EY KARAYOLLARI BİR SES VER 

Trabzon’un Ankara’daki yüksek temsiliyeti bazı şeyleri şehirde tersine döndürdü.

Önceleri şehir bir şeyler talep eder, ister sivil toplum kuruluşları tartışır ve siyasiler bunu Ankara’dan talep ederdi. 
Son dönemde bu iş biraz tersinde döndü. 
Ankara’daki Trabzonlu bürokratlar ve siyasiler, memleketlerine yatırım kazandırmak adına önemli kaynakları şehirlerine aktarmak üzere bir takım hamlelerde bulunuyor. 
Şehir daha projeleri tartışmadan, hazmetmeden yukarıdan aşağı projeler gelince de şehir dinamikleri tam anlamadan dinlemeden görmeden hemen karşı reaksiyon gösteriyor. 

Moloz ile Değirmendere arasındaki trafik sıkışıklığından şikayet etmeyen yoktur şehirde. 
Fakat bunun çözümü noktasındaki 3. Tünel projesine topyekün karşı çıkıyor. 
Aslında burada sıkıntı projenin ne olacağını, nasıl olacağını kimsenin doğru dürüst bilmemesi. 
Hatırlayın Boztepe tünelleri projesi şehirde kıyamet koparmıştı.

Ta ki Karayolları tarafından projenin detayları bir render ile kamuoyuna sunulana kadar. 
Sonrasında tartışma şehir gündeminden kalktı. 
İşte bu nedenle Karayolları şimdi bu projenin renderini hazırlayıp, şehrin dinamiklerine bir sunmalı.

Ne yapılacak neresi için yapılacak, nasıl olacak. Hangi bölgelerde nasıl bir görüntü olacak. Karayolları bu konuda bir hazırlık yapıp gerekirse belediye meclislerinde sunum yaparak projenin neden gerekli olduğunu Trabzon’a anlatmalıdır. Aksi taktirde şehrin bu projeyi kabullenmesi biraz zor olacak. 

TRABZON 200 MİLYONDAN VAZ MI GEÇSİN?

Türkiye’nin 81 ilinde 1 kilometre yol alabilmek için siyasiler bürokratlar birbirleri ile yarışırken, Trabzon’a önceki bakan Cahit turan döneminde yaklaşık 200 milyonluk bir proje hazırlandı. Ve bu proje onaylandı.


Her ne kadar Ak parti Trabzon Milletvekili Salih Cora bunun iptal edildiğini söylese de Karayolları’nda henüz iptal edilmiş bir proje yok. 


Hatta projenin imar planına işlenmesi noktasında Karayolları’nın Büyükşehre yazısı var.

Bu projede sorumlu Büyükşehir Belediyesi değil Karayolları Bölge Müdürlüğü’dür. Genel müdürlüğüdür. Eğer proje iptal olmuşsa Ankara Trabzon’a yazı yazmalı, imar planından çıkarılması talimatını vermelidir. 
Fakat 200 milyonluk bir kaynak Trabzon’a ayrılmışken bundan hemen vazgeçmek bu parayı başka bir ile başka bir bölgeye kaydırmak büyük bir yanlıştır.


Tamam diyelim 3. Tünel gereksiz, hatalı. Peki bu şehir içi trafiği çözmek için bizim olmazsa olmaz projemiz Güney Çevre yolu var.

Eğer gerçekten 3. Tünel şehre büyük zarar verir deniyorsa, Çevre yolunun başlamış için bu ödenek kullanılamaz mı? 
Ve siyasilerin her dönem vadettiği Güney Çevre yolu da bir vesile ile başlamış olur.


Yoksa öyle istemezuklerle bu şehir milyonları reddetme lüksüne sahip değildir. Bu ödenekler bütçeden kolay alınmıyor. 

EMECEN’İ TRABZON’DA OTOBÜSE ALMADILAR

Toplu taşıma konusunda bir sohbete denk geldik ve dikkatmizi çekti. Bunu sizlere aktaralım.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda toplu taşımada profesyonel bir yönetim için TULAŞ AŞ. kuruldu. Genel Müdürlüğüne de İETT Genel Müdürlüğünü de yapmış olan Arif Emecen getirildi.

Emecen zaman zaman farklı uygulamalara imza atıyor. Bunlardan bir tanesine de geçtiğimiz günlerde imza attı.

Emecen’in kulağına bazen şoförlerin kasıtlı olarak duraklarda durmadıkları şikayeti geldi. 

Emecen bunun gerçek olup olmadığı için şikayetin yoğun yaşandığı şoförün çalıştığı Trabzon’un ilçesinde bulunan bir durağa gitti ve bekledi. Otobüs gelip direk geçti. Emecen aracına binerek Trabzon’a döndü. Aracın neden durmadığını sordu. Gelen şikayetin yanlış olduğu kendisine iletildi.

Emecen duruma kızarak, “Durakta ben vardım” diyerek ilgileye gereken cezai işlemini uyguladı. Ne diyelim ismi şehrin gündemine gelmeden, reklam yapmadan işini yapan yöneticilere ihtiyaç var.

