USTA’YI KİM İKNA ETTİ..
Trabzon futbolcu üretme fabrikası. Bunun, daha dün Trabzon’a gelen Rıza Çalımbay’da farkında... Bunun örneği olarak gelir gelmez kampa 3 genç oyuncu çağırdı.
Alt yapıyı da gözetim altına aldı.
 Ancaak…. Muharrem Usta, zamanında altyapıdan oyuncuların ard arda süratle profesyonel kadroya alınmasına karşıydı.
Karşıydı derken Tekelioğlu sürekli alt yapı oyuncularına profesyonel imza attırmak için baskı yapıyordu ama o zamanda “olmuyor, pişmeden yanıyor çocuklar” diyerek olayın karşısında duruyordu..
Günümüzde ise Usta bu kararından tamamen dönmüş durumda..
Kim veya kimler tarafından döndürüldü..? Herkes bunu merak eder halde..
Altyapıda Abdülkadir ve Yusuf ile başlayan oyuncu üretme akımı inanılmaz derece de hız aldı. Önce Yusuf daha sonra Arda, ardından, Abdurrahim gibi genç yetenekleri A Takıma kazandıran Trabzonspor Kulübü, 3 oyuncuyu daha A Takıma kazandırıyor.
Genç yetenek Hüseyin, Ebrar ve 17 yaşındaki Sefa’ya imza attırmaya hazırlanan Bordo Mavili takım altyapıda devrimi gerçekleştirmek üzere.. Umarız bu akım hız kesmeden devam eder, çünkü gelecek 30 yaşından yüksek oyuncularda değil genç pırlantalarda..

ERDOĞAN’IN TRABZON MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki akşam Rize’ye geçmek için şehre geldi. Trabzon Havalimanında toplanan kalabalığa seslenmeden gitmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Başbakan Binali Yıldırım ile Hakkari programı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamaya yetişemese de karşılamanın en iyi şekilde gerçekleşmesi konusunda İl Başkanı Haydar Revi ve ekibini uyardı.
Otobüsün üzerine çıkan Erdoğan, Trabzon Maçka’da 15 yaşında şehit düşen ve tüm Türkiye’yi ağlatan Eren Bülbül’ün evine ziyarete gideceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’daki konuşması esnasında yanında AK Parti Trabzon milletvekillerinden Adnan Günnar ile Ayşe Sula Köseoğlu vardı. İl Başkanı Haydar Revi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı ile gelecekti fakat yetişemediği için tarifeli uçakla geldi.
Muhammet Balta Bursa’daki programlarını kesmedi. Cora’da otobüsün üzerinde görünmedi, çünkü onun uçağı da geç indi.
En sağlam işi ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağı ile Trabzon’a geldi. Erdoğan’a uçakta Trabzon’a yapılan yatırımlar hakkında mini bir brifingde verdi.
 Gümrükçüoğlu’nun hem Erdoğan ile aynı uçakta gelmesi hem de konuşması esnasında otobüsün üzerinde hemen yanı başında durması herkesin dikkatini çekti.
Gelelim Maçka ziyaretinin perde arkasına.

Erdoğan’ın programında bu ziyaret olmadığı fakat Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı’nın kendisine iletmesinin ardından programına aldığı öğrenildi.

Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile 13 Ağustos tarihinde Bülbül ailesini ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte Eren Bülbül’ün annesiyle telefonda görüşmüştü ve bölgeye geldiğinde kendisini ziyarete geleceğini ve kuymağını yiyeceğinin sözünü vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Maçka’ya çıkacak. Şehir Eren Bülbül’ün kabrini ziyaret ederek ailesine taziyelerde bulunacak. Oradaki buluşmanın detaylarını da yarın sizlere aktaracağız...

TRABZON’DA VALİNİN BAŞARISININ SIRRI

5000 yıllık tarihi olan Trabzon şehrinden onlarca vali geçti...
Kimi kısa kimi uzun süre görev yaptı...
Kiminin ismini hatırlamakta güçlük çekerken kiminin ismi ise Trabzonluların aklından hiç silinmiyor.

Bu şehre yaptıklarıyla birlikte ismi kazınan valiler de oldu çatılara keskin nişancı yerleştiren valiler de...

Trabzon’un son Valisi Yücel Yavuz’a gelirsek görevini başarılı bir şekilde yürütüyor.
Şehirle kısa sürede uyum sağladı. Gümüşhane’den şehre gelmesinden dolayı bölgeyi yakınen tanıyan bir isimdi. Valilik makamı başarılı işlere imza atıyor... Yavuz’un hırsı, azmi ve istekliliği hizmetlere de koordinasyona da yansımıyor değil.  

