GALATASARAY’I KİM YENDİ!

Dün Akşam Şenol Güneş Akyazı Stadyumu’nda adeta GOLBASTI VARDI. Aslan, Şenol Güneş Akyazı Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda adeta kediye döndü. Yedi de, yedi, yedi de yedi. 4-0’lık galibiyetin geldiği maçta İmparator Fatih Terim adeta stadyuma gömüldü, oturduğu yerden kalkamadı. Trabzonsporlu oyuncular öylesine şahane bir futbol oynadı ki, kalecimiz Onur’un bembeyaz forması tertemiz kaldı. Bir kez olsun yere yattığını görmedik. Öncelikle sahayı Aslan’a dar eden futbolcularımızı, teknik heyeti, yöneticilerimizi ve takımın tüm çalışanları ile stadyumda görevli herkesi canı gönülden kutluyoruz. En büyük taktir ise şanlı Trabzonspor taraftarının. Maça öylesine koordine olmuşlardı ki hınça hınç dolan stadyumda, maçın her dakikasında tezahürat hiç ama hiç susmadı. Ve maç karşı rakibe geçtiğinde, yuhalama ve ıslık sesleri rakip takımını adeta şok etti, rakip takıl oyuncularının koordinasyonu yerle bir oldu. Bu nedenle Trabzonspor takımının coşkulu taraftarlarına, tüm taraftar gruplarına herkese ama herkese 61saat.com ailesi olarak kocaman bir alkış ve teşekkürler. Böyle bir camiaya sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır.

MHP TRABZON’DA O İSMİ İSTİYOR

Trabzon’da bazı isimler vardır ki onların ismini başka partilerle telaffuz edemezsiniz, davalarından asla dönmezler, ne olursa olsun, davaları uğruna yeri gelir en büyük fedakarlıkları yapıp en kötü zamanda her olayı sineye çekip maddi manevi her şeylerini ortaya koyarlar, sonra güzel günler geldiğinde unutulsalar bile onlar yine davalarından asla ama bir zerre sapma göstermezler. Böyle bir ismi nereden bulacağız diyebilirsiniz, mesela Nihat Birinci buna bir örnekten. Kıl payı milletvekilliğini kaçıran Birinci’nin yeniden il başkanı koltuğuna getirileceği konuşulsa da, Onun pek niyeti yok gibi. MHP’de davasından hiç şaşmayın isimlerden bir tanesi de Üstad Lokantalarının ve Pastanelerinin sahibi Oktay Kaplan, tüm teklif ve davetlere rağmen Oktaş Kaplan partisini ve davasını hiç satmayan bir isim. Ülkü ocakları başkanlığı, ilçe ve il yöneticiliği görevlerini başarılı bir şekilde yerine getiren Kaplan, ne olursa olsun hep fedakarlık yapan isimlerden oldu. Kendisine yapılan tüm vefasızlıklara rağmen, her dönemde maddi manevi partisini sırtlamış bir isim. Şu sıralar il başkanı olması dava arkadaşlarının yoğun baskısı var, Kaplan partinin her türlü dinamiklerini toparlayacak bir isim, hatta İYİ Parti’ye kaymaları da geri çevirebilecek bir isim. Bu nedenle MHP’lilerin hem gönlünde hem aklındaki bir isim olarak MHP il başkanlığına yakışacak ve toparlayıcı bir isim olarak ön plana çıkıyor.

TRABZON AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Trabzon’da özellikle kurum atamalarında siyaset her zaman ön planda olup, belirleyici rol oynuyor. Her siyasi iktidar döneminde bunun olması çok normal. Biz şu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Özellikle sağlık, adalet ve eğitim konularında makamlara siyasiler isim talep ederken ilçe dengelerini veya onun bunun şunun yakınını işe karıştırmamaları gerekir. Diyeceksiniz ki bu nereden çıktı.

Konu sağlık il müdürlüğü. Bu makam uzun zamandır boş ve kimin atanacağı konusunda isimler Ankara’ya ulaştırılıyor. Sağlık en önemli konuların başında geliyor, yok Araklı’dan olsun, yok Of’tan olsun, yok Sürmene’den olsun şeklinde olmamalı. İşi en iyi yapacak isim kimse o isim bu göreve getirilmeli. Trabzon milletvekillerimiz Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora ile Trabzon Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi’ni bu konuyu özellikle iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Liyakata önem verip bu işi en iyi yapacak kişinin bulunması şart. Bir çağrıda fındık konusunda yapalım, bütün üreticinin gözü TMO’da emanet fındık işi yine piyasaların dengesini bozacak gibi, Artık bu haftadan tezi yok TMO’nun işe müdahil olması şart.

