TRABZON’DA PARTİLERDE DEĞİŞİM YAŞANIR MI ?

Trabzon siyaseti önümüzdeki günlerde önemli gelişmelere gebe.

AK Parti ve CHP’de kongre süreci yaşanacak. 

AK Parti’nin kendi içindeki tartışmaları nedeniyle görev süresi boyunca girilen her seçimde.

Başarı grafiğini yükselten il başkanı Haydar Revi’nin koltuğu ona çok yakın isimler tarafından tartışmaya açılırken, CHP’de örgütler daha heyecanlı daha masaya yumruğunu vuran daha Trabzon gündemini ve partiyi taşıyacak tartışacak aktif bir başkan arayışında.

İki partide de il başkanlıklarının yanında şehrin kalbi olan Ortahisar İlçe başkanlıklarında da değişiklik olabileceği konuşuluyor. 

temel altunbaş ile ilgili görsel sonucuGenel Merkeze yakın isimler AK Parti Ortahisar İlçe Başkanının başarılı olmasına rağmen 3 dönem kuralının işletilebileceğinden bir değişim olacağını dillendiriyor. 

Temel Altunbaş, Revi’nin düşünülmemesi durumda il başkanlığı için hamle yapacak şeklinde söylemler var. 

Altunbaş’ın yerine ise gerek kendi yönetiminden gerek bazı STK başkanlarından isimler geçiyor. Hatta bu isimler arasında iddialara göre Ahmet Metin Genç’ten olur alanlar da varmış. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken özellikle AK Parti’de gerek il gerekse Ortahisar Başkanlığı için belediye başkanlarının takınacağı tavır işaret edecekleri isimler de önemli. 

TRABZON BASINININ GELİRİ KESİLECEK Mİ? 

basın ile ilgili görsel sonucuSon zamanlarda yerel gazeteler ekonomik yönden git gide kötüye gidiyor. Baskı maliyetleri, elemen maliyetleri ve diğer giderlerle beraber kapatma noktasına gelen yerel basını bir nebze de olsa Basın İlan Gelirleri ayakta tutuyor. 

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesinde Basın İlan Gelirlerinin kesilmesi gündeme geldi.

Bu yerel basında şok etkisi yarattı. Anadolu’nun en ücra köşesinde gazetesini ayakta tutmak isteyen patronlar Ankara’ya sitemlerini iletti. 

Trabzon yerel basını da aylık toplam 160-180 Bin TL arası Basın İlan kurumundan destek alıyor. 

Trabzon damadı olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bu konuya açıklık getirdi. Bakan Gül, “Yeni Yargı Paketi’nde Gazete, medyanın da desteklenmesi, hür bir şekilde yayınlarını yapabilmeleri ve bu anlamda desteğin sürmesi için ilanlarla ilgili, sona erdirmeyle ilgili şu an itibarıyla pakette herhangi bir düzenleme söz konusu değil" açıklamasında bulundu. Bu haber yerel basına rahatlama getirdi. Ama şunu da belirtelim bu teknoloji çağında yüzbinlerce tıklanan İnternet haber siteleri de desteğe dahil edilmelidir. 

TRABZONSPOR’DA O SENE BU SENEYKEN 

ResimDün gece, Trabzonspor’un maçı 1-0 galip getirdiği zamanlarda tribünlerde ve bütün Türkiye genelinde herkesin genel inancı şuydu… 

Şampiyonluk için o sene bu sene.. 

Hatta maçı izlediği tribünlerde, başkan Ağaoğlu da galibiyet anında, yanındakilere sanki o sene bu sene olacak gibi de dedi.. 

Ama özellikle 60’ıncı dakikadan sonra G.Saray’ın üstünlüğü, topa hakimiyeti maçı çevirmesi, gol atma konusundaki isteği görünen köy kılavuz istemez cinsindendi..

Bu takımınn ayakları önce yere basmalı, ne zaman böylesine favori gösterilse işler hiç yolunda gitmedi.

STURRİDGE HANGİ MAÇTA OYNAYACAK?

