KÜSKÜNLER, MUTLULAR, KADROLU ADAYLAR!
Ve sonunda Millet ittifakı ile Cumhur ittifakının merakla beklenen, müthiş bir lobi hareketlerine sahne olan, adam adama markaj ile listeye girmeye çalışanlar arasından;
Muradına erenler oldu.
Hayal kırıklığı yaşayanlar da.
Bu arada kadrolu adaylar da konumlarını korudu.
CHP’de örgüt tepkili. Ön seçimsiz liste hazırlanırsa böyle olur derken, muhtemelen en sorunsuz parti iyi parti gibi.. Zira iyi parti, millet ittifakı içinde istediğini alan bir avantaj yakaladı.. CHP’de liste sıralamaları saniye sanayi değişti.. Listenin genel merkez tarafından son dakikada değiştirildiğine dair bir haberler asılsız olduğunu belirtelim.. Genel merkez değiştirdiği söylentisi listeye giremeyenler karizmayı çizdirmeme hamlesi olarak nitelendiriliyor.
Ak Parti Ortahisar’a gelince.
Her şey MHP’nin de aynı listeye aday vereceği kararından sonra alt üstü oldu…

Ama Ne Murat Zorluoğlu ne de Haydar Revi MHP’siz listenin ilk 7 sıralamasında çok ciddi bir kayba uğramadı..

Zorluoğlu, 3 Revi bir adamını ilk 7’ye soktu..

MHP’de bir adam sokarak, Büyükşehir ile ilgili denge oluşmuş oldu..

Peki Ak Parti Ortahisar listesinde sıkıntı var mı..?

Var.

Özellikle Bayburtlular isyanda.. Gümüşhaneliler de..İstedikleri adaylardan biri çok gerilerde G.Haneliler ise arzuladığı ismi bulamadı..Bu da ciddi bir sıkıntı.. Hemşeri derneklerinden Artvin’den kimse aday gösterilmedi. Bu da Artvinlileri üzdü.. Bölgesel dengelemede ise şöyle bir iddia var oy yoğunluğunun olduğu yerlerde güçlü isimler yok…
Peki bu sandığa yansır mı..?
İlk günlerde ciddi bir sıkıntı olur ama süreç içinde her şey normale döner.

İLGİNÇ BİR TELEFON!
Ak Parti’nin Ortahisar ve diğer ilçelerin belediye meclis üyelikleri belli olduğu saatlerde eski bir AK Partili yönetici olduğunu söyleyen bizim de tanıdığım önemli bir şahsiyet şöyle dedi..
Ak Parti’nin bütün ilçelerindeki listelere bakanı eş dost akraba var mı..?

Var mı dedik..
Elbette var.
Hani akraba olmayacaktı. Hani belediye ile iş yapanlar olmayacaktı.. Hepsi var..

Ortahisar’da bu konuya hassas davranılmış ama ilçeler perişan.

Bu arkadaşa bildiğin örnek varsa söyle yazalım dedik, veremedi.. Şu arda kulislerde herkes konuşuyor ama iş ad koymaya gelince sus pus oluyor. Niye ilerde işin düşer diye.. Bu arada kötü olan medya olsun, mantığı ne yazık ki hala var…

MHP TEK BAŞINA GİRSEYDİ!
MHP’nin Ortahisar’da seçilebilecek sırada 4 meclis üyesi var..

Bir önceki seçimlerde 7 meclis üyesi çıkarmıştı.. Bu 7 üyeden 4’ü iyi partiye geçti, 3’u MHP’de kaldı..

Bu üç belediye meclis üyesinden sadece Ayşe Kabadayı yeniden cumhur ittifakının listesinde..

MHP diğer kontenjanını yeniledi..

MHP, eğer Cumhur ittifakı ile değil de tek başına seçimlere girseydi muhtemelen 4 meclis üyesi çıkarabilirdi.

Cumhur ittifakında da 4 kişinin çıkabileceği sıralamada yer alması MHP’nin bu ittifak listesinde kazançlı olduğunu gösteriyor.. Eğer MHP ortahisar’da seçime asılır ve 16’ıncı sırada Abdurrahman Kıralı,  20’inci sırada Ümit Akbulut 24’üncü sırada Semih Bulutoğlu’dan 2’sini seçebilirse, Ak Parti’nin 28’inci sırada yer alan Halil İbrahim Kansız da meclise gidebilir ama bu bir mucize olur.

