iDMANLAR, TARAFTARA AÇILACAK MI?
Trabzonspor Ersun Yanal ile 3 sezondan bu yana imanlarda taraftarından koptu. Taraftar tesislerin yolunu kendisini unuttu. Defalarca, idmanları taraftara açalım çağrısına Yanal hayır dedi. Gazetecilere bile idmanlar kapalıydı. Elbette bazı idmanların kapalı olması en doğal bir uygulama ama her idman değil. Ve hergün değil. Şimdi taraftar, Rıza Hoca’dan bazı idmanları taraftara açmasını bekliyor. Çoluk çocuk insanlar takımının idmanının izlemek istiyor. İdman izlenir, taraftara açılırsa bilinmeli ki kombine satışları da patlar. Bu gibi uygulamalar birleşik kaplar gibidir.
Peki, Rıza hoca idmanı taraftara açacak mı..?
Şu anda belli bir karar yok.
Zira, Rıza hoca dünkü idmanı gazetecilere bütün bir idman boyunca açtı ancak, her hangi bir açıklama yapmadı. Yani, gazetecilerle ayak üstü de olsa sohbet etmedi. Rıza hocanın ilk idmanını yöneticilerden kimsenin izlememesi de Yanal yasaklarına bağlandı. Yöneticiler hala Yanal’ın takımı çalıştırdığını mı sanıyordu?

GAZETECİLERE AÇIK İDMANIN PERDE ARKASI
Dün, gazetecilere tümü açılan idmanı büyük bir gazeteci topluluğu takip etti. Biz de ekip olarak oradaydık Rıza Hoca takımı bir araya getirdi bize göre çok kısa bir konuşma yaptı ve düz koşular başladı. Koşuyu Servet Çetin yönetti, Rıza hoca uzaktan takımın koşusunu takip etti. Servet çetin haricinde yardımcı teknik adamlar, basın sorumlusu Can Karyağdı ile uzun uzun sohbet etti. Ve de ulusal TV’lar ile 61 saat.cok idmanı idman süresince canlı yayınladı. Düz koşulardan sonra, dar sahada top tekniği çalışması yapıldı. 6’arlı gruplar halinde dar alanda top çeviren futbolcuların morali yerindeydi. Daha sonra yarım sahada çift kale idman maçı yapıldı. Bu idman maçında da Rıza hoca, pek bir müdahalesi olmadı. Ardından tam sahada çift kale maçı yapıldı. Burada da her iki takım karmaydı. Yani, ilk onbirde oynayacaklar bir takımda değil… Forvet güçlü defansın, güçlü defans da forvetin karşısında oynandı.. Çift kale idman maçında futbolcuların birbirini uyarması, pas isterken ısrarcı olmaları dikkat çekti. Bu arada idman gazetecilere açık olunca saha kenarında gazetecilerin nasıl çalışacağına dair yöntem de hemen bulundu. Gazetecilere saha kenarında bir yer verildi ve o yerden başka alanda çalışmamaları istendi. Bu arada kalabalık gazeteci topluluğunun kendi aralarındaki sohbetinin ses debisi de yükselince, Rıza Hoca’nın yüksek sesle konuşulmaması ile ilgili ricası da saha kenarına geldi.
 Rıza hoca, çift kale idman maçını da kenardan sessizce takip etti oyuna çok müdahale etmedi. Belli ki, futbolcuların özelliklerini öğrenmeye çalışıyordu.


YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER BAŞLADI
Ve Rıza hoca futbolcular ile yüz yüze görüşmeye başladı. Dün idmandan sonra futbolcularına biraz tesislerde kalacağız diyen Rıza hoca, yüz yüze görüşmelerde;
-Takımın genel durumu
-Yüz yüze görüştüğü oyuncunun genel durumu
-Futbolcu olarak önerileri
-Ve teknik adam olarak ilkeleri ile çalışma prensiplerini anlattı.
Ve elbette yüz yüze görüşmede, futbolcuların sorunları da masaya yattı.
Rıza Hoca’nın özellikle Trabzonspor’un bu sezonu kayıp sezon olmamalı, ilk 3 için yeniden mücadeleye başlanmalı. Avrupa kupaları hedef olmalı diyerek futbolcularını motive ederken özellikle genç yetenek Yusuf ve Abdülkadir ile çok daha uzun görüştü. Rıza Hoca, dünkü idmana çıkmadan önce de, İhsan Derelioğlu ile bir görüşme yapmaştı.


