ANKARA’DA TRABZON İÇİN DEĞİŞİM SİNYALİ 

Trabzon teşkilatlarının Ankara ziyaretlerinde en çok gündeme gelen konu yerel seçimler oldu. 

Her bakan yeni yönetim sisteminde yapılacak olan ilk yerel seçimlerden AK Parti’nin çok daha güçlü çıkması için yoğun çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade ettiler. 

Bakanlar yerel seçimlerle ilgili açıklamalarında değişimden sıkça söz ederek, ‘Milletimizin yenilik ve değişim taleplerini kimse görmezden gelemez, yapılacak olan yerel seçimlerde eski yüzlerden ziyade daha yeni yüzlerle daha etkili çalışmalar yapılması gerekiyor. 

Milletin sesine kulak vererek yerel seçimlerde en iyi sonuçları almak adına ne gerekiyorsa bu yapılacaktır’ ifadelerini kullandı. 

Bu ifadeler yeni belediye başkanlarından ziyade 2 veya 3 dönem belediye başkanlığı yapan isimlerin canını sıkmadı değil. 

Belediye başkanlarının bulunduğu ortamda istisnasız, konuşan tüm bakanların yerel yönetimlerde değişimden söz etmeleri genel bir politikanın seslendirmesi de olsa yerelde de Trabzon’a bu görüşün payı da düşecek gibi…

YORGUN DÜŞTÜLER

Trabzon’dan Ankara’ya yapılan çıkarmada İl Başkanı Haydar Revi teşkilatını hep birlikte otobüsle Ankara’ya getirmek istedi, fakat bunu tam manasıyla sağladı mı derseniz. 

Pekte sağlayamadığını söyleyebiliriz, kimileri otobüs ile ziyareti eziyetli bulduğu için, kimileri de Ankara’da olduğu için otobüs ile gelmeyi tercih etmedi. 

Fakat Ankara’daki birliktelik tüm bakanları oldukça memnun etti. Bakanlar Trabzon’dan gelen kalabalığı görünce İl Başkanı Haydar Revi’ye teşekkür ederek ‘Başkanım bu kalabalığı burada toplamak kolay olmasa gerek. İlginize teşekkür ederiz, birlikteliğiniz takdire şayan’ diyerek Revi’ye övgü yağdırdı. 

Yoğun Ankara programında herkesin yorgun düştüğünü söyleyebiliriz. 

Ziyaret aralarında bazı teşkilat mensupları ufak kestirmeler yaparak dinlenmeyi tercih etti ve yine arkadaşları tarafından bu anları fotoğraflandı.

HAYDAR REVİ’NİN LİDERLİĞİ 

Çoğu zaman Ak Parti kulislerinde seslendiriliyor ya, sakin ve sessiz güç Haydar Revi…

Revi ilçe başkanlarının tümü, belediye başkanlarının tümü ve il yönetiminin tümü ile kadın ve gençlik kolları başkanı ile dün Ankara’ya yaptığı çıkartma Revi’nin Trabzon için ne yapacaksak birlikte beraber yapacağız mesajıydı. 

Çoğu iller Ankara’ya bakan ziyaretlerini birbirinden kopuk yaparken Trabzon’un vekillerde dahil, toplu halde bu ziyaretleri yapması, bakanların da dikkatini çektiği gibi işte Trabzon’un birliği ve bütünlüğü dedirtti. 

Haydar Revi, bütün bir teşkilatı Ankara’ya getirirken teşkilatın büyük bir çoğunluğunun otobüs yolculuğu yapmasından hareketle kendi de otobüs ile Trabzon Ankara Trabzon yolunu aldı. 

Bu da teşkilat mensupları arasında takdirle karşılandı…

TRABZONLU BAKANLAR NE ZAMAN TRABZON’A GELECEK? 

Ankara’da meraklı sorunun cevabı belli oldu. 

Trabzonlu bakanlar ne zaman Trabzon’ gelecek…

Ziyaret edilen tüm Trabzonlu bakanlar, Trabzon’a geleceklerini en kısa zamanda da bu ziyaretlerini gerçekleştireceklerini belirttiler ama bir ayrıntı verdiler. 

4 bakan, Cumhurbaşkanının her yıl yaz ayında memleketi Rize ile Trabzon’a ailesi ile yaptığı tatil nitelikli ama inceleme ağırlıklı gezi planladığını belirterek “Cumhurbaşkanımızla birlikte geleceğiz” dediler. 

Bunun üzerine Ak Parti teşkilatları bu ziyarete şimdiden hazırlanmaya başladılar bile… 

Cumhurbaşkanı ve 4 bakanın Trabzon ziyaretleri yatırımların şekillenmesinde ciddi ve önemli fırsat olacak.

ABDÜLHAMİT GÜL KİMİ ‘ELİMİZDEN KAÇIRDIK’ DEDİ? 

Trabzon Ak Parti heyetinin bakanları sıra ile ziyaretinde ilginçtir Trabzonspor gündeme sadece Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ziyaretinde gündeme geldi. 

Gül, Trabzonlu bakanların Trabzon’a şehir olarak elbette yardımları ilgisi olacaktır dedi Berat Albayrak’ın adını vererek Trabzonspor’a da yardımcı olur dedi… 

Toplantı bittikten sonra, Fatih Tekke’nin avukat kardeşi Gül'e kendini tanıtırken, Köprübaşı belediye başkanının kızı olduğunu söyledi.. 

Fatih Tekke de kardeşimdir dedi. Bunun üzerine, Fatih Tekke’yi Gaziantepspor’a getirecekken elimizden kaçırdık cevabını aldı… 

Fatih’in kişiliğini futbol ahlakını ve mesleki yeterliliğine hayrandım ama bir türlü G.Antep’e getiremedik dedi.

O REKTÖR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDEN Mİ GELİYOR? 

Özellikle KTÜ’ün kampüsünde, Ak Parti’nin kulislerinde YÖK’ün derin koridorlarında Trabzon Üniversitesine kimin rektör atanacağına dair müthiş bir merak var. 

Külliye’ye yakın kaynaklar bu atamanın ancak bayramdan sonra olabileceğini belirtiyorlar. 

Bu yönde tahminde bulunuyorlar. Artık eskisi gibi YÖK, Külliye’ye üç rektör adayı ismi bildirmeyecek. 

O nedenle, Cumhurbaşkanının yapacağı direkt atama için kesin bir tahminde bulunulamıyor. 

Ancak rektörün İ.Üniversitesinden geleceği ve soyadı Algan olan bir profesörün atanacağı yönünde. 

Bu kadar bilgi alabildik.

Öte yandan KTÜ İİBF Dekanı Metin Berber'in de adı geçen isimler arasında olduğu kulislerde dolaşıyor.