RAKİBİM AHMET METİN GENÇ OLSUN 

Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar için gerek AK Parti’de gerekse de diğer partilerde belediye başkan aday adaylığı için yoğun talep olacağını gözlemliyoruz. 

CHP’de kalabalık bir katılım ile aday adayıyım diyen Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı ziyaretimize geldi, çok sayıda projesi olan Ali Yazıcı şehrin röntgenini iyi çekmiş gözüküyor.

Şimdilik birçok projesinden bahsetmiyor fakat  şehrin sorunlarına bakış açısı, Trabzon’a hakim olduğunu gösteriyor. 

Sitemiz imtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’ı ziyaret eden Yazıcı, özellikle son günlerde gündeme gelen şehre 4. Alışveriş merkezi yapılması hususunda sert eleştirilerde bulundu. 

Esnafın AVM’lere kurban edildiğini belirten Yazıcı ‘Eğer denildiği gibi çimento fabrikasının bulunduğu alana 4. AVM yapılacaksa, bu şehir esnafına büyük bir ihanettir. Zaten esnaf zor durumda, birde bu AVM projesi tamamen esnafın ipini çeken bir hamle olur. Özellikle yerel yöneticilerin Sanayi alanı olan bu bölgeyi turizm veya başka bir sosyal donatı alanı yapılması konusunda değerlendirmesi gerekir’ ifadelerini kullandı. 

Trabzon genelinde Ahmet Metin Genç’in Ortahisar’da çok güçlü ve seçim kaybetmesi zor olduğunu ifade ettiğimiz Yazıcı, ‘Ben kimseyi küçümsemek için söylemiyorum, fakat rakibim Ahmet Metin Genç de olsa; Ben de bu şehrin Esnaf Ali’siyim. Projelerimle, dostlarımın ve şehrimin bana olan güveni ile, şehrin mevcut yapısındaki olumsuzlukların da ön plana çıkması ile, aday olursam seçimi alacağımız düşüncesindeyim’ ifadelerini kullandı. 

Ali Yazıcı trafik konusunda, özellikle şehrin merkezindeki kaos ve şehrin giriş çıkışlarındaki düzensizliklerin giderilmesi noktasında önemli projeleri olduğunu ifade etti. 

İddialı projeleri ile Yazıcı Trabzon’da öne çıkan isimler arasında yer alıyor.  

TRABZON’DA TEMAYÜL KİMLERE VAR? 

ak parti trabzon temayül ile ilgili görsel sonucuAK Parti gerek teşkilat bazında, gerek STK’lar ve genel merkez bazında tüm şehirlerde olduğu gibi Trabzon’da da etkili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu seçimde çok ince eleyip sıkı dokuyacak olan AK Parti, STK’lar nezdinde bir temayül yapmayacakmış, bir karar değişikliği olmaz ise de 15 Kasım’da  temayül sadece teşkilatlar bazında olacakmış ve önceden olduğu gibi, gel sandık başına oy kullan, oylar çuvala girsin durumu da söz konusu olmayacakmış.

Bu kez oylamalar dijital ortamda yapılıp, direk genel merkezin ekranına yansıtılacakmış.

Teşkilatın alışık olmadığı, fakat manipülasyona açık olabilecek bir durum. 

O YOL NEDEN HALA AÇILMADI?

trabzon gülyalı çökme ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un Gülyalı mevkiinde Ramada Plaza otel yanında, Karayollarının tüm uyarılarına rağmen iki müteahhitin, Uluslarası Karayolu dibine kazma vurup, yolda çökme tehlikesi oluşturması ve yolun trafiğe kapatılması şehirde büyük tepkiye neden olmuştu. 

Müteahhit firmaya gereken cezalar kesildi mi? Bilemiyoruz, ama burada önemli olan firmanın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirip, yolu desteklemek anlamında gerekli istinat duvarını bitirmesi idi. 

Karayollarının sıkıştırması ile müteahhit firma kısa sürede duvarı bitirdi, orada gerek turizm tesisine gerekse o bölgede vatandaşlara büyük eziyet olan yol, duvarın karayollarının istediği şekilde bitirilmesine rağmen trafiğe açılmaması tepkileri de beraberinde getirdi. 

Müteahhiti sürekli sıkıştıran Karayollarının orada iki günlük bir çalışma yapıp yolu trafiğe açabileceği ifade edilirken, henüz hiçbir çalışma başlatmadığı bilgisi bizlere ulaştı. 

Dileriz Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş konuya el atıp kısa sürede yolun trafiğe açılmasını sağlar. 

HİÇBİR ŞEYİ OLMAYAN HASTAYA HIV VE KANSER TEŞHİSİ 

ktü farabi diş ile ilgili görsel sonucuDuyduk, kulaklarımıza inanamadık. İnşallah yanlıştır dedik ama olay belgeli ve kayıtlarda mevcut imiş. 

Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi’nde Diş bölümüne giden bir vatandaş, diş tedavisi öncesi yapılan rutin iki adet kan tahlili yapıyor. 

