HUKUK BÜROLARI UÇAĞIN NEYİNİN PEŞİNDE?
Muhtemelen bugün Trabzon havaalanında pisten çıkan uçak kurtarılmış olacak. Ardından uçak şirketi, uçağı ile ilgili nasıl bir yol izleyecek belli olacak.
Bu arada ilginç bir gelişmede kulağınıza geldi. Özellikle İzmir, Ankara, Samsun ve İstanbul’daki bazı hukuk büroları, uçağın yolcu listesini ele geçirmek için adeta hafiyelik yapıyor. Neden ve niçin merak ettik. Trabzon’daki tanıdık hukukçu dostlarımıza bu büroların listeye yakın ilgisinin ne olabileceğini söyledik.
Dediler ki, firmaya tazminat davası açmak için.
Yolcuların böyle bir hakkı olduğu iddiası var.
Böyle bir hakkı olsa da yolcu kendi iradesi dışında etki altına alınabilir mi?
Böyle bir hukuk mücadelesi verilebilir mi..?
Şirket, listeyi gizli tutuyor. Söz konusu hukuk büroları da, özellikle bagajların teslim edileceği an orada hafiyeleri ile birlikte olabilir miş.
Millet can derdinde bu hukuk bürolarının yaptığına bakın.

Ayıptır.
Böyle bir hakkı olan isterse, avukatını tutar yasal hakkını alır nedir böyle hafiyelik yaparak işi hukuka uydurup, hukuk dışı yollara sapmak.. Yazık..

İYİ PARTİ PARLIYOR!
İyi Parti’nin henüz açılmayan ama içini gören dostlara göre son derece modern ve lüks döşenen il binasının dışındaki ışıklı tabelaları, etrafa da bayağı ışık saçıyor. Özellikle parti il binasının Ak Part’nin yakınında olması ve Ak Parti’nin levhasının ışıksız olması da, iyi parti, Ak Parti’yi söndürdü yorumlarını da beraberinde getiriyor. Tabi, kimin parlayacağı kimin söneceğine elbette halk milli irade karar verecek. O irade sandıkta parlattığını parlatıyor, söndürdüğünü de söndürüyor. İYİ Parti kimilerine göre anketlerde çok iyi kimilerine göre ise yerlerde sürünüyor. Tabi, seçim gelir ve gerçekler sandıktan çıkar. O nedenle sandığı beklemek gerek.



AK PARTİ'DE BİR KURAL KALKIYOR
Ankara’da Ak Parti genel merkezine yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, son MKYK toplantısında özellikle 3 dönem belediye başkanı olup anketlerde memnuniyet oranları yüksek belediye başkanlarının yeniden aday olması için yerel seçimlerde 3 dönem görev yapma kuralı kaldırılabilir. Bu kural Trabzon’da kime uygulanır bilemeyiz ama 3 dönem kuralının yerel seçimlere kaldırılıyor olması, Ak Parti’nin bu seçimleri halk nezlinde kim beğeniliyor ve seviliyorsa, onunla yol alınacaktır kararı olarak hayata geçecek.

ADI BU İŞLERE KARIŞANIN ŞANSI YOK
Ak Parti Trabzon il yönetiminin belirlenmesinde herkes, Revi’yi adeta markaja almış durumda.
İş adamları
Emekli bürokratlar
Hemşeri dernekleri
İktidara yakın STK’lar
Kurucu il yöneticileri
Eski Vekiller
Eski belediye başkanları
Görevdeki ilçe başkanları.

Görevdeki belediye başkanları


Milletvekilleri
Hepsi adamını kendine yakın isimleri yönetim listesine alması için Revi’yi markaç uyguluyor. Revi de gelen talepleri, havuza isimleri yazdım diye şimdilik geçiştiriyor.
Revi’nin işe hem zor hem kolay.
Kolay şöyle.
Genel merkez Revi’ye kesin olarak dedi ki..
Yönetiminde de olsa adı ihale işlerine karışmış, bu konuda il’de hakkında genel kanaat olsa da yönetimine alma
Bir kamu kuruluşunda işçi pozisyonunda çalışıyorsa biri O’nu da yönetimine alma
Yönetim yelpazeni geniş tut. Yeni yüzlerle temas kur

İl’indeki medya ile kavgalı iş adamı, tüccar vb kişileri de yönetimine alma
Partinin ana omurgası Milli görüş’ü sakın dışlama. Bu kulvardan isimlerle sıcak temas kur
Belediye başkanları sana baskı yayıp zorlamaya giderse, genel merkezi anında bilgilendir.
Revi’nin elini kolaylaştıran prensipler bunlar.
Ancak kulağımıza ilginç bir bilgi geldi. Hiç ummadık yerden Revi’ye baskı geliyor. Bazı ilçe başkanlarından… Revi’ye ilçelerinden isim dayatıyorlar. Batı ilçelerinden bir başkan bu dayatmayı yaptığında Revi’nin o ilçe başkanına cevabı şöyle olmuş…” Madem bu önerdiğin isim çok kabiliyetli, başarılı çalışkan sen niye yönetimine almadın..”
Bu okkalı cevap Revi’nin elinin ne güçlü olduğunu gösteriyor.

MALKOÇ'UN TRABZON HASSASİYETİ
Şeref Malkoç, Kamu Baş denetçisi olarak, kurumu Türkiye genelinde tanıttı. Dünya platformuna da taşıdı. Dünyanın kamu denetçilerini de Türkiye’de ağırladı.
Özellikle, AB  ülkelerinin büyükelçileri hemen hemen hergün Malkoç’u makamında ziyaret ediyor. Malkoç da büyükelçilere Trabzon’u tanıtıcı bröşür ve kitaplar veriyor. Yani, fahri Turizm elçisi gibi. Trabzon’u anlatıyor. Trabzon için büyükelçilere ülkelerinde şehri tanıtmaları için ricası oluyor. Bu ziyaretlerde Trabzon’u hiç görmedim diyen hangi büyükelçi ile belli peryodlar halinde Trabzon’a getiriyor. Şehre davet ediyor.
Şimdi, yarın Malkoç Danimarka ve Ukrayna büyükelçileri ile birlikte Trabzon’a gelecek.

Şehre yakın ilgisi ile Malkoç, Trabzonluluğunu da böylelikle hayata geçirmiş oluyor.
Hemşerimize Trabzon hassasiyeti için teşekkür ediyoruz.

KULİSLER KARAYOLLARI MİSAFİRHANESİNE KAYDI
Özellikle Gazeteciler Cemiyeti ve yerel yazılı basın hakkındaki bütün kulisler, lobiler artık Yenimahalle’deki Karayolları misafirhanesine taşındı. Misafirhaneye bir grup arkadaşımız sıkça gitmeye başladı. Burada cemiyetin önümüzdeki seçimlerde nasıl şekilleneceği, gazetelerdeki yönetim değişikliklerini nasıl olacağı,yeni bir cemiyetin kurulup kurulmayacağı, Beşiktaş’da Trabzonluların ağırlıklı bir yapıya kavuşmasının yankıları detay bir şekilde masaya yatırılıyor. Arada bizim Nevzat Abi’miz de bu mekana geliyor. Geldi mi de tatlılar ile çaylar Nevzat Abi benden diyor. Geçe geç saatlerde ise kulis faaliyetleri Boztepe’de Salep seansı ile bitiyor. Tabi, Salepler de gazetecilerin hamisi, ağabeyi Nevzat Başkandan…