VAN’IN KADERİNDE İKİ TRABZONLU

Doğunun Parisi olarak bilinen ancak terör örgütünün üs olarak kullanmasından sonra yığınla sıkıntınlar çeken Van’ın kaderinde iki Trabzonlunun önemli bir rol oynadığı gerçeği var.
Bu Trabzonlulardan biri Erdoğan Bayraktar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemde Van depremi yaşanmış, Bayraktar yeni bir Van oluşmasında karargahını bu il’e kurmuştu. Van’da moden şehirciliğin en güzel örneklerini TOKİ ile, Bayraktar hayata geçirdi. Van’da Erdoğan Bayraktar denince, herkesin Allah razı olsun dediğini biliyoruz.

Şu sıralarda Van’ın kaderine imza atan bir isim daha var. O da, Süleyman Soylu. İç İşleri Bakanı olarak Van’da önce işe terör örgütü ile ilişkileri ortaya çıkan belediye başkanının görevden alma ile başlayan Soylu, Van’a özel ilgili gösterdi. Artık belediye belediye gibi hizmet vermeye başladı. Sonra, Ankara Van kardeşlik köprüsü kurdu. Önceki gece oe Van’da kardeşlik iftarı varda. Daha iki üç bene önce üç kişinin bir araya gelip sohbet edemediği Van’da Edremit’te, 5 bir kişi ile birlikte Van gölünün kıyısında iftar yemeği verildi. Bakan Soylu, kardeşlik köprüsünün mantığını amaçlarını anlattı. Van’daki  kardeşlik iftarına Trabzon’dan da katılanlar oldu. Murat Salih Solak ve arkadaşları da Van’daydı. Onlarda Van’ın değişen yüzünü gördü. Vanlılar ile sohbet ettiklerinde, aynen şöyle dendi onlara….”Keşkes, Soylu birkaç yıl önceden iç işleri bakanı olsaydı…”

VE LEMİ ÇELİK ADAY OLUYOR..

Trabzonspor’un alt yapısından yetişen, klas bir oyuncu olan başarılı sezonlar geçiren ve başbakan lakabı ile tanınan Lemi Çelik’in bir dönem Trabzonspor’a teknik menejer olarak gelmesi bekleniyordu. Bu konuda da özellikle Onursal Başkan döneminde önemli adımlar da atıldı ama bir türlü olmadı. Şimdi Lemi Çelik, 2019 ile ilgili olarak kendine yeni bir yol haritası çizdiğini öğrendik. Başbakan Lemi, 2019’da siyasete girecek. CHP’den İstanbul’dan milletvekili adaylığı düşünüyor. Lemi’ye bu yeni hedefinde başarılar diliyoruz..

AHMET KAYA’YA ADAY OL BASKISI MI?

CHP’de il Başkanı arayışları ile ilgili il sinyali eski il başkanı Yavuz Karan vermişti. Bu yönetim değişmeli diyordu. Kulislerde, Ahmet Kaya’la il başkanı olması yönünde bazı baskılar geldiğini duyduk. Kaya, bu aşamadan sonra il başkan adayı olur mu? Bize göre zor. Zira Kaya’nın hedefinde milletvekilliği var ve potansiyel değerini, milletvekilliği için kullanmayı yeğler.

2019’da da ön seçim ile milletvekili sıralamasını belirleyecek olan CHP’de bu anlamda Kaya’nın güçlü bir isim olduğu belli. O nedenle Kaya il başkan ol baskısına pek açık kapı bırakmaz zira il başkan adayı olduğunda, yarışacak. Yarışmamka, Kaya’nın hedeflerine ulaşması için çok doğru bin yol değil. Turgay Güngör’e, rakip arayanlar bizce başka isimlar üzerine yoğunlaşması gerekiyor.

KTÜ VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

KTÜ’nin resmi internet sitesinde Üniversite’deki araştırma merkezleri şöyle sıralanıyor.
-BİLGİSAYAR BİLİMLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM-MÜHENDİSLİK-İMALAT UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-CERRAHİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ
-ÇOCUK KORUMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-DENİZ EKOLOJİSİ UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ
-ELEKTRONİK HABERLEŞME SİSTEMLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-FINDIK-ÇAY UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ
-HASTA HAKLARI UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ
-HEYELAN UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ
-İSLAMİ İLİMLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ
-MALZEME BİLİMLERİ VE ÜRETİM TEKNOLOJİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-ORGAN NAKLİ EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ
-ORMANCILIK UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ
-PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-SAADETTİN GÜNER YAKIT UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ
-STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
-SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
-TERATOJENİTE ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (TAUM)
-TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
-TÜRKİYAT ARAŞTIRMA MERKEZİ
-UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Görüldügü gibi bir hayli merkez var. Ve bu merkezlerin araştırmaları ile ilgili nasıl bir sonuç ortaya çıkardıkları, araştırma merkezlerinin çıkardığı sonuçlarla toplumun önüne ne koyduklarını hakikatten merak ediyoruz. Bu merkezlerle ilgili ilginç bazı tespitlerimiz de oldu.  Mesela Cerrahi Uygulama ve araştırma merkezinin başında Doç Dr İsmail Abidin var. Kendisi illaki cerrahtır diye düşünebilirsiniz ama değil Biyofizikçi…. Şimdi merkezi bak amirine bak ne alaka diyebilirsiniz. Vardır elbette bu işin bir sırrı. Dediğimiz an şu sonuca çıktı. Merkez müdürlüğüne atananlara hemen lojman veriliyormuş…
Sonuç,
KTÜ’deki araştırma merkezlerinin hakikatten neyi nasıl araştırdıkları ve ortaya çıkardıkları sonuçları merak ediyoruz.
Üniversite, bilim, Türkiye ve Trabzan adına…

BEŞİRLİ’YE “DAM” YAPILACAK MI?

Trabzon’da balıkçı damları artık yaşamın bir gerçeği. Balıkçı olsun olmasın dam sahibi olmak, özel ayrıcalıklı yapıyor insanı. Planlamaya göre, Beşirli’de de bir dam yapılacak. Gündeme çok geldi, Beşirli Damında kooperatife, amatör balıkçılıkla ilgisi olmayanlar da üye. Bu konuda çok süpekilatif isimler var. İy adamı, milletvekili, bürokrat.

Önceki gece Damlar konusunda yetkili etkili bir isimle konuştuk. Dedi ki, Beşirli’ye dam yok. Ama kooperatif üyeleri ve yönetimi ise var diyor. Bu arada Gülcemal projesi ile damın nereye yapılacağı da merak konusu. Projde bir dam var ama sayı itibarı ile çok az. Kısacası, Beşirli damları ile ilgili olarak çok kıyamet kopacak  gibi çok…

İLGİNÇ İTFAİYE RAPORU

Ortahisar ilçe kaymakamlığının hemen karşısında yılların iş hanı  THK işhanı vardır. Bu işhanı merkezi yerde ve o nedenle de revaçta. Ancak iş hanının bakımı pek de yeterli değil. Neyse biz orası ile ilgili değiliz. Bu iş hanının bizim bildiğimiz kadarı ile, yangın merdiveni yok.

Hal böyle ile iş hanında bir eğitim merkezinin açılmasına için verilmiş olduğunu öğrendik. Yangın merdiveninin olmadığı yere nasıl izin veriliyor merak ettik. Bir iddiaya göre ise itfaiye gerekli izni vermiş. Hayretler içinde kaldık bunu duyunca. Bu nasıl bir itfaiye raporu hakikatten merak ettik…