EEE BİRAZ GAZA BAS ADNAN BEY!

Adnan Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun sağ kolu…

Trabitaş’ın da başı…Otoparklar da Gül’den sorumlu.. Bir önceki belediye yönetimi sahilde çok iyi bir çalışma yaptı, ücretsiz otopark inşa etti…

Şehre gelenler araçlarını buraya park ediyor yaya olarak merkeze gidiyor..

Avrupa’daki örnekleri gibi..

Yani merkezde araç yoğunluğunu bir nebze olsun azaltıyordu..

Sonunda Başdanışman Gül, bu alanı da paralı otoparka çevirdi…

Çevirdi ama bir türlü otopark açılamıyor..

Ve otoparka giriş yolları otopark oldu..

Tam kazaya davetiye çıkartılıyor..

Bunu Trabitaş ilgilileri görmez mi..?

Ellerini çabuk tutup, otoparkı paralı da olsa hemen yapmaz mı..? Orada bir facia mı bekleniyor? Nasıl iştir 1,5 aydan bu yana otopark ile ilgili bir gelişme olmaz….

Araç sahipleri tehlikeli denilebilecek yerlere araçlarını park ediyor…

Sonra bundan önceki belediyenin aklına o otoparkın ücretli olması aklına mı gelmedi de Adnan Gül’ün büyük buluşu(!) ile otopark ücretli hale geldi.

Bu arada otoparklarda engellilerin yararlanması ile ilgili olarak üzerine araç kayıtlı ise, tanınan ayrıcalığa aracı olmayan engellilerin de yararlanması ile ilgili taleplere Trabitaş hiç oralı değil. Tek kelime ile bu duruma yazık diyoruz..

NEWTON SAVUNMAYI HAZIRLIYOR

Ve deyim yerindeyse Trabzonspor’un Teknik Direktörü Newton’un suyu ısındı..Ahmet Ağaoğlu'ndan Newton değerlendirmesi

Tesislerden gelen derin kulis bilgisine göre, yönetim özellikle Başkan Ahmet Ağaoğlu ile Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp, teknik direktörlerinden 5 haftada 5 puanın sebepleri ne diye sorgulayacaklar…

Newton’dan deyim yerindeyse savunma alacaklar..

Bunun için de Newton maçtan bugüne kadar savunmasını hazırlıyor..

Savunma, hafta sonuna kadar verilecek.. Newton savunmasını maçlardan çıkardığı bazı görüntüler üzerine şekillendirecek.. Bu arada ısrarla transferini istediği futbolcuların hala patlama yapmamasının nedenlerini de Newton anlatacak.. Kısaca, sorgu masası, Trabzonspor’da bazı gelişmelere gebe olabilir..

TRABZONSPOR TESİSLERİNDEKİ O SESEddi Newton'dan Ağaoğlu'na özel bilgiler

Trabzonspor yönetimine ait olan idari binada, dün yönetim kurulu üyelerinin bazılarının Başkan Ağaoğlu'nun odasında bordo mavili takımın Başakşehir mağlubiyeti enine boyuna tartışıldığında genç bir yöneticinin şu sesi duvarları delerek koridorlarda duyuldu…

”Bu hoca bizi bitirmeden biz işini bitirmeliyiz…”

Eğer durum bu yüksek sesli delip geldiyse, Trabzonspor’un bekleyecek durumu var mı..?

Var..

Newton’un kredisi Fener maçında belli olacak..

Kazanırsa devam eder.

Kaybederse bavulunu toplar..

Berabere kalırsa, kredisi biraz daha uzar..

BEN AHMET ÇAPOĞLU’NU DESTEKLİYORUM

Of Ak Parti siyasetinin önemli ismi, ilçede partinin kurucu üyelerinden, Halim Kaya adının ilçe kongresi yapılıncaya kadar atama ilçe başkanı olacak şeklindeki söylentileri yalanladı..

Böyle bir teklif gelse bile kabul etmeyeceğini belirterek “Genel Merkez Ahmet Çapoğlu’nu işaretledi..

Biz de Çapoğlu’nun yanındayız…

Kısa sürede genel kurul yapılmalı, Çapoğlu görevine başlamalı” dedi.