MEYDAN’DA 2 GERİ 1 İLERİ 

Trabzon Meydan bölgesinde çalışmalar devam ediyor. Bina cepheleri yenilendi, tabelalar değiştirildi, meydan içerisine modern yapılar kuruldu, meydan büfe ahşapla kaplandı, lostralar yenilendi, yeşillendirmeler artırıldı… 

Son olarak da uzun süredir olumsuz bir şekilde Türkiye’nin gündeminde olan, bebek emzirme kabinine sıra geldi.

Meydan'ın hemen üst bölümünde bulunan Trabzonspor bilet satış ve bebek emzirme kabini kalkıyor. 2 yapının kaldırılması o bölgenin rahatlayacak olması nedeniyle sevindirici bir haber ama duyduk ki başka bir yeni yapı oraya gelecekmiş.

Bu bölüme Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin altında bulunan TS Club mağazası geliyormuş.

Keşke Meydan'ı rahat bıraksalar diyoruz ama maalesef birileri illa bir ucube yapı meydan bölgesinde olması için birileri mücadele veriyor. 

Meydan bölgesine uyumlu bir yapı kurularak TS Club burada hizmete girecekmiş.

Anıtlar Kurulu izni veya meclis kararı var mı diye sormuyoruz çünkü söz konusu Trabzonspor olmasa da mutlaka olacaktır. 

ORTAHİSAR KONGRESİ OF GİBİ

Trabzon’un ilçe kongreleri şölen havasında devam ediyor. Her ilçede kongre günü bayram havası yaşanıyor. 
Milletvekilleri, il başkanı, bölge koordinatörleri belediye başkanları partinin üst düzey yöneticileri ilçelerde büyük ilgiyle karşılanıyor. 
Kongrelerin en güzel şekilde yapılması konusunda Başkan Revi’nin talimatı var. Her ilçede en güzel şekilde organizasyon yapılıyor. 

Dün de Akçaabat ilçe kongresi vardı. Yomra ve Arsin gibi Akçaabat'da da en başta değişim sesleri yükselmişti fakat sonradan aynı başkan ile devam kararı alındı. 
Kongre şölen havasında gerçekleşti. 
İlk kez tüm milletvekilleri bir kongrede tam kadro yer aldı. 
Kongre öncesinde Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun etrafı muhtarlar tarafından çevrelendi. Talepler ardı sıra geldi. 
Bir muhtarın ‘Başkanım bizim yol işi için Ankara’dan talepte bulundum, size ulaştılar mı? Sorusuna Başkan Zorluoğlu, ‘Bize ulaşamadınızda mı Ankara’ya gittiniz?

Ben öyle şeyleri çok sevmem. Bize ulaşın, bizimle konuşun işiniz gerçekten zaruri öncelikli ise yaparız aksi taktirde sıralamaya alırız’ cevabı muhtarı adeta şoke etti. 
Başkan bu konuda haklı, bırakın muhtarı kendisine ulaşan her vatandaşın talebiyle bile özel ilgilenen Zorluoğlu öyle tepeden inme emirlerden pek haz almız. 
Bu arada kongrede kısa bir süre sonra başkanlık görevini devredecek olan Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’a rastladık. Ortahisar için çok sayıda aday var ve bazıları çekilmeyi düşünmüyor, Of gibi kongrenin ertelenmesi gündeme gelebilir mi diye sorduk.

Başkan Altunbaş ‘Öyle bir şey yok kongremizi yapacağız’ diyerek kongrenin ertelenmeyeceğini ifade etti.

KORONA BELASI TRABZONSPOR’U SARDI

Trabzonspor’da koronavirüs şoku yaşanıyor. 3 isimden 1’i pozitif 2’si  şüpheli durumda. Belirtiler var ancak testler negatif durumda.

Kulüp içersinde bu durum yaklaşık 2 haftalık konu. Şu zamana kadar bu konu iyi yönetildi.

Gel gör ki kulübün önemli bir ismi bu virüsü dışarıdan kulübe getirdi.

Daha sonra hiç olmayacak personellere sıçradı.

Şimdi ise belirli aralıklarla testler yapılıyor. Olumsuz durumlarda ki inşallah olmaz, bu oyuncuların dönüşleri uzun sürecek gibi. Herkese acil şifalar diliyoruz. 

NE OLDU SANA ABDULKADİR?

Bir değil iki değil üç değil. Ligin başından beri Abdulkadir Ömür de düşüş söz konusu.

Nereden etkilendi acaba?

Bu kadar düşüş normal mi?

Takımın ona ihtiyacı olduğu anlarda sorumluluk alamıyor. Sanki yetenekleri elinden alınmış gibi.

Sakatlık desen değil. Forma şansı desen değil. Acaba ne? 

Kulübün profesyonelleri bu konuyu değerlendiriyor mu? Haftalardır yokları oynuyor. Bu konu masaya yatırılmalı çünkü Ömür bu takımın lider oyuncusu, gol ümidi, geleceği her şeyi. Nasıl Nwakaeme’nin sorunu çözüldüyse Ömür’ün de tespit edilip çözüme kavuşmalı.