Ve işte kabus bundan sonra başlıyor, tahlil veren kişide çok ama çok yüksek oranda HIV virüsü çıktığı belirtilip HIV teşhisi konuluyor ve bu hastaya söyleniyor. 

Aslında böyle durumlarda Ankara Hıfsızsıhha Laboratuvarından net sonuç gelmeden hastaya bilgi verilmesi bile yasak iken hastanın yüzüne bunun söylenmesi garip. 

Tabi ki vatandaş HIV virüsü teşhisi konulunca, evinde büyük sorun çıkıyor, eşyalarını ayırıyor, maske takıyor, moral motivasyonu çöküyor, hatta stresten  kilo veriyor. 

O günlerde annesini bir hastaneye kontrole getirdiğinde ‘Birde burada tahlil vereyim’ diyor. Tahlilleri temiz çıkınca başka 3 hastanede de aynı tahlili yaptırıyor. Ve tüm tahliller temiz çıkıyor. 

Bir insanın hayatını mahfeden bir ihmali KTÜ gibi büyük bir hastanenin yaptığı iddiası inanılması güç bir olay. 

Sadece olay bununla da sınırlı değilmiş, birçok hastaya kanser ve benzeri ölümcül hastalıklar teşhisi konulmuş. 

Nedeni ise orada kullanılan tahlil araç gereçlerinde bu mikropların olduğu imiş. Bu bir iddia ama olay şimdi Sağlık Bakanlğı’na bildirilmiş durumda. 

Sonuçlanınca detaylıca sizlere aktaracağız, fakat eğer bu iddialar doğru ise, özellikle Farabi Diş bölümündeki tahlillerde kötü sonuç ile karşılaşanların bir başka hastaneye daha tahlil yaptırmasını öneriyoruz. 

Burada bir kurumu karalamıyoruz fakat KTÜ Farabi gibi bir hastanenin bu manada acilen tüm tedbirleri alıp, çıkar kötü sonuçlarla ilgili hastaları bilgilendirip üzerine düşeni yapması gerektiği düşüncesindeyiz. 

BÜYÜKŞEHRE ADAY OLACAK MI?

davut çakır ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olduğu günden bu yana hiç aktif olmayan hep geri planda kalan Davut Çakır bu kez, büyükşehir belediye başkan aday adayı olmak için karar aşamasında imiş. 

Çakır’a yakın isimler, adaylık başvuru tarihine kadar Çakır’ın düşüneceğini ve muhtemelen adaylık için istifa edip başvuracağını belirtiyorlar. 

Çakır donanımlı ve sağlam referanslarla Trabzon’a gelen bir isim. 

Ve Genel Sekterlik görevini yürütürken milletvekili aday adayı olmuş, aday gösterilmeyince yeniden görevine dönmüş bir isim. 

Ankara’nın da yakından tanıdığı bildiği bir isim. 

Bu nedenle Çakır’ın aday adaylığı Trabzon’da dengeleri tam anlamıyla değiştirecektir. 

GENEL MERKEZ NEDEN UYARDI?

yusuf ziya yılmaz ile ilgili görsel sonucuTrabzon Ak Parti’de Ankara genel merkezi hayretler içine sokan ilginç bir mücadele var. Ve bu mücadele artık deyim yerindeyse çirkefleşiyor.

Herkes birbirinin aleyhine..

Herkes birbirine kulp takıyor.

Ve en kötüsü, genel merkeze de ihbar yağıyor.

Ve bu ihbarlar istisnasız herkes için yapılıyor.

Milletvekilleri.. Belediye Başkanları.. İlçe başkanları.. Teşkilat mensupları… 

Hepsi için bir ihbar, bir bilgi notu bir usulsüzlük veya FETÖ’cü yakıştırması genel merkezi bunaltmış durumda.

Son olarak şu ilginç konu kulağımıza geldi.

Trabzon’daki ilçelerde adaylık için kolları sıvayan veya koltuğunu koruması muhtemel olan isimlerle ilgili birçok dosya genel merkeze gönderilmiş, ve ciddi iddiaların yer aldığı bu dosyalar incelemeye alınmış. 

Bazı sağduyulu partililer, özellikle AK Parti’nin kendi mensupları hakkında böylesine ağır ithamlarda bulunmasının çok yanlış olduğunu, muhalefetin eline koz verildiğini ifade ediyor. 

Konuyla ilgili Trabzon Sorumlusu Yusuf  Ziya Yılmaz’da bir uyarıda bulunarak ‘Biz yapılan yatırımları ve yapılacakları anlatarak seçimlerden galip çıkabiliriz,  aday adayı olmayı düşünenlerin veya mevcut başkan olup yeniden aday olmaya niyetlenenlerin sosyal medyadan kişisel paylaşımlar yerine hizmetleri paylaşması gerekir. Özellikle de kendi partinizden olan ve şu anda görevde bulunan kişilere yönelik aleyhte paylaşımlardan kaçının’.