BALTA VE MUMCU O YÖNETİCİ İLE İLGİLİ

Ak Parti kongresi geçtiğimiz gün gerçekleştirildi fakat hala yankıları gündemden kalkmadı. 

Listeye kim kimi koydu, kim kimi istemedi tartışmaları da yazılıp, çiziliyor. 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun listesine müdahale ettiği etkili olduğu ve eski yönetimde yer alan bir isim ile ilgili olumsuz görüş verdiği iddiaları Trabzon’da günlerdir konuşuluyor. 

Konuyu bizzat muhatabına Milletvekili Balta’ya sorduk. Balta bu dedikodu vari iddiaların gerçek olmadığını belirterek bu iddialarda bulunanlara da sert çıktı. 

Yazan da söyleyen de namussuz, şerefsiz, alçak kör fare ve dedikoducudur diyen Balta şu ifadelerle cevap verdi: “Ben ne il başkanımıza, ne gençlik kolları başkanımıza, ne kadın kolları başkanımıza ne de herhangi bir ilçe başkanımıza kesinlikle bugüne kadar bu ismi alacaksın, bu ismi sileceksin gibi bir şey söylemedim. Sezgin başkanımıza da söylemedim. Bize fikir sorduğunda bizle istişare edebileceğini ifade ettik ama kesinlikle ne bir isim önerdim, ne bir ismi çıkarmasını söyledim. Son gün de de kesinlikle kendisiyle bir görüşme yapmadım. Ne telefonla ne de yüz yüze. Bunu kendisine de sorabilirsiniz. 

Bunu söyleyenler, benim bir isim üzerinde etkili olduğumu bir ismi koyduğumu, bir ismi çıkardığımı yazan da söyleyen de namussuz, şerefsiz, alçak kör fare ve dedikoducudur. 

İl başkanımız kendi özgür iradesiyle çalışabileceği bir ekip kurmuştur. Biz kendisine başarı dileriz, yardımcı oluruz, destek oluruz. Trabzon’da partimizi ve sayın genel başkanımızı mahcup etmeyecek şekilde namuslu, onurlu duruş sergileyecek, hileye hurdaya karışmamış vatana bu millete en iyi hizmeti verecek kişilerle çalışmasını isteriz. Ama tekrar söylüyorum bir isim önermem veya bir ismin çıkarılması gibi bir şey olmamıştır. Bizim bu tür dedikodularla kaybedecek zamanımız yoktur. Herkes de kendini bilmektedir. Kimse kabahati suçu veya sorumluğu başkalarının üzerine atmaya, işi başka taraflara çekmeye çalışmasın.”

Konuyla ilgili diğer taraf olan Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile de konuştuk. Kendisi de kesinlikle hiçbir milletvekilinin listesine müdahil olmadığını isim önermediğini veya bir ismin çıkarılmasını istemediğini bu konuda ‘çok şükür’ rahat olduğunu herhangi bir milletvekilinin listeyle ilgili kendisine bir isim önerisinde bulunmadığını veya bir ismi çıkarmasını istemediğini ifade etti. Dileriz muhataplarının bu açıklamalarıyla bu tartışma da son bulmuş olur. 

AK PARTİ’DE ŞİMDİ MERAKLA BEKLENEN…

Ak Parti Trabzon il yönetimi bütün organları ile belli oldu.. Şimdi siyasi kamuoyu ve teşkilat mensuplarının merak ettiği şey, Sezgin Mumcu’nun yürütmesi nasıl olacak…?

Yürütmede kimler yer alacak?

Yönetimde lobisi olanlar yürütmede yer almak için şimdiden il başkanı Mumcu’ya saund yapmaya başladı.

Ak Parti kulislerinden kulağımıza gelenlere bakılırsa, yürütmede yer alması hemen hemen kesin olan isimler şunlar;

Ömer Topaloğlu, Bayram Öztürk, Nurettin Aydın, Numan Yardım , Mehmet Atmaca, Kadem Çakıroğlu, Ali Haydar Baş, Salih Seyyar, Hüsrev Türk, Alper Bektaş, Abdulhamit Özdaş, Seda Taflan. Bu arada, Mumcu, yönetiminin içinden ve dışından danışmanlarda atayacak… Danışmanların tespiti, yürütmenin açıklanmasından sonra belli olacak..

