TRABZON'DA SİYASETİN ÇİRKİN YÜZÜ!

Genelde siyasi danışmanlarla ilgili çok şey duyarız, birçoğu gerçek çıkmaz ama gerçeklik payı olan da çok şeye şahit olmuşuzdur. 

Hikayeler bitmez. Danışmanlığını yaptığı kişi adına para isteyen mi dersiniz, talepte bulunan kişilerle laubali ilişkiler yaşayan mı dersiniz, kredi isteyen işadamından rüşvet isteyen mi dersiniz…

Hep hikaye olarak anlatılır bunlar. Kanıt olmadan kimseyi zan altında bırakmayız. Ama danışmanlığını yaptığı kişiler bile bile lades der bize belge gelirse o zaman işin rengi değişir Trabzon’da… 

Çok ciddiye almayız bu tür şeyleri, ama dün anlatılan bir hikaye yok artık dedirten cinstendi. İnanmak istemedik ama öylesine net kesin ifadeler referanslar ve deliller varmış ki, şaşırırsınız.

İddiaya göre Trabzon’da bir danışman, partisinin kadın üst düzey yöneticilerine sahte hesaplar üzerinden ağıza alınmayacak ifadeler kullanmış. 

Ve bunu bilinçli olarak üzün süre yapmış. Kullandığı hesap başkasının üzerine olduğu için ilk başta kim olduğu anlaşılmamış. 

Partisinin önemli mecralarında görevli danışmanlığını yaptığı siyasetçinin hemcinsi kadın yönetici ve siyasetçilerine sınırları aşan ifadeler kullanan danışmanın yaptığı bu yakışıksız davranışı şikayet üzerine BTK ortaya çıkarmış. 

Hakaret ettiği isimler Trabzon’da ve genel merkezde bir partinin en üst düzey kadın yöneticileriymiş. 

İşin ilginç yanı ise bu danışmanın yaptığı bu işten sonra bir şey olmamış gibi yine aynı siyasetçi ile görevine devam etmiş ve hakaret ettiği kişilerle aynı programlara katılmaya da devam etmiş.

Nasıl oluyor diye sorguladık, gelen cevap ‘Danışmanlığını yaptığı kişinin talimatı ile böyle bir şey yapmışsa o kişi danışmanını görevden alamaz, alırsa danışmanı kimin talimatı ile yaptığını anlatır, sadece ondan kurtulmak için bir üst göreve yükselmesini sağlar.’ 

Nasıl yani dedik partisinin üst düzey kadın yöneticilerine sahte hesaplardan olmadık şeyler söyleyen biri danışmanlığını yaptığı kişi tarafından terfi mi ettirilecek?

Aldığımız cevap şu oldu, ‘Aynen öyle, çünkü danışmanının yaptığından haberi varsa büyük sıkıntı. Bu nedenle ona bir şey diyemez. Terfi edeceği kurum bile belli…’ 

Şaştık kaldık. Daha neler duyacağız neler…

ŞEREF MALKOÇ FUTBOLA DA EL ATTI

Buna aslında hemşeri dayanışması da denebilir. 

Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği başkanı olduktan sonra özellikle TFF’deki kurulların atama ile değil tıpkı yönetim kurulu gibi seçimle gelmesi yönünde TFF genel kuruluna bir öneri getirdi.

Bununla da kalmadı Kamu Baş Denetçiliğine de bu doğrultuda müracaatı oldu.

Kamu Baş denetçiliğinin uzmanları da baş denetçi Şeref Malkoç’un başkanlığında toplandı, Kulüpler Birliğinin önerisini enine boyuna tartıştı ve TFF’ye önerisini sundu. 

Evet, Kulüpler Birliğinin yönetim kurulu gibi diğer kurullarının da (MHK, Disiplin, Tahkim) seçimle iş başına gelmesinin doğru olacağı görüşünü belirtti. 

Şimdi, TFF’nin önümüzdeki dönende yapılacak genel kurulunda bakalım Kamu Baş denetçiliğinin de önerisi kabul görecek mi..? 

Kamu Baş Denetçiliğinin önerileri genellikle kabul görüyor.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Şeref Malkoç’un başkanlığını yaptığı kurumun başvurularına destek çıkmasını aklın yolu olarak nitelendirdi. Malkoç’a da teşekkür etti.