Tabi ki bu başarı bir tek Vali Yücel Yavuz’la gerçekleşmiyor. Ekibi de kendi gibi çalışkan, azimli, üretmen ve onun hızına yetişmek adına samimi bir gayret gösteriyor.

Vali Yavuz’un başarılı bir şekilde görevini yürütmesinde Vali yardımcılarının rolü de büyük. Her ne kadar ön plana çıkmasalar da koltuklarının hakkını veriyorlar...

Vali Yardımcıları Necmettin Yalınalp, Nusret Şahin ve Kürşat Güleryüz, Vali Yavuz ile uyum içersinde çalışıyor...

Hatta Vali Yücel Yavuz’un Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp’le iletişiminin çok iyi olduğu ve kendisine abi dediği, fikirlerine çok önem verdiğini duyduk. Sadece Yavuz dediği mülki idare ile ilgili bilgisinden ötürü birçok ilin valisinin Yalınalp ile irtibatlı olduğunu öğrendik.

Uyum içerisinde çalışan Trabzon Valiliği ekibi görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un başarısında vali yardımcılarının katkısı büyük diyebiliriz.

Aynı şekilde ekibinin de mesai mefhumu gözetmeksiniz samimi gayretini taktirle takip ediyoruz.

AMAÇ EĞİTİM Mİ? TİCARET Mİ?

Her dönem yazdığımız bir konudur ama nedense ne KTÜ yönetimi ne de sendikalardan bu konuyla ilgili kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.
Maaşlar, izinler özlük haklar söz konusu olunca kıyameti koparan Eğitim sendikaları sorun öğrencilerin olunca sus pus oluyorlar.

Bilmeyen yoktur, KTÜ’deki bazı hocaların kendi kitaplarını yazdığı ve bu kitaplarının her sene yeni baskısının çıktığını herkes bilir.
Yine bir hoca ile ilgili bir öğrenci bizi aradı. Sıkıntısını dile getirdi.
Konu aynı konu. Hocanın kitabının satın alınıp alınmaması.

Bir öğretim görevlisi öğrenciler derslerine girerken kendi kitabı olmayanları derse almıyormuş. Öyle fotokopi falan asla sınıfa giremezmiş.
İşin tuhaf kısmı eski basım kitapları da kabul etmiyormuş. Yani kendisinin aynı konu hakkında geçen sene yazdığı kitabı bu sene kullanamıyormuşsunuz, kullananlar dersten atıyormuş.

Bahsi geçen hocanın kitaplarını inceleme fırsatı bulduk. 2013 baskısıyla 2017 baskısı arasında tek fark giriş kısmı ve kitabının kapağının değişmiş olması.

Belki bizim gözümüzden kaçan ilmi bir değişiklik vardır ama biz baktık baktık göremedik.

Öğrenciler Trabzon’a farklı farklı şehirlerden eğitim almaya geliyorlar. Bazılarının maddi durumu iyi olurken bazıların ki ise tam tersi kötü.

Devletten öğrencilere ders vermek için binlerce lira maaş alan Bu hocamızın asıl amacı eğitim mi? Ticaret mi diye sormadan edemeyeceğiz.

İYİ PARTİ TRABZON’DA KAÇ KİŞİ

Türkiye genelinde teşkilatlanmasını Trabzonlu Genel Başkan Yardımcısı eski Bakan Koray Aydın’ın yaptığı Trabzon’da atanan il başkanı Hasan Saka, birçok kişiyi abandone etse de, atanan kişi ve atanma yöntemi ile ilgili belli kesimlerin tepkisi yok değil.
İyi parti için kendi partilerinden ayrılan çok sayıda siyasetçinin ağzı dolu. Fakat baştan oyun bozan olmamak adına susuyorlar. İnce mesajlarını sosyal medya üzerinden veriyorlar.

