BÜYÜKŞEHİR İÇİN DEĞİŞİM SESLERİ  
Trabzon’da yerel seçimler yaklaştıkça özellikle Büyükşehir Belediye Başkan’lığına kimin getirileceği de merak konusu. Mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu her ne kadar devam sinyalleri verse de her kesimde Büyükşehir’de bir değişim olacağı seslendiriliyor.  
Gümrükçüoğlu olmaz ise kim olur diye Ankara’da bakanlara yakın isimlerle konuştuk.  
Gümrükçüoğlu’nun değişeceğine dair Ankara’da da bir kanaat oluşmuş. Fakat yerine kim gelecek sorusuna kimse cevap veremiyor ama söylenenleri sizlerle paylaşalım.  
Özellikle Ahmet Metin Genç ismi Büyükşehir için konuşuluyor, fakat bize gelen bilgilere göre Genç’in makamını koruyabilmesi onun için büyük bir şans ve avantaj.  
Genç olmaz ise kim olur diye sorduk Ankara’da Bakanlarımıza yakın kaynaklara. Dediklerini aynen aktarıyoruz.  
Trabzon’a kimsenin adamı olmayan, tartışılmayacak, kimseyle küs olmayan, şehrin benimseyeceği bir isim gelecek.  

Bu isim Trabzonlu olacak ama Trabzon ile bugüne kadar bağı olmamış bir bürokrat olacak.  
Bu ifadelerden anlayacağımız Gümrükçüoğlu’nun gelişi gibi sürpriz bir isim Trabzon’a gönderilecek.  
Bir diğer öngörü ise şu iki isim üzerinde.  
Eski iki bakan, Erdoğan Bayraktar ve Faruk Nafiz Özak. Bu iki isim üzerinde de Ankara’da bir çalışma var. Özellikle Bayraktar yapılan tüm anketleri alt üst ederek er büyük teveccühü alıyor. Yaptığı görevler ve üstlendiği misyonlarda hep başarılarla adından söz edilen Bayraktar çok önemli markaları ülkeye kazandıran bir isim olarak öne çıkıyor.  Eski bakan Faruk Özak’da Trabzon’u birleştirecek barıştıracak bir isim olarak görülüyor. Bu iki isimden biri tercih edilirse kimse şaşırmasın.  
 
TRABZONSPOR’DAN HEKİMOĞLU’NA HEDİYELER! 
Trabzon’un başarılı iş adamlarından Celil Hekimoğlu’nun kulübü Trabzon FK yeni sezona gümbür gümbür geliyor. 
Dikkat çeken bir kadro oluşturan Trabzon FK teknik direktörlük koltuğuna Sadi Tekelioğlu’nu getirdi. 
3. Ligde mücadele edecek olan Kırmızı Mavililer Trabzonspor’dan 4 oyuncuyu kadrosuna kattı. 
Kaleci Furkan Taş, Mertcan Çam, Furkan Ödemiş ve Savaş Çakır gibi altyapının önemli oyuncularını transfer eden Hekimoğlu Trabzon FK bu transferlere ücret ödemedi. 
Tabi bu transferler de oyuncuların projeye inanması büyük rol oynadı.  

Yaklaşık 5 milyon TL’ye dikkat çeken bir kadro oluşturan Hekimoğlu Trabzon FK maçlarını da Ahmet Suat Özyacı stadında oynayacak.  
Aldığımız duyumlara göre göğüs ve şort sponsorluğu için iki firma ile ciddi temas içerisindeler. 

TRABZON CHP GENEL MERKEZE KARŞI  
Trabzon CHP’de sular durulmak bilmiyor… İl Başkanı Güzide Uzun’un, Yomra ilçe Başkanı İnci Atasoy’u görevden almasıyla başlayan kriz, genel merkezin Güzide Uzun’un kararının tersi bir kararla göreve getirmesiyle devam etti. Arap saçına dönen olaylar zincirinde son hamle Trabzon il Başkanlığından geldi.İl başkanlığı genel merkezin kararını kabul etmediklerini, İnci Atasoy’u göreve getirmeyeceklerini açıkladı…

Bu kararın ardından kulislerde Uzun’un genel merkezle ters düştüğü ve görevden alınacağı konuşulmaya başlandı.

Bilindiği üzere CHP Trabzon teşkilatı kurultay için 11 delegeyle imza atan şehirler arasına girmişti…

Yerel seçimlere kısa bir süre kala il Başkanı Güzide Uzun’un görevden alınıp alınmayacağı sırrını korurken, CHP içindeki bir başka kesim ise yerel seçimlere kısa bir süre kalması sebebiyle böyle bir hamlenin genel merkez tarafından gerçekleştirilmeyeceği kanaatinde. Güçlü bir şekilde yerel seçimlere girmeyi hedefleyen CHP Trabzon’da kadro değişikliği olur mu bilinmez ama Trabzon İl Başkanlığının bu hamlesi CHP Genel Merkezinden tepki görmüş durumda… Bakalım zaman bize neler gösterecek. 

