ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NE YENİ MÜDÜRLÜK!

Trabzon’da iktidar ve muhalefet partisinin belediye meclis üyeleri tarafından oluşturulan Tarım ve Hayvancılık Destekleme Grubu çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Başkan Ahmet Metin Genç’te bu grubun çalışmalarının idariye daha aktif ve dinamik bir hale getirdiğini söylerken belediye içinde yeni bir duyuruyu yaptı.

Destekleme Grubu, hazırladığı raporda Ortahisar Belediyesi'ne Tarım Müdürlüğü'nün kurulmasına tavsiye etti.

Başkan Genç’te Grubun önerisin dikkate alarak, Ortahisar İlçesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine daha kurumsal bir destek için Belediye bünyesinde faaliyette bulunacak Tarım Müdürlüğünün kurulmasına karar verdi.

Müdürlük önümüzdeki aylarda büyük ihtimalle faaliyetlerine başlayacaktır.

Kurumun müdürü, personeli kim olur bilinmez ancak, ilçedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine büyük katkısı olacağı kesin.

En azından çiftçi ve hayvancıların Trabzon’da danışacağı, yardım alacağı bir kurum daha olmuş olur.

Düşünün Trabzon’un Maydanoz, dere otu ve salatalık tüketiminin yüzde 40’ını Akyazı’da ki seracılık yapan vatandaşlar karşılıyor.

Eğer Trabzon’da vatandaşlara daha çok destek verilirse belki de tarımsal anlamda şehir artık dışarıya bağımlılığını en aza indirebilir…

KURUMLARDAN İLLEGAL TALEPLER

Trabzon’da son dönemlerde gerek kamu kurumlarından, gerek yerel yönetimlerden, gerek yerel yönetimlere bağlı şirketlerden, gerek üniversitelerden bazı duyumlar alıyoruz.

Aldığımız duyumların özeti şu;

İllegal işlerde bulunan, geçmişte veya yakın zamanda kimi yüz kızartıcı, kimi adli bazı istenmeyen suç unsuru oluşturan olaylara karışmış yargılanan, sorgulanan kişilerle ilgili bazı siyasilerden gelen yoğun ısrarlı ‘İşe geri alma, görev yerini değiştirmeme, terfi ettirme’ gibi talepleri oluyormuş ..

Bu taleplerde bulunan iktidar partisine mensup siyasiler kendilerine ‘İşe geri almamızı önerdiğiniz kişinin yüz kızartıcı suçu var veya geçmişe dönük dosyası var’ gibi uyarılar yapmasına rağmen siyasiler ısrarla o kişilerin işlerinin görülmesini istiyormuş.

Hatta bu talepte bulunan kişiler de ‘Ben şunun bunun adamıyım’ diye kurum amirlerine zaman zaman gider yapıyorlarmış. İsimler de kurumlarda belli aslında ama istiyoruz ki temiz siyaset, temiz kamu, temiz bürokrasi, temiz yerel yönetim, ahlaklı bir işgücü yetiştirelim…

İnsanların güvenliği, oy verdiği insanların bu tür konuları araştırmadan etmeden, suçu veya geçmişi ile ilgili bilgi sahibi olmadıkları kişilerle ilgili referans olurken iyi sorgulasınlar. Dürüst işini hakkıyla yapan kişiler bu tür kirli işleri görünce onlarında şevki kırılıyormuş.

BARİ MECBURİ İSTİKAMETLERİ DÜZELTİN

Trabzon’da alt yapı çalışmalarının yanı sıra trafik istikametlerindeki sürekli değişiklikler de  vatandaşların ve sürücülerin hayli canını sıkıyor. Vatandaş ‘En azından mecburi istikamet verilen yolları bir denetleseler’ diyor.

Mesela şehrin en önemli istikameti olan Meydan Parkı’nın kuzeyindeki tek şerit yol geçen hafta terse yani Liman tarafına verildi. Doğu-Batı istikameti trafik ise Havalimanı Dolmuş duraklarının olduğu yerden verildi. Her akşam burada büyük bir trafik curcunası yaşanıyor.

Çünkü burada Havalimanı ve KTÜ dolmuşlarının depolama alanları var. Dolmuşlar yoğun saatlerde yol üzerinde indi bindi yaptırıyor. Haliyle mecburi istikamet denilen yol bir anda dolmuş durağı oluyor. Trabzon Emniyeti her ne kadar olayı engellemek adına polis görevlendirse de dolmuş yoğunluğu hat safhada olduğu için sorun çözülemiyor.

Bir de bu mecburi istikametlerde  alt yapı çalışması sonrası düzgün bırakılmayan bölümler var. Köy yolundan bile daha beter. Koca çukurlarda otomobil sürücüleri araçlarını vurmamak için büyük mücadele veriyorlar.

