VE İSMAİL KANSIZ KOLTUĞUNA OTURDU

Hem Trabzon idari mahkemesi hem de Samsun bölge idari mahkemesi kararınca görevine iade edilmesi kararı verilen Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız makam koltuğuna yeniden oturdu. 

Önceki gün, makamda devir teslim töreni vardı.

İki müdürün de birbirine centilmence davranması, kurumda çalışanların huzurunda devir teslimin yapılması, hoş bir görüntü ortaya koydu.
Devir teslimde iki müdürden hiçbirinin makam koltuğunda oturmaması da dikkatlerden kaçmadı. 

Şimdi merak edilen konu şu;

Siyasi iradenin tavrı ne olacak.

Kansız da Ayvazoğlu da siyasi iradeye yakın isimler.

Her ikisinin de siyasi irade ile güçlü bağları var.

Süreç, nasıl işleyecek merakla bekleniyor.

Tahminler, Kansız’ın kısa bir süre içinde bir başka göreve atanacağı yönünde.

EN CANLI EN AKTİF TRABZON ÖRGÜTÜ  

CHP’nin Fındıkta adalet yürüyüşünde, Trabzon örgütü bütün birimleri ile aktif olarak yer aldı. Eski il başkanları, eski il yöneticileri fındık üreticileri, Ziraat Odalarında görevli CHP üyeleri, il başkanı Turgay Güngör, il yöneticileri ve milletvekili Haluk Pekşen, fındıkta adalet yürüyüşünün hem liderliğini yapıyor hem de yürüyüşün düzeninin sağlayorlar. 

Fındık sorunlarının dile getirilmesinde bölgenin de liderliğini yapan  CHP Trabzon örgütü il başkanı Turgay Güngör’ün aktif çalışması ile yürüyüşü damgasını vurdu.

Bugün de yürüyecek olan üreticiler ve üreticilerin haklı mücadelesinde yanında olanlar Çarşamba günü Giresun’da mitingi ile yürüyüşü sonlandıracak. 

Trabzon il başkanı Turgay Güngör, iktidarın CHP’nin bütün toplumsal taleplerini ciddiye alarak hayata geçirmesinden de memnun olduklarını belirtirken şu hatırlatmaya yaptı:

” Genel seçimlerde dedik ki, asgari ücret bin 500 lira olmalı, iktidar bin 400 lir yaptı. Demek ki yapılıyormuş. Dedik ki, taşeronlar kadrolu olmalı şimdi bakan açıklıyor çalışma var. CHP’nin toplumsal talepleri, iktidarı köşeye sıkıştırıyor. Fındıkta adalet yürüyüşü yapacağız dedik hükümet üreticinin elindeki bütün fındıkları alacağım açıklaması yaptı… CHP herkes için var…”

SADECE MAÇA DAVET ETMEK Mİ? 

Başakşehir maçında tribünde sırtında Trabzonspor forması zorla çıkartılan minik yavrularamızın hak ve hukukun korunmasında,

Trabzonspor yönetimi ilginç bir şekilde sessiz.

Bir açıklama ile olayın kınanması. Bazı yöneticilerin ferdi olarak meseleyi eleştirmesi ve o minik yavrularımızın Trabzon’da maça davet edilmesi ile mi bu mesele geçiştirilecek. Bu alçak ve iğrenç olaya başka tepki verilmeyecek mi..?

Trabzonspor;

Kulüpleri birliğini toplantıya çağırmayacak mı?

O güvenlik görevlisine bu talimatı veren hakkında hukuk işlemi başlatmayacak mı?

Kurumsal olarak Trabzonspor bu işin üzerine gitmeyecek mi

TFF yönetim kuruluna bu olayla ilgili ne düşündüğünü sormayacak mı?

Taraftarı bu olayın protesto edilmesi ile ilgili organizesini yapmayacak mı?

Trabzonspor evet, ne yapacak merak ediyoruz.

Bu olayı unutturacak mı..?

USTA OTELDE AK PARTİ BULUŞMASI 

Önceki gün Usta Otel’de Ak Partililer bir araya geldi. Eğer bu bir araya geliş, yakında il başkanlığı seçimi olmasa hiçbir haber değeri yok. 

Ama il başkanlığı seçimi olduğundan haber değeri var ve bizim de ilgimizi çekti.

Usta otelde bir araya geler Ak Partililer, Ak Parti’nin kurucu üyeleri. 

Onları bir araya getiren de Temel Erdem… 

Temel Erdem, İstanbul’da yaşıyor tekstil işi ile uğraşıyor. 

Ak Parti il kurulduğunda Maçka’da kurucu ilçe başkanlığı yaptı. 

İstanbul’dan geldi gitti. Partinin bütün ihtiyaçlarını karşıladı. 

İl yönetimleri ile uyumlu çalaştı. İşte bu kurucu başkan, bir haftalığına Trabzon’a geldi ve kuruculuk dönemlerindeki yöneticileri bir araya topladı. 

Hasret giderdi. Kurucu yöneticilerin çoğu da buluşmaya geldi. 

İl Başkanı Revi de bu buluşmaya katladı. Karşılıklı anılar anlatıldı. 

Ve tabi, söz döndü dolaştı kim il başkanı olacak tahminlerinde noktalandı. 

Toplantıya katılan kurucular ittifakla Revi yoluna devam etmeli dedi.

TEKİN KÜÇÜKALİ TRABZON’DA

Adı, Meral Akşener’in kuracağı pari için Trabzon il başkanlığına geçen Tekin Küçükali, Trabzon’da. 

