TRABZON BAROSU VE AK PARTİ
Trabzon barosunda bu ayın sonunda seçim var. Özellikle FETÖ operasyonlarından sonra, baronun önemi Ak Parti için özellik arz etmeye başladı. Partinin önemli dinamiklerine göre Baro, FETÖ etkisi altında onun için baro yönetiminin değişmesi gerektiğine dair bir algı, Ak Parti dinamiklerinde var. Hatta, Bakan Soylu ile milletvekilleri ve il başkanının KTÜ sahil tesislerinde yaptıkları toplantıda baro gündeme geldi ve Nusret Yılmaz’ın adaylığı ile ilgili düşüncesinin ne olduğu tartışıldı. Yılmaz sanki aday gibi olacak ama kimse aday olmaz ise. Baroda da tek liste ile seçimlere gidilmesi imkansız gibi. Öte yandan, Ali Sürmen’e de yoğun bir baskı var. Ak Parti ile ilişkisi olan gönül bağı bulunan birçok etkili avukat da, Ali Sürmen’den yana. Sürmen’in çok yüksek bedeller karşılığında Trabzon’da FETÖ soruşturmasından göz altına alınanların avukatlığını yapmadığı biliniyor. Ak Parti nezlinde bu duruşunu taktir eden milletvekilleri ve Ak Parti’nin önemli isimleri var. Baro seçimlerinde Ak Parti’nin alacağı pozisyon FETÖ’cülerin avukatlığını  kim yaptı ya da yapmadı şeklinde olacağı belli oldu. Eğer Ali Sürmen yoğun baskılar karşısında adayım derse, Ak Parti dinamikleri Nusret Yılmaz yerine Ali Sürmen’e ibreyi döndürebilirler diye de kulis bilgileri kulağımıza kadar geldi. Sonuç, Baro seçimlerine Ak Parti bakan Soylu dahil çok yakından ilgileniyor ve Trabzon Barosu seçimleri dengelerin her an değişebileceği bir sürece doğru gidiyor.



 
BARODA KAZAN KAYNIYOR
Trabzon barosu, ay sonunda yapacağı seçimler öncesi fukor fokur. Avukat dostlar fetö soruşturmasını fırsata çeviren meslektaşlarından çok muzdarip, camiada şöyle bir kanaat hakim…”FETÖ’den göz altına alınanların dosyaları yüksek bedelle bakılıyor…” Tabi bu iş sonuçta arz talep meselesi.
Baro başkanlığı için Sibel Suiçmez de aday. Suiçmez’in adaylıkla ilgili kararı hafta içinde daha bir netleşecek. Genel kanaat, Suiçmez’in Ali Sürmen adaylığı kabul ederse onun listesinde yer alabileceği şeklinde ancak bir bilgiye göre ise Suiçmez ya kendi başkan adayı olarak seçimlere girecek ya da girmeyecek.
Dedik ya Baro seçimleri herkes için çok ama çok önemli. Bunun için kazanın kaynıyor olması normal. Bu arada, ilginç bir bilgi kulağımız geldi. Fenerbahçe’nin ve Aziz Yıldırım’ın avukatlarından şu meşhur adam var ya, şike sürecinde provakatif ifadeler kullanan, Trabzonspor’u FETÖ teslim aldı diyen, Trabzonspor’u FETÖ’cü ilen eden ünlü avukat. Tanıdınız siz onu. O avukat için Trabzonsporlu bir grup genç avukat suç duyurusunda bulunacaktı. Avukatlık kanununa göre, bir avukatın, bir avukat hakkında suç duyurusunda bulunması için baronun izni gerekiyormuş. Trabzonlu genç Trabzonsporlu avukatlara bu izin hala verilmemiş. Garip ve ilginç.



GİRAY BULAK’A İLGİNÇ TELEFON
İddia ilginç. Trabzonspor yönetiminden değil ama yönetimin akıl danıştığı önemli bir isim geçenlerde Giray Bulak’ı arayarak, Trabzonspor hakkında teknik bilgiler almış. Bu teknik bilgileri niye aydı bilemiyoruz. Bulak, Trabzonspor ile ilgili olarak teknik yorumları mesleği gereği yapıyor. TRT’de program yaptığı için. Bu arada TRT demişken, Trabzon yerel medyasından önemli bir isim yakında TRT’da Trabzonspor yorumları yapacak. İş olma aşamasında, durum netleştiğinde biz de size duyuracağız. Gelelim Giray Bulak’a açılan telefona. Bu son derece normal olabilir. Anormali Bulak’ın bu telefon ile Trabzonspor’un başına bu süreçte gelir diye düşünülmesidir diye düşünüyoruz.


 
BİLİM ADAMI, MİLLİ EĞİTİMİ UYARDI
Trabzon KTÜ Tıp Fakültesinden Prof Dr Erol Erduran fırsat buldukça Trabzon’un köylerine çıkar. Yaylalarında stres adar. Erduran Lösemili Çocuk hastaların da adeta babası gibidir. Derneğin de başkanıdır. Erduran, geçenlerde Trabzon’un kırsal alandaki köylerini gezdi. Bir ilk öğretim okulunun bahçesine asfalt döküldüğünü görünce bizi uyardı. Böyle bir şey olmaz çocukların oynadığı bahçeye asfalt dökmek sağlık açısından sakıncalıdır. Asfaltta kanseri tetikleyen kimyasallar var bunu milli eğitim bilmiyor mu dedi. Biz de dedik ki, bizim milli eğitim, okulların adlarını değiştirmeyi biliyor bu ilginç ve önemli uyarınızı bilmiyor işte. Profesör Erduran, okullarda eskiden zemine de zift sürüldüğünü hatırlatarak, umarız böyle bir yöntem de uygulanmıyordur dedi. Prof. Dr  Erol Erduran’ın bu uyarısın milli eğitim titizlikle dikkate almalı, belediyeler de okul bahçesi asfalt dök taleplerine sıcak bakmamalı.



HAKYEMEZ’İN YERİNE GELEN BELLİ OLDU MU?
KTÜ’de merak edilen konuların başında Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Prof Dr Y. Şevki Hakyemez’in yerine kimin rektör yardımcısı atanacağı. Bu konuda kesin olmamakla birlikte isim belirlendi gibi.
Hakyemez’in yerin İlahiyat Fakültesi dekanı; Emin Aşık Kutlu’nun getirileceğine kesin gözü ile bakılıyor.


 
TRABZON’DA 200 LİRA KRİZİ
Ortahisar Belediyesinin ilçedeki bütün muhtarlara masraflarının bir bölümünün karşılanması ile ilgili olarak her mahalle muhtarına 200 lira ödenmesi ile ilgili kararı, muhtarlar nezdinde müthiş ilgi gördü. Bu konuda Belediye Başkanı Genç, taktir ediliyor. Muhtarlar, şimdi benzer uygulamanın büyükşehir tarafından da hayata geçirilmesini istiyor. Sadece Ortahisar’da değil  diğer ilçelerdeki muhtarlar da belediye başkanlarına A.Metin Genç’i örnek göstererek, siz niye böyle bir uygulama yapmıyorsunuz diyor. İlçe belediye başkanları da Genç’in ortahisar’daki bu uygulamasından çok hoşnut değil kendi ilçelerinin muhtarlarınca örnek gösterildiği için. 200 lira krizi, belediye başkanları arasında kriz yaratmış olabilir ama Ortahisar muhtarlarının keyfi yerinde ve A.Metin Genç’e toz kondurtmuyorlar..