MHP’DE YENİ BAŞKAN NE ZAMAN ATANACAK 
24 Haziran Genel Seçimleri MHP’de hesapları değiştirdi desek yanlış olmaz. Bunu neden söyledik çünkü şuanda İl Başkanlığı için parti içinde kritik bir süreç var. Hatırlanacağı üzere MHP’de İl Bakanı Nihat Birinci, istifa ederek Milletvekili adayı olmuş,  İl Başkanlığına da yardımcısı Bekir Sıtkı Tarım getirilmişti.  
Ancak Birinci, yeni sistemde ittifak nedeniyle milletvekili seçilemeyince  kulislerde adı yeniden İl Başkanlığı için konuşulmaya başlandı.  
Parti içerisinde de bu noktada görünürde olmayan fakat alttan alttan konuşulan bir yarış hakim.  
Şimdi burada merak edilen soru İl Başkanlığına yeniden Birinci mi getirilecek yoksa Tarım  mı devam edecek? 
Burada dikkat çeken bir konuda İl Başkanlığında bir çok ismin Disiplin Kuruluna sevk edilmesi.. Bu isimler bilindiği gibi Tarım ile çalışmak istemeyip ona muhalif olan kişiler...  

MHP Kulislerinde konuşulanlara göre Genel Merkez,  Kurban Bayramından sonra tüm bu tartışmalara yeni İl Başkanını atayarak son verecek.  
Gelen son iddiaya göre Genel Merkez, Tarım’ı İl Başkanı olarak atayacak ancak yönetim değişikliği yaşanacak. Yani Tarım, kendi yönetimini belirleyecek. Şuanda Tarım’ın İl Yönetimi, bilindiği gibi eski İl Başkanı Birinci’nin yönetimi..  
Bu nedenle de il yönetiminde küçük çaplı olsa da sorunlar çıkıyor.  
Tabi burada eski İl Başkanı Birinci’nin de atanabileceği de konuşulmuyor diyemeyiz? Birinci, hatırlanacağı üzere Genel Merkezin Trabzon’da en sıcak baktığı isim...  Birinci’nin, MHP Trabzon’da her sıkıntılı durumda ihtiyaç duyulan ve görevden kaçmayan bir isim olduğunu da hatırlatmakta fayda var? 

YOMRA’DA ÇOK ADAY VAR  
Trabzon’un son dönemlerde en hızlı gelişip kalkınan ilçelerinden biri de Yomra. Trabzon ile neredeyse birleşen Yomra ilçesinde turizm yatırımlarının yanında konut yatırımları da aldı başını gitti.  
Geleceğin en rantabl ilçelerinden biri olan Yomra’da mevcut Başkan İbrahim Sağıroğlu, yeniden adaylık için harıl harıl çalışıyor. Fakat Sağıroğlu’nun gösterilmemesi durumuna çok sayıda aday bu koltuğa talip. En yakın isimlerden biri Belediye’deki görevinden istifa eden Cevdet Binay. Yomra’da her kesim tarafından sevilen ve saygı gösterilen Binay henüz erken olduğu için adayım demedi. Fakat her gününü Yomra’da geçiren Binay’ın Yomra ile ilgili paylaşımlarına büyük ilgi ve beğeni var.  
İstifası sonrası ilgi odağı olan Binay, Sağıroğlu’nun silinmesi halinde en güçlü adaylar arasında anılıyor.  
Ortahisar Kent Konseyi Başkanı projeci Dündar Ayyıldız’da Yomra için önceki dönem kolları sıvamıştı. Bu dönemde iddiasını sürdürüyor ve çok konuşuluyor.  
Yomra için adı geçen bir diğer önemli isim de AK Parti eski yöneticisi Tülay Adanur. İlçede her kesimin tanıdığı Adanur, kadın aday olarak diğer adaylardan bir adım öne çıkıyor. Başkanlık için niyeti olduğu konuşulan Adanur, Yomra’da çok konuşulan isimler arasında.  

ARSİN DE KİM BİR ADIM ÖNDE  
Trabzon’un özellikle sanayi yatırımı ve kalkınma hamlesi noktasında bakıldığında en aktif ilçesi Arsin. Mevcut Başkan Erdem Şen’in ilçeye kazandırdığı sahil projesi herkesin dilinde. Trabzon’da bile olmayan bir sahil projesini ilçesine kazandıran Şen, Arsin OSB’nin yanı sıra Yatırım Adası ve Mobilya Kent Projesi’nin ilçeye kazandırılmasından büyük rol oynadı. Devam etmek istemesi halinde Şen’e rakip çıkması zor bir ihtimal.  
Fakat Şen’in Ortahisar için düşünülen bir isim olduğunu da belirtelim. Hal böyle olunca ortaya alternatif isimler de geliyor. Eski Belediye Başkanı Ramis Sungur yeniden adaylık için nabız yokluyor. İYİ Parti’nin de Arsin için sürpriz bir adayı var. Ama en önemli gelişme, Trabzon merkezden geldi Arsin için. İddialara göre Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı ve Demiryolu Platformu Başkanı Şaban Bülbül, Arsin’de adaylık için kolları sıvamış. Hatta ikametini de Trabzon’dan Arsin’e aldırmış.  
Bu önemli gelişme gösteriyor ki, Trabzon’un en hızlı gelişen ilçesi Arsin yerel seçimlerin en gözde ilçesi olacak.