REVİ TEFTİŞ GEÇİRDİ!

Ak Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi, teftiş geçirdi.

Tabi, parti faaliyetleri ile ilgili değil.

Çalıştığı şirket ile ilgili.

İpragaz’ın Trabzon bölge müdürü olan Revi, şirketin rutin yıllık teftişinden geçti. İlgili şirketten üstü düzey yöneticiler İpragaz’ın, Trabzon’daki tesislerini gezdi inceledi ve dört dörtlük rapor verdi. Bölge Müdürü olduğu tesislerde her türlü iş güvenliği, çalışanın memnuniyeti müşteri memnuniyete ve tesislerdeki çalışla ortamı ve şartları ile diğer bir çok kriterlerden tam not alan Revi’ye ilgili şirket başarılarından ötürü de ödüllendirdi.

Revi, il başkanı olduktan sonra bir çok dev ve uluslar arası müteahhitlik şirketi yüksek bedelli maaşlarla CEO’luk önerdi ama Revi, İpragaz bölge müdürlüğünü bırakmadı. Türkiye genelinde ender  maaşlı il başkanlarından olan Revi, mütevazi yaşamında hiçbir değişiklik yapmadı.

TSYD TRABZON ŞUBESİ HAREKETLENDİ

Bu yıl, genel kurulu yapılacak olan Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon şubesi için üç aday yarışacak gibi.

Bu adaylardan biri Anadolu Ajansı’ndan Selçuk Kılıç

Şu anda aktif gazetecilik yapmayan Cevat Kol

Ve Kuzey Ekspers’ten Hamza Mısır.

Kılıç ve Kol aday olduklarını açıkladılar. Sessiz sakince çalışmalara başladılar. Bir iddia o ki, Kılıç’a Trabzonspor da destek veriyor(muş)…

Cevat Kol da telefonla bazı gazete patronlarını arayarak aday olduğunu söyle(miş)

Hamza Mısır’ı aradık aday mısın dedi.

Evet adayım birkaç gün içinde adaylığını açıklarım dedi.

Mısır son seçimi 4 oyla kaybettiğini hatırlatarak, artık gençlerin önü açılmalı değişim şart dedi.

Bakalım süreç içinde kimler  adaylık kulvarına çıkacak.

AK PARTİ'NİN SESSİZ SAKİN ADAYLARI

Ak Parti’nin hem Ortahisar’da hem de Büyükşehir’de belediye başkan adayları olarak adlarının çok seslendirilmesine istemeyen isimler sessiz sedasız gelişmeleri takip ediyor. Ve gerek parti kulislerinde gerek siyasi kulvarda gerekse de medyada çok isimlerinden bahsedilmesinden de yana değiller.

Bu isimlerin başında Türkay Gümüş var. Gümüş’ün adı büyükşehir belediye başkanlığına geçiyor ama kendini iyi gizliyor. Zira yıpranmak istemiyor. Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu… O’nun da adı Büyükşehir icin geçiyor. O da bürokrat kimliğinin arkasında gizlenerek şimdilik öne çıkmıyor. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen.. Akılı fikri Ortahisar’da ama renk vermiyor. A.Metin Genç’e yakın isimler Büyükşehir’e sıçrar diyor, Genç sessiz kalıp, ortamı kolluyor. Yılmaz Büyükaydın’ın Ortahisar belediye başkan adaylığı da konuşuluyor ama Büyükaydın kendini şimdilik iyi gizliyor. Zamanlama hatası yapmamak istiyor.Eğer, İbrahim Sağıroğlu yeniden Yomra’dan aday olmaz ise tercihini Gökmen Yılmaz’dan yana kullanacağına dair genel bir kanaat hakim.

ÜFF O KADAR ÇOK TALİPLİSİ VAR Kİ...

Şu sıralar Trabzon’un en çok talip olunan tarihi binası, Ortahisar Kaymakamlığı. Kaymakamlık Ortahisar Belediyesi hizmet binası ile birlikte yapılan ve 2019 da bitirilecek olan binaya taşınmasından sonra tarihi binanın ne olacağına dair meraklar, şehrin gündemine oturmuş durumda.

Kaymakamlık binayı boşalttığında, binaya en güçlü talip iktidara yakın bir vakıf… Vakıf yöneticileri şimdiden lobi faaliyetlerine başlamış. Muhtemelen binaya gazeteciler cemiyeti de talip ama cemiyetin orayı alması bayağı var.

Ortahisar Kaymakamlık binası boşaltıldığında geçici süre ile Kültür Turizm İl Müdürlüğünün kullanımına sunulacağı, eski valilik binasının da geniş kapsamlı restorasyona alınacağı ifade de ediliyor. Bizim tahminlerimize göre o binayı, iktidara yakın vakıf alır. Hayırlı uğurlu olsun.

TURGAY GÜNGÖR'E ÇAĞRI

CHP’nin bir önceki belediye başkanı Turgay Güngör’e memleketi Hopa’dan CHP tabanı ve örgütünden bir çağrı geldi. CHP Hopa örgütü ve tabanı, Güngör’e, Hopa Belediye Başkan adayı olması ile ilgili bir öneri getirdi. Güngör artık siyasette seçilebilecek yerler için olmayacağını, siyaseti dışarıdan takip edeceğini belirtmişti. Ancak Hopa’dan gelen bu teklifi Göngör’ün bize göre öyle geliyor ki, hayır deme şansı bir hayli zor.

VE KEREM ÇOK SEVDİĞİ TRABZON'DA...

Trabzon’un en sevilen, en çok ilgi gören, herkesin üzerine titrediği sevgili Kerem Akgün, Trabzon’a geldi. Özel eğitimi için Ankara’ya giden ve ilk eğitim dönemini tamamlayan Kerem, yarı yıl tatili için Trabzon’a geldi ve bir Selim Pastanesinde bir hoş geldin partisi ile karşılandı. Okuduğu sınıfın başkanlığına da seçilen Kerem, iyi bir eğitim alarak avukat olmak istiyor. Gazipaşa Caddesinin maskotu, Kaşüstü villa sitesinin yakışıklı delikanlısı Kerem, Ankara Gökkuşağı ilk öğretim okulunda okuyor. Eğitimi için Ankara’ya taşınan Kerem, Trabzon’u , selim pastanesinin ak saçlılar gecelerini çok özlediğini söyledi ama eğitim benim için en önemlisi demeyi de unutmadı.