AK Parti’nin karnesi masaya yatırılıyor..!

Ve AK Parti Trabzon yerel yönetimlerinin karnesi masaya yatırılıyor. Bu ilk ciddi sınav. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı  ve Samsun Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yarın bütün belediye başkanları ile bir araya geliyor.

Trabzon’daki AK Partili belediye başkanları ile toplantı yapacak olan Yılmaz, elinde genel merkezin çeşitli kaynaklardan edindiği bilgiler ile belediye başkanlarının karnesini yüzlerine okuyacak… Yani, işte takdir edildikleriniz, işte eksikleriniz.. İşte düzeltilmesi gereken konular işte de vatandaşın sizin ile ilgili kanaatleri…. Bu ilk toplantıya ilçe başkanları da katılacak..

yusuf ziya yılmaz ile ilgili görsel sonucu

Yerel yönetimlerden sorumlu Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzon’a dedik ki elinde veriler ile geliyor.. Bu veriler; genel merkezin kanaatleri, anket sonuçları ve genel merkezin yaptırdığı gözlem ve izlenimler ile belediyeler hakkında Bimer ve Cimer’e gelen şikayetlerden oluşuyor.

Trabzon zirvesi, Ayder’de…!

AK Parti’nin Trabzon ile ilgili değerlendirme toplantılarından biri de teşkilatlarla ilgili olanı olacak… Bu toplantı da Rize’nin Ayder yaylasında yapılacak. Şimdilik yer Ayder yaylası… Trabzon teşkilatlarından sorumlu Rize Milletvekili Muhammet Avcı, kendi memleketinde Trabzon teşkilatını topluyor… Avcı’nın da Trabzon teşkilatları ile ilgili değerlendirmelerine yapacağı toplantıda genel merkezin;

İlçelere takip etmesini istediği görevleri.

Yönetim kurulu toplantılarının düzenli yapılıp yapılmadığı

ayder yaylası ile ilgili görsel sonucu

Belediye Meclis üyelerinin teşkilat toplantılarına katılma oranındaki durumu

Kadın ve Gençlik kollarının alan çalışmaları

İl yönetimimin il’de gündem belirlemedeki başarısı gibi kriterler masaya yatırılacak.

Ankara’da Trabzon ile ilgili ilgiç iddia

Ankara AK Parti kulislerinde ilginç bir iddia Trabzon odaklı kulağımıza kadar geldi.

İddia şu.

Yerel yönetimlerde belediye başkanlarının yüzde 90’nın değişeceği.

Böyle köklü değişiklik olur mu..?

Pek ihtimal vermiyoruz.

Ancak AK Parti bu yerel seçimlerden de kazanımlı çıkmak için halkın genel talebine uyacak.. Bu talebe uygun isimlerle sandığa gidecek. Trabzon’da da bu genel talep ağırlıklı.. Yani Belediye başkanları artık bir kenara çekilsin yeni yüzler halkın karşısına çıksın.

ankara kulisleri ile ilgili görsel sonucu

Aday belirleme sürecinde bu tür söylentiler çok olur… Ayağı yere basmayan söylentiler yine de toplumu partiyi bir anlamda şekillendirir. Cumhurbaşkanının teşkilat mensuplarına ben demeden kimse belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa etmeyecek demesi, Trabzon özelinde aklında hedefinde ilçe belediye başkanlığı olan ilçe başkanlarını sıkıntıya soktu… İl Başkanı Revi ise ilk dediği açıklamada pozisyonunu ve tavrını koruyor…Bana sen adayımızsın dendiğinde aday olurum…

Eğer, mevcut belediye başkanlarının tümü değişerek AK Parti seçimlere girerse, bu bize göre intihar olur..

Bu söylentinin çok da doğru olduğuna inanmıyoruz..

Krizi, fırsata çevirmek buna denir..!

Trabzon’un Kemaraltı tarihi çarşısı en ağır ekonomik krizlerde bile;

Her zaman canlı

Her zaman hareketli

Esnaf ticari bereketten memnun

Halk da Kemeraltı’ndan ilgisini hiç eskitmiyor.

Ve tabi, ekonomik krizin etkileri Kemeraltı’nda da yaşanıyor. Hissediliyor.

Bu arada önceki gün ilginç bir görüntü dikkatimizi çekti.

Doğalgaza zamma Kemeraltılı esnaf çözüm buldu.

Sattığı iç çamaşırının reklamını ve tanımını, doğalgaz faturalarını düşüren donlar burada diye satıyor.

İşte Karadeniz insanının yaratıcılığı..

İşte Karadeniz insanının espri yeteneği..

Ve iste Karadeniz insanının krizi fırsata çevirme hamlesi..

Helal olsun.

İş dünyası yasta..

Trabzon Bayram yoğurtlarının CEO’sı iş dünyasının sevilen siması Coşkun Gençsoy yaşamını yitirdi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise

Yerel bir markayı ulusal bir markaya taşıyan, ticaret dünyasında tanınan, sevilen çalışkanlığı ile bilinen ve işine ailesine bağlı biri olarak örnek gösterilen Gençsoy anı bir kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. İş dünyası şokta…

Bayram yoğurtlarının büyümesi, pazarda hakkı olduğu payı olmasında bayağı emeği geçen yaratıcı bir CEO olan Gençsoy’un ölümü iş dünyasını yasa boğdu.. 61saat.com olarak, Gençsoy ailesine başsağlığı, merhuma da Allahtan rahmet diliyoruz.

Lütfen estetik ve kuralına göre…!

Tanjanta, Kiler marketin yanında özel mülk bir oto park var… Ve yaklaşık on günden bu yana otaparkın önüne bir iş makinesi kondu…

Folklif olan iş makinesinin bir aparatı uzatılarak otopark’ın önüne çekildi. Otopark’ın sahibi, otopark içinde onarım olduğunu söylüyor… Tamam, her şey güzel de.. Bu şehrin en işlek caddesinde bu görüntü doğru mu..? Böyle bir çirkin önlem alınır mı..?

Yaya kaldırımın bir bölümü özel mülkiyet de olsa böyle işgal edilir mi..? Yok mu bunun daha estetik usturuplu çağdaş şehirciliğe uygun bir yöntemi önlemi..?

Nedir bu görüntü… Belediye ne yapar… Demez mi kaldırın bu iş makinesini… Buraya gerekli engeli, daha estetik kurabilirsiniz diyemez mi..? Öyleki iş makinesini up uzunu aparatının tam altına millet de araç çekiyor.. Yayalar altından, üstünden atlayarak geçiyor..

Bu çirkin görüntüye lütfen ilgililer son versin…