YOKSA REVİ BUNU BİLİYOR MUYDU?

Ankara’dan istihbaratına güvendiğimiz ve Ak Parti’ye yakın bir dostumuz, Trabzon Ak Parti’yi de derinlemesine(!) inceleyen irdeleyen arkadaşımız dedi ki…”İl Başkanı Haydar Revi’nin belirlediği yeni yürütmeden ne mesaj aldın…” Biz de mesaj konusunda çok detay bir mesaj almadığımızı söyledi… Kaynağımız bunun üzerine şunları söyledi…

“Revi’nin belirlediği yürütme, erken genel seçim tarihini Revi’nin bildiğinin önceden bilgisinin olduğunun kanıtı. Zira, geride kalan seçimleri Revi bu yürütme ile tamamladı bitirdi. Ve başarılı bir şekilde dikkat çekti. O nedenle bir önceki yürütmesinde köklü değişiklik yapmadı.. Çünkü erken genel seçimin geleceğini hem de çok yakında geleceğini biliyordu. Ak Parti’nin genel merkezinden bu bilgiyi sezmiş ona göre yürütmesini yaptı… Yani Trabzon’u bilen, sokak sokak şehirde ne var ne yok değerlendiren ekip ruhu içinde hareket eden yürütmesini bozmadı.. Çünkü seçimin yakın olduğunu biliyordu…”

Derin bilgi kaynağımız ne derse desin, yürütmede Revi’nin Arzu Yalçınalp’ı alması bize göre öyle çok derin bir sezinin sonucu olmadığına dair kanaatimizde bir değişiklik olmayacak.

AK PARTİ’DE KADINLARIN SAVAŞI

Erken genel seçim ile Ak Parti’de kadınların milletvekili aday adaylığında bir patlama olacak gibi.

Sayısal olarak o kadar çok vekillik hesabı yapan var ki… Böylesini Ak Parti ilk kez yaşayacak.

Erken seçim kararı alındığı gibi kadınlar hemen sosyal medyadan mesaj vermeye başladı.

Karara destek veren, biz hazırız diyenlerin milletvekili aday adaylığı parti kulislerinde bayağı konuşulacak gibi.

İşte siyasi yol haritasında milletvekilliği adaylığını düşünen Ak Kadınlar

Havva Gümüş, Leyla Yavuz Kalaycı, Hatice Öztürk, Cemile Keskin, Nuray Yücel Dur, Ayşegül Yılmaz, Sezgin Yılmaz, Gözde Atasoy Koç.

Kadın bürokratların da milletvekili adaylığı ile ilgili nabız yoklayacakları da bir gerçek. Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji Bakanlığında toplam üç kadın üst düzey bürokratın da Trabzon için adaylık konusunda düşünceleri var. KTÜ’de tıpda da bir doçen kadın doktorun adaylıkla ilgili nabız tuttuğu bilgisine de ulaştık.

GÜZİDE UZUN’UN EN ZOR KARARI

Erken seçimi baskın seçim olarak nitelendiren CHP genel merkezinin hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili adayını belirlemede zaman sıkışıklığı nedeni ile ön seçimi rafa kaldırması muhtemel bir gelişme.

Bu durum Trabzon özelinde il başkanı Güzide Uzun’u zora sokacak gibi.

Zira uzan her koşulda ve şartta ön seçim diyen bir il başkanı.

Son genel seçimlerde ön seçim yapılmadı diye gençlik kolları parti binasını işgal etmiş, Uzun da buna destek vermişti.

Şimdi genel merkez zaman kısıtlı bindirse baskın seçime karşı biz de tedbirlerimizi almalıyız diyerek ön seçim ile milletvekili sıralamasını belirlemeye rafa kaldırabilir. Uzun’un bu karar karşı tavrı ne olacak. Evet dese kendini inkar edecek, hayır dese zaman darlığı partinin asıl işini yapması sekteye uğrayacak.

Gerçekten Uzun’un işi zor.

DELİKANLI RIZA HOCA

Evet, Rıza hoca tam bir delikanlı duruşu sergiledi. Nasıl mı?

Anlatalım.

Rıza Hoca, hem Hayrettin Hacısalihoğlu hem de Özkan Sümer ile toplam 4 kez görüştü.

Bu görüşmede futbolcular ile ilgili tek tek bilgiler masaya yattı. Rıza Hoca, yarın Trabzonspor’da olmayabilirim, kader bu futbolcular ile beni başka takımda buluşturabilir diyerek bildiklerini saklamadı.

Doğru, dürüst ve olması gerektiği gibi bütün futbolcular ile ilgili geniş rapor verdi.

Kimin sorunu var.

Kim sorun yaratıyor.

Kim, takıma motive olmada sıkıntı yaşatıyor.

Kimin aile yaşamında istenilen düzen yok.

Kim takıma aidiyet duygusu ile bağlı.

Hepsini tek tek hiç çekinmeden, hiç gocunmadan, hiç ilerisi için hesap yapmadan anlattı.

İşte o nedenle Rıza Hoca delikanlı bir hoca.

Bu tür görüşmelerde hocalar profesyonel olduklarından çok açık net şeffaf olmazlar zira yarın ne getirir görür bilinmez diye.

Ama Rıza Hoca, tam mesleki bir duruş sergiledi.

BU İŞ BİTMİŞ DEDİ…

Bu iş bitmiş kim mi dedi.

Özkan Sümer.

Sümer, Rıza Hoca’dan takım ile ilgili bilgiler aldı, şaşırdı. Yok böyle bir şey dedi. Ve yakın dostları ile sohbetinde “Trabzonspor’da bu iş bitmiş” der gibi bir söz sarf etti.

Zira, futbolcular arasındaki birliktelikte sonun var.

Ve futbolcuların menajerleri, takımın içinde.

Menajerler gazeteciler ile ortak çalışıyor.

Futbolcuların arasındaki ufak tefek sorunlar büyütülüyor.

Maça ve takıma motivasyonda futbolcular çok istekli değil.

Tüm bunlara bir de, TS Clup’tan bize niye forma verilmiyor diye sorun yaratan futbolcular var. Oysa, futbolcular diğer takımlarda olduğu gibi kendi cebinden formasın alır hayranlarına dağıtır. Bu uygulama bile Trabzonspor’da sorun yarattı. Bunu yaratan futbolcu var.

Sümer işte bunları duyunca, bu iş bitmiş mi ne dedi(miş)