BUGÜN BİRAZ…!
Bugün, biraz affınıza ve hoşgörünüze sığınarak kendimizden bahsedeceğiz.. Yani 61saat’ten… Kurulduğu günden bu yana bir ekip ruhu ile çalışan sitemiz, haberleri ile artık Avrupa basınının da gündeminde…

Özellikle Fransız ve İtalyan spor medyası bize Trabzonspor sayesinde yakın takibe aldı..

Ve yine özellikle ifade edelim, Yusuf Yazıcı’nın transferindeki gelişmeleri bu iki ülke spor basını 61saat’ten takip ediyor…

Dün İtalya ve Fransa basınının prestijli iki yazılı medyası Lile’nin Yusuf Yazıcı ile ilgili son transfer hamlesini bizi, 61saat’i kaynak göstererek sayfalarında yer verdi…

Bu konuda emeğe saygısı olana iki gazete, haberin kaynağını verirken, Trabzon’un en güvenilir haber sitesi olarak 61saat’ten bahsetti.

Tabi, haklı olarak bu durum bizi memnun etti.. Sevindirdi.



Bu başarının arkasında elbette, siz okurlarımızın bize verdiği katkılar vardır.. Böyle yabancı basında kaynak gösterilmemizin sorumluluğu elbette, bize ayrı bir yük de veriyor.. Ama bu yükü büyük bir zevk ile taşıyorunuz..

Teşekkürler Trabzon.



Teşekkürler Türkiye..

61saat, dünyada ses getirmeye devam edecektir.

TRABZON’DA GÜZİDE UZUN’A İLGİNÇ ELEŞTİRİ
CHP Trabzon il başkanı sık sık istanbul’a gidiyor.. Siyasi ziyaretlerde bulunuyor. Son yerel seçimlerde de istanbul’a karargah kuran Uzun, bir haftadan beri Ankara ve istanbul’da…

Hele istanbul’a gittiğinde seçilen tüm Trabzonlu belediye başkanlarını makamında ziyaret etmesi, CHP tabanında, başkan Trabzon’daki başarısız seçim sürecini İstanbul başarısı ile geçiştirmeye çalışıyor denilerek eleştirilmeye başlandı..

Uzun’un elbette istanbul’da özellikle CHP li belediye başkanlarını ziyaret etmesinde bir taşla iki kuş vurma meselesi var gibi…Uzun hem İstanbul büyükşehir’den hem de diğer ilçe belediye başkanlarından Yomra ve Beşikdüzü ilçelerine belediyecilik anlamında destek olmaları için de lobi yapmış….

Beşikdüzü ve Yomra belediyeleri millet ittifakının Trabzon özelinde prestijini vitrin önüne çıkaracağı belediye..

O nedenle millet ittifakı bu iki belediyeye var gücü ile destek olmaya çalışıyor.. O nedenle başta Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden Yomra ve Beşikdüzü için bayağı ilgi ve alaka bekleniyor… Uzun da bunun için bu ziyaretlerini yapıyor..

ÜNLÜ İLAHİYATÇI BİLE… 
Ünlü ilahiyatçı, Trabzon Çaykaralı hocamız Mehmet Okuyan’ın dün gece Hamamizade’de bir sohbeti vardı. Salon tıklım tıklım doluydu…

Trabzonlu bu anlamda açlığını giderdi.. Okuyan, Kuran rehberi dışında kimse size yol göstersin dedi… Tabi, uzun konuşmasında Okuyan hoca, süreç içinde konuyu Trabzonspor’a değiştirdi…

Özel cep telefonunu da kafasında sorusu olan sorsun diye verdiğinde telefon numarasının son iki hanesinin 6161 olması da salondakilerin dikkatine çektiğinde şöyle bir hatırlatma yaptı…”

Ben Trabzonspor’un efsane kadrosunu ezbere sayardım…

Yedekleri ile birlikte.. İyi bir Trabzonspor aşağıyım.. Ama 2010-11 sezonundan sonra futbolu soğudum.. Hakkımız gasp edildi…”

Bunu dediğinde tabi salon alkıştan inledi… Bir hatırlatmayı da şöyle yaptı… “

Bir çok hemşerim, Çaykara’ya gittiğimde hocam dua et de Trabzonspor şampiyon olsun..

Yahu, diğer takımların Allah’ı başkamı… Çalışarak oynayarak, oynadıkça da kazanarak şampiyon olurun…”

SABIR VE YATIRIM! 
Boztepe’ye yapılan tünel inşaatı ve viyadüklerle yol geçişi şehrin gündemindeki tazeliğini koruyor.. Ama sonuç olarak yol yapılıyor. Tünel kazılıyor…

İlgili Trabzonlu bakan da sabır diyor… Sabır edin… Neyin sabrı… Karayolları yol bittiğinde tünel açıldığında trafik akışı başladığında bölgeyi sarmaşıklarla donatacaklarını söylüyor..

Yani viyadük ayakları, beton yol çevresi sarmaşıklarla donatılarak eski yeşilliğine kavuşacak sözü verildi.. Bakan da sabır dedi.. Her şey bittiğinde her şey güzel olacak der gibi…..

Şehir tarihi kalıntıların doğa güzelliklerin yok edilerek medeniyetle tanışması vahşi bir anlayışla gerçekleşiyor.

Bu vahşi anlayışı da şu şekilde kamufle ediliyor…” Ne yapılım yatırım mı gelmesin.. Medeniyet yol mu yapılmasın….”

Yapılsın ama doğa ve tarih de korunsun…

ARTIK EL ATIN
Trabzon Ortahisar’daki eski vilayet binası ne olacak..

Öyle atıl mı duracak.. Şimdi restore ediliyor…

Trabzon o binayı verimli kullanması açısında fırsatı kaçırdı… Vadiye, kaymakamlık binası yapılıp vadi imara açılacağına, eski valilik binası kaymakamlık olarak kullanabilirdi..

Olmadı Valilik resmi kabullerini burada yapabilirdi… Eski Valilik binası ile ilgili olarak Trabzon tezden bir proje geliştirmelidir…

O tarihi güzel Trabzon’un bir dönem kaderini belirlemiş bina, yine aynı özelliği ile kullanılmalı…

Devlet, vadide hem kaymakamlık hem de ortahisar belediyesi binası yaparak, hiç de akılcı bir yatırım yapmamıştır..

Vadiyi, binalardan temizledik, bina diktik.. Tam Karadenizli işi..


TRABZON İYİ PARTİ’DE GÜÇLER SAVAŞI
Trabzon iyi parti’de bir türlü yeni yönetim oluşamıyor.. Bu iki türlü yorumlanıyor… Birincisi güçler savaşı var. İkincisi, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, ince eleyip sıkı dokuyor..

Bizim gözlemlerimize göre de, her ikisi, gündemin sıcak maddesi… İyi Parti gelecek seçimlerde yine kilit bir rol oynayacak. 2023’deki seçimlerde İyi Parti kurmaylarına göre Ak Parti’nin erimesi, Trabzon’da da kendini gösterecek.

Bu durumda da Trabzon özelinde iyi parti kilit rol üstlenecek, oynayacak.. O nedenle il yönetiminin yapılaşmasında bu öngörü de belirleyici oluyor..

Bu arada partinin kuruluşunda Trabzon özelinde büyük emeği geçen Dr Muhammet Erkan parti üst yönetimi GİK üyeliğine de aday olduğunu açıkladı..