O GÜN NE DEDİ?

Bugün M.Kemal Atatürk kutlu ve onurlu bir mücadelenin başlangıcı için Samsun’a çıktı.. 

Yeniden bir devlet kurma yolunda Samsun’a çıkışı, milli kurtuluş savaşımızın da başlangıcı oldu..

19 Mayıs ve sonrasında bir dizi kongreler ile şu karara varıldı…

Egemenlik milletindir, hem de kayıtsız şartsız..

Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ilk ayak bastığında, biz Trabzonlular ile ilgili olarak söylediği sözler, şehrimizin ve şehir insanımızın bir gururudur.

Atatürk, Samsun’da biz Trabzonlular için bakın ne demişti..

İlk defa Samsun’a ayak bastığım zaman, bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Meydan Savaşı’nda, Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlâtlarının savaş meydanında gösterdikleri özverilerin değerli anısı daima beynimde canlı kalacaktır. Bu verimli, halkı zeki, girişken, çalışkan olan Trabzon’umuzu, az zamanda içeriye trenle bağlanmış, güzel rıhtım ve limanla donatılmış görmek idealimdir. 

Trabzon, Türk topluluğunda cumhuriyetin zengin, güçlü, duyarlı, pek önemli dayanak kaynaklarından biridir. 

Böyle bir cumhuriyet şehri gelecekte, gerektirdiği bütün uygarlık ve ilerleme araçlarına sahip olacaktır."

ŞİMDİ BİR ÇAĞRIMIZ VAR

Şimdi hem Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na hem de Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç’e bir çağrımız olsun.

Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığında biz Trabzonlular ile ilgili söylediklerini, şehrin uygun bir yerine, bir mermer kaide üzerine nakş edilerek, gelecek kuşaklara da aktarılabilir.

Bunun için bize göre en uygun yer, Atapark’ın içi de olabilir…

Atapark’taki tarihi burcun bir yerine, zemine konulabilir..

Her iki belediye başkanımızın nazik dikkatlerine.

RUSYA TAMAM DA…

Türkiye, özellikle güneyde turizm hareketliliği için Rusya’yı da ikna etmeye çalışıyor. 

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Rusya’ya gitti.. Rusya’nın turizimle ilgili yetkilileri ile görüşmeye.. 

Kuşkusuz, ülkemizin en önemli döviz girdilerinden en önemlisi, turizm kazanımıdır. Ve bu konuda hükümetin çabalarını taktirle karşılıyoruz.

Ancak.

Özellikle bizim bölgemizde, Doğu Karadeniz’de turizmin temel alıcısı Arabistan.. 

Arap turizminin bereketi ile birçok yatırım yapıldı. Araplar da bölgemizi sevdi.. 

Bölgemiz Arap turizmi konusunda altın zamanlarını yaşadı.. Ancak hem pandemi hem de siyasi bazı gelişmeler sonucu, özellikle Suudi Arabistan’dan turist bıçak gibi kesildi.. 

Dışişleri Bakanımız, geçen hafta Arabistan’daydı.. Trabzon’daki turizm sektörü şimdi Turizm Bakanının Arabistan’a da bir heyet ile gitmesini bekliyor..

Bu turizm sezonunda eğer Arabistan’dan beklenen turist gelmez ise, bu sektöre yatırım yapanların durumu gerçekten çok kötü bir hal alacak.. 

O nedenle bölgedeki sektör temsilcileri, üst düzey bir heyetin de Arabistan’a gitmesini istiyor..

Bekliyor ki bu istekleri ve beklentilerinde haklılar..

ÇUKURÇAYIR’A TRABZONSPOR ELİ DEĞECEK

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Murat Zorluoğlu normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Sümela Manastırı’na gitti. Buradaki restorasyon çalışmalarını yakından takip eden ikili otopark sorununa çözüm bulduklarını ifade etti. 

Bir süre alanda yürüş yapan Zorluoğlu’na daha sonra Trabzonspor’a Çukurçayır’da verilen yeri sorduk. 

Ortahisar’ın en büyük en kalabalık en canlı en hareketli mahallesinde ne yazık ki, bir akaryakıt istasyonu yok. Mahallede akaryakıt istasyonunun yapımı için Trabzonspor devreye girdi..

