AKYAZI AÇILIŞINDA NELER ERTELENDİ

Şenol Güneş stadının açılışında terör olayları nedene ile programda olan çeşitli etkinlikler ertelendi. Bunu Cumhurbaşkanı da konuşmasında söyledi. Bazı etkinliklerin ertelendiğini söyledi. Peki, ertelenen etkinlikler nelerdi.

İlki, Şenol Güneş için yapılan bir kısa filimdi. Bunun gösterilmesi programdan kaldırıldı. Karadeniz oyunlarında ilk kez uluslar arası bir organizasyonda dünyanın gündemine oturan Kolbastı gösterileri de ertelendi. Bunun için 79 kişilik bir ekip hazırdı ancak, son terör olayları nedeni ile bu gösterilere de yer verilmedi.

Ayrıca, Katar emiri ile birlikte gelen Katar Halk Dansları topluluğunun da gösterileri ertelenen gösteriler arasındaydı.

Işık ve ses gösterile ise en alt düzeyde gerçekleştirildi. Mehter takımının gösterileri ise stat dışında yapıldı.

Bu arada, Trabzonspor marşlarından bir bölüm de etkinliklerde vardı bunlar da en alt seviyede icra edildi.

Kısacası, açılış, olabildiğine sade ama anlamlı ve ülkeye dünyaya Türkiye bütünlüğünün mesajı verilerek yapıldı.


PROTOKOL TRİBÜNDE EMİNE HANIM’IN MÜDAHALESİ

Akyazı(Şenol Güneş) stadının açılışında özellikle protokol tribün çok davetlinin gelmesi üzerine belli bir kargaşanın yaşandığına şahit olduk.

Özellikle ilk sırada kimlerin oturacağına dair kısa bir sıkıntı yaşandı. İç işleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk sırada yer bulamayınca ikinci sırada oturdu.

Bunu gören, gençlik ve spor bakanı yerinden kalkarak Soylu’ya koltuğunu verdi.

Bakan Soylu, o koltuğa geçmedi ikinci sıradaki yerine oturdu.

Daha sonra ilk sırada bir koltuk boşaltıldı, Soylu o koltuğa oturacağı esnada Emine Erdoğan hemen yanındaki koltuğu işaretleyerek Soylu’yu o koltuğa oturması için davet etti ve böylelikle protokol tribünündeki kısa süren düzensizliğe müdahil olarak çözdü.


Açılışa, Kayseri’den özel uçak ile gelen Soylu, yanında bir şehit çocuğunu da yanına aldı ve Cumhurbaşkanı ile O’nu tanıştırdı.

İHO AYAK ÜSTÜ KONUŞTU, BAYRAKTAR ŞEREF KONUĞUYDU

Akyazı(Şenol Güneş) stadının açılışına bir önceki dönemin başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu da katılanlar arasındaydı. Hacıosmanoğlu, protokol tribününde özellikle Cumhurbaşkanının oturacağı alanda uzun süre Erdoğan’ı bekledi.

Erdoğan gelip, yerine oturduğunda hemen yanına gitti ve el sıkıştıktan sonra bir süre sohbet etti.

Benzer hareketi eski başkan ve bakanlardan Faruk Özak da yaptı. Özak yanına Özkan Sümer’i de alarak, Cumhurbaşkanı ile ayak üstü sohbet etti.


Stadın açılışının onur konukları arasında Erdoğan Bayraktar da vardı. Bayraktar, Erdoğan ile birlikte kurdeleyi keserken twitterinde temel atma töreninden bir fotoğraf  paylaşarak, böyle temeline attık şimdi açılışını yaptık dedi. Bu arada Bayraktar’ın Erdoğan’la sohbetinde Cumhurbaşkanına bir not verdiği de gözlemlendi. O notun, bir yatırım fizibilitesi ile ilgili olduğu anlaşıldı.



BASIN TRİBÜNÜ KORNERİ  GÖRMÜYOR

Akyazı(Şenol Güneş) stadının basın tribünleri, stadın en yüksek bölümüne konuçlandırılmış. Basın tribünü hakim bir yerde ama bazı koltuklarından  korner köşeleri görülmediği gibi, taç çizgisi de görülmüyor. Bu durum skandal olarak nitelendirilebilir mi? Evet, bize göre de öyle. Özellikle bazı koltuklarda orta alan çizgisinin taç çizgisi ile birleştiği alan da görülmüyor. Basın Tribününde her masaya ait özel bir monitör ve bunlar da internete bağlı. Bu teknoloji, medya mensupları için olumlu bulundu.



HERKES SINIFINI GEÇTİ.

Akyazı(Şenol Güneş) stadının açılışında sorumlu olan bir kurum ve kişi sınıfını geçti. Stat doldu. Bu açıdan özellikle Ak Parti teşkilatları tam not aldı. Yediden yetmişe stadı her yaştan ve cinsten kişi doldurdu. Bu durum bindirme güçler diye tabir edilse de, Trabzon sınıfını geçti.

Özellikle trafik sıkıntısı nedeni ile VİP düzeyinde davetlilerin de içinde olduğu yüzlerce kişi açılışa geç gelmek zorunda kaldılar.

Açılışta en dikkat çeken ayrıntı ise, soğuk havaya alışık olmayan Katar emirinin oturduğu koltuğun hem altına hem de ayaklarının ucuna özel ısıtıcıların monte edilmesiydi.

HALİLHODZiC AKYAZI’DAYDI…

Trabzonspor’un eski teknik adamlarından Halilhodziç’de Akyazı(Şenol Güneş) stadının açılışındaydı. Tabi, kendi değil ama çiçeği ile. Halilnodziç’in bu jesti çiçeği görenler tarafından bayağı taktir edildi. Halilhodziç’e, çiçeği için Trabzonspor yönetimi teşekkür mesajı da gönderdi. Açılışa, ünlü iş adamları da gelmişti. Özellikle Karadeniz Sahil Yolunun ünlü iş adamları açılışta yer alırken, Şenol Güneş’in adının stada verilmesi ile ilgili, aslında benim adımın üzerinden efsane kadronun tümünün adı, bu stada verildi şeklinde açıklaması, dikkatlerden kaçmadı.

O EFSANE NİYE ORGANİZASYONLARDA YOK

Özellikle dikkatimizi çekmiyor değil. Dünkü açılışa benzer Trabzonspor’un hr türlü etkinliğinde efsanelerin bir araya geldiği organizasyonlara gerçek efsane, gol kralı Necmi Perekli’nin katılmaması dikkat çekiyor. Perekli, hiçbir benzer organizasyonlarda yer almıyor. Neden? Davet mi gitmiyor? Bunu hem organizasyonu gerçekleştirenlere sorduk hem de Trabzonspor ilgililerine, hayır hepsine davet gidiyor dediler. O halde Necmi Perekli efsanelerin buluştuğu organizasyonlarda niye yok?