla anlaştı. Ancak 3. Etapta hak sahipleriyle anlaşmakta zorlanan Trabzon Büyükşehir Belediyesi için Düzenli çözüm önerisinde bulundu. Düzenli, Çömlekçi’de hak sahiplerinin bölgenin imara açılmasını veya daire karşılığında kendilerine daire verilmesini talep etti. Bu sırada sadece basın mensuplarının yer aldığı toplantıda haksızlık yapıldığını düşünen Düzenli sinirini adeta basın mensuplarından çıkardı. Toplantıda Düzenli sesini sürekli olarak yükseltince ve bağırınca basın mensupları tarafından uyarıldı. Toplantıda sadece basın mensuplarının olduğuna dikkat çekilince Düzenli ise bu uyarı üzerine’ Özür diliyorum sizinle bir sorunumuz yok’ dedi ve daha sakin bir şekilde açıklamasını tamamladı.