Birkaç haftalardan bu yana memleketi Sürmene’de ve yaylalarında dinlenen Küçükali bu sırada iddia o ki, yeni parti ile ilgili meraklı vatandaşların da merakını gideriyor ne bildiyse anlatıyor.

Trabzon’un merkezine de gelen Küçükali, bazı temaslarda bulunacak. 

Gazeteciler ile sohbet edecek olan Küçükali’ni Trabzon il başkanlığı ile ilgili bir kararı var mı yok mu da belli olacak!

GÜMRÜKÇÜOĞLU HOP OTURUP HOP KALKTI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu önceki gün gece en mutlu ve aynı zamanda duygulu anlarından birini yaşadı. Bir yanda kızının mürüvvetini görüyor bir yandan da ondan ayrılmanın hüznünü yaşıyordu. 

Kızının düğünü için damat tarafı İstanbul’u tercih etmişti. Damat Taha Hanoğlu ile gelin Büşra Gümrükçüoğlu meslektaş. Medipol üniversitesinde tanıştılar. Ve ikisi de aynı üniversitede hekim olarak görevlerine devam ediyorlar. 

Damadın anne tarafı Oflu, baba tarafı Mersinli. Tercihi İstanbul yapmalarının nedeni aile bireylerinin birçoğunun İstanbul’da olması. 

Gelelim düğün töreninde ayrıntılara, düğün için davetlilerin geldiklerinde farklı bir heyecanı da aynı anda yaşamaları adına İstanbul’daki tarihi turistik ve lojistik yerlerin kocaman maketlerle anlatıldığı Minia Türk seçilmişti. 

Davetliler, böylece düğün öncesi İstanbul’u maketleriyle de olsa bir gezmiş oldu. 

Törende Gümrükçüoğlu’nun heyecanı gözlerinden okunuyordu. Hop oturup hop kalkıyordu. Davetlileri ağırdı. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. 

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu en önemli gününde onu yalnız bırakmayarak, Gümrükçüoğlu’nun mutluluğuna ortak oldular. Gümrükçüoğlu onları kapıda karşılayıp uğurladı. 

Düğünde menüde, ördür tabağı, salata ve davetlilerin isteğine göre özel yemekler servis edildi. 

Düğün hediyesi olarak ise genç çift adına davetlilere küçük bir şişede kolonya dağıtıldı. 

Bakan Süleyman Soylu ve eşi hediyeyi oldukça beğendiklerini ifade ettiler. 

Düğün nikah töreni, takı töreni ve sonrasındaki mütevazi bir yemek ile devam etti. Öyle müzikli eğlenceli bir tören değildi. 

Gümrükçüoğlu özellikle nikah kıyılırken duygu dolu gözlerle izledi, yanına yanaştık ‘Valla mutluyum ama hüznü de var bu işin’ dedi. 

Düğünde hep bir telaşa vardı, çünkü bakanlar, milletvekilleri, genel müdürler, belediye başkanları, sürekli olarak bir hareket bir hareket.

KİMLER KATILDI, KİMLER KATILMADI? 

Gümrükçüoğlu’nun kızının düğün töreni için 1000 kişilik bir davet organize edilmişti. 

Gerek Trabzon, gerek Ankara, gerek İstanbul ve diğer şehirlerden çok sayıda davetlinin akın ettiği düğüne Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreter Yardımcılarının tamamı, daire başkanları ve 50’ye yakın personeli katılarak başkana olan vefalarını gösterdiler.

Bunun yanında,  Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yönetim kurulu üyeleri Hasan Dilekoğlu, Mehmet Atmaca, Halil İbrahim Demirtaş, Fatih Solak, Alper Bektaş, İrfan Çelik, İlçe Başkanlarından Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Çarşıbaşı İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel, İlçe Belediye Başkanlarından Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sürmene Belediye Başkanı rahmi üstün, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, MOBİAD Başkanı Alper Bektaş,  katılım gösterirken gözler Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İlçe başkanı Temel Altunbaş ve katılmayan diğer ilçe başkanları ile belediye başkanlarını aradı.

KİM KİMİN İÇİN NE DEDİ?

Gümrükçüoğlu’nun kızının düğün törenine katılım üst düzey olunca, kim kimin için ne dedi, merak konusu oldu. Çünkü herkes eli ağzında konuşuyordu, biz duyabildiklerimizi sizlere aktaralım. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı için: Orhan Beyi eski tanırım çok kıymetli kaliteli bir kardeşimizdir. Kendisini çok severim. Kahraman bu esnada içinde Orhan geçen bir de şiir okudu fakat o şiirin sözlerini tam olarak dinleyemedik. 

Yine TBMM Başkanı Kahraman bu kez İçişleri Bakanı Süleyman soylu için ‘Süleyman kardeşimiz bir günde birçok yerde olabilen çok başarılı birisi. Maşallah Atom karınca gibi, Allah ona güç versin’ dedi. 

Kahraman Ayşe Sula Köseoğlu ile karşılaştığında ‘Ayşe burası neresi’ diye sordu. Köseoğlu’da Trabzon cevabını verince kahkahalar havada uçuştu. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, İmam Hatip Lisesine Müdür olacağını açıklayan Avrasya Üniversitesi Rektörü Aşkın Asan’a ‘Seninle gurur duyduk, bir bayan olarak davranışınız bizleri çok etkiledi’ dedi. 

Aşkın Asan’a TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eşi Hamdiye Soylu’da tebriklerini iletti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile arasına giren Trabzon Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı turan Altuntaş için ‘Zor günlerin adamıdır, Turan Altuntaş, zor zamanlarda gereken yerde olmasını bilir’ ifadesini kullandı.