NE DEDİYSEK O!

Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür sevinci yaşanıyor. Herkes Mayıs ayının ilk haftasını beklerken yine 61saat okuyucularına en doğru bilgiyi ulaştırdı.

Hafta başında oyuncunun Hatayspor kafilesine dahil edileceğini okuyucularına aktardık.

Hatta haberi detaylı okuyan Trabzonspor taraftarlarına oyuncunun 10 dakika süre alacağını da ifade ettik.  

Ne yazdıysak dün gerçekleşti. Artık Abdülkadir’i Galatasaray maçında da göreceğiz.

Bu arada Abdülkadir’i hastalığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 kez aramış ve durumu hakkında bilgiler almış.

Hatırlanacağı üzere bir dönem Trabzon Valisi Ustaoğlu’ndan milletvekillerine  kadar oyuncuyu ziyaret etmişti.

Bir bağlantısı var mı bilmiyoruz ama Cumhurbaşkanının Ömür’e özel ilgi gösterdiğini ifade edelim.


İŞTE AĞAOĞLU’NUN SÖYLEDİĞİ TRANSFERLER

Ligde aldığı beraberliklerle yerinde sayan Trabzonspor’da Başkan Ağaoğlu Hatay maçının hemen ardından 3-4 oyuncuyu Haziran kampına kadar açıklayacaklarını ifade etti.

Bu isimlerden ilki Kasımpaşalı Fode Koita!
Oyuncu ile her konuda anlaşıldı. İmza parasıyla  birlikte oyuncuya 800 bin Euro maaş verilecek.

İkinci isim ise Bruno Peres. 61saat’in duyurduğu bu transferde de ön anlaşma imzalandı. Sağ bek olarak görev yapan oyuncu bonus imza parası ve maaş orak toplamda 2 milyon Euro’ya yakın bir maliyete denk geldi.

2 isim çok büyük sürprizler olaması halinde Trabzonspor forması giyecek.

3. İsim ise Efecan Karaca olabilir. Transferi direkten dönmüştü. Yeniden atak yapabilir.
4. İsim ise sürpriz bir forvet olacak. İsmi henüz gündeme düşmedi ama gündemi uzun süre meşgul edecek bir isim olduğu kulağımıza ilk gelen bilgiler arasında...


BAŞKAN GENÇ’TEN ANLAMLI HAREKET

Trabzonspor-Hatayspor maçında çok anlımlı bir ana şahitlik ettik. Geçtiğimiz günlerde askeri eğitim uçağının düşmesiyle şehit olan Trabzonlu Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’i anmak adına Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlatılan pankart tribünlerde yer aldı.  



Pankarta, “Kalbimizdesin, Şehit Hv. Plt. Yzb. Burak Gençcelep” yazılıydı. Pankartı gören herkesin önce içi cız etti sonra ‘Kim düşünmüşse helal olsun, şehidimizi unutmadı unutturmadı’ dedi. 

Ayrıca Şehidin oğlu Kayra ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ricasıyla alınan valilik özel izniyle maçtaydı. Bu iki anlamlı hareketten ötürü Ahmet Metin Genç’e alkışı hak etti. Bu tür hassas konularda Genç ve ekibi gerçekten çok ince ve hassas düşünüyor. 

 
TRABZON’DA AKP SERİSİ BAŞLADI

Trabzon sokaklarında son günlerde araçlarda karşılaşılan plaka harf serisi dikkat çekiyor. Uzun süredir plakada 3 harfli serilere başlayan Trabzon’da,

61 AKP ile başlayan plaka serisi artık araçlara verilmeye başlanıldı. Bu plaka serinin ilk rakamı olan 61 AKP 01 trafikte dikkat çekiyor. Bu plakaya sahip aracın Bayraktarlar İnşaat’ın olduğu öğrenilirken bundan sonraki süreçte AKP plaka için kimlerin başvuruda bulunacağı merak ediliyor.

Bu plaka detayı bazı kesimler tarafından, “AK Parti dememek için muhalefetin diline doladığı AKP kısaltmasının plaka serisinin Trabzon’da açılmasının yanlıştır. Recep Tayyip Erdoğan ‘Bizim açılımımız Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Kısaltılmış adımız da AK Parti'dir, AKP değildir’ ifadelerini kullanırken bu plaka serisi doğru değildir” yorumu da yapıldı.
 
 
İSTANBUL’DAN GELEN AVUKAT ESNAFI AYAĞA KALDIRDI

Trabzon’da son dönemlerde “Apart Otel” olarak hizmet veren işletmelere zabıtanın giderek tutanak tuttuğu şikayetleri geldi. Konuyu araştırdığımızda otelcilik lobisi tarafından görevlendirilen İstanbul’dan gelen bir avukatın, apartların hizmet vermemesi konusunda Trabzon Valiliğine başvuruda bulunduğu
öğrenildi.

Valilik talimatı ile Ortahisar Belediyesi’nin zabıta ekipleri de sahaya çıkarak apartlara tutanak tutmaya başladığı öğrenildi. Konaklar ve Kalkınma Mahalleleri başta olmak üzere şehrin bir çok noktasında bulunan Apart işletmelerine tutanak tutulmasının ardından encümene havale edileceği ve ceza kesileceği ardından da mühürlenmeye kadar gideceği belirtiliyor.



Esnafın nefes alamadığı bu pandemi döneminde bu yaptırımın uygulanması esnaftan tepki alıyor. Pandemi sürecinde zaten zor zamanlar geçirdiklerini ve gerekli desteği alamadıklarını belirterek, bunun yanı sıra işçi çıkarmamak için uğraşırken bizleri cezalandırır gibi yüzlerce kişinin ekmek yediği apartlara bu uygulamayı yapmak yanlıştır tepkisinde bulunuyor.


Apart sahipleri ayrıca kendilerine apart ruhsatı verilmediğinden ötürü yetkililer tarafından “büro ruhsatı alarak işletin” denildiği ve bir çoğunun bu şekilde işletildiğini de söyledi.
 
İL İLE ORTAHİSAR KARIŞIYOR MU?

AK Parti kongrelerini bitirdi. Şubat ayı içerisindeki kongrelerde Trabzon’da hem Ortahisar ilçe Başkanı hem de İl Başkanı değişti. Değişiklikler sonrasında Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi ve Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu çalışmalarını ve ziyaretlerini sürdürüyor.
Bu süreçte AK Partili bazı kesimler tarafından ilginç söylemler kulağımıza geldi. Bugüne kadarki sürece bakıldığında sanki il ve ilçe başkanlarının karıştığı yorumu yapılıyor.



Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi’nin şehirle ilgili konulara il başkanı gibi cevap vermesinden ötürü bu algı oluştuğu belirtiliyor. Ama Selahattin Çebi’nin Ortahisar Belediye Başkan yardımcılığı görevinden gelmesinden ötürü ve konulara çok hakim olmasından ötürü böyle bir hamle gerçekleştiriyor. İl Başkanı Sezgin Mumcu da sakin yapısı ile birlikte tüm ilçelerdeki her şeyi izliyor ve gerekli yerlerde müdahil oluyor. Yani İl ve Ortahisar ilçe başkanı arasında bu noktada iyi bir koordine iyi istişare olduğu biliniyor.

Dışarıdan bakıldığında il başkanlığının daha sakin kaldığı ve Ortahisar İlçe Başkanlığının etkin olduğu yorumu yapılabilir.

Fakat çalışmalarını sıkı takip edenler bunun böyle olmadığını çok net bir şekilde görür.