ResimTrabzonspor’un büyüt ümitlerle transfer ettiği İngiliz futbolcusu dün gecede sahada yoktu.. 

Sturridge ne zaman oynayacak..

Ne zaman takımın kaderini belirleyecek.. Ne zaman sorumluluk yüklenecek.. 

Ne zaman sakatlığı bitecek…

Artık taraftar da camiada bu konuda sabırsız.

Sturridge madem kader maçında forma sırtlamayacak. 

Bu denli tedavisi uzun sürecek, sözleşmesine bu konuyla ilgili kulüp lehine bir madde konulmaz mıydı..?

Her şey İngilizin lehine.

Ve ilginçtir sesi çok çıkan azınlık bir taraftar, İngiliz’in bu vurdumduymaz sorumsuzluğunu bize dile getirdikçe, homurdanıyor..

Kulüp hafta içerisinde tüm yönetim ve teknik heyet oynaylı yaptığı sağlık açıklamasında Sturridge için "kendini iyi hissetmesi halinde sorunu yok" gibi ifadeler kullandı.

Teknik Patron Ünal Karaman açıklamasında "İnsanlar Sturridge'i görmek isteyebilir ama Sturridge 33 günde 1.5 idmana çıktı." ifadelerini kullandı ve İngiliz forvetin oynamamasını bu sebebe bağladı.

Başkan da açıklamasında "hocanın kararı" dedi. 

Hiç normal bir olay gibi durmuyor, bakalım kokusu ne zaman çıkacak. 

TARAFTAR SUSTU, KİM PARLADI?

Dünkü maçın en ilginç yanı ise, G.Saray’ın kabul edelim Trabzonspor’a karşı üstünlük sağladığı dakikalarda taraftarın suskunluğu… Taraftar maçtan ve takımdan koptu.. 

G.Saray’ın aşırı baskısı altında kendini oyuna kaptıran taraftar, maçı ağırlığını koyamadı.. 

G..Saray’ın baskılı oyunu karşısında sus pus oldu..

Öyle ki 40 bin Trabzonspor taraftarının hınça hınç doldurduğu stadyumda birçok kez azınlık olan Galatasaraylı taraftarların sesi bizimkilerden daha fazla çıktı. 

Bu arada 61. Dakikada İyi ki Varsın Eren pankartı açan konuk  takım taraftarını da tebrik ediyoruz. 

Ayraca uzun bir sakatlık sonrası dün gece ikinci yarının ortalarında oyuna giren Ekuban, ilerleyen maçlarda tam hazır olacağını da mesajını verdi.. 

Dünkü maçın kazanımı bize göre Ekoban’dı…. Ekoban hazır olduğunda kendine güveni geldiğinde Trabzonspor çok kazançlı olacak, çok..

YUSUF SARI BAŞARISIZ MIYDI?

yusuf sarı takla ile ilgili görsel sonucuMaçın ilginç bir yanı ise Yusuf Sarı’nın istediği pasları alamamış olmasıydı.. 

Zor pozisyonlarda pasa boğulan Yusuf Sarı çok yoruldu.. Şöyle istediği pasları bir türlü alamadı..

Hep baskı altındayken pas aldı çoğunun da kaybetti. 

Bu durum da Yusuf Sarı için tribünde “Başarısız” imajının yayılmasına neden oldu.. Maçı tekrar izleyin, bu tespitimize katılacaksınız

Öte yanda dün geceki maçta, aşırı yağmur olsa da saha zemini SOS veriyor diyen çok sayıda yorum yapıldı.. 

Oysa, bu tür yağmurlara karşı korunaklı olan saha zemininde özellikle kale önlerinin tam bir çamur balçığı haline geldiği söylendi..

Akyazı zemininin bakımı ile ilgili sorun mu var..?

İlgili birimler yeterli hassasiyeti göstermiyor mu..?

Liyakatlı eleman mı yok..

Saha zemini, stada yakışmadı yorumlarına bakalım ilgililer ne cevap verecek.