1 MAYIS KUTLAMALARINDAN NOTLAR… 

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dün Trabzon’da biraz buruk kutlandı. Bunun nedeni de Kahramanmaraş’tan, Şanlıurfa’ya 1 Mayıs Kutlamaları için giden işçilerin içerisinde bulunduğu otobüsün kaza yapması ve 5 işçinin ölüp, 14 işçinin de yaralanması. Yaşanan bu olay tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da ki 1 Mayıs kutlamalarında yansıdı. 

Bu nedenle Trabzon’da ki 1 Mayıs Kutlamalarının sonunda yapılması planlanan eğlence iptal edildi.

Kortej her zamankinden daha hızlı yürüdü ve kutlamalar olabildiğince kısa tutuldu. Daha önceden belki Cumhuriyet Caddesinden, Atatürk Alanına 1 saatte gelebilen kortej bu kez kısa sürede miting alanına ulaştı.

Miting alanında hazırlanan müzik yayını da yapılmadı ve sadece konuşmalarla 1 Mayıs etkinliği bitirildi.

Ancak bu 1 Mayıs’ın öncekiler gibi en renkli isimleri yine KTÜ öğrencilerinin oluşturduğu grup oldu. 

Trabzon'da 1 Mayıs eğlenceleri iptal edildi, onlar iptale uymadıÖğrenciler eğlencenin iptal edildiğini fark etmemiş olacak ki konuşmalar sırasında arka tarafta müzik eşliğinde horon oynadı. Sonrasında muhtemelen uyarılar gelmiş olacak ki,  öğrenciler horon halkasını fazla sürdürmedi.

Havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar alandaki ağaçların altına doluştu. Bu da üstten bakıldığında alanın aslında biraz da olsa cılız görünmesine neden oldu. 

Ancak bizce katılım önceki yıllara göre biraz daha fazlaydı. Dediğimiz gibi bu yıl yaşanan acı olay nedeniyle etkinlik ister istemez öncekiler göre sönük geçti. 

1 Mayıs yürüyüşüne Trabzon halkının da ilgisi büyük oldu. Kortejin geçtiği bir çok bölümde vatandaşlar ellerinde cep telefonları ile yürüyüşü kaydettiğini gördük.

TRABZON'DA GAZA GELMEYEN BAŞKAN

mustafa bıyık ile ilgili görsel sonucuYomra’da belediye başkanının değişmesinden sonra devri sabık yaratmak isteyenlerin adeta kuşatmasına giren Başkan Mustafa Bıyık, son derece ilkeli duruş ile bu hamleleri boşa çıkartıyor..

Özellikle Ak Parti’ye yakın ve hatta Ak Parti’de belediye başkan aday adaylarının da bulunduğu bazı isimler, önceki dönem Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun dosyalarının açılması için Bıyık’a lobi yapıyorlar..

Hiç gereği yok… Bıyık, nerede ne yapılacağını bilen bir isim..

Ve kavgaya gelmediğini de seçim boyunca söylemişti..

Elbette belediyeyi Bıyık, şeffaf yönetecek ama dedik ya devri sabık yaratarak değil..

Bıyık doğru yolda.. Kimsenin gazına gelmez…Haaa, tabi merak ediyorsunuzdur..

Bıyık’a, Sağıroğlu’nun dosyaların açın diyen Ak Parti belediye başkan adayı ya da adayları kim..?

Zamanla onları da açıklarız.

TRAPARK İŞLETMELERİNDE NELER OLUYOR?

trabzon trapark ile ilgili görsel sonucuTrapark işletmelerinden son zamanlarda çok şikayet alıyoruz ve şikayetler personel yetersizliğinden dolayı ortaya çıkan sıkıntılardan kaynaklı.

Peki bu kadar personel varken neden yetersizlik var derseniz, Trapark personelleri tanzim satışlarına yönlendirilmiş durumda.

Trapark işletmesinde bulunan yerleri sıralamak gerekirse EYOF, Kanuni Parkı, Meydan Parkı, Atapark ve Botanik Park. 

Burada 5 personelin işini bir personel görmeye çalışınca ortaya hem kalitesiz hizmet çıkıyor hem de personeller mağdur ediliyor.

Vatandaşlar kadar personelleri de düşünmemiz gerekiyor.

Ve konuyla alakalı da Büyükşehir Belediyesinde hiç kimse tek bir adım atmıyor.

3 - 4 aydır izinsiz bir şekilde çalışan personel varmış, hastaneye gidecek izin alamayan eleman varmış.

Personeller izin almak istediğinde personel yetersiz tanzim satış da deniliyor ve tanzim satıştan iyi gelir elde edildiği için de parklar ihmal ediliyormuş.

Bu iddialar ve sorunlar önemli çünkü Ramazan ayı geliyor ve üzerine bir de turizm sezonu başladı.

Bu işletmeler göz önünde ve uygun fiyata hizmet ettiği için de tercih ediliyor.

Yetkililere duyurulur..

MÜZELER KENTİNDE MÜZE KART YOK! 

trabzon müze ile ilgili görsel sonucuŞaka gibi ama aynen başlıktaki gibi Trabzon’daki bir uygulama..

Trabzon’un şehir merkezinde bir müzesi var, restore ediliyor.. Ayasofya ise müze olmaktan çıktı.. Sümela da onarımda. İki de yerel yönetimlerin müzesi var.. Bir de TTSO’nun giriş katında… 

Dün Trabzonlu bir dostumuz telefonla aradı.. Bugün için İzmir’e gideceğini, giderken de bir müze kart almak istediğini belirtti.. Ama müze kart alacak bir yer bulamadı.. Acaba Valilik bunu biliyor mu..? Ya Turizm il müdürlüğü.. Yer mi yok müze kart verecek.. 

Büyükşehir belediyesinin altında turizm danışma var koyarsın oraya bir eleman olur biter. Bu kadar basit iş neden düşünülemez. Sonunda bir ilgilileri arayayım dedik.. Meğer müze kart, Tursab’ın uhdesine verilmiş.. Bakanlık artık vermiyormuş.. 

O zaman Tursab’ın Trabzon ilgililerine seslenelim.. Müze kart verilecek bir yeriniz mi yok.. Birilerinden yardım istediniz de yok mu dediler..

Bu arada internet üzerinden müze kart alınıyor ama başvurudan bir hafta sonra müze kart geliyor.. Bize dert yanan arkadaş, bugün izmir’e gidiyor.. 

İnternetten başvursa bile kart yetişmeyecek… Tursab’a buradan çağrı yapıyoruz. Müze kart verilecek bir yer bulun… Acilen hemen, şimdi..

MEĞER ALİ KOÇ DERBİDE... 

Hala, tartışması devam eden F.Bahçe-Trabzonspor maçının yankıları devam ediyor..

Bu seferki yankı, Saraçoğlu stadının protokol tribünündeki koyu bir Trabzonspor taraftarı.. Divan kurulu üyesi…

İyi Parti’nin son yerel seçimlerinde Ortahisar Belediye meclis üyeliğini aday ismi Hasan Kandaz… 

Kandaz’ın babası ile Rahmi Koç iyi bir dost.. Doğal olarak Baba Koç ile baba Kandaz’ın oğulları Hasan Kandaz ile Ali Koç da iyi bir arkadaş.. 

Kandaz maça geliyorum dediği Ali Koç Kandaz’ı stadın protokol tribününde misafir etti.. Maça, giremeyen bir çok ünlü Trabzonlu Kandaz’ın protokol tribününde maçı izlemesine, Kandaz bu yine yaptı yapacağını diyerek yorumladı..

TRABZON'DA PAZARLIK BAŞLADI

Trabzon’da günlük bir gazete, Trabzonlu bir girişimci iş adamı tarafından satın alınmak için Trabzon’daki gazete patronu ile masaya oturdu…

Pazarlık yüksek bir rakamdan başladı…

Gazete patronu, alıcının ciddi olduğunu anlayınca indirime gitmiyor..

Alıcı iş adamı, pazarlık masasından kalkmıyor.. Bakalım bu süreç nasıl sonuçlanacak.. 

Gazetede çalışanlar ise bir an önce pazarlığın bitmesine bekliyor.. İçindeki maaş alacakları ile tazminatlarını kurtarmak için..