MUHTARLARA ÇAĞRI

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk. Bu yaz şehirde bir kampanya başlattı.

Yüzme bilmeyen kalmasın.

Her çocuğun 5 yaş ve üstü yüzme öğrenmesi için tesislerimiz ve eğitmenlerimizle hazırız dedi… 

Öztürk, mahalle muhtarlarına da seslendi.. Hangi muhtar mahallesinde yüzme öğrenmek isteyen çocuk varsa bize bildirsin ya da mahallede kampanyamıza destek versin biz servis araçlarımızla gelip çocuklarımızı alalım yüzme öğretelim dedi.

Bazı mahalle muhtarları Birdal müdürün çağrınıza uydu mahallesindeki çocukları yönlendirdi. 

Bazı mahalle muhtarları ise bu bizim işimiz mi diyerek çağrıyı kulak ardı etti..

Bu muhtarlara seçim öncesi verdikleri vaatlerini hatırlatıyorum.

Trabzon’da her çocuk yüzme öğrenmeli.

Devlet bütün imkanları ile hazır.

Çağrıyı kulak ardı eden muhtarlarımızın dikkatine.

35 YAŞINDA TRABZONSPOR’A GELECEK

Yusuf Demir, Trabzonlu bir genç futbolcu. Trabzon’da her çocuk gibi futbol topu ile çok erken tanıştı. 

Mahalle aralarında oynadı. Yetenekleri hemen belirginleşti ve futbolun içinde olan saha komiseri dostumuz Sedat Olca’nın dikkatini çekti.. 

Ki, Sedat Olca bu anlamda tam bir yetenek. Futbolu biliyor, oyuncunun yeteneklerini de anında keşfediyor.

Olca, Trabzonspor’dan dostlarına gitti. Yusuf Demir’i anlattı. 

Ama kimse oralı olmadı. Çünkü ellerinin altında Yusuf Demir gibi çok çocuk var dediler. 

Yusuf Demir sonunda keşfedildi.. İspanya’nın Barcelona kulübü tarafından.. Evet, Barcelona keşfetti. 

Sedat Olca da Yusuf’u orada da yakından takip ediyor. 

Yusuf, Barcelona’nın Stuttgart’ 3-0 yendiği maçta gol da attı.

Olca, ironik bir şekilde söyle bir paylaşım yaptı..”

Bana söz verdi çocukken beğenilmediği Trabzonspor’a 35 yaşında gelmeye..”

KÖSEOĞLU ÖNERDİ BAKIN NE OLDU?

Ak Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarından biri olan Ayşe Sula Köseoğlu, partisinin yerel yönetimlerle ilgili bir toplantısına katılmak için Sivas’a gitti. 

Sivas’a gitmişken, Köseoğlu, Cumhuriyetin ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın temelinin atıldığı Sivas kongresinin yapıldığı salona da gitti. 

Oradan şu paylaşımı yaptı..” Kurtuluş Savaşımızın temellerinin atıldığı Sivas Kongre binası ziyaretimiz bizi o özel zamanlara götürdü. 

Bu vatanı bize vatan kılan, zor zamanlarda tavır almaktan korkmayan ecdadımızı Gazi Mustafa Kemal Paşa şahsında rahmetle ve minnetle anıyoruz…”

Köseoğlu sonra ilin en ilgi çeken yeri Çerkezin kahvecisine gitti. 

Burası, Sivas’ta modern sistemle değil tamamen organik yapılan kahveden tattı… Ve Sivas’a gelen herkesin Çerkezin kahvesinden içmesini önerdi.. 

Biz bu önerisinden birkaç gün sonra Çerkezin Kahvesini aradık.. Köseoğlu’nun paylaşımının bir yansıması oldu mu diye.. 

Bir hayli kişi burayı Köseoğlu önerdi biz de gelip kahve içelim diye gelen oldu diye cevap aldık.

Bu arada Köseoğlu beraberinde Trabzon’un ünlü gazetecilerinden Aydın Gelleci ile Sivas’a gitti. Bunu da not olarak verelim.

BEKİR SITKI TARIM YUMDU GÖZÜNÜ…

Türkiye yanıyor.

