KOCAMAN SORU İŞARETLERİYLE DOLU TRANSFER!

Trabzonspor’da transfer döneminin açılmasına kısa bir süre kala ön anlaşma imzalanan transferler Koita ve Peres oldu.
Ancak Koita için kafaları kurcalayan sakatlık sorunu öne çıkıyor.
Trabzonspor'un yıllık 800 bin euro'dan ön sözleşme imzaladığı Koita için dikkat çeken veriler bulunuyor.
Fode Koita'nın Kasımpaşa kariyerinde kaçırdığı maç sayıları:

15/16 : 2
16/17 : 40
17/18 : 8
18/19 : 9
19/20 : 13
20/21 : 17*

*8 Maç kadro dışı.

Bakıldığında sakatlık yaşamadığı bir sezon yok. Ortalama ise 10 maç kaçırıyor. 800 bin Euro (8 milyon TL) gibi bir rakam riske atılıyor. Aldığımız son bilgilere göre ise oyuncunun sezon sonu sağlık taramasından geçirilecek. Hatta böyle risklerle dolu oyuncuya sözleşmesini de ona göre yapmak ya da riske girmemek lazım.

BU NASIL BAŞKAN!
Trabzon’da ezber bozan isimlerden biri o. Genelde siyasi partilerde ve STK’larda başkanlık  unvanını alanlar masa başlarında kasıla kasıla talimat verme, ‘başkan yönetir çalışmaz’ gibi saçma bir kavrama kendilerini kaptırmaktadır. 

Bunu aksini yapan ezber bozan bir isim Meryem Çelenk Sürmen. 

AK Parti’nin İl Kadın Kolları Başkanı olarak öylesine olmadık yerlerde öylesine hikayelerle çıkıyor karşımıza ki şaşırıyor insan. 

AK Parti’de görevde olduğu sürede Trabzon ili genel merkez nezdinde en çok faaliyet yapan iller arasında 3 kez birinci yaptı.

Hiç durmadan üretiyor, çalışıyor, hem kendi işini de yapıyor, mesaiye gidiyor. Çok faaliyet yapıp aynı zamanda bir yerde çalışınca hemen ‘Kesin işten kaytarıyor’ yaftası yapıştırılıyor tabi ki ama soruşturduğumuz kadarıyla işinde de mesaisinde de herkese tanınan ayrıcalıklar (pandemi

nedeniyle idari izin, yıllık izin ve esnek çalışma gibi) haricinde işinde gücünde bir isim.

Çok faaliyet yapınca çok insana dokunuyor haliyle derdi olan veya dertli birini gören onu arıyor. 



Gerçekten Trabzon’da faaliyetleri ile göz dolduruyor. Bir bakıyorsunuz elinde fırça yerleri siliyor, bir bakıyorsunuz bir garibanın evini boyuyor, kapılarını siliyor.


Bir bakıyorsunuz istihdam üreten bir anneye moral vermek için kapısına gidiyor, girişimci bir kadını onur etmek için işyerine gidip örnek gösteriyor. 

İşte makam sahibi olup da sahada gerçek manada insana dokunabilmek. Özlenen ve istenen siyaset bu. Maalesef lafla peynir gemisi yürümüyor. 


ABD’Lİ TRABZON’U TERCİH ETTİ 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi özellikle yeni rektör Hamdullah Çuvalcı ile birlikte enformasyon noktasında önemli adımlar atmanın yanında bu adımları da duyurmayı başarıyor. 

Tabii ki önceleri de çok önemli işler araştırmalar, projeler, tedaviler, ameliyatlar buluşlar, başarılar, ödüller alınıyordu fakat enformasyon da sıkıntı olduğu için bunlar kamuoyuna yansımıyordu. 

Yarın da KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimliği önünde önemli bir bilgilendirme toplantısı yapılacak. ABD’li bir hasta böbrek nakli için Türkiye’yi, Trabzon’u hem de Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesini seçti. 

Böbrek nakli başarıyla gerçekleşti. İşte bu önemli haberin detaylarını yarın yapılacak basın toplantısında hep birlikte öğreneceğiz. Biz inanıyoruz ki Tıp Fakültesi layık olduğu şekilde hak ettiği şekilde bürokrasi ve siyasetçiler tarafından merkez bütçeden yeterli anlamda desteklenirse bölgenin değil

Türkiye’nin en önemli nakil merkezlerinden biri olur. 

SADE BİR VATANDAŞ DİYOR Kİ 

61saat’i sade bir vatandaş telefonla aradı… 

Muhabirlerin gözünden kaçan ve şehre ilişkin halkın yaşadığı birçok sorunun olduğunu ve haberlerde bu sorunları göremediklerini dile getirerek serzenişlerde bulundu ve ekledi… 

“Dilerseniz ben bir başlangıç yapayım, şehrime ve size katkı sunayım” dedi. Biz de vatandaş haklıdır dedik ve bu köşede ona da yer verdik! Söz vatandaşın dedik…

Sade bir vatandaş der ki

Vatandaşın gözüyle gördüğünü yetkililer görmez mi?

Trabzon’da yaşayan yurttaşlar olarak yollardaki çukurlardan, kopan asfalttan, çöken mazgaldan, trafiği engelleyen reklam tabelalarından, kentsel yönetim sorunlarından, kamu idarelerinin vatandaşı odağına almayan hizmet şeklinden birçoğumuz şikayetçiyiz… 

Fotoğrafta gördüğünüz bu kare, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Kanuni Bulvarı Kavşağı Karşıyaka hattından… Derin bir çukur… Kapağı kırık… Fotoğraftaki gibi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdan birisinin o çukura düşmesi an meselesi… Bu kapağın kırık olduğunu ve o çukuru gören vatandaşın gözünden başka bir göz yok mu sahi? Bu yoldan idareciler, belediye ve kent yöneticileri, belediye ve kent yol ağından sorumlu olan amirler ve memurlar geçmez mi… Yalnızca Sade Bir Vatandaş mı bu yoldan geçer de ihmali görüp, fotoğrafını çekip, bu yanlış karşısında susmayıp da çözüm arar… Ne yazık ki vatandaşın gördüğünü belediye, karayolları, valilik ve tüm ilgili olması gereken idareler ve memurları görmüyor… Hepimiz bu kenti seviyoruz ama bu kentteki sorunları gidermek için bahşedilen bu güzide kamu görevlerini yerine getirirken “acaba bugün bir ihmalim oldu mu?” diye soruyor muyuz. 

Ben Sade Bir Vatandaş olarak kentimi seviyorum ve soruyorum: Bu sorunları tek tek çekip, fotoğraflayıp bildirmektense bu işle ilgili zaten görevli bulunan yetkililer görevlerini kendileri yapsalar, otokontrol oluştursalar ve sahada daha etkin bir konumda olsalar bu kadim şehre daha güzel hizmet edilmez mi…

1461 TRABZON KAPANIYOR MU?

Trabzonspor'un proje takımı olan 1461 Trabzon, zaman içerisinde sayısız oyuncu yetiştirip hem Trabzonspor'a hem ülke futboluna kazandırdı.

Ancak yöneticilerin ilgisizliği ve gereken önemi vermemesi nedeniyle Bölgesel Amatör Lige kadar gerileyen 1461 Trabzon'un yeni sezona katılıp katılmayacağı ise hala netlik kazanmadı. 

Takımın lige katılmaması durumunda tamamen kapanması gündeme gelirken, bir taraftan altyapıya önem verilmesi bir taraftan ise hala bu belirsizlik ortamının sürmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Nereden nereye diyor insan.. Lige bilerek çıkmayan, sayısız oyuncu yetiştiren, İstanbul takımlarını dize getiren proje ne hallere geldi….


METİN ALPER O GÖRÜNTÜNÜN NEDENİNİ AÇIKLADI! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘tam kapanma’ sürecini açıklamasının ardından hem ülkede hem de Trabzon’da trafik yoğunluğu vatandaşların tepkisini çekmiş ve tepkiler dile getirilmişti.

Biz de sokağa çıkma kısıtlaması başladığı andan itibaren kontrol noktalarında yer aldık ve denetimleri okurlarımıza ilettik.

Özellikle liman kavşağında çekim yaparken yoğun trafik görüntülerini servis edince vatandaşlar da ‘Bu nasıl tam kapanma, neden herkes dışarıda’ tepkilerini gösterdi.

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper de dün denetimleri yerinde incelerken biz de yine kontrol noktasında denetimlerin çekimini gerçekleştiriyorduk.

Mikrofonu Metin Alper’e uzatıp düşüncelerini sorduk. Alper de tepki çeken görüntülere bir açıklama getirdi.

Trabzon’a günde 10-15 uçakla birlikte, 2 bin-2 bin 500 civarında yolcu geldiğini ve onları karşılamaya giden 500-600 kişi olduğunu belirtti.

Bunun yanında tırların, gıda tedariğinin, sağlık çalışanlarının da olduğunu dile getirerek yoğunluğun normal karşılanması gerektiğini söyledi.

Alper, denetimler konusunda kimsenin şüphe duymamasını özellikle vurgularken görev belgelerinde ikametleri ile çalışma yerleri dışında olanlara ceza kesildiğini söyledi.

Vatandaşlara önemli uyarı da yapan Alper, ‘Marketlerimiz ve fırınlarımız açık ancak lütfen çocuklarımızı alıp gitmeyelim, birer kişi gidelim’ dedi.

BAŞKAN GENÇ’TEN TAKDİR TOPLAYAN HAREKET
Artvin'in Ardanuç