HAZIRLANIN BOMBA PATLIYOR..

Trabzonspor’un prestij noktası sizce neresidir. Tabi ki Müzesi! Son dönemlerde günümüz şartlarına uyarlanarak modernize edilen Trabzonspor Müzesi’nin ziyaretçileri oldukça sıklaştı. Gidip ziyaret ettiğimiz müzede ilginç detaylar da yok değil.

Trabzonspor ürünleri bile satılmaya başlanmış. Işıklandırmalar ve yenileyici çalışmalar düşünülüyor.

Bu bilgiler bir yana müze ile ilgili kulağımıza bomba bir haber geldi.

Mehmet Salih Uzun yönetimindeki Arşiv ve Müze Kurulu dev bir anlaşma için kolları sıvadı.

Evet Müze’nin sponsoru oluyor.

Dev firma ile görüşmeler son aşamaya geldi.

Top Trabzonspor yönetiminde anlaşmanın değeri ise tam 700 Bin Euro…

Önümüzdeki günlerde sponsorluk konusu netliğe kavuşacak.

DİVAN’DA BÜYÜK HAKSIZLIK

Trabzonspor Divanı camianın bel kemiğidir. Bunu bilmeyen yoktur.

2300 divan üyesinden 800’ü oy kullanma hakkına sahip oldu. Nedeni ise aidat yatırmadıklarından dolayı.

Şaka gibi bir olay bu konunun düzeltilmesi gerekiyor.

Gelelim Divan seçimlerine 800 oy kullanabilecek isimden sadece 500’ü salona geldi ve oyunu kullandı.

Salonda hınca hınç doldu. Seçim tertemiz bir şekilde ilerlerken bir anda Erman Baş, Divanı yöneten Erdal Atalay’a patladı.

Nedeni ise; Divan Genel Kurulu başlarken söz almak isteyenler Divan’ı yöneten Başkana ismini bildirir ve daha sonrasında söz alırdı.

Kongrelerin aranan ve sevilen ismi Erman Baş yine bir ritüeli yerine getirerek ismini yazdırmak istedi. Erman Baş’a tamam diyen Atalay daha sonra bu isme söz vermeyince Erman Baş çılgına döndü.

Geçtiğimiz sene 25 yılını doldurduğu gerekçesi ile Trabzonspor Divan Üyesi olan Erman Baş Bağıra bağıra hakkını arayınca salonda elektriklenme oldu. Araya giren salondakiler Erman Baş’ı sakinleştirdi.

SİYASET VE TRABZONSPOR

Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu bilindiği üzere Trabzonspor’u çok seviyor.

Maç sonrası paylaşımlarında veya statda kendisini görebiliyoruz. En fanatik milletvekili odur diyebiliriz.

Trabzon’un bayan Milletvekili Köseoğlu, dün Trabzonspor Divan Kurulu kongresine geldi.

Salonda yerini alan Köseoğlu’na ilgide büyüktü.

Bolca fotoğraf çektirdiler kendisi ile. Söz istedi konuşma yaptı.

Ancak Köseoğlu bu konuşmaları esnasında her ne kadar siyaseti Trabzonspor’a karıştırmıyoruz dese de salonda bir bölüm homurdanmaya başladı.

Bu homurdanma Köseoğlu’nun sesine de yansıdı. Köseoğlu homurdanmalara karşılık daha gür bir sesle konuşmasını yaptı.

Köseoğlu konuşmasında Trabzonlu Bakanların, milletvekillerinin Trabzonspor’a sürekli destekte bulunduğunu, kadın üyelere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini, milletvekillerinin oy kullanması gerektiğini söyledi.

AK PARTİ’DE YÖNETİME YENİ GİRECEKLER

Ak Parti Trabzon İl Kongresi için Trabzon’da çalışmalar, kulisler harıl harıl devam ediyor.
Gerek Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye gerek Ankara’da bakan Soylu ve ekibine adeta isim yağıyor.
AK Parti’nin belki de en zorlu sürece gireceği bir dönem için oldukça hevesli bir kitle var. Bazıları ise daha yönetime girip girmeyeceği belli olmadan, kendisine yer beğeniyormuş.
Yürütmeden yer istiyormuş. Yürütme de en çok talep edilen yerler ise, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı, Mali İşler Başkanlığı ve Medya Tanıtım Birimi başkanlıkları imiş: Yönetime girme isteği olan bazı isimlerin direk olarak bu görevleri talep etikleri gelen bilgiler arasında.
Bu talepler il başkanı Revi’yi de şaşırtmış. Mevcut yönetimde olup göreve devam edecek olası isimlerin bile böyle bir talebi olmaz iken, yeni yönetime girmek isteyenlerin direk yürütmeyi gözlerine kestirmesi olayına Revi ‘Mevcut yönetimimizde yürütmede görev alacak arkadaşlarımız var, onların bile bugüne kadar böyle bir talebi olmamışken, yeni aramıza katılacak isimlerin böyle taleplerde bulunması dikkat çekici.
Ak Parti’nin ne kadar güçlü bir parti olduğunun, her geçen yıl gücün arttırarak deva ettirdiğinin bir göstergesinin de yönetime girmek için gerçekleyen yoğun talep olduğunu belirten Revi ‘Partimizi seçimlere en güzel şekilde taşıyacak yüzlerce isim üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.
Çok derin ve çapraz sorgulamalar yapıyoruz. Yedekler ile birlikte 75 kişilik bir ekip oluşturacağız. Ve şehrin her kademesinden, bu davaya gönül veren kişilerden yeni bir kadro kuracağız.
Şehrimizin Bakanı Sayın Süleyman Soylu, milletvekillerimiz, yerel yöneticilerimiz, mevcut yönetimimiz ile birlikte istişare halinde en hayırlı ve doğru tercihleri yapmak adına çalışmalarımız sürüyor’ ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA AK PARTİ DARMADAĞIN