Türkiye resmen orman yangıları ile sabotaja uğruyor.

Her kesimden tepki geliyor.

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’dan da sert bir tepki geldi.

Tepkisinde çok ilginç yerlere mesaj verdi. Lideri Bahçeli’nin siyasi yol çizgisini övdü, sert ifadelerde bakın kimleri yerdi.

 “TÜRK MİLLETİ telâşa düşmesin ki Genel Merkezimizin ışıkları yanıyor. 

Türk düşmanları telâşa düşsün ki bu günler için kurulmuş ve formatlanmış Milliyetçi Hareket Partisi vardır. 

Hani dara düştüğünüzde hatırladığınız lider Devlet Bahçeli var ya; Tüm ağaçlarımızı yaksanız da fidan dikecek toprağımız, topraklarımız susuz kalsa da hamdolsun sulayacak kanımız vardır demiştir. Ormanlarımızı yakanlara  ateşin çocukları diyen Selâhattin’le kahvaltınız hayırlı olsun.

Gezi parkındaki 3 ağaç için dünyayı ayağa kaldıran şerefsizler şu anda neyle meşgulsünüz. Doğuda Hdpkk'ya, batıda Chp'ye oy verip nasıl salladık diyenler mutlu musunuz. Timsah göz yaşı döken alçaklar; PKK biz yaktık derken ormanların rant için yakıldığını söyleyen ruhu yanmış, beyni dumura uğramışlara sözünüz var mıdır. Aslında siz sarı öküzü verdiğiniz gün Atatürk’ü de kaybettiniz. Hepimiz vatan nöbetindeyiz. İblise taş atma gününde hiç şüpheniz olmasın ki işimizi layıkıyla yapacağız. Gönlüme benzeyen gür ormanların, Bayrağa renk veren asil kanların hatırına düşürmeyeceğiz. Ey dünya seni yaşamaya çok fazla vaktim yok, olanı da ülkem için yaşayacağım.” dedi.

FINDIK 35 LİRA OLUR MU?

Fındık hasadı başladı.. Fındık fiyatı açıklanmadı.

Bu konuda iki fiyat üzerinden tartışma var.. 

Muhalefet 35 lira diyor.. İktidar 30 lira iyidir.. Öyle görünüyor ki ikisinin arasında bir rakamı, Cumhurbaşkanı açıklayacak.

Geçen sezon Cumhurbaşkanı fındığı yüzde 40 üzerinde bir fiyat vermişti.. Bu sene de aynı oranı kullanırsa fiyat kilo başına 30 liranın üzerine çıkar.

Yani, bütün gözler Cumhurbaşkanında.

Bu arada şu anda kuru fındık fiyatları da şöyle..;

  • TMO FINDIK FİYATLARI : 21,00 TL - 22,50 TL
  • AKÇAKOCA FINDIK FİYATLARI: 20,75 TL - 22,80 TL
  • ALAPLI FINDIK FİYATLARI: 20,50 TL - 23,00 TL
  • BARTIN FINDIK FİYATLARI: 20,50 TL - 23,00 TL
  • ÇARŞAMBA FINDIK FİYATLARI: 21,50 TL - 23,00 TL
  • DÜZCE FINDIK FİYATLARI: 20,75 TL - 22,80 TL
  • FATSA FINDIK FİYATLARI: 22,00 TL - 23,00 TL
  • GİRESUN FINDIK FİYATLARI: 23,00 TL - 26,85 TL
  • KOCAELİ FINDIK FİYATLARI: 20,25 TL - 23,00 TL
  • ORDU FINDIK FİYATLARI : 21,50 TL - 23,50 TL
  • SAKARYA FINDIK FİYATLARI: 20,25 TL - 23,25 TL
  • SAMSUN FINDIK FİYATLARI  : 21,00 TL - 22,50 TL
  • TERME FINDIK FİYATLARI : 21,50 TL - 23,25 TL
  • TRABZON FINDIK FİYATLARI: 21,75 TL - 23,25 TL
  • ÜNYE FINDIK FİYATLARI: 21,50 TL - 23,50 TL
  • ZONGULDAK FINDIK FİYATLARI: 20,25 TL - 23,00 TL