AĞAOĞLU NEREDE HATA YAPTI?
 Öncelikle biz görüşlerimizi aktaralım. İntibamız zorlama bir yayın oldu. Bu yayının zamanı bugün müydü, bizce değildi.

Maçtan bir gün önce tartışma ortamı yaratmak yerine dedikoduların patladığı dönemde konuşmak daha doğru olabilirdi.

Ne TRT ne de Başkan Ağaoğlu ciddi bir şekilde hazırlık yapmamış program için öylesine bir spor programı gibi oldu.
 
Ara vermeden olunca tekrara da düşmeler oldu genellikle de aynı cümleler minvalinde program oldu. Aslında Başkan Ağaoğlu programda Başakşehir konusuna çok iyi giriş yaptı.

Üzerine de gitmeliydi ancak yaptığı kadro benzetmesi biraz hatalı gibi. Trabzonspor’da maliyetleri her ne kadar düşük olsa da transferler yaptı sadece Sörloth tuttu. Adeta bir yorgan gibi tüm başarısız transferlerin üzerini örttü. Başkan da bu hamlesini kullandı hakkıdır da ama diğer yapılan transferler 15-20 dakika süre alabilecek transferler olsaydı da keşke kadro sorunu yaşanmasaydı. Ekonomik anlamda yapılan işler tam şapka çıkarmalık nerden nereye derler ya öyle bir dönem yaşanıyor.

Tek tek herkes tebrik edilmeli hatta Trabzonspor tarihinde bir devrim yaptıklarını söyleyebiliriz.


 
Bir diğer dikkat çeken söylem ise “kendimizi yarışın içinde bulduk” demesiydi. Burayı anlayamadık. Sezon başından beri neredeyse yedi düvelle savaşan Trabzonspor nasıl bir anda kendisini yarışın içinde bulabiliyor. Trabzonspor her zaman yarışın içindedir zaten ayrıca Başakşehir maçından hemen sonra yakılan işaret fişeğini de hatırlamak gerekiyor.

Teknik Direktör değişikliğine gitmedik yardımcı hocayla yolumuza devam ettik açıklaması da çok sayıda taraftar tarafından ‘Hüseyin hocayı teknik direktör olarak kabul etmiyor mu? eleştirilerini beraberinde getirdi.
 
 
CAS DAVASINI KAYBETTİK Mİ?
 Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu dün TRT’ye çıkarak gündeme dair taraftarı bilgilendirici açıklamalar yaptı.
 
Maç gününden bir gün önce yapılan bu toplantı neden zamanında yapılmadı başkan neden bu kadar bekledi yorumlarını beraberinde getirse de başkanın CAS davasıyla iligili söyledikleri “kaybettik” şeklinde algılandı.
 
Şampiyonalar Ligi’ne gidecek veya 2 maçı kalan Bordo Maviler de maça bir gün kala camiaya verilen olumsuz mesaj zaten kolu kanadı kırılmış takımı nasıl etkileyecektir.


 
Başkanın açıklamalarına şöyle bir bakalım “- CAS davasında önemli argümanlar sunduk. Herhangi bir intibamız yok. Dinleyen yargıçlardan biri İngiliz'di zaten onun yüzünden bir şey anlamak mümkün değil. Mahkemede UEFA avukatının tutumunu beğenmedim. UEFA bu mahkemede agresif davranıyor. Bence kaybettikleri iki davanın etkisi bu. Biz olumlu olacağına inanıyoruz. Olumsuz olursa CAS yolun sonu değil. İsviçre Federal Mahkemesi var.” İfadelerini kullanması gergin dolan herkesi daha da çok gerdi.
 
Çünkü Ağaoğlu daha önce yaptığı açıklamada “%99 bu davayı kazanırız” ifadelerini kullanmış ve umut vermişti, şimdi ise tam tersi oranda olumsuz bir görüntü ortaya sundu.
 
TARAFTAR AĞAOĞLU’NA NELER SÖYLEDİ?
 Başkan Ağaoğlu program önemli bilgiler de verdi.

Mesela kadro iskeletinin bozulmayacağını ifade etti.

