BÜYÜKŞEHRE BENİ YAZIN DEDİ Mİ?

Trabzon’da teleferiğin ilk yapıldığı ilçe olarak tarihe geçen, fakat anketlerde yine de sıkıntılı görülen Beşikdüzü ilçesinin Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun temayül arifesinde ilginç bir hamlede bulunarak, diğer ilçe belediye başkanlarını ve temayüle etki edecek önemli isimleri aradığı bilgisi kulağımıza ulaştı.

orhan bıçakçıoğlu ile ilgili görsel sonucuBaşkan Bıçakçıoğlu’nun aradığı belediye başkanlarına ‘Temayülde büyükşehir için seni yazalım’ dediği, bu teklifi geri çeviren veya nasıl olacak diyen belediye başkanlarına ve önemli isimlere ise ‘E o zaman beni yazın’ teklifinde bulunduğu öne sürüldü.

Belli ki Bıçakçıoğlu’nun hedefinde çok dillendirmese de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı var. Ve bu manada alttan alttan çalışmalarını sürdürüyor.

TRABZON’U ŞAŞIRTAN SAKINCALI ANKET

seçim anketi ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da dün çok sayıda kişi 0216 709 27 23 nolu numaradan aranarak, bir anket yapıldığını ifade ettiler.

Fakat öylesine ilginç isimler ilginç yerlere soruldu ki kısa sürede anketin yönlendirme amaçlı olduğu ortaya çıktı.

Numara ile ilgili de şikayet var ve benzeri çok sayıda sitede şikayetler yer alıyor. 6 ay öncesinden bile, bu numaradan arananlar varmış.

Peki firma telefonda hangi isimleri soruyor derseniz.

Anketör ‘İpsos araştırma şirketi’nden aradığını belirtiyormuş.

Fakat ilginç olan şu ki, ilk olarak Ortahisar Belediyesi'ni soruyor ama burada büyükşehre aday adayı olan veya ismi geçen Mazhar Yıldırımhan, Ahmet Metin Genç, Oktay Saral, Mehmet Ergün Turan isimlerini söyleyerek kimi seçersiniz sorusunu yöneltiyormuş.

Ardından ise genel seçimlerde hangi partiye oy verdiniz diyor en son olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için isme mi partiye mi oy vereceksiniz sorusunu yöneltiyormuş.

İpsos diye bir firma olduğunu doğruladık yetkililerine ulaşmaya çalıştık falan telefona bakan olmadı. Firmanın iletişim numarası ile aranan numara da tutmadı.

Yani anlayacağınız ismi sorulanlardan birinin veya bu isimler üzerine Ortahisar’da algı yaratmak isteyen birinin bu anketi yönlendirme amaçlı yapmış olabileceği ihtimali çok yüksek.

YAZISI YAZILDI ATAMASI BEKLENİYOR

hakan usta il sağlık ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da aylardır boş duran ve Kemal Süleyman’ın vekaleten baktığı Sağlık İl Müdürlüğü koltuğuna kimin getirileceği merak konusu idi.

Konuyla ilgili Ankara’da sağlam bir kaynak, ismin belirlendiğini, sağlık bakanlığınca da onaylandığını bizlere iletti.

Şu anda sağlık İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapan şehrin tanıdığı, sevdiği isimler arasında yer alan Dr. Hakan Usta’nın Trabzon’a yeni sağlık il müdürü olarak resmen atanacağı ifade edildi.

Güvenlik soruşturması nedeniyle de yazının Trabzon’a ulaşmadığı, bu hafta içinde resmi yazının geleceği, Hakan Usta’nın resmen Sağlık İl Müdürü olacağı bilgisi aktarıldı.

Yazısı gelmese de ismi kesinleşen Usta’ya şimdiden hayırlı olsun diyelim, fakat resmi yazı gelene kadar ne olacağını kestirmek mümkün değil.

Sonuçta her an her şeyin bir anda değişebileceği bir sistemde işler yürüyor.

YAYLALI KOKUYA GÖRE YÖNÜNÜ BELİRLİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için en gösterişli basın bilgilendirme toplantısını iki isim yaptı.

Bir tanesi Ayşe Sula Köseoğlu idi. Köseoğlu, AK Parti’nin dinamikleriyle, eski kadın kolları başkanlarıyla, eşiyle, çocuğuyla, milletvekili ile, STK başkanları ile, yol arkadaşları ile, arkadaşları ile adeta gövde gösterisi yaptı.

Köseoğlu’nun açıklamasının hemen öncesinde ise Mustafa Yaylalı ise kapsamlı bir proje odaklı toplantı gerçekleştirdi. O da eşi ve çocuklarıyla, genç işadamları, STK’lar ve çok sayıda arkadaşı ile basının karşısına geçti.

Yaylalı herkesten farklı olarak ‘Önerilerinizi yazınız’ şeklinde bir forum dağıttı, kendi adının yazıldığı kalemler dağıttı.

Ve açıklaması esnasında adaymış gibi arkasında proje fikirlerinin yer aldığı birde pano yaptırdı. Yaylalı fark yaratan bu açıklamasında ‘Beşirli’de sahildeki kokudan rahatsız oluyor musunuz sorusuna ise ‘Sabahları yürüyüş güzergahımı kokuya göre belirliyorum’ diyerek herkesi güldürdü.