OF’TA O İSİM YENİDEN GÜNDEM DE

Trabzon’un siyasette en etkin ilçelerinden bir tanesi de Of’tur. Her zaman bir adım önde durur. Of ilçesi yerel yönetim anlamında da önemli çalışmalara imza atılan bir ilçe. İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile uyum içinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe adına bazı hamleleri ile de bazen Başkanın önüne geçmiyor değil. Bu nedenle Terzioğlu ismi Belediye başkanlığı için seslendiriliyor. Son günlerde gündeme gelen bir diğer isim de Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevini başarı ile sürdüren aldığı radikal kararlar ile hızlı yapılan işlere imza atan Of eski belediye Başkanı Murat Saral. Trabzon’daki çalışmaları ile Of ilçesinde de adından sıkça söz ettiren Murat Saral ismi, önümüzdeki yerel seçimlerde Of ilçesinde yeniden gündeme gelecektir. Kendisine aday olması yönünde yoğun baskı olan Saral’ın da bu iş hoşuna gitmiyor değildir. Saral Of’un en kuvvetli adayları arasında anılıyor diyebiliriz.

REKTÖR ADAYLARDAN OLMAYACAK MI?

KTÜ’den ayrılarak kurulan Trabzon Üniversitesi yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor. Bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek olan Trabzon Üniversitesi, yönetim kadrosunu merakla bekliyor. Trabzon Üniversitesi rektörlük koltuğu için 75 isim başvuruda bulundu. Ama kulislerde yeni rektörün bu isimler arasından olmayabileceği de konuşuluyor. Trabzon şehrinin yakından tanıdığı ve sevdiği isim Prof. Dr. Orhan Aydın da bu koltuk için konuşulan isimlerden. Cumhurbaşkanlığı külliyesine de ismi iletilmiş durumda. Orhan Aydın kendisine yapılan baskıya rağmen rektörlük için başvuruda bulunmadı. Aydın’ın YÖK’teki görevinin devam ettiği ve bu nedenle etik bulmadığı için başvuru yapmadığı öğrenildi. Trabzon Üniversitesi’nin öğrencilerinin bile belli olduğu bugünlerde rektörünün de kısa süre içersinde atanması bekleniyor. Bakalım başkentten Trabzon Üniversitesi için hangi isim çıkacak? Aday olan isimler arasından mı seçilecek yoksa adaylık başvurusu yapmayan isimlerden mi atanacak? Bunu önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.

TRABZON’DA O UÇAK KİMİN OLACAK?

Bugünlerde herkesin aklında bu soru var: “Uçak kimin olacak?” 13 Ocak 2018 tarihinde Trabzon Havalimanında Ankara-Trabzon seferi yapan Pegasus uçağı pistten çıkmış ve korku dolu anlar yaşanmıştı. Facianın sıyırdığı bu olay sonrası uçak, dev bir vinç operasyonuyla birlikte yerinden kaldırılmıştı. Bu olay sonrası Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu uçağın şehirde kalması ve kütüphane olarak hizmet vermesi için harekete geçti. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane ile iletişime gelen Başkan GÜmrükçüoğlu, üzücü hatıranın azaltılması ve uçağın şehrin kültür ve sanatına hizmet eden bir mekan haline getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ama geçen hafta Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun yaptığı açıklama kafalarda soru işareti yarattı. Başkan Sağıroğlu hizmet dışı kalan uçağı satın alan şirketin direktörü Dennis Richard Lewis ile görüştüklerini söyleyerek uçağın ilçedeki sahil alanında millet kırathanesi olarak kullanılabileceğını söyledi. Bu açıklama sonrası Trabzonlular uçağın ne olacağını Büyükşehir Belediyesi’nin mi yoksa Yomra Belediyesi’nin mi uçağı kapacağını merak eder duruma geldi. Bu arada uçağın iç kısmı tamamen sökülmüş durumda. Yani uçağın ne olacağı kısa sürede belli olacaktır. Bizim edindiğimiz duyumlara göre Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir adım önde, Pegasus şirketi bu konuda Gümrükçüoğlu’na söz vermiş. Eğer uçağın kasnağını şirket ile anlaşabilirse satın alıp, Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlayacakmış.