TRABZONSPOR YÖNETİMİ İKİYE BÖLÜNDÜ

Trabzonspor’da Hüseyin Çimşir’in görevden alınmasının ardından gözler yeni hocanın kim olacağına çevrilmiş durumda.

Hemen hemen camianın tüm sözü geçenleri kendilerine yakın isimleri önerirken yönetimden ses Seda çıkmıyor diyebiliriz.Ya Abdullah Avcı ya Eddie Newton

Abdullah Avcı ile temasa geçen yönetim camiadan gelen sesler üzerine işi yavaşa aldı. Dün de duyurduğumuz üzere Eddie Newton ismi ön plana çıkmış vaziyette. Yönetimin bir kesmi Newton’la devam diyor diğer kesim güven vermiyor diyor.

Gelen duyumlara göre bu isim de açıklanabilir. Tıpkı yönetimin ilk geldiği günlere benziyor. Günlerce farklı ismler üzerine yoğunlaşılmış bir günde Ünal Karaman’a imza attırılmıştı. 

Yine öyle bir durum da yaşanabilir

MANSUR YAVAŞ TRABZON’DA!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçildiği günden itibaren her kesim tarafından takdir gören bir yönetim anlayışı sergiliyor. 

Twitter’da yaklaşık 4 milyon takipçisi olan Mansur Yavaş bayramda Trabzon’daydı. 

Hem de ailesiyle sessiz sedasız şehre geldi ve kafa dinlemek istedi. Mansur Yavaş Trabzon ziyaretinde Ayasofya Camii’ni ziyaret etti. Son dönemde ülkenin gündeminde olan İstanbul Ayasofya’nın cami olması sonrasında bazı kesimler tarafından büyük tartışmalar yaratmıştı. Mansur Yavaş Ayasofya için, “Danıştay'ın Ayasofya ile ilgili verdiği kararın ülkemize, milletimize ve İslâm alemine hayırlı olmasını temenni ediyorum” yorumunda bulunmuştu. 

Trabzon ziyaretinde de özellikle Ayasofya’yı ziyaret etmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Mansur Yavaş’ı Trabzon’da gören sevenleri de kendisiyle fotoğraf çekildi. İttifak teşkilatlarının da bu ziyaretten haberi olmaması dikkatlerden kaçmadı. Demekki Mansur Yavaş sessiz sedasız kafa dinlemek istedi. Bu ziyarette Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından açılışı gerçekleştirilen Tonya’daki Foleya Hotel’de konakladı. Foleya Otel Trabzon’da bu şekilde çok önemli isimleri sessiz sedasız ağırlıyor ve uğurluyor.

BÜYÜKŞEHİR’DE BAŞKAN VİRÜSE YAKALANDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bir isim daha koronavirüs nedeniyle tedavi altına alındı. 

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde iki personel Yol Bakım Onarım İşleri Dairesi’nde koronavirüs testine yakalandığı için tedavi altına alınmıştı. 

Bu kez onların amiri olan Yol Bakım Onarım İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Türker’in de korona virüs testinin pozitif çıkması nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. 

Edinilen bilgiye göre Yalıncak’ta bulunan hizmet binasında tedbirler üst düzeye çıkarıldı. Hatta binanın karantinaya alınacağı ve bayram sonrasında hizmet vermeyeceği gelen bilgiler arasında. 

TRABZON’DA DÖNÜŞÜM SATILIĞA ÇIKARDI

Önceleri Trabzon’da dönüşüm denildiğinde akla ilk kentsel dönüşüm gelirdi. Fakat Kentsel dönüşüm de Çömlekçi bölgesinde yapılacak projenin yavaşlaması insanların aklından çıkması projenin küçültülmesi ve sonrasında dolmuşlardaki dönüşüm gelişmesi akıllardaki düşünceyi de değiştirdi. 

Şimdi dolmuşlarda dönüşüm tartışılıyor. 

Dönüşüm denildiğinde akla dolmuşlardaki dönüşüm geliyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dönüşecek dolmuşların borda mavi olacağını duyurmuş ve bilboardlara da bordo mavi bir minibüs tasarımı ile çıkılmıştı. Bazı kesimler şimdilerde fotoğrafı yayınlanan bordo mavi minibüsün bir markayı işaret ettiğini iddia etse de belediye yetkilileri kesinlikle bir marka işaret etmediklerini maket çizim olduğunu ifade ediyor. 