Mazhar Yıldırımhan ise daha mütevazi bir şekilde basının karşısına çıktı, özellikle teşkilatlara ve iktidarın hizmetlerinden bahsetti, bakanlara teşekkür etti, yeni bir vizyon için önemli temennilerde bulundu.

Davut Çakır ise basın açıklaması yapmadı, müracaatının ardından bir bilgilendirme notu geçerek başvurusu ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Ergin Aydın ise basına açıklama dahi yapma gereği hissetmedi, aday tanıtım programına da katılmadı. Nedeni bilinmiyor fakat Aydın bu seçimde sahalara, partiye ve basına uzak duruyor.

Herkes ‘İşi garantiye almış gibi’ yorumu yapıyor. Ama Ankara’da son dakika herşeyin değişebileceğini herkes biliyor.

ORTAHİSAR’A ADAY ADAYI ARANIYOR

ortahisar belediyesi ile ilgili görsel sonucuTrabzon ile ilgili şu sıralar AK Parti için ‘İsim Reis’in cebinde belli’ denirken, Ortahisar için derin bir arayış söz konusu.

Ak Parti’de Büyükşehir’den ziyade Ortahisar sıkıntı ediliyor, her ne kadar Ahmet Metin Genç Büyükşehre gösterilirse Ortahisar’ı da toparlar denilse de, büyükşehre gösterilecek yanlış bir isim, seçmenin intikam için Ortahisar’a yüklenmesine neden olacak diye sıkça belli odaklarca dillendiriliyormuş.

İşte bu nedenle AK Parti Ortahisar ile ilgili ince eleyip çok sıkı dokuyormuş.

Bir partili bu konuda bize ‘Gelecek ismin sadece AK Parti’nin hazır oylarına konmasını istemiyor, öyle bir isim ile seçime girmeliyiz ki partimizin oylarının yanında, kendisi de her çevreye yakın olmalı, sivri, çok ideolojik bir isim olmamalı, sağcıdan, solcudan, esnaftan, ticaret erbabından her kesimden oy almalı’ deniyor.

İşte bu nedenle Ortahisar için temayülün etkisinden ziyade bu faktörler çok önemli AK Parti için.

CHP’de Ali Yazıcı ile Akyüz arasında teşkilat bir karar verecek. Yazıcı Akyüz’e göre daha girişken, daha sahada ve daha göz önünde. Akyüz ise dereyi görmeden paçayı sıvamayalım diyenlerden. Sağlamcı, ekibini derinden çalıştırıyor.

Ortahisar için MHP’den sürpriz isim Ayhan Sürmen aday adaylığını açıkladı. Muhtemel aday olacak gibi gözüküyor. En yakınlarına bile haber vermeden yola çıkan Sürmen herkesi şaşırttı.

İYİ Parti'de Ortahisar Belediye Başkanlığı için en garanti ve güçlü isim Belediye Meclisi Grup Başkanı Davut Çakıroğlu.

Tek başına şehrin her şeyiyle ilgilenmeye çalışan Çakıroğlu’na bu yönde yoğun baskı var fakat İYİ Parti’de bir kararsızlık, bir plansızlık söz konusu.

TS İÇİN DEV ŞİRKETİN PATRONUNA ADAY OL BASKISI

turgut aydın a101 ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’da 1-2 Aralık tarihinde düzenlenecek olağanüstü kongreye sayılı günler kaldı.

Kongrede Trabzonspor yeni başkanını arayacak.

Ancak hala Başkanlık koltuğu için net olarak “adayım” diyen yok.

Ağaoğlu’nun ağzından herkes “adayım” sözünü almak istiyor ama o da “ben zaten başkanım” diyerek konuyu erteliyor. Ucu açık cevaplar devam ederken dün gündeme dikkat çeken bir kulis bilgisi düştü.

Gelen bilgilere göre A101'in Trabzonlu patronu Turgut Aydın’a Trabzonspor’a başkan olması yönünde baskılar yapılıyormuş.

Çevresi tarafından yapıldığı iddia edilen baskıları başarılı iş adamlarına yakın kaynaklara sorduk.

Turgut Aydın’ın böyle bir düşüncesi olmadığını olacaksa da adaylarının eski yöneticilerden Yahya Karahasan olduğunu işaret etti.

Aralık ayına 2 hafta kala bakalım Trabzonspor kongresi ile ilgili neler olacak, Ağaoğlu aday olacak mı olacaksa da kim rakip çıkacak.

ALKIŞLAR TSYD TRABZON'A

Trabzonspor’da uzun yıllardır pasif kalan ve kınamalar dışında etkinlik gösteremeyen Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi dikkat çeken işlere imza atıyor.

Trabzon basının deneyimli isimlerinden Selçuk Kılıç’ın başkanlığını yürüttüğü TSYD Trabzon Şubesinde Yunus Emre Sel, Gökmen Şahin gibi etkili isimler bulunuyor.

İlk etapta Trabzonspor muhabirlerinin Slovenya’ya kampa gitmesinde başrol oynayan Trabzon şubesi daha sonra gazetecilerin eşleri ile Trabzonspor mücadelesini izleme fırsatını vermişti.

Daha sonra çeşitli organizasyonlar düzenleyen şube Trabzonspor’da başta başkan Ahmet Ağaoğlu ve Ünal Karaman ile çeşitli toplantılar düzenlemiş ve yapılan röportajlar gündemi belirlemişti.

Son olarak Trabzon basını için futsal turnuvası düzenleyecek olan TSYD Trabzon şubesi renk katarak alkış topluyor.