İYİ PARTİ – CHP İŞ BİRLİĞİNDE SON DURUM

İyi Parti Trabzon il başkanı  Azmi Kuvvetli ile CHP il başkanı Güzide Uzun önceki gün bir araya geldi.. İki partinin seçim işbirliği ile ilgili detayları görüştü.. İlkeler basında Trabzon’da nasıl bir işbirliği alacak bunu masaya yatırdı. İki partinin genel merkezleri de bu konuda il başkanlarını yetkili kıldı.. İyi Parti’den il başkanı Kuvvetli ile milletvekili Hüseyin Örs, CHP’de Güzide Uzun ile milletvekili Ahmet Kaya’dan oluşacak heyet listelerin hazırlık aşamasında sık sık bir araya gelecekler. İlk buluşma önceki gün iki il başkanı arasında gerçekleşti..

Bu buluşmada şu ilke kararına varıldı.

-İlçelerde tek aday gösterilecek

-Belediye meclis üyeliklerinde de ittifak yapılacak.

Peki, ilçelerde tek aday hangi kritere göre gösterilecek.

Güzide Uzun bu konuda 61saat’e şu açıklamayı yaptı…” Bir çok kriter var.. Ama en önemli kriter hangi ilçede kim güçlüyse onun aday göstermesi…”

Millet ittifakının ilçelerdeki son durumu böyle..


 

HANGİ İLÇE HANGİ PARTİNİN

İyi Parti ve CHP’nin ilçelerde seçim işbirliğine karar vermesinden sonra tabi merak edilen konu, hangi ilçe hangi partinin olacak.

Her iki partinin il başkanları bu konuda bir açıklama yapmıyor. Ama kulislerden sızan bilgi kırıntılarına göre, hangi partinin hangi ilçede güçlü olduğu, son genel seçimlerdeki oylarına göre tespit edilecek. Bu arada SP ise DP’sinin de bu ittifakta yer alması ile ilgili olarak da ayrıntılar masaya yatıyor..

İki partinin ilçelerdeki anlaşması da muhtemelen şöyle;

-Of: Saadet Partisi

-Sürmene: İyi Parti

- Araklı: İyi parti

-Arsin: İyi parti

-Dernekpazarı: Saadet Partisi

-Çaykara: İyi Parti

-Hayrat: Saadet Partisi

-Köprübaşı: İyi Parti

-Ortahisar: CHP

-Maçka: CHP

-Akçaabat: CHP

-Çarşıbaşı: İyi Parti

-V.Kebir: İyi Parti

-Düzköy: CHP

-Tonya: CHP

-Şalpazarı: İyi Parti

-Beşikdüzü: CHP

-Yomra: İyi Parti
 

AKÇAABAT’TAN TELEFON YAĞDI

Dün bu köşede Ak Parti Akçaabat belediye başkanlığı için Ak Parti’nin emekli vali Süleyman Kamçı’nın yüzde 90 aday gösterileceğini duyurmuştu.. İlçede bu haberin kulaktan kulağa yayılması ile olumlu görüş belirtenler oldu olumsuz tavır takınanlarda.. Dün köşede yazı yazılınca, bir anda Emekli Vali Süleyman Kamçı’nın telefonları da kitlendi.. Kimi tebrik etti kimi de böyle bir şey var mı dedi.. Kamçı’nın o telefonlara verdiği cevap özetle şöyle..

“Bana şu ana kadar böyle bir öneri teklif gelmedi.. Sonuçta konu ile ilgili karar vericilerin taktiri neyse o olur…”

Yani, Kamçı gelen telefonlara kesin bir ifade ile böyle bir şey yok.. Ben belediye başkan adaylığı düşünmüyorum demedi.

Ortada konuşmayı yeğledi..

Sonuç olarak, Kamçı’ya şimdilik teklif yok.

Bu da olmayacağı anlamına gelmiyor.


 

MEĞER AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI...

Ankara kulislerinde Trabzon ile ilgili son derece bir bilgi kulağımıza geldi. Bu bilgi Büyükşehir adayı ile ilgiliydi.. Meğer, Ak Parti büyükşehir adaylığı için şimdi Tarsus Üniversitesi Rektörü olan Orhan Aydın’da karar kıldı..

Yani tam Aydın ile ilgili kamuoyu araştırmaları yapılırken, bir anda ibre Murat Zorluoğlu’na döndü..

Orhan Aydın’ın neden ve niçin seçeneklerden çıkarıldığı bilgisine tam ulaşamadık.

Bir kaynak şu bilgiyi verdi.. Cumhurbaşkanı, Tarsus Üniversitesinin kurucu rektörlüğüne atanan Orhan Aydın’ın oradan alıp Trabzon’a belediye başkan adayı göstermesi Tarsus Üniversitesine zaafa uğratır diye düşündü..

Yani Aydın Tarsus Üniversitene rektör atanmasaydı, YÖK’te danışman kalsaydı bugün Murat Zorluoğlu’nun yerine büyükşehir adayı olabilirdi.

Siyaset işte böyle bir şey..

Bir makam ve mevki için çok çalışırsın, olmaz.

Beklersin o makam seni bulur.


 

HEKİMOĞLU, NİYE O TEKLİFİ KABUL ETMEDİ?

Trabzon’un en başarılı iş adamlarından Celil Hekimoğlu, yerel seçimler önceki bütün partilerin belediye başkan adayı olarak gündeme geldi.. CHP, teklifini yaptı. Ak Parti de Hekimoğlu’nun kapısını çaldı.. MHP’de adayımız ol dedi..

Hekimoğlu’nun hangi partiden aday olsa belediye başkanlığını özellikle Ortahisar belediye başkanlığını rahat kazanacağına dair bütün siyasi gözlemcilerde ortak kanaat oluşmuştu..

Peki, Hekimoğlu neden korktu da adaylık kabul etmedi..

Bir kere Hekimoğlu korktu ifadesini kabul etmiyor..

Neden aday olmadığını partilerin teklifini neden kabul etmediğini şu başlıklar açıkladı..

-Bir işletmem , bir ekmek teknem var. Başında durmasam başarılı olamayız. Yani işimin başında olmam gerek

-Ben belediye başkanı olarak nikah kıymam. Hiçbir nikaha gitmem. Başkan nikah memuru mudur. Benim prensibime aykırı. Bunu da yapmayınca çok destek görmem

-Özellikle imar konularına çok titiz olurum. Haksız kişisel ranta izin vermem.. Bu da kimsenin işine gelmez.

-Bu nedenle dertsiz başını derde koymam.


 

NERDE BU ADAY ADAYLARI?

Dikkatimizi çekti.. Ak Parti’nin her ilçede belediye başkan aday adayları var. Büyükşehir aday adayları da.. Ve belediye meclis üyelikleri için aday adayları da.. Tüm bunlar adaylıklarının resmileşmesini beklerken aday adayı olduklarında şunu dediler.. Her an sahada olacağız.. Aday gösterilmesek de..

Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu, ilçeleri geziyor. Gittiği ilçelerin belediye başkan aday adaylarını görmüyoruz.. Acaba SKM aday adaylarını bilgilendirmiyor mu..? Ya da Zorluoğlu mu aday adaylarının yanında görünmesini istemiyor..

Öyle ya da böyle.

Görüntü vatandaş tarafından çok da hoş karşılanmıyor.