CHP’DE MÜSLİM HAMZAÇEBİ SÜRPRİZİ!
CHP Ortahisar’da deyim yerindeyse listesine yaz boz tahtasına çevirdi. Bir çok kez liste siyasi deyimle yıkıldı yapıldı… Ve sürpriz bir şekilde liste birde Müslim Hamzaçebi yer aldı.. Hamzaçebi, Trabzon büyükşehir olmadan meclis üyesiydi ve imar komisyonunda yer almıştı.. O dönem iktidarın meclisteki yanlışlarını bayağı iyi dile getiriyordu. Büyükşehir olunca Hamzaçebi dışlandı..

Şimdi yeniden liste birde..

Peki, Hamzaçebi’nin gücü nereden geliyor.. Kimi Akif Hamzaçebi’nin ricası diyor.. Hamzaçebi, görevinden istifa etmiş olmasına rağmen böyle bir gücü kullanmış mıdır bunu bilemiyoruz.. Ama ortada reel bir gerçek var Müslüm Hamzaçebi liste birde…

Müslüm Hamzaçebi ile Davut Çakıroğlu’nun eğer süreç içinde ittifak bozulmaz ise ikisinin olduğu büyükşehir’de siyasi gözlemcilere göre cümbüş var. Zira, bu iki yetenekli mühendis, büyükşehir’de çok sert tespitleri ile gündem oluşturacak gibi.

CHP’nin en genç meclis üyesi Erdi Çakır’ın seçilemeyecek sırada olması, garipsenirken, Çakır’ın neden böyle geri sıralarda kaldığı ise muamma..

GENÇ’İN KONTENJAN ATAĞI

Eğer Ortahisar’da belediye başkanlığını A.Metin Genç kazanırsa kontenjandan 4 kişiyi de meclise taşıyacak..

Bunun biri büyükşehir meclis üyesi olacak diğer 3 kişi ortahisar.. Burada Genç son derece profesyonelce bir hamle yaptı.. Firar Bayrak yeni listelerde yer almadı ama yakın akrabası konjentan birinci sırada yer buldu. Bunu da Genç istedi..

Genç ayrıca aday adaylığı sürecinde A.Metin Genç adına adaylıktan çekildiğini deklere eden Faruk Kanca’yı da yeniden kontenjan adayı göstererek meclise taşımış olacak.

Ve sağ kolu Selahattin Çebi…

Çebi de 4 kişilik kontenjan adayları arasında yer aldı.. Böylelikle Genç, bir kez daha siyasetin ahdı vefayı göstermiş oldu.

İL GENEL MECLİSİ TIRPALANDI!
Siyaseten Ak Parti’de güçlü bir konumda olduğu söylenen kapatılan eski il genel meclisinin üyelerinin bu dönemde ilçelerden gelen listelere de bakılırsa, tırpanlandığı görüldü..

AB’liğinde delege olan Köprübaşı meclis üyesi Mehmet Aydın da tırpan yiyenler arasında.

Oysa Aydın AB’linin yerel yönetimler delegasyonunda Trabzon’u temsilen yer alıyor başarılı çalışmalara da imza atıyor..

Şimdi yok..

Ak Parti’nin böyle bir konumu olan üyesini yeniden aday göstermemesi çok manidar bulundu.

O ADAY RAKİPLERİNE TUR BİNDİRDİ
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı ve Ak Parti-MHP ittifakı belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç 30 gündür sahanın tozunu attırdı desek yeridir. 
Zaman zaman kendisi ile saha çalışmalarına katıldık, gerek bizim gözlemlerimiz gerek diğer meslektaşlarımızın tespitleri gösteriyor ki Genç’i Ak Partili olsun olmasın, birçok kesim bağrına basmış durumda. 


Genç ile saha çalışmasına çıkan partililer de, onunla sahada çalışmanın gayet verimli ve olumlu olduğunu belirterek ‘Genç ile sahada olmak her maçta gol atmak gibi bir şey’ diyorlar. 
Çalışmaları esnasında diğer partililere nazaran hiç tepki almayan ve bazı esnaf ziyaretlerinde ‘Adam gibi adamsın, burada vakit kaybetme biz zaten senin yanındayız’ sözleriyle karşılanan Genç STK ve muhalif partileri ziyaretlerinde bile aynı şekilde karşılandı. 


Görünen o ki daha seçim çalışmaları yeni başlamış olmasına rağmen Genç’e olan sevgi ve ilgi hat safhada. Tabi ki mevcut başkan olmasının büyük avantajı var fakat saha çalışmalarındaki samimiyeti ve ekibinin sıkı çalışması Genç’e büyük avantaj sağlıyor diyebiliriz.