MUMCU’NUN İKİNCİ ADAMI

Ak Parti Trabzon il başkanı Sezgin Mumcu’un yönetiminde ikinci adamı kim olacak? Yani, siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımıcısına kimi atayacak..

Kulislerde bu konuda iki isim öne çıkıyor. Biri Ömer Topaloğlu, diğeri ise Abdulhamit Özdaş.. İki isim de birbirlerine çok iyi tanıyor. İki isim de milli görüşten geliyor.

İki isimde, teşkilatçı, iki isim de aklı selim tahlilleri var..Bu iki isimden biri bir önceki yönetimden..

Özdaş Revi’nin de yönetimindeydi..

Mumcu’nun yönetimlerde devamlılık esasına göre Özdaş’ı tercih edeceği söylenirken, Ömer Topaloğlu’nun büyük bir özveri ile yönetim kuruluna girmeyi kabul etmesi nedeni ile ikinci adam olacağın yorumları da yapılıyor..

BİR BİLENİN İLGİNÇ YORUMU 

Ak Parti Trabzon teşkilatının nabzını iyi tutan.. Tutmakla kalmayan olası gelişmeleri de büyük ölçüde isabet oranı ile bilen bir bilen ilginç  bir tahlil yaptı.

Dedi ki, Trabzon ile birlikte yakında bildiğim tanıdığım illerde yapılan kongreleri mercek altına aldım.

Trabzon, Artvin Rize, Ordu, Ankara gibi il kongrelerindeki yönetim kurulu üyelerini irdeledim.. Sordum soruşturdum şu sonuca çıktım..

Teşkilatların genelinde milli görüşten gelenler ağırlıkta. Hatta HAS parti ağırlıklı. Ama HAS partililer de artık bizden yani AK Partili. 

Bir bilene bundan ne anlam çıkartılması lazım dedik.. Numan Kurtulmuş’un teşkilatlarda ağırlığı oluşuyor..

Ve hatta genel başkanlık için tabanı güçleniyor dedi.

Hayda, bir bilen yine ortalığı karıştıracak bir iddia attı… Yani Kurtulmuş’a dikkat dedi. 

MUMCU AZ KALSIN KONGRE’YE KATILAMIYORDU 

Evet dün aldığımız ilginç bir bilgi. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu az kalsın kendi kongresine katılamayacaktı. 

Olay nasıl gelişti derseniz, Mumcu’nun oğlu önceki gün yapılan Covid 19 testinde bulguları pozitif görüldü. 

Oğlu pozitif çıkınca Mumcu’nun da kongreye katılması tehlikeye girdi. 

Fakat tıp öğrencisi olan oğlunun testindeki pozitifliğin vurulduğu aşı nedeniyle yalancı pozitif vaka olabileceği ihtimali doğunca kongre günü tekrar test yapıldı. 

Tabi test sonucu çıkıncaya kadar Mumcu’nun kongreye gelmesi riske girdi.

Neyse ki sabah tekrardan yapılan testte sonuç negatif çıkınca Mumcu gönül rahatlığı ile kongreye katılabildi. 

KONGREDEKİ TARTIŞMANIN PERDE ARKASI 

Trabzon Ak Parti İl Kongresi’nde en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın tartıştığı isim. 

Kimle neden tartıştı diye herkes birbirine sorup durdu. Konunun içeriği şu. 

Şalpazarı eski Belediye Başkanı Mehmet Mumcu, kendisine selam veren AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’a kongrede, önceden 3 kez aktardığı bir konuyla alakalı ‘Sen önce verdiğin sözü yerine getir’ demiş.

Günnar kendisine onlarca talep geldiği için haklı olarak konuyu hatırlamadığını belirtince tartışma çıkmış. 

Sonra Mumcu ’Sana hakkımı helal etmiyorum’ deyince Günnar ‘Bende seni Allah’a havale ediyorum’ demiş. Mumcu bunun üzerine ‘Sen beni Allah’a havale edemezsin ben direk Allah’a havaleyim’ ifadelerini kullanmış.

Bu konuşma üzerine tartışma büyüyünce AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta araya girerek ortamı yatıştırmış. 

İşte o tartışmanın perde arkası bu şekilde.