TEŞKİLATLARIN BAŞINA GÜNNAR MI?

AK Parti’nin Ankara kulislerinden bomba bir bilgi bizlere ulaştı. Bu bilginin doğrulatma makamı tabi ki iddiaya konu kişi sayın milletvekili Adnan Günnar. Fakat Günnar’ın da bu konudan haberdar olmadığı kaydediliyor.

Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre İstanbul İl Başkanlığında kısa süre içinde bir değişim olacak ve İstanbul İl başkanlığına Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığını yapan Erkan Kandemir getirilecek.

Ak Parti genel merkezinden Teşkilat Başkanlığına getirilecek en kuvvetli ismin ise AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın olacağı öne sürülüyor.

Bu bilgi ile ilgili Trabzon’da da bir takım kulisler yaptık ve ‘Sizin de mi kulağınıza geldi?’ şeklinde tepkilerle karşılaştık. Demek ilk duyan biz değilmişiz.

Günnar özellikle son dönemde sorumlu olduğu koordinatörlük görevi yaptığı bölgelerde önemli hamleleri ile dikkatleri üzerine çeken, dünya siyasetini iyi takip eden, tam teşkilatçı ve il başkanlığı hiçbir zaman unutulmayacak ekibine ölümüne sahip çıkan bir siyasetçi. 

Bu manada davasından da asla vazgeçmeyecek bir siyasetçi olarak Ak Parti’nin Genel merkezinde eğer bu göreve gelirse önemli hizmetlere imza atacağından şüphemiz yok. 

TRABZON AK PARTİ’DE EN KRİTİK HAFTA 

Trabzon Ak Parti’de kimin il başkanı olacağına dair merak büyük bir ihtimalle bu hafta belli olacak.

Perşembe günü il başkan adaylarının isimlerinin Cumhurbaşkanına sunulacağı bilgisine ulaştık.

Genel Merkezde yapılan değerlendirmeler devam ediyor.

Selahattin Çebi, Zeki Kavanoz, Mehmet Karaoğlu, Hasan Dilekoğlu, Uğur Aydın, Hakan Terzioğlu ve Yılmaz Büyükaydın’ın adı Külliyeye sunulacak listede deniliyor.

Bu Arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cebinde bir Trabzon değerlendirmesi olduğunu da söyleyelim. Erdoğan genel merkezin haricinde kendi kaynaklarıyla Trabzon’da olup biten her şeyi öğrendi. Bu nedenle çok sürpriz ‘Bu isim de nereden çıktı ama iyi ki bu oldu’ denilecek bir isim açıklanırsa kimse şaşırmasın.

Bunların yanı sıra aday adayı olarak sahaya inen İl başkanlığı için yoğun çalışmalarını sürdüren Enes Aslan, Metin Kaya, Ortahisar’da da Yasin Aydın isimleri de karşı liste çıkarma ihtimali yüksek isimler olarak bilgi notu olarak verilecek. 

Kulislerde konuşulanlara göre Yılmaz Büyükaydın genel merkeze çağrılmadan direkt görev tevdi edilirse il başkanlığını kabul edeceği dair bilgiler var. 

Bu isimlerden biri il başkanı işaretlendiğinde, işaretlenmeyen bir isim de Ortahisar ilçe başkanı olur diyenler çoğunlukta ama başından beri Ortahisar için en istekli ve iddialı isim olan Halil İbrahim Demirtaş ile her kesimden kabul gören Hüseyin Canım ikilisinden birinin de Ortahisar’a atanabileceği  tahmin ediliyor.

BAKÜ’DE EN TANINAN HASTANE TRABZON’DA 

KTÜ Farabi Hastanesi şu sıralar Azerbaycan Bakü’de en çok tanınan hastane…

Nasıl mı?

Hastanenin Hematoloji dalında ilik nakli ilgili Azeri hastalar Farabi’yi keşfetti..

Prof. Dr. Mehmet Sönmez’in ününü duyan Azeri hastalar Farabi’de ilik nakli yaptırıyor.

Azeri hükümetinin üst düzey bürokratları ile başlayan bu ilgi, sıradan Azeri vatandaşları tarafından da devam ediyor.

Farabi Hastanesi şu sıralar maddi sıkıntı çekiyor. Azeri hastalardan ücreti mukabilinde ilik nakli yapılıyor. Hastane masrafları 50 ile 150 bin arasında değişiyor.

Prof. Dr. Mehmet Sönmez Farabi’ye bu anlamda da katkı sağlıyor. 

Rektör Hamdullah Çuvalcı, Sönmez’le birlikte ilik nakli ünitesinin genişletilmesi konusunda fikir birliğine vardılar.

Prof. Dr. Sönmez, Türk hastalarına olduğu gibi Azeri hastalarından da  muayene ve nakil ücreti almıyor. Alınan ücret hastane masrafları ile ilgili..

MHP İL BAŞKANI VE TİSKİ-SP KRİZİ

Trabzon MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, şehirde her meseleye Cumhur İttifakı ile ilgili perspektiften bakıyor. 