Bu demek oluyor ki çok fazla ayrılıklar yaşanmayacak ve 2010-11 benzeri bir facia ortamı yaşanmayacak. Olması gereken de bu zaten…  Araya da 4 transfer müjdesi de sıkıştırdı… Ekonomik anlamda gelinen noktayı da açıklayan Ağaoğlu’nun açıklamaları 61saat okurları tarafından dikkatle takip edildi.

İşte gelen yorumlardan bazıları;

*60 santimlik tuğlanın yerine 40 santimlik olmuyorsa neden 8 den 2 çıkartmayı 6 ya 2 eklemeyi anlatıyordu.

*herşeye rağmen emekleri çalınmış hakkı gasp edilmiş son 7-8 hafta şampiyonluğu ilan edecekdik diyip son anda kaldıramadık demek zor değildi. 4 maçtır şampiyonluğu eliyle iten hocaya kimse birşey demeyecek mi? Takımdaki ruhsuzluk neyin nesi. 90+4 de ilk isabetli şut Antalya’ya atmak?
 

*Ahmet Ağaoğlu başarılı bir başkandır. Mevcut borçlar ile kulübün bu noktada olması bile olağanüstü durumdur. Muhtemel en az 5 yıllık bir  program yapıldığı da anlaşılmaktadır. Sabredilirse daha başarılı olacağından eminim.
Şahsen kendisine ve ekibine güveniyorum.

*Başkanın söylediklerinin hepsine eyvallah ancak ayağımıza kadar gelen şampiyonluğu elimizin tersi ile geri çevirmeyi kabul edemiyorum.

*Adam çok güzel konuştu bence sonuna kadar yaninda olmalıyız bu adamın, çok güzel şeyler başaracak bu adam ve bunun ekibi..

*Yönetim ve başkan gayet başarılı ama bu kadar basit bir şekilde Şampiyonluk kaçamaz sindiremeyen tek ben değilim diye düşünüyorum


 

*Resmen sınıfta kaldı. Hikaye anlattı.

*Başkanın bütün konuşmalarında benim ilgimi çeken cümlesi “ biz kendimizi şampiyonluk yarışının içinde bulduk” yani demek istiyorki ne söz verdik nede öyle bir hedefimiz vardı nokta!
 

*Konulara hakim,özgüveni yüksek ve en önemlisi
HAYAL SATMIYOR..
YALAN SÖYLEMİYOR...
başkan baştacı.

*Kendiyle çelişti sorulan sorulara net yanıt vermedi sürekli ekonomiden bahsederek konuyu değiştirdi

*Daha bir kaç hafta önce “bu uşaklarla Şampiyon olacağız” derken bir anda “Biz kendimizi Şampiyonluk yarışında bulduk” demesi herşeyi özetledi...
 

*Trabzonspor hissesine sahip çıkarsa sevinirim. İnsanlari üzerek bir yere gelemez Haklı sebepleri vardır ama bir hisse 1 haftanın taban yiyip yarı fiyata gelmez.
 

*Her ne olursa olsun başkan

Ağaoğlu'nun sonuna kadar arkasındayız arkasında durmamız son 20 yılda gelen en iyi başkan
*Çevir Kazı yanmasın Aman Taraftar anlamasın ama herkes her şeyin farkında, La Fonten, den masallar…
 
SAĞIROĞLU SORUŞTURMA İZNİ İLE İLGİLİ NE DEDİ

Yomra eski belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu ile ilgili geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nca verilen soruşturma izni basını yansımıştı.

Başkan Sağıroğlu ile Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız kampüsünde karşılaştık, tabi ki konu bu soruşturmalara gelince dedi ki ‘Bulunduğunuz makamlar ve sorumlu olduğunuz ilçeler şehirler için bazen bazı riskleri göz önüne almak ilçeye kazanımı olan bazı projeleri hayata geçirmek adına hamleler yapmak zorundasınız.


 

Ben bugüne kadar yaptığım her görevde kendime değil görev yaptığım makama veya ilçeye bir şeyler kazandırmanın peşine koştuğum için, zaman zaman herkesin dert yandığı bürokrasiyi hızlandırmak adına bazı adımlar atmış olabiliriz.  Ben muhalefette iken de 70 ayrı suçlama ile karşı karşıya kaldım ama hepsinden aklandım. Yine benzer şeyler bundan da anlımızın akıyla çıkacağımızdan şüphem yok.  Yaptığımız her şeyi Yomra için ilçenin menfaatleri çıkarları için yaptık’ dedi.

