TRABZONSPOR’U İKİYE BÖLEN İSİM!

Trabzonspor’da koronavirüs nedeniyle eller kollar bağlanırken bu boşlukta yönetim sözleşmesi sona erecek oyuncuların kaderlerini masaya yatırdı.

Bordo Mavili takımda bu sezon 30 maça çıkan 36 yaşındaki sağ bek Pereira ise Bordo Mavili yönetimi ikilem de bıraktı.

Yönetimin bir bölümü 1 yıl daha devam etsin, Serkan Asan’ı yetiştirsin görüşünde…

Diğer bölüm ise yaş kemâle erdi gönderelim düşüncesinde.

Geçtiğimiz gün Başkan Ağaoğlu’da yaptığı açıklamada “Sözleşme konusunda sadece Sosa ve Novak'la konuşuyoruz” derken Portekizli oyuncuyu anmadı.

Bu açıklamadan da görüldüğü üzere ki başkan da kendi içerisinde bir karara varmış. 

Pereira ise Trabzonspor’da kalmak istiyor hatta çevresine “neden benimle görüşmüyorlar” şeklinde söyleniyormuş.

Oklar ve şartlar gösteriyorki Trabzonsporlu taraftarlar bu sezon Pereira’yı son kez izleyecek.

ZORLUOĞLU’NA SİYASET YAPMAMALI TAVSİYESİ 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin 65 yaşının üzerinde olduğu için geçtiğimiz gün yapılan büyükşehir belediye meclisi olağanüstü toplantısına katılamamıştı. 


Başkan Zorluoğlu ile telefonda görüşen Şahin’in özellikle bu zor günlerde siyaset yapılmaması herkese eşit hizmet getirilmesi noktasına ricada bulunduğunu öğrendik.


Şahin yapılan yardımlarda sadece kendi partililerine değil, Trabzon’da gerçekten ihtiyaçlı herkese yardım yapılmasının doğru olacağını, İstanbul ve Ankara’da yardımlarla ilgili yapılan engellemelerin hiç yakışık olmadığını belirtmiş. 


Zorluoğlu’da bu konuda birçok parti ile başkanı ile telefonda görüştüğünü kendilerine bilgi verdiğini kesinlikle parti ayrımı yapmaksınız gereken sorgulamalar yapıldıktan sonra yardımların ailelere ulaştırıldığını ifade etmiş. 


Bu işin vebali büyüktür, yardım üzerinden siyaset olmaz, rant olmaz, ve yardım yapılırken kisinlikle ayrım yapılmaz. 


Burada bir ihmal veya sorun var diye diye bu ifadeleri kullanmıyoruz ama bu konuların bu dönemde şeffaf olması gerekir ve mutlaka sorgulayanları çıkacaktır. 
Bizden söylemesi. 


DİKKAT YANINIZDA KORONAVİRÜSLÜ VAR!
Hayat Eve Sığar uygulaması ülkemizde hayata geçti. Uygulamayı telefonunuza indirdiğinizde ilk olarak size bir test uyguluyor. 

Bu test ile birlikte korona virüs için kısa bir testten geçmiş oluyorsunuz.

 Sonrasında uygulama size detaylı bilgiler sunuyor. Bulunduğunuz bölgede evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluk oranlarını gösteriyor. 

Konumuza göre bölgenizdeki riski size söylüyor. Hatta sokakta gezerken koronavirüs testi pozitif olan birisiyle karşılaşırsanız sizi mesajla uyarıyor. 

Uygulama sizi riskli bölgelere yaklaştığınızda uyarıyor ve haritada anlık olarak yaklaşmamanız gereken alanları gösteriyor. TC Kimlik numaranızla birlikte kayıt oluyorsunuz. Yakın sürede çok fazla riskli alanlarda dolaşan ve fazla kişi ile temas eden kişiye risk puanı veriyor ve o kişiyi gerekirse teste gönderiyor. 

Test yapılıp negatif çıkarsa, riski sistem üzerinden sıfırlanacak. Sağlık Bakanlığı tüm operatörlerle birlikte gerçekleştirdiği bu uygulamayı herkesin yükleyerek kullanmaya başlaması birçok şeyin takibini, hastalık sonrasındaki temas zincirinin kolayca bulunmasını sağlıyor. Siz de indirin ve bölgenizi kontrol edin. 