Şehirde her kulvarda yaşananlara ittifak mantığı ile bakıyor. Parti tabanından gelen bazı eleştirileri de bu mantık ile göğüslüyor.

Şehrin gündeminde olan TİSKİ çalışanı SP il Başkanı ile TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş arasındaki yaşanan krizi, Tarım ilginç bir şekilde yorumladı.

İki tarafa da bazı konularda hak veren Tarım’ın açıklaması şu şekilde. “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Murat Zorluoğlu ve ekibine vermeyi sürdürdüğümüz desteği Genel merkezimiz dışında hiç kimse sorgulayamaz. 

Cumhur ittifakının Yenikapı ruhuna sonuna kadar sadık kalacağız. Bu mesele her şeye rağmen ve ne olursa olsun değişmez. Şahsi ve kişisel menfaatlerimiz hiç söz konusu olmamıştır olmayacaktır.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş beyefendi de tamamen Murat Başkanımızın tercihi ve iradesidir. Bu şahıs MHP’nin akıl süzgecinden geçmiş, akıllı, dürüst, namuslu ve liyakatli bir şahsiyet olduğu tarafımızca tasdiklenmiştir.   

Saadet Partisi il başkanıyla yaşamış olduğu mesele fazla büyütülmemelidir. Biz bu konuya da taraf olmak istemiyoruz. 

Yaptığımız araştırmada sayın Cevat başkanın da kaliteli ve iyi bir insan olduğu izlenimi bizlerde oluşmuştur. 

Geldiğim günden beri insanlara, özelliklede güzel insan olduğunu inandıklarımıza sıkıntı ve dert yüklememeye gayret gösterdim. 

Bu meseleyi aralarında yaşamış oldukları sorunu konumuzdan muaf tutarak söylüyorum ki Murat Zorluoğlu ve kurmuş olduğu çalışma ekibine destek olmak, onlara çalışma şevki kazandırmak, kalplerine dokunmak her Trabzonlunun asli görevi olmalıdır. 

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde liyakat tercihli istihdam modelinin esas alındığını görebiliriz. Liyakatın dostu adalet, düşmanı ise kişisel çıkarlardır. 

Toplumun düzgün işleyişi için her bir noktada liyakatli ve kabiliyetli insanların bulunması şarttır. Murat Başkanımızın bu kriterleri göz önünde bulundurarak geçmişi başarılarla dolu, alanında uzmanlaşmış, çalışkan azimli bu vatan evladını TİSKİ genel müdürlüğü görevine layık görmesi her türlü taktirin üzerindedir.

BÜYÜKŞEHİR’DE SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİKLER 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, Zorluoğlu’nun göreve başlaması ile kurulan Ulaşım AŞ adlı iştirake, İstanbul’dan Genel Müdür olarak atanan Arif Emecen, görevinden ayrıldı. Sebebi belirsiz. Kendisine sorduğumuzda ‘Böyle olmasını istediler’ cevabını vermişti. 

Tüm gözler Emecen’in yerine genel müdür olarak kimin geleceğine çevrilmişti.  

Emecen’in yerine yani Ulaşım A.Ş Genel Müdürlüğü’ne Ford Otosan’dan belediyeye transfer edilen genç Başkan danışmanlarından  29 yaşındaki Samet Ali Yıldız atandı.

Başkan Zorluoğlu’na en yakın danışman olarak bilinen fakat sahalarda görünmeyi pek tercih etmeyen Yıldız, geçen yıl dünya evine girmişti.

Öte yandan Zorluoğlu göreve başladığında Kültür Daire başkanıyken görevinden alınan Hüseyin Hilmi Saran da, tekrardan başkan danışmanlığına atandı.

TRABZONSPOR’DA SÜLEYMAN HURMA AYRINTISI 

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ile ilgili bilgi verelim. Hurma’nın futbol dünyası ile tanışması Trabzonspor sayesinde olmuştur. 

Sadri Şener’in başkanlığında Şener’in turizm şirketinde CEO olarak görev yaparken Şener’in isteği ile Trabzonspor’a geldi. Trabzonspor’daki profesyonel görevinin ilk yıllarında kulübün her türlü seyahatlerini organize eden Hurma, daha sonra yeteneklerini de kullandı kulüp CEO‘luğuna geçti..

İngiltere’de de bu alanda eğitim gördü.

Sonraları değişik kulüplerde futbol koordinatörü olarak çalıştı. Bir ara yeniden Trabzonspor’a geldi.

Sonunda Karagümrük’ü satın aldı ve başkan oldu.

Şimdi, Hurma’nın Trabzonspor’un ara transferde danışmanlığını yaptığı haberi kulağımıza geldi.

Başkan Ağaoğlu ile yakın dostluğu bulunan Hurma’nın, başkanın ricası üzerine Trabzonspor’a böyle bir danışmalık yapacağı iddia edildi.

Başkan Ağaoğlu’nun Hurma’dan bu anlamda yardım talep etmesi çapraz sorgulama hamlesi olarak değerlendiriliyor