CUMHURBAŞKANI İLE TRABZONSPOR ÇAKIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a geliyor.

Tarih 25 Ağustos Pazar.

Trabzon meydanından vatandaşlara seslenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Trabzon'da ki yatırımların toplu açılış törenini gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a geleceği gün ajandasında başka bir program yok.

Rize ve Artvin programları bir gün önce. Fakat o gün yine şehir çok önemli bir müsabakayı bekliyor olacak.

Malatyaspor ile 19.15’te karşılaşacak olan Trabzonspor ve taraftarı için çok önemli bir gün.

Cumhurbaşkanı Erdogan’ın gelişi ile de çakışınca tabi ki bu günün önemi iki kat artıyor

Trabzon yine en yoğun günlerinden birini yaşıyor olacak.

Akıllarda o soru, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzonspor-Malatyaspor karşılaşmasına gidecek mi?"

Kim bilir bel ki de gider... 


TRABZON’DA İL BAŞKANLIĞI KULİSLERİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongreleri öne çekince, AK Parti olarak galibiyetle çıkmış olan Trabzon’da da kongre kulisleri hareketlendi.

Görevinin başında olan İl Başkanı Haydar Revi’ye karşı her gün yeri bir isim ortaya atılıyor. 

Tabi ki Revi’de bunun farkında ve kendisine karşı bir operasyon yapıldığını düşünmesi çok doğal.

Operasyon aslında bugün değil yerel seçimler öncesinde başlamıştı.

Sadece Revi değil ismi kullanılan isimler de bu operasyonun farkında.

Belli bir cenah her nedense Trabzon’daki tüm teşkilatların değişip kendi kontrolüne geçmesi adına bir film peşinde.

Fakat bunun kolay olmayacağını söyleyelim.

Çünkü her şey matematiğe bakar ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan insanların zaaflarının kullanılmasından nefret eder.

Özellikle de bu sağlıkla ilgili ise. İşte bu noktada plan yapanlar kuru tahtaya bastı diyor Revi’ye yakın ekipler.

Revi, girdiği her seçimi galibiyetle sonuçlandırmış, ismi hiç tartışılmamış tartışılan tek yönü ‘Çok iyi ve ılımlı bir insan bu kadar iyi niyetli olmamalı’ eleştirisi olmuştur.

Partinin eski ağır toplarından bir isim ‘Birileri davayı ve teşkilatçılığı bilmediği için kendi ayağına kurşun sıkıyor’ diyerek önemli bin mesaj verdi.

Mesajı kime verdi bilemiyoruz ama, görünen o ki partinin ildeki en önemli ismine yapılan operasyondan şimdiden herkesin haberi var. 

AHMET AĞAOĞLU’NA ÇOK CİDDİ UYARI 

Papatya falına dönen Daniel Sturridge transferi ile ilgili farklı bilgiler Trabzonspor gündemini meşgul etmeye devam ederken koyu bir Trabzonspor taraftarı olan dünyanın sayılı Ro-Ro şirketlerinden birinin sahibi olan ve gemilerinin birçoğunu bordo mavi renge boyayan ünlü işadamı eski Trabzonspor Yöneticisi Yahya Karahasan çok kritik, altı dolu önemli bir bilgi paylaşımında bulunarak Ahmet Ağaoğlu ve yönetimini uyardı.

Sadece Türkiye değil dünya futbolunu da çok dikkatli bir şekilde takip eden Karahasan’ın uyarısı şu şekilde.

“Daniel Sturridge, Liverpool’da sözleşmesi uzatılmayan! Sezonun başlamasına rağmen elinde bonservisi olmasina rağmen kulüp bulamaması sizin kafanızda soru işareti bırakmıyor mu? Yetenekleri sayesinde tırmandığı basamakları, sürekli sakatlanması, takımdaki gençler uzerindeki olumsuz etkileri ve takım için değilde kendi için oynaması düşüşünün en büyük sebepleridir ve bunlardan dolayıda artık ingiliz takımlarınca istenmemektedir.

Umarım Trabzonspor Yönetimi büyük bir hataya imza atmaz..

Belki Sturridge’nin olumlu yanları da vardır Ama Karahasan’ın bu çok önemli uyarısının da mutlaka dikkate alınması, değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyoruz. 

TRABZON O EVE AKIN ETTİ 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’ın babası hayırsever işadamı Ömer Demirtaş’ın 43 günlük hac görevinden dönmesi nedeniyle Trabzon siyaseti, Demirtaş ailesinin Arsin’deki evine akın etti.

Trabzon Milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları ve daha birçok isim iki gündür Demirtaş ailesine Allah kabul etsine gidiyor.

Bu kadar siyasetçinin olduğu bir evde siyaset konuşulmuyor mu? derseniz.

