18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini kutluyor aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

***
NURİ ALBAYRAK AÇIKLADI: DÖNECEK Mİ?

Trabzonspor ay sonu veya Nisan başı yapılacak olan genel kurula kilitlenmişken, henüz resmen ben adayım çalışıyorum diyen isim pek yok.
Genelde ismi konuşulanlar ‘Eğer kimse aday olmaz bizde birleşirseler, takımı sırtlarız’ diyorlar.

Özellikle Trabzonspor’a ekonomik anlamda en rahat dönemini yaşatmasına rağmen Mali Genel Kurul’da İbra edilmeyen ve birçok kesimin ‘Ahı var, hakkı var’ dediği Nuri Albayrak.
Albayrak Trabzonspor genel kurul sürecini takip ediyor. Birçok kesimden tekrar başkan olması yönünde baskı var.
Bizde Nuri Albayrak’a sorduk ‘Dönmeyi düşünüyor musunuz’ dedik.
Manalı cümlelerle cevap veren Albayrak ‘Biz öyle sık sık hızlı dönüş yapanlardan değiliz. Çok sık geriye dönmeyiz, genelde hep ileriye bakarız’ ifadesini kullandı.
Albayrak bu sözleri söylerken yüzünde de olumsuz bir tavır belirdi.
Mimiklerinden ve cümlelerinden anladığımız kadarıyla Nuri Albayrak Trabzonspor’a dönmeyi asla düşünmüyor.

***

Bir ulus ve vatan yaratan bu kutlu günde 18 Mart şehitlerini minnetle anıyoruz.

***

HACIOSMANOĞLU’NA BASKI VAR

Trabzonspor başkan adaylığı süreci ile ilgili ‘Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız’ diyerek adaylık sinyali veren Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu dün Trabzon camiasının, Ankara bürokrasisinin ve Başbakanından 4 bakanına adeta kabinenin buluştuğu Rahmetli Ali Soylu’nun oğlu Necmettin Cahit Soylu’nun nikahına katıldı.
Damadı, odasında gidip tebrik eden Hacıosmanoğlu, Haliç Kongre Merkezi salonuna girdiğinde, tüm gözler üzerinde belirdi.
Salondaki davetlilerin çoğu yanına giderek onunla fotoğraf çekildi.
Ve çok sayıda davetli Hacıosmanoğlu’na ‘Takım senin zamanında belki istediği başarıyı yakalayamamıştı ama en azından başımız dik anlımız açıktı. Böyle ezik değildik. Yeniden sizi başkan olarak görmek istiyoruz’ dedi.
Hacıosmanoğlu bu talepler karşısında çok yorum yapmadı ve hayırlısı olsun ifadesini kullandı.
Aldığımız bilgilere göre Hacıosmanoğlu mali tabloyu çözecek bir rapor ile adaylığını ve flaş isimlerle yönetimini yakın zamanda açıklayacakmış. Zaman daralıyor. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

***

Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Çanakkale zaferimiz kutlu olsun.

***

AK PARTİDE İL BAŞKANININ DEDİĞİ OLMADI

Ak Parti’de bazı kesimler genel merkeze rağmen İl kongresine etki etme mücadelesi içine girseler de istediklerini alamıyorlar, konuşanlar belki doğru kişiler olsa bile yanlış ifadelerle, hedeflerinde İl Başkanı Haydar Revi olmasına rağmen partiye, davaya zarar verdikleri için tepkiyle karşılaşıyorlar.
Dün AK Parti İl Başkanı ve yöneticilerine yönelik açıklamalara, il başkan yardımcılarından ve yöneticilerden çok sert cevaplar geldi.
Ak Parti’de birileri bu kaosu acaba bilerek mi yaratıyor, perde arkasında bazı olayların duyulmaması görülmemesi için mi yapıyorlar.
İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor.
Mesela nedir bu perde arkası olaylar derseniz, Ertelenen Ortahisar İlçe Kadın Kolları Kongresi diyebiliriz.
Trabzon’un kalbi olan Ortahisar ilçesinin İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na Kadın Kolları İl Başkanı Bahar Ayvazoğlu’nun referans olduğu, önerdiği, Trabzonlu olmayan AK Partiyle yolları daha yeni kesişen, daha önceleri gerek FETÖ olaylarında gerek gezi olaylarında gerek çözüm sürecinde AK Parti’nin politikalarına karşı paylaşımlarda bulunduğu fotoğraflarla tespit edilen Kadriye Yılmaz’ın atanması ve kongrede tek aday olarak genel merkeze kabul ettirilmesi olayı.
Kadriye Yılmaz bugün güzel şeyler yapıyor olabilir, ama böylesine tartışmalı bir süreçte, birlik içinde olunması gereken bir süreçte birilerinin sırf Milletvekilliği yolunda önü tıkanmasın, ayağına takılacak isimler bir bir elensin diye gerek diğer ilçelerde, gerekse merkezde hem başkanlık hem de delege yapısını bozan, İl Başkanına, ilçe başkanına rağmen ille de bu isimde ısrar etmesi büyük rahatsızlık yarattı. .
Aday gösterilen kişi ile ilgili sosyal medya paylaşımlarının ta genel merkeze kadar ulaştırılmasına rağmen İl Başkanı Ayvazoğlu’nun ‘Eskinden kimler neler demişti, onlar eskide kaldı’ diyerek adeta bu paylaşımları görmezden gelmesi.
Ortahisar İlçe Başkanına rağmen, ‘Onlar karışamaz, kadın kolları bağımsızdır’ diyerek kongreye bu isimle gidilme kararı alınması...
İşte son günlerde tüm bunları görmeyen bazı parti içindeki seçim dönemi partilileri, yani sadece seçimler yaklaşınca piyasa çıkan partililer, İl Başkanı Revi ile ilgili ortada hiçbir gayri yasal, etik ve ahlak dışı bir şey yok iken il başkanlığını ve yönetimini tartışmaya açması.
Dedik ya acaba başka şeylerin üzeri mi örtülüyor.

