NASIL REKLAM YILDIZI OLDU? 

Şu sıralar Şota’nın Türkiye’de gündem olan reklamında, Türkçeden Türkçeye çeviri yapan tercümanı, Trabzonlu, herkesin tanıdığı Alaattin Gayretli, deyim yerindeyse Şota’dan daha çok ilgi göruyor…

PTT’de memur olan Gayretli Şota ve Arçin ile ailesi Trabzon’a geldiğinde sıkı bir dostluk kurdu… Şota ve Arçil Trabzon’daki ilk yıllarında Alaattin Gayretli ile yedikleri içtikleri ayrı gitmedi…

Trabzon’dan ayrıldıktan sonra da Gayretli ile dostlukları devam etti..Öyle ki Şota ve Arçil, Gayretli’yi yurt dışında da misafir etti…

Alaattin Gayretli’nin sosyal medyada hit olması  tribünde A.Aker’de Aston Villa ile karşılaşan Trabzonspor maçını izleyen Şota’ya yerel bir TV kanalı muhabirinin maç ile ilgili görüşlerini aldığı an oldu..

Orda,Şota Türkçe konuştu, Alaattin  kardeşimiz de Türkçeden tercüme yaptı…Bu olay müthiş ilgi gördü…

Artık, Alaattin Gayretli de ünlü olmuştu…Realite şov programlarını ikili katıldı…Türkiye bunu konuştu…

Gel zaman git zaman, olay unutuldu ki, bir reklam ile yeniden ülke gündemine girdi… 

İlgili firma, Türkçeden Türkçeye çeviri esprisi ile Şota’ya teklif getirdi..Şota senaryoyu okudu…

Alaattin Gayretli’nin rol almasını istedi.. Firma kabul etti… Ve Şota, senaryoya en iyi uyan Alaattin’i Türkiye de hit yaptı..

İŞTE O REKLAM

‘ÇOK ÇALIŞTIM ÇOK’

Alaattin Gayretli ile konuştuk..Reklam filmini çekinceye kadar çok çalıştıklarını belirtti..Belki 100’e yakın tekrar ettiklerini de ifade etti..

Hatta,kamera arkası görüntüleri de bize attı..

Gayretli, kimseden oyunculuk dersi almadığını söyleneni yaptığını belirtirken, Şota’nın kendine çok yardımcı olduğunu da ifade etti..Stüdyo çekimlerinin bir hafta sürdüğünü belirten Alaattin Gurbetli, reklamın tek senaryolu olmadığını yedek kulübesinde de bir çekim olduğunu belirtti.

Bakalım o reklam ne zaman yayınlanacak…Bu arada Gurbetli bir ip ucu da verdi…

Yakından, aynı espriden hareketle Turkcell reklamının da çekilebileceğini ifade etti..Peki, Gurbetli bu reklamdan ne kadar para aldı…O da meslek sırrı bende kalsın dedi…

Reklam filminin yayınlanmasından sonra sokaktaki ilgiyi sorduk…Müthiş dedi..Ama ben zaman Türkçeden Türkçeye tercüme yaptığım için ünlüydüm diyerek, deyim yerindeyse, hava da bastı.

Bu arada  Alaattin Gayretli ile ilgili bir bilgi daha verelim… Gayretli,Trabzon’da uzun yıllar gazetecilik yapan Burak Gayretli’nin de babası.

İŞTE KAMERA ARKASI

ADNAN GÜNNAR BUNU HEP YAPIYOR 

Adnan Günnar,Trabzon’da en uzun süreli Ak Parti il başkanlığı bir siyasetçidir…

Ve  il başkanlığının son döneminde, güçlü ve kuvvetli bir ekip kurdu… O ekibi ne Günnar bıraktı…

Ne de ekibi Günnar’ı…Hala daha ekip arasında sıkı bir bağ var..Günnar milletvekili oldu,ekibi hiç onu terk etmedi..

Günnar,partinin kurucuları eski emektarları ile elbette bir araya geliyor ama il başkanlığında (A) takımını oluşturanları bir başka seviyor..

Siyasetin bir ekip işi olduğunu sık sık dile getiren Günnar bunu sözde değil özde de gerçekleştiriyor…

Geçenlerde Günnar ekibi ile bir iftar yemeğinde buluştu..

İl Başkanlığı dönemindeki günleri yeniden yaşadılar…

TRABZON’DA MERKEZ POSTANE VE… 

İşte Trabzon postanesinin yeni şekli… Trabzon’un Cumhuriyet dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden biri Maraş Caddesindeki Ziraat Bankasıdır…

Tam Cumhuriyet dönemi mimarisinin örneğidir..O nedenle banka, binayı yıkamıyor..Koruma altında..Hani bir izin verdiyse dikecekler çok katlı binayı…

Cumhuriyet dönemi mimarinin bir örneği de Büyük Postanedir…Büyük postaneyi,Karakullukçu’nun başkanlığında yıkmak istediler..Yıkamadılar…

Sonra bir ada Asım Aykan’a çok baskı geldi.O da hayır dedi..Şimdi,Ortahisar Belediyesi,büyük postanenin yerine çok katlı yeni bir binanın yapılması ile ilgili kararı çıkardı..

Hani, artık çok katlı binalar olmayacaktı..Sonra, cumhuriyet döneminin mimari özelliğindeki binayı niye yıkıyorsunuz ki..

Buna kim niye hangi mantıkla izin veriyor..Bir de bildiğimiz kararı ile,mevcut belediye yönetiminde bina ile ilgili iki ret kararı verilmiş..

Şimdi niye onaylanıyor..

ŞENOL GÜNEŞ MAÇTAN ÖNCE NEREDE GÖRÜLDÜ? 

Şenol Güneş iliklerine kadar Trabzonlu…Trabzon’u yaşayan biridir..

Trabzon lisesi mezunudur.. Güneş’in maç için Trabzon’a geldiğinden fırsat ile liseden sınıf arkadaşları, 6 Edebiyat D Trabzon’da bir iftar yemeğinde buluştu..

Güneş maçlarından önce bu tür organizasyonlara katılmaz…

Motivasyonum bozulur diye ret eder..

Ama,sınıf arkadaşlığı olunca prensiplerinden taviz verdi ve 49 yıl sonra arkadaşları ile buluştu…

HİKMET SAMİ TÜRK VE TRABZON 

Hikmet Sami TürkHikmet Sami Türk’ün DSP’den İstanbul seçimleri nedeni ile, partisinden istifa etmesi Trabzon’da nasıl yankılandı..

DSP’li dostlar ile sohbet ettik.. Türk’ün Trabzon milletvekili ve bakan olduğu dönemlerin il başkanları partililer ise istifayı değerlendirdik..

Hepsi,Türk’e destek verdi..Doğru olanı yaptı dedi..Bir de CHP’ye çağrıda bulundular…

Türk’ün bilgi birikiminden faydalanmalılar diye de öneride yaptılar.…Türk, politikayı politikacı gibi yaptı..

Hiç eyyamcı olmadı. Devletin kurallarından hiç taviz vermedi… İlkeli oldu.. Parti ayırımcılığı da yapmadı…

Türk, Türk siyasetine ve Trabzon’a iz bırakan bir isimdir.. Son kararı ile CHP ve DSP tabanında de bir kez daha gönülleri feth etmiştir..