‘Sahipsiz meydanın bir sahibi olmalı diyoruz’ kimse duymuyor. Bazı kesimler de bunları neden yazmıyorsunuz diye sürekli şikayet ediyor. Biz yazıyoruz yazmasına ama sorumlu yöneticilik anlayışı ve iş takibi gerek... Bu olmayınca şehrin meydanında böyle çukura saplanıp kalıyoruz.

AK PARTİLİNİN REFERANSI İYİ PARTİLİ Mİ?

Trabzon’da istifası sonrası Yomra Ak Parti İlçe Başkanlığı'na kimin getirileceği herkes tarafından merak ediliyor. Atama bugün yarın yapılacak. Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu Yomra ile ilgili genel merkeze giden 3 isim olduğunu ifade etti.

İlçe başkanlığı kulislerinde eski belediye başkanının oğlu Göktüğ Yıldırım ismi gündeme gelmiş bayağı destek görmüştü.

Genel Merkeze de Yıldırım’ın ismi gitmişti. Fakat Yıldırım Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın 1. tercihi olmamış. Yaptığımız araştırma sonucu ilçenin sevilen esnaflarından Abdulkadir Özdemir isminin Trabzon teşkilatı tarafından 1. isim olarak önerildiğini öğrendik.  İl başkanlığının da milletvekilleri ve ilçedeki partili isimlerle yaptıkları istişare sonucu bu isimde mutabık kaldıklarını duydum. Özdemir ile ilgili bazı duyumlarda aldık. Kimisi referansı Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tır dedi, kimisi İYİ Parti’ye çalışmıştır o partiye oy vermiştir dedi, kimisi görevi kabul etmediğini söyledi…

Yine parti organları ile yaptığımız görüşmede Abdulkadir Özdemir’in Ortahsiar’dan Ak Parti üyesi olduğu bilgisine ulaştık. İYİ Partili Mustafa Bıyık ile geçmişe dayalı bir dostluğu olduğunu fakat Bıyık ile hiçbir saha çalışmasına katılmadığını ona destek olmadığını oy vermediğini öğrendik. Görevi kabul etmediği iddiasının da doğru olmadığı yanına giden milletvekillerine ve parti temsilcilerine görevin kendisine verilmesi halinde elini taşın altına koymaktan partiye ve ilçeye hizmet etmekten memnuniyet duyacağını ifade ettiğini duyduk.

İddiaları araştırmaya devam ederken bir AK Partili ‘Mustafa Bıyık Ak Parti’ye geçmenin şartı olarak Abdulkadir Özdemir’in ilçe başkanı olması şartını ileri sürmüş ifadesini kullandı. ‘Şaşırdık mı, siyaset bu olur’ dedik.

Başkan Bıyık’ı aradık, güldü ‘Partimden memnunum, Ak Parti’ye geçmem söz konusu değildir, Abdulkadir iyi bir Ak Partilidir, çok iyi bir arkadaşımdır ama İYİ Parti’ye soğuk bakan bir arkadaşımdır. Ben kim önerilirse önerilsin ilçeme hizmet için en güzel şekilde çalışmaya gayret göstereceğim’ dedi.

Genel Merkez’in eli kulağında. Bugün-Yarın da isim açıklanacak ve bu tartışmalar geride kalacak. Bakalım Yomra Ak Parti’nin yeni ilçe başkanı kim olacak…

AVCI’DAN EKİBE 2 TRANSFER DAHA!

Trabzonspor’da Abdullah Avcı hamlelerine devam ediyor.  İyi bir ivme yakalayan Trabzonspor’da geçtiğimiz günlerde Eddie Newton tarafından kulübe transferi gerçekleşen Atletik Performans Antrenörü  Alejandro Segovia Vilchez ve Malcolm Harkness ile yollar ayrılmıştı.

Avcı bu isimlerin yerini yaptığı çalışmalarla doldurarak 2 ismi daha ekibine dahil etti.

Trabzonspor’da Fitness antrenörü Atilla Gayberi ile Maç ve Performans antrenörü Tolga Sayın teknik heyete katıldı.

Giresun maçıyla birlikte çalışmalarına başlayan ikili ile diğer personeller de olduğu gibi 1 yıllık sözleşme yapıldı.

ÖMÜR’DE BİR SORUN YOK!

Dün milli takımdan yapılan sakatlık açıklamasıyla birlikte herkes bir şok yaşadı. Mesajda Abdülkadir Ömür’ün sakatlandığı ve kadrodan çıkarıldığı yazıyordu.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda böyle herhangi bir sorun olmadığını öğrendik.

Sadece ufak bir ağrısı bulunan Ömür’e teknik heyet riske edilmeyeceğini söylüyor. O da izin alıp, Trabzon’un yolunu tutuyor. Bu arada Trabzon’da da özel bir antrenörle birlikte çalışacak. Herhangi bir sakatlığı olmaması hem onun adına hem Trabzonspor adına sevindirici bir durum.

Ayrıca eksiklerini gidermeyi düşünmesi de onun olgunlaşma yolunda önemli adımlar attığını gösteriyor.