AK PARTİ GENEL MERKEZ KARNESİAk Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: Türk drone'larının başarısı,  Alman Bild'in gözünü korkutmuş! - Türkiye Haberi - Haberler - Son Dakika  Haberleri - turkiyehaberi.com

Ak Parti’nin bir yöntemi var… Her ilin il koordinatörü var.. Her bölgenin de…

Bu koordinatörlerle ilgili olarak genel merkez çalışma yöntem ve başarıları ve verdikleri raporlar ile karnesini hazırlıyor. Parti içinde saklı tutulan karneye göre, Bursa il koordinatörlüğü yapan Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta en başarılı il koordinatörleri arasında yer aldı..

Balta’nın verdiği her rapor doğrultusunda Bursa’daki ilçe kongreleri sükunet ile yapıldı…

Genel Merkeze işaretlediği tüm ilçe adayları genel merkez tarafından aday gösterildi.. İlçelerde önceden ben liste çıkaracağım diyen adaylarla Balta yüz yüze görüşerek, ikna etti.. Bu anlamda genel merkezde Balta, il koordinatörleri arasında en başarılı isim olarak belirlendi..

MUHALEFETİN İNCE MESAJI
Birkaç günden bu yana Gazipaşa’daki Selim Pastanesi, kaldırıma koyduğu masa ve sandalyelerle gündemde..

Dededen-Toruna Trabzon’un damak tadı olarak bilinen Selim Pastanesi, geçmişten bugüne Trabzon’da tarihi pastana kültürünü yaşatıyor..

70’li yaşlardakilerin gençlik yıllarında pastana kültüründe gördükleri yaşadıkları aynen bugün de devam ediyor..

Selim Pastanesi'nin mağduriyeti ile ilgili toplumun her kesiminden ses gelirken bu kez muhalefet partilerinin en üst yöneticilerinin pastaneye gelerek manevi destek vermeleri dikkat çekti…

Önce İyi Parti il yönetimi il başkanları Azmi Kuvvetli ile pastaneye geldi…

Sonra CHP Ortahisar ilçe yönetimi Başkan Oyman’la birlikte pastaneye ziyaret etti… Ve böylelikle biz senleyiz Selim Pastanesi dediler..

GENEL MÜDÜRDEN İŞ İNSANINI ÜZEN CEVAP
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon’da Kanuni Bulvarı ve Zigana Tüneli şantiyelerinde incelemelerde bulunmuştu. Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu da Bakan İsmailoğlu’na eşlik eden projelerle ilgili bilgi veren isimlerdendi. 

Kanuni Bulvarı ve Zigana Tüneli bittiğinde Trabzon’da gerek şehir içi gerek şehirlerarası trafik oldukça rahatlayacak. Her iki projede de değeri milyonları bulan kamulaştırmalar yapıldı.

Ziyarette yaşanan bir diyalog kulağımıza geldi ve çok şaşırdık. Kanuni Bulvarı’ndaki kamulaştırma alanlarından birinin sahibi, Trabzonlu bir iş insanı, programda Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nu görünce kendisine “Sayın Genel Müdürüm, birkaç kez aradım açmadınız” dedi. 

Uraloğlu ise bunun üzerine, “Sen nasıl aramakta özgürsen, ben de açmamakta o kadar özgürüm” diyerek herkesi şaşırtan bir cevap verdi. Aslında genel müdür bu cevabı çok kullanıyor ama herkese kullanmaması gerekir. 

Bahse konu olan iş insanı Trabzon’da yüzlerce kişiye ekmek kapısı açmış, birçok sosyal projeye destek veren değerli bir isim.

Karayolları Genel Müdürü de Trabzon'un evladı olan ve Ankara’da bizi temsil eden önemli bir bürokrat. Yetki makamındaki bir bürokratın, bir iş insanına böyle bir cevapla karşılık vermesi asla İktidarın gönüllere dokunan hizmet anlayışına yakışmaz. Kaldı ki, bir bürokratın böyle bir durumda vereceği cevap daha yapıcı ve bürokratik bir dille olabilir. 

Koltuklar gelip geçicidir ancak bu şehre yatırım yapan ve istihdam sağlayanların hizmetleri bakidir. Bu şehre yatırım yapanları küstürmek hiç ama hiç hoş değil. Özellikle Trabzonlu olmanın avantajıyla kademe atleyan bazı isimliler de bu oluyor. Sonda Ankara’ya hangi şehirden nasıl gidildiği ve nereye dönüleceği unutuluyor. Bu nedenle daha çok kenetlenmeli birbirimize sahip çıkmalıyız.