Trabzon’da son 2 ayda gerek il yönetimi, gerek milletvekilleri, gerek belediyeler ve şehre yapılacak yatırımlarla ilgili büyük bir kaos almış başını gidiyor. Cami meselesi, Hüseyin Avni Aker Stadyumu ve Cephanelik meselesi ile oldukça yıpratılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve meclisi, baskın üzerine baskın yiyor. Her önüne gelenin, meclise girip, başkana ve üyelere hakaret edebildiği bir yer halini aldı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi. Böylesine özgür ve demokrasinin işlediği bir kentte, iktidar partisinin yönetim organlarına gerçekleştirilen saldırılar da, gerek genel merkezin, gerek Trabzonlu siyasilerin canını sıkmıyor değil. Her gün ya il yönetimi, ye belediyeler, ya başbakan ya da partinin bir milletvekili ile ilgili gerçekleştirilen aleyhte algı operasyonları, partililerin de bayağı canını sıkıyor. Konuyla ilgili eski bir ak partili şu ifadeleri kullanıyor.

Aynı partiden isimlerin, partinin organları ile ilgili bu aleyhte propagandalara çanak tuttuğu yönünde bilgiler, belgeler, isimler ve olaylar genel merkeze birer birer yollanıyormuş. Bu çok endişe verici bir durum. Biz aynı kayığın içindeyiz, ayrı dava uğruna Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat görevlendirdiği yönetim kadrolarına yapılan saldırılara bizim partiden birilerinin alkış tutması çok düşündürücü bir durum. Batarsak hep birlikte batacağız, bu parti Trabzon’da öyle kolay bir yerlere gelmedi.
Biz bu davanın kuruluşunda olan isimler olarak, birlik beraberlik adına adımlar atılmasını bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

DAĞILAN TRABZON’U SOYLU TOPARLIYOR

Şehirde böylesine gergin bir ortam söz konusu iken, il yönetimi, belediye başkanları, milletvekilleri tartışıladururken, bu işi toparlamak bir birliktelik sağlamak adına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da sık sık milletvekillerini toplayarak durum değerlendirmesi yapıp olayları irdeliyor, alınması ve yapılması gerekenleri masaya yatırıyor.
Trabzon’da ve Ankara’da milletvekilleri ile üst üste toplantı yapan Soylu, bugünde Trabzon’da katılacağı İHH organizasyonu öncesi İlçe başkanları ile bir araya gelecek.
Soylu Trabzon’daki dağınıklığın bir an önce giderilip seçimlere odaklanılması yönünde mesajlar veriyor.
Fakat şehir her yönüyle dağılmış durumda. Bu işe en çok da Muhalefet seviniyor, ana muhalefet partisi üyeleri Ak Parti içindeki bu kavgalara ellerini ovuşturarak ‘Bazen bize gerek kalmadan AK Parti kendi içinde kendi ayağına sıkıyor, biz bir şey yapsak ta parti içindeki kaos, şehir içinde iktidarın yönetim kadrosu arasındaki kavgalar seçim sürecinde bizlerin işini kolaylaştırıyor’ ifadelerini kullanıyorlar.

GENÇ VE EKİBİ, O SÖZLERE ŞAHİT OLMADI!

Trabzon’da geçen haftanın tartışma konularından biri de Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasında ki davalar.. Daha önce ki kulislerimizde bu dava sayısının 10 olduğunu yazmıştık. Kaldı ki bu rakamı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da ilk meclis toplantısında ki konuşmasında doğruladı.

İlk etapta bu davalar Trabzon’da bir şehir efsanesi gibi yayılmıştı. Bu şehir efsanesi Ortahisar Belediye Meclisinin ilk toplantısında doğrulandı. Başkan Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesinin kat kullanımından dolayı kendilerine dava açtığını açıklamıştı.

Tabi bu konuya Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun ne söylediği de merak konusuydu…

Bu merakta Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilk toplantısında açığa çıktı.

CHP’li Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Cahit Erdem, dava konusunu Başkan Gümrükçüoğlu’na sordu. Başkan Gümrükçüoğlu’nda süreci tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Bu haberi de sitemizde yayınlamıştık.

Aslında işin ilginç yanı bu toplantıda konun direkt muhatabı Ahmet Metin Genç’in olmaması.. Başkan Ahmet Metin Genç, neredeydi bilmiyoruz ancak onunla birlikte ilk toplantıya AK Partili üyeler Faruk Kanca, Ufuk Hoş’ta katılmamıştı.

Bu isimler bilindiği gibi Başkan Ahmet Metin Genç’in yakın çalışma ekibinde yer alan isimler.

Ortahisar Belediye Meclisinde toplantıya katılanlar ise Büyükşehir Belediye Başkan Vekili’de olan Seyfullah Kınalı, Havva Gümüş, Mehmet Karaoğlu, Ali Sağır ve Burhan Cahit Erdem..

Başkan Gümrükçüoğlu’nun toplantı esnasında söylediklerine Genç’in toplantıda bulunması halinde ve cevap vermesi durumunda sanırız Trabzon tarihi bir tartışmaya sahne olacaktı..

O yüzden bulunmaması bu açıdan çok iyi…