’’81 ŞEHRİN 81 ÖZELLİĞİNİ BİLİYORUM’’ 

Bu söz, İYİ Parti’nin teşkilatlarından sorumlu genel başkan yardımcısı Trabzon’un evladı Koray Aydın’a ait..

Koray Aydın son zamanlarda parti içinde de eleştirilerin hedefi olmuştu.. Geçenlerde bir dost sohbetinde içini döktü..

Dedi ki, 81 il’in kendine özgü 81 özelliğini biliyorum.. Partimiz büyüyor.. Şu anda en çok büyüyen en çok ilgi gören en çok sevilen anketlerde en başarılı parti olarak görülen İyi Parti’nin bu yükselişine, herkes destek vermeli..

Aydın, parti içinde bana gelen eleştirileri elbette cevap verebilecek gücüm de fikrim de var ama bu zaman o zaman değil de diyen Koray Aydın “İstesem, şahsıma dönük bu eleştirilere en okkalı cevabı veririm. Beni sevenler de ama susun, sabredin partimizde kavga var izlenimi vermeyelim.. Çünkü hakikatten millet bizi bekliyor.. İyi Parti iktidara koşuyor..” şeklinde konuştu..

DEVA PARTİSİ’NDE TRABZON PANİĞİ 

Deva Partisi'nin kurucularından Trabzonlu hemşerimiz Musa Malik Yıldırım’ın genel başkan Ali Babaca’nın özellikle Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile ilgili  tespitlerine yaptığı eleştiriler anında partinin genel merkezinde yankılandı.

Trabzon’da düzenlediği basın toplantısı ile görüşlerini eleştirilerin açıklayan Yıldırım edindiğimiz bilgilere göre acil kodu ile Ankara’ya çağrıldı..

Ankara’da Musa Malik Yıldırım ile Genel Başkan Ali Babacan’ın yüz yüze konuşacağı belirtildi..

MERAK ETTİNİZ Mİ, MUMCU KAÇ OYLA SEÇİLDİ?

Kabul edelim, Ak Parti’nin kongrelerinde demokratik bir süreç pekte işlemiyor. İşaretlenen il başkanı tamamen sembolik seçime giriyor. Bu Trabzon’da da böyle, diğer 81 ilde de..

Trabzon’da yapılan kongrede, tamamen genel merkezin hatası nedeni ile üç ilçe delegeleri oy kullanamadı.

Of, Ortahisar ve Çarşıbaşı.

Yani, seçimlere taban, teşkilat iradesi yansımadı.

Mesela en büyük ilçe Ortahisar’ın 180’den fazla il delegesi vardı. Bu sayıdaki delege iradesini kullanamadı..

Kullansa ne olacak der dediğinizi biliyoruz ama olsun, irade irededir.

Trabzon il kongresinde 414 delegenin oy kullanma hakkı vardı.

414 delegenin 293 kişisi oy kullandı. Tek adaylı bir seçim için iyi bir rakam. Ortahisar’da bu orande katılım olmamıştı. 

Ama yine de 100’ü aşkın delege sandığa gitmemiş. Hem de Erdoğan’ın katıldığı bir genel kurulda. Bu seçime bir tepki mi..?

Ya da tek listeye karşı bir tavır mı..? Bizce değil çünkü Geriye baktığımızda tek adaylı benzer kongrelerde de aynı durum söz konusu.

Katılım oranı yüksek değil.

Son seçimde oy kullanan delege sayısı ile ilgili olarak partinin genel merkezinden, yerel dinamiklerine kadar herkesin iki elini başının arasına alıp iyice düşünmesi gerekiyor

SEZGİN MUMCU’YA KİM KÜS?

AK Parti’nin Trabzon’da kurucuları arasında yer alan birkaç isim, kurucu il başkanı İbrahim Keskin’in üst kurulu delegesi olmamasının yansıra disiplin kurulu ve benzere kurullarda yer alamaması karşısında şaşkına dönmüş durumlarda.. 

Kuruculara, üst kurul delegelerini genel merkez belirledi denmesine rağmen tatmin olmuş değiller.

Kurucu üyelerden Mustafa Aygün Ak Parti’de vefa varsa kurucu il başkanı İbrahim Keskin mutlaka organlardan birinde yer almalıydı dedi.

Aygün Genel merkez üst kurul delegelerini belirlerken, teşkilata nasıl bir kriterle isim belirledi, inandırıcı şekilde anlatmalı da dedi.

REVİ’NİN SORUMLUĞU OLDUĞU İLDE NE OLDU?

Ak Parti’nin Artvin il sorumlusu olan Haydar Revi, Trabzon’daki yoğun siyasi gündemden dolayı, Artvin ile şu sıralar yakından ilgilenememişti..

Ancak bizzat Trabzon’a çağırdığı Artvin teşkilatından kanaat önderleri ile de görüşmelerini sürdürdü..

Dün aldığımız bir bilgiye göre Revi’nin sorumlu olduğu Artvin’in Arhavi ilçesinde ilçe yönetimi fesih edildi..

Bu durum ilçede büyük tepki topladı.. Arhavi fokur fokur..

Bakalım Revi bu krizi nasıl çözecek.. Takipteyiz..

KİMİN DANIŞMANI OLUYOR?

Trabzon’da turizm denilince ilk akla gelen isim elbette Zorlu Grand Otel’de üst düzey yöneticilik yapan Ali Şahin gelir..

Şahin şu anda evinde istirahatte.. Ali Şahin aynı zamanda Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği başkanı da..

Zorlu’daki görevini bıraktıktan sonra Şahin, dernek faaliyetlerine daha çok zaman ayırıyor.

Hele şu pandemi döneminde daha bir faal. Bu arada aldığımız bir bilgiye göre, Ali Şahin’e, Trabzon Ak Parti’de seçimle iş başına gelen üst düzey yöneticilik yapan bir isim turizm danışmanlığı önerdi..

Şahin, önümüzdeki günlerde kararını verecek..