SAVCI ALİ SAVAŞ HAKKINDA KARARINI VERDİ
Sitemizin yayın danışmanı Ali Savaş, bundan bir süre önce kupalara konan haciz nedeni ile hem sitede hem de yazdığı gazetede icra dairesi yetkililerine karşı sert üç yazı kaleme aldı. Kupaların haczinin doğru bir şey olmadığını belirttiği yazısında, icra müdürlerinin daha hassas daha dikkatli olmalarını istedi. Taraftarın kupaları canı gibi sevdiğini namusu gibi koruyup kolladığını belirterek kupalara konan haczin çok hassas bir konu olduğunu da belirtti. Ali Savaş’ın yazdığı bu üç yazı nedeni ile Trabzon icra dairesinden 4 kişi, arkadaşımız hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcı soruşturma attı. İcra müdürlerinin iddiasına göre Ali Savaş’ın yazısında
-Kin ve nefret suçu var
-Taraftarı, tahrik suçu var.
-Bu nedenle can güvenlikleri tehlikede
-Ali Savaş cezalandırılmalı.
Trabzon Cumhuriyet Savcılığı ilgili suç duyurusunu incelemeye aldı. Taraftarı dinledi. Polise ifadeler verildi ve savcı kararını verdi.
Ali Savaş hakkında kovuşturmaya gerek yok. Basın özgürlüğü dahlinde görüşünü belirtmiş olup iddia edildiği gibi suçları işlememiştir.

ERDOĞAN BAYRAKTAR4A YENİ GÖREV
Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için hayalim dediği; Kanal İstanbul ile ilgili olarak ilk kazma 2018 yılı içinde vurulacak. Bunun için hükümette harıl harıl bir çalışma var. Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre, Kanal İstanbul , Atatürk Barajı gibi bir kamu kuruluşu kurularak yapılacak. Nasıl GAP kurulda, Kanal İstanbul içinde benzer bir yeni kamu kurumu oluşturulacak ve  başına Erdoğan Bayraktar getirilecek. Ankara şimdi bunu konuşuyor. Erdoğan hayali olan projesinin başına iş bitirici aksiyoner isim, Erdoğan Bayraktar’ı getiriyor.


ÇEKİRDEK ÇITLATAN EŞEK
Eskişehir’in denizi yok. Ama adam Porsuk çayını adeta denize çevirdi. Plaj yaptı, dere boyu da yürüyüş yolu da var.
 Yetinmedi gondollarla da gezebiliyorsunuz.  
Trabzon’un Değirmendere’sini düşünün. Dere boyu sosyal alanlar, denize dökülen yerden içerlere kadar tekne ile gezebiliyorsunuz..Bazı yerlerinde de dereye girebiliyorsunuz. Böyle bir hayal ne zaman gerçekleşir bilemeyiz. Her seçimde her belediye başkanının Değirmender ile ilgili projesi var, ama lafta broşürde kaldı gitti. 
Eskişehir belediyesi, dere boyu yürüyüş yolunda çekirdek çıtlatarak çevreyi kirletenlerle acayip mücadele etti ama başaramadı. Ne de olsa Eskişehir’de Türkiye.. 
Trabzon’da da sahil yolunda çekirdek ile çevre kirliliği had safhada. Çıtlatan kabuğunu gönül rahatlığı ile yere atıyor. 
Eskişehir sonunda bir çözüm bulmuş. Banka oturan eşşekimsi adam heykeli. Kafası eşek, vücudu insan. Çekirdek çıtlatıyor. Ve bu görsel, aldığım bilgiler göre çok etkili olmuş. Sahil yolunda bize de lazım böyle bir görsel ikaz…