Ne diyelim Sağıroğlu her zamanki gibi orta yerinden dosdoğru konuştu. Bakalım soruşturmaların neticeleri ne olacak?
 
FORUM AVM’DEN KÖTÜ HABER

Trabzon meydanda en fazla kira veren firmalardan olan Boyner’in ekonomik problemler nedeniyle aylık 300 bin TL verdiği  6 katlı binasını boşaltmasının ve 100’e yakın çalışanının işsiz kalmasının ardındın bir kötü haber de Trabzon’un ve bölgemizin en büyük alış veriş merkezi Forum’dan geldi.

Geçtiğimiz günlerde alışveriş merkezine uğradık bir dükkana girdik "yakında kapatıyoruz o nedenli indirim" var denildi. 

Nedenini sorduk "yükselen kur ve pandemi sonrası kiralarda indirime gidilmemesi" dedi.



Euro üzerinden kiraları Forum AVM de metrekare başına 40 ila 60 Euro arasında kira veren işletmeler olduğunu belirten ulusal bir markanın temsilcisi sözlerini şöyle sürdürdü ‘Bir senede euro iki katına çıktı fakat işler pandemi de dibe vurdu. Pandemi sürecinde çok sayıda

mağaza açmadığı için kira almadılar sonrasında indirim yaparlar zannettik fakat yapmadılar. Şu anda bazı mağazalar günlük siftah yapmadan kapanırken ay sonu çok ciddi yüksek kira ve ortak giderler ödemek zorunda. Sözleşme gereği bunu sürdürmek zorundalar. Ama şimdi sözleşmeleri yenilemeyeceğiz. 10’un üzerinde mağaza kapanmaya hazırlanıyor. Bu şekilde devam ederse yılbaşına kadar burada açık mağaza sayısı yarı yarıya azalır diyenler de var’

İnşallah söylendiği gibi olmaz ama şehirde her taraftan böyle can sıkıcı haberler geliyor. İşsiz kalanların sayısı her geçen gün artıyor. Dileriz işler daha kötüye gitmez.
 
ZORLUOĞLU’NA CANLI VEKİLLERE CANSIZ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bilindiği gibi eskiden beri toplantılar canlı olarak yayınlanır  ve bu durum vatandaşın da büyük beğenisini kazanmıştı. 

Fakat meclis canlı yayınları ile ilgili bir okurumuzun dikkatini çeken hususu sizlere aktaralım. 

"Başkan Zorluoğlu’nun başkanlık ettiği meclisler canlı yayında veriliyor fakat Başkan Vekilleri Atilla Ataman veya Mehmet Karaoğlu’nun başkanlık ettiği meclis toplantıları canlı verilmiyor" 

Başkan vekili başkanı temsil etmez mi? Ediyorsa neden böyle bir çifte standart yapılıyor. Anlamış değiliz. 

Bakalım belediye yetkilileri bu hususa ne cevap verecek?

Bizde konuyu birden çok yetkiliye sorduk. Onların özetle cevabı ise
 ‘Bazen verildiği oluyor ama genelde başkan yoksa izlenmeyeceği düşünülerek canlı verilmiyor ama kayıt alınıyor, eleştirinizde haklısınız sonuçta onlar başkanın vekili başkan canlı veriliyorsa onların sunduğu meclisler de canlı verilmeli’ diyerek bu eleştiriye hak verdiler

BÜYÜKŞEHİR’DEN CANLI YAYIN AÇIKLAMASI 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri  son yapılan toplantıların TİSKİ olduğunu ve TİSKİ toplantıları hariç tüm belediye meclis toplantılarının canlı olarak verildiğini, meclisi kim sunarsa sunsun hepsinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi Web TV’sinden yayınlandığını kesinlikle ayrım yapılmadığını, tüm meclis toplantılarının kayıtlarınında sitede olduğunu yalnızca Başkan’ın sunduğu meclislerin sosyal medya hesaplarından paylaşıldığını ifade ettiler.