Tabi ki hayır diyebiliriz. Çünkü siyasetin hiç konuşulmaması gereken ziyaretler bunlar. AK Parti Trabzon İl Başkanı. Yönetimi ile birlikte, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu  ise Milletvekili Muhammet Balta ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile hacı evine ziyarette bulundu.

Ziyarete giden en ilginç isim ise İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık oldu. Geç saatte hacı evini ziyaret eden. Bıyık Demirtaş ailesiyle uzun uzun sohbet etti.

Bıyık sıra dışı ziyareti ile Trabzon’da ezber bozmaya devam ediyor.

BÜYÜKŞEHRİN GÖZÜ ORTAHİSAR’DA

Ortahisar Belediyesi’nin yürüttüğü “Pazarkapı Mahallesi Yeni Yaşam Alanı” Projesi’nde sona gelindi. Projede olan 61 adet dükkan, 16 ofis, 29 konut ve Kaymakamlık Binası ile Ortahisar Belediye binası tamamlandı. Artık son rütuşları gerçekleştiriliyor. Bu yapıların tamamlanmasını en çok da Ortahisar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bekliyor. 

Ortahisar Belediyesi artık Büyükşehir Belediyesi’yle aynı binayı kullanmayacak. Kendisine ait binasında hizmet verecek. Hem karışıklık ortadan kalkacak hem de görev dağılımı daha net olacak. 

Aynı zamanda taşınma olayını Büyükşehir Belediyesi de yakından takip ediyor. Başkan Murat Zorluoğlu Varlıbaş’taki yapının büyükşehir için yetersiz olduğunu düşünüyor ve Ortahisar Belediyesi taşındıktan sonra tüm birimleri bu binaya toplamayı istiyor. Yani vatandaşım geldiğinde Kültür Dairesi orada, imar dairesi şurada demek istemiyor. Güzel bir düşünce. Ayrıca TİSKİ’nin de Arsin’den merkeze taşınması bekleniyor. 

Tabi Ortahisar Belediyesi taşındıktan sonra belediye binası önce tadilata girecek. Tüm personel belediye binasının camlarının açılmadığından yakınarak, “Havalandırma ile birlikte ne kadar hijyen sağlanabilir. Bu binanın içinde oksijene hasret kalıyoruz” şikayetinde bulunuyor. Başkan Zorluoğlu da şikayetlerin farkında ve kendisi de Varlıbaş’taki belediye binasına ısınamadı. O yüzden daha çok meydandaki tarihi binayı kullanıyor. Ortahisar Belediyesi’nin taşınmasının ardından hem başkanlık odası için hem de üst yönetim için düzenlemeler yapacak. Ortahisar Belediyesi Eylül ayı içersinde yeni binaya taşınarak hizmet vermeyi amaçlıyor. Bakalım bu ayrılık vatandaş tarafından nasıl karşılanacak?

TRABZON AÇIKLARINDAKİ LÜKS YATTA BULUŞTULAR

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş geçtiğimiz günlerde memleketi Trabzon’a gelerek tatile çekilmişti. Prof. Dr. Haydar Baş Trabzon ziyaretlerinde sık sık dostlarıyla bir araya gelir ve hem ülke hem de Trabzon gündemi adına sohbet eder. 

Bu sefer ki ziyareti hem şehirden uzaktı. Prof. Dr. Haydar Baş lüks yat ile birlikte Trabzon kıyılarından uzaklaşarak sohbetini gerçekleştirdi. Hem yemek yediler hem de balık tuttular. Arkadaşlar arasındaki sohbetin detayları tabiki de siyaset oldu.



Ayrıca Baş’ın yanındaki isim dikkat çekti. O isim geçmişte Demokrat Parti’de siyaset yapan ardından Ak Parti’ye geçen ve Ortahisar Belediye Başkan yardımcılığı yapan ardından istifa ederek İYİ Parti’nin kurucu yönetiminde bulunan fakat il yönetiminde yer almayan Süleyman Aydoğdu idi. Aydoğdu’nun BTP Genel Başkanı ile birlikte yan yana poz vermesi Aydoğdu BTP’ye mi geçiyor sorusunu akıllara getirdi. Sonrasında ise, “Bazı arkadaşlar siyaseten sessiz olduğumu söylüyorlar. Nerden başlayıp, nerde bitirebilirimki? Kimden başlayıp, kiminle bitirebilirimki? Onun için iyisimi hiç başlamadan, sadece izlemekle yetineyim.

İyi oynuyorlar, iyi” açıklamasında bulundu. Aydoğdu’nun canı demekki yine biraz sıkkın. Bakalım ilerde nasıl bir siyasi adım atar.