***

Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir.

***

AK PARTİ’DE İKİ ADAY ÇIKACAKTI

Gelelim işin iç yüzüne Ortahisar İlçe Kadın Kolları seçimi dün yapılsaydı, İl kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu’nun istediği gibi olmayacaktı deniyor.
Neden mi.
Bakın neler olacaktı.
Genel merkez kadın kollarına rağmen bir liste çıkacaktı. Ve bu liste mevcut delege yapısıyla seçimi yüzde 80 kazanacaktı.
Genel merkez bunu öğrendi, ayrıca genel merkeze Ortahisar İlçe kadın kollarının eski yönetiminden listeye kimsenin girmediği, mevcut yönetimin kafeterya köşelerinde eski delegelerin hepsini sildiği yönünde bilgi verilince, genel merkez kongrenin ertelenmesi talimatını verdi.
Aslında işin bu noktaya geleceği il başkanlığı binasında yapılan toplantıdan anlaşılmıştı.
Ortahisar’ın Başkanı Temel Altunbaş bu ismin yukarıdan bindirilmesine, istişareden uzak bir şekilde açıklanmasına şiddetle karşı çıkmıştı. Geleceği önceden görmüştü.
Şimdi gözler genel merkezde, eğer bu kadar sıkıntıya rağmen, Genel Merkez yine de Kadriye Yılmaz’ı atayarak yoluna devam ederse, gerçekten bu şehirde yıllarca siyaset yapıp işi sırtlananların hiçbir kıymeti, görüşlerinin hiçbir önemi yokmuş denecek.
Bakalım süreci hep birlikte gözlemleyeceğiz.

***

Çanakkale Zaferi; vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem bir destanıdır.

***

ERDOĞAN’DAN TRABZON TEŞKİLATINA TAM NOT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan TÜGVA yapılanmasına çok önem veriyor, TÜGVA yani Türkiye Gençlik Vakfı’nı önemsiyor.
Dün de Trabzon’a gelerek TÜGVA yurdunda tertiplenen şehir yönetenleri ile kahvaltı programına katıldı.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nunda katıldığı programa Bilal Erdoğan güzel bir espri ile başladı, kapıdan içeri girer girmez ‘Yahu biz gençlik vakfına geldik ama burada pek genç göremedim’ esprisi ile içerideki belediye başkanlarını, kaymakamları ve diğer misafirleri güldürdü.
Yemekte Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan gençleri çok ama çok önemsediğini belirten Erdoğan Trabzon’un her zaman her yerde başarılarından söz ettiğini, Trabzon teşkilatlarının çalışmalarında hep en iyi başarıyı yakalamak için gayret ettiklerini ifade etti.
Kahvaltıya Trabzon İlçe Belediye Başkanları ve kaymakamlar eksiksiz katıldı.
Geniş katılımlı kahvaltıda Bilal Erdoğan’ın ülke gündemi ve ülkenin kalkınmasına yönelik yaptığı açıklamalar davetliler tarafından hayranlıkla dinlendi.
Erdoğan Trabzon’daki yoğun katılımlı organizasyon nedeniyle TÜGVA Trabzon teşkilatlarını tebrik ederek Rize’ye hareket etti.

***

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Zaferiniz kutlu olsun…

***

TRABZON’DA HER GÜN BEDAVA YEMEK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi muhteşem bir hizmete imza atmaya hazırlanıyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Trabzon meydanında ve Kalkınma Mahallesi’nde Gönül kazanı adı altında günün 24 saati bedava çorba ve ekmek dağıtımı yapılacak.
Fikir babası, son dönemdeki etkin çözümleri ve hızlı karar alma yeteneğiyle ön plana çıkan Başkan danışmanı Murat Saral. Saral Of belediye başkanlığı döneminde de böyle bir şey yapmıştı.
Şehre günübirlik gelen ziyaretçiler, öğrenciler, kimsesizler, meydana gelip aç olup parası olmayan kişiler gelip burada çorbasını içip gidecek.
Benzer Projeye’ye Kocaeli Belediye imza atmıştı. Çorba Çeşmesi ile günün 24 saati ücretsiz çorba dağıtarak, özellikle öğrenciler için önemli oranda memnuniyet almıştı.
Kısa sürede başlaması planlanan Gönül Kazanı projesine destek vermek isteyen işadamları da katkı sağlayıp, yardımda bulunabilecek.
 

***

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nde; bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, Çanakkale Zaferi’ni ulusça kutlamanın kıvancı içerisinde sevgi ve saygılarımı sunuyoruz

***