VEKİL KORONA SONRASI BAKIN NE YAPACAKMIŞ…
Türkiye’de ilk vaka 10 Mart’ta görüldükten kısa süre sonra tedbirler artırılmıştı. Tüm sosyal imkanlar kısıtlanmış ve restoranlar kapatılmıştı. Herkes dışarıda rahatça gezebileceği günlere özlemle evinde karantinaya çekildi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da koronalı günlerden belli ki baya sıkılmış durumda. 


Dün sosyal medya hesabından Trabzon’da neler yapılır haritasını paylaştı ve Trabzon’umuzu yeniden doyasıya yaşayacağımız günlerin özlemiyle diyerek, “Ben koronalı günler geçtiğinde ilk olarak Akçaabat’ta gidip köfte yiyeceğim, Meydan Parkında Çay içeceğim ve Boztepe’den şehri izleyeceğim” seçeneklerini işaretledi. Siz hangisini yapacaksınız diye de herkese sordu.

Çok sayıda kişi Günnar’ın paylaşımına kendi isteklerini de yorum olarak gönderdi. Milletvekili Günnar ve takipçileri sokağa çıkma yasağı olan bugünlerde biraz

Trabzon hayalini yaşamış oldu.
Tabi ki bu zor günlerde büyük sıkıntısı olan işverenler de işsiz kalanlar da koronavirüsten sonra ne yapacağını kara kara düşünüyor. 


Dileriz onlar için de Trabzon yerelinde bir hareket ve yerel çalışma veya benzeri çalışmalar düşünülür. 

AYVAZOĞLU TURİZMCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde Turizm Haftası kutlanırdı. 

Bu yıl Korona Salgını sebebiyle turizm haftası etkinlikleri gerçekleştirilemedi. 

Turizmciler ne yapacakları konusunda kara kara düşünüyor. Korona salgını geçse bile ekonomik olarak etkileri uzun süre sürecektir. 

Turizm de öyle kısa sürede kendine gelemeyecektir. 

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, corona virüs sonrasında turizm sektörü için sertifikasyon sürecini başlatacaklarını açıkladı.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu da bu haberi turizmcilerle paylaşarak “Hayırlı Olsun” dedi. Ayvazoğlu, “Turizmde Sertifikasyon Sistemi”nin detaylarından bahsederek, “Biz yeni bir projeyi hayata geçirmeyi başladık. Coronasız alanları sertifike eden bir sistem… 

Bu hafta ilk toplantısını yaptık. Bir komisyon oluşturduk; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra bu konuyla ilişkin tüm STK’lar da bu noktada görev alacak.

Aşama aşama geliştiriyoruz. Öncelikli olarak uluslararası kabul gören bir sertifikasyon sistemi gerçekleştireceğiz” dedi. 
Ayvazoğlu bu sistemin tüm dünyaya örnek olacağını de söyledi. 

Ayvazoğlu ayrıca, “Mayıs’ın ikinci haftası vaka sayılarında normalleşmenin yaşanması halinde ülke içi turizm trafiğinin Mayıs sonunda başlayacağına inanıyorum. 
Normalleşmeyle birlikte vatandaşlarımız tatillerine gitmeye başlayacaklar” diyerek turizmcilerin yüzünü güldürdü.

ERCE’NİN EVİ UĞURCAN’IN KADERİ!
Trabzonspor’a sezon başında Altınordu’dan gelen Erce Kardeşler geçtiğimiz haftalarda dikkat çeken bir olaya imza attı.

Trabzon’a daha yeni gelen genç kaleci ilk iş olarak ev almış.

Trabzon’da inşaat halinde olan bir ev ile ilgili görüşme yapan ve alımını gerçekleştiren Erce artık yeni evine geçmek için gün sayıyor.

Bu evin farklı anlamları da var.

Erce Kardeşler çevresine “Trabzon’u çok seviyorum, uzun yıllar kalacağım” diyor.

Akıllara şöyle bir soru gelmiyor değil

Uğurcan sene sonu yolcu mu?

Ki istihbaratlarımıza göre birisi Alman diğeri İtalyan olmak üzere iki ciddi teklif var.

Ve ortada reddedilmesi zor olan iki teklifin olduğu konuşuluyor.

Erce’nin Trabzon’dan ev alması Uğurcan’ın kaderini mi belirleyecek.

Koronavirüs belasını atlattıktan sonra bu teorinin doğruluk oranını da siz değerleri okurlarımızla beraber göreceğiz.