Başkan Zorluoğlu’da konuyla ilgili çalışmaların önemli bir noktaya geldiğini ifade ederek “Orayla ilgili geçtiğimiz günlerde imar planı değişikliği yaptık. Trabzonspor da hazineye ait yeri elde etmeye çalışıyor. Tamamladıktan sonra ruhsat için bir başvuru yapılacak. Oraya bir akaryakıt istasyonu yapacaklar. Henüz ruhsat vermedik ama ruhsat alabilecek duruma getirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Konunun ilerleyen aylarda çözüm kavuşması beklenirken mecliste de sorun yaşanmayacağı ifade ediliyor. 

Trabzonspor yönetiminin akaryakıt istasyonunu kurduktan sonra açık arttırma ile kiralamayı düşünüyor.

SADIK SOYLU VE FETÖ İDDİALARI

Şu sıralar ülke gündeminde organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in iddiaları gündemde.. 

Türkiye ne yazık ki, bunları tartışıp duruyor. Peker’in son kasetinde, Trabzon’un iki çocuğu Sadık Soylu ve Ali Faik Hacıoğlu’nun üzerinden Süleyman Soylu’yu yıprattığı biliniyor.. 

Özellikle Sadık Soylu ile ilgili iddiaları, 17-25 Aralık yargı yolu ile darbe girişimlerinde kurulan kumpası, Peker tekrarlayıp durdu. Belli ki, FETÖ artıkları Peker’i yönlendirmişler..

Peker der ki, Soylu arazi imar değişikliklerinde rol alıyor…Aynı, FETÖ kumpasında olduğu gibi..

Sadık Soylu için de 17-25 Aralık yargı ile darbe girişiminde bulunulduğu dönemde de imar değişikliklerinde yolsuzluk yapıldığı iddia edilmiş, bazı arazilerin ada ve paftaları dosyaya girmişti.. Sonra anlaşıldı ki öyle bir arazi yok, hayal araziler.

Var olanlar içinde hiçbir imar değişikliği ile ilgili karar alınmamış..

Şimdi Peker yeniden kumpas iddialarını gündeme getiriyor.

Bu arada Peker’in bilmediği bir gerçek de var..

Sadık Soylu, Süleyman Soylu bakan olmadan ve Ak Parti’ye katılmadan önce TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın danışmanlığını yaptı..

Bayraktan bakan olunca da aynı görevini yürüttü.. Şimdinin Çevre ve Şehircilik Bakanı ile, Erdoğan Bayraktar’ın bakanlığı döneminde mesai arkadaşıydı..

Murat Kurum bakan olunca Soylu’ya birlikte çalışalım dedi..

Kurum’un bu tercihinde Bakan Süleyman  Soylu’nun hiç dahli olmadı.. 

Üstelik, Sadık Soylu, ilgili bakanlıkta çok az görev yaptı ve TOKİ’ye bağlı Emlak Konut’a geçti.. 

Yani, başladığı yere.. FETÖ’nün attığı çamur, Peker eli ile de Sadık Soylu’ya yapışmaz..Böyle biline.

VE KÖYÜNE GERİ DÖNDÜ

Trabzonlu hemşerimiz, Türk sporuna yaptığı hizmetleri ile bilinen tanına Mehmet Atalay geçen hafta ani rahatsızlığı nedeni ile Trabzon’da hastaneye kaldırılmıştı. 

Atalay KTÜ, Farabi’de tedavi altına alındı.. 

Ve çok şükür eski sağlığına kavuştu.. 

Ve Of’taki köyüne geri döndü..

Trabzon ve spor denilince ilimize önemli uluslar arası organizasyonları kazandıran Atalay’ın bu vesile ile şehre yaptığı tesisler sayesinde Trabzon hiç de tanıdık olmadığı yığınla spor dalında gençleri yetiştiriyor.

Atalay, Trabzon için bir nimettir.

Dün Atalay’ı Trabzon’un spor kulvarında en ünlü ve başarılı sporcularından Selçuk Aydın ziyaret etti, gençmiş olsun dedi..