Trabzon’daki örgütlenme çalışmaları ile tüm hızıyla sürüyor. 1000’in üzerinde bir katılım ile gövde gösterisi yapması beklenen  İYİ Parti Trabzon örgütlenmesinde, il başkanlığı için ismi geçen birçok kişiye il yönetim kurulu üyesi olmaları yönünde teklif gideceği öğrenildi. İYİ Parti İl Başkanı yarın Trabzon basını ile buluşacak. Merak edilen soruları cevaplandıracak. Yönetimini de olması muhtemel birkaç önemli isminde toplantıya katılacağı ifade edildi.
Hasan Saka’nın atanma yöntemi ile ilgili bir İYİ Partili ‘Değişen ne oldu, biz tepeden inme siyaseti kabul etmediğimiz için İYİ Parti’ye geçtik, ama partinin teşkilatlarını örgütleyecek olan Koray Aydın, Trabzon’u dinlemeden yine tepeden inme bir isimle yola çıktı, acaba yönetimi de yine Ankara’dan gelecek liste ile mi şekillendirecekler’ eleştirisinde bulundu.
Bu arada Genel seçimlerde 2. Sıradan listeye giren Yavuz Aydın’ın sürekli Meral Akşener  ve Koray Aydın ile bir araya geldiğini Trabzon’un şekillenmesinde söz sahibi olduğunu söyleyenler var.
Genel merkez açılış törenin sonrası da Yavuz Aydın Meral Akşener ve Koray Aydın ile birlikte poz vererek bu söylemleri doğruladı.
Aydın Trabzon’da, Saka ile yakın temasta, bina arayışlarına katkı veriyor, belli ki ekonomik olarak MHP’yi seçimlerde sırtladığı gibi İYİ Parti’yi de Trabzon’da sırtlayacak.
Yeni yönetimde Hayriye Nurcan Yazıcı isminin de etkili olacağı öne sürülüyor. İl yönetiminde önemli bir görev alabileceği belirtiliyor.

ATATÜRK KÖŞKÜ’NE TAHLİYE  
Trabzon son yıllarda turizm alanında adeta atağa kalkmış durumda. Trabzonlular da artık turizmin şehre kattığı değeri anlıyor ve kent turizm anlamında her geçen gün daha iyiye gidiyor. Peki Trabzon bu yükselişini sürdürürken, Yılda yaklaşık 3 milyon turistin geldiği turizm mekanlarındaki işletmelerin durumları ne halde biraz bunu tartışalım. Bu konuda çok şikayetler var…

İlk olarak son yapılan hamleden başlayalım. Trabzon’un tarihi açısından önemli bir turizm yeri olan Atatürk Köşkü… Hem yerli hem de yabancı turistler uğramadan gitmezler. İçeresinde bir de işletme bulunuyor. Bu işletme gerekli hassasiyeti göstermiyor ve vatandaşlar tarafından çok sayıda şikayet iletiliyor. Bu şikayetleri değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Atatürk Köşkü’nün içeresinde bulunan işletmenin sözleşmesini fesih etmekle kalmıyor derhal tahliye ediyor.  Bu yaptırım doğru bir adım olarak yorumlandı.

Turizm yerlerinin arasında bulunan Ayasofya Müzesi’nin içersinde bulunan işletmeden de şikayetler geliyor… Yıllardır aynı kişide olduğu söylenen gözle görülür bir yenilik yapılmadığı ve turizm açısından donanımlı bir ekibi olmadığı eleştirileri alıyor. Yıllardır tahta sandalyelerin bile değiştirilmediği bu işletmenin daha modern ve profesyonelce işletilmesi burayı ihaleye eden kurumun da bu eleştirileri dikkate alması bekleniyor..

Çal mağarasının orada bulunan işletmelerin de aynı şekilde yeterli düzeyde olmadığı eleştirileri yapılıyor.

Sümela Manastırı’nın alt tarafında bulunan ve her sene kendini yenileyen işletmelerin ise iyi seviyede olduğu ve daha iyi olabileceği belirtiliyor…

Uzungöl her ne kadar imar açısından eleştirilse de çok sayıda işletme olması turistler açısından iyi olarak karşılanıyor.

Şehrin hakim noktası olan Boztepe’de ise bazı işletmeler yeniliğe açık olarak sürekli müşteri memnuniyeti artıracak hamleler yenilikler tadilatlar yaparken bazı işletmelerin ise yarın ne olacağı endişesi taşıdıklarından yenilik yapmaktan kaçındığı gözlemleniyor.

Yani kısacası Trabzon turizm alanında yükselmesine rağmen bu değeri göremeyenler var. Turizm tesislerinin hemen yanlarında bulunan işletmelerin turizm açısından çekici olması ve turizm anlayışını benimsemiş olmaları gerekiyor.

Turizm alanlarının yanlarındaki işletmeler gereğini yapmayan işletmeler aynı Atatürk Köşkü örneği gibi fesih edilmelidir…