Yine dolmuşta dönüşüm ve özellikle Çukurçayır’da yaşanan bir hadise sonrası Zorluoğlu’nun anında olaya müdahale ederek ardı ardına otobüsleri Çukurçayır hattına koyması dolmuşçuları da tedirgin etmişti. 

Pandemi nedeniyle büyük darbe yiyen dolmuşlar sahiplerinin bazıları yüksek maliyetli dönüşüme ayak uyduramayancağını düşünüyor ve bir çok hat sahibi şimdiden hatlarını satılığa çıkarmış durumda. 

Başkan her ne kadar bu yoldan dönülmeyecek dese de belliki dönüşüm işi sarpa saracak. 

Trabzon'da Dolmuşlar Bordo Mavi - BordoMavi.com | Bordo Mavi ...

İMAMOĞLU’NA BELEDİYE’DEN İLGİNÇ HEDİYE Resim

Türkiye’nin en önemli iki şehrinin belediye başkanları kurban Bayramı’nı Trabzon’da geçirmeyi tercih etti ve tüm gözler tabii ki Trabzon’a çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun programı önceden belli olduğu için partililer yoğun ilgi gösterdi, gittiği her yerde coşkuyla karşılandı. 

İmamoğlu gittiği yerlerde böyle karşılanıyor ama ziyaret ettiği buradaki kişiler İstanbul’a yanına gittiğinde aynı ilgiyi aynı alakaya maalesef bugüne kadar göremiyordu. 

Özellikle muhalefette olup Trabzon ilçelerinde görev yapan belediye başkanlarının en büyük şikayeti İstanbul’a gittiklerinde Büyükşehir Belediyesi’nde muhatap bulamamaktı. 

Ekrem İmamoğlu’na ulaşamamaktı. Yomra Belediyesini ziyaretinde bu şikayeti Mustafa Bıyık kendisine iletti İmamoğlu da ekibinin gerekli koordinasyonu sağlayamadığını belirterek özellikle bir isim verdi ve artık bu isimle tüm ilişkilerimizi daha sıkı tutacağız dedi bir proje için de tam destek sözü verdi. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ziyaret esnasında Yomra’nın simgesi haline gelen iki adet Yomra elması fidanını İmamoğlu’na hediye etti. Genellikle gittiği yerlerde forma plaket ve benzeri hediyeler alan İmamoğlu bu ilginç jest karşısında şaşırdı ve artık her bahçeme baktığımda bu iki fidanı görüp Yomra’yı aklıma getireceğim dedi. 

TRABZON VALİSİ HANGİ KURUMA ÇOK KIZDIVali Ustaoğlu'ndan şehit ve gazi yakınlarına yemek - Bitlis Haberleri

Trabzon’da iki okul binasının kütüphane yapılmasıyla ilgili Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun bir talimatı vardı. Biri Arsin’de diğeri Ortahisar ilçesindeki iki okul binasının Kütüphane olarak tahsisi için milli eğitime talimat veren Vali Ustaoğlu’nun bu talimatı gecikince adeta kriz çıkmış.  

İddialara göre son koordinasyon kurulu toplantısında Vali Ustaoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı’na “Neden talimatımı yerine getirmediniz” diye sordu. 

Milli eğitimin bakanlığa yazı yazdığını duyunca tekrar sinirlenerek ‘Neden yazıyorsunuz ki burada bir vali olarak milli eğitimin binasını kütüphaneye çevirecek yetkimiz yoksa bu koltuklarda niye oturuyoruz, neden bu işi Ankara’ya ulaştırıyorsunuz. Ankara ne dedi? Vali Bey’in talimatındadır dedi niye işleri uzatıyorsunuz” diyerek adeta fırça attı. 

Sayın valimizin de dediği gibi maalesef bürokrasi bazen sol kulağını sağ eliyle tutmaya çalışarak bir günde yapılacak işi sürüncemede bırakıp aylara yayıyor dileriz bu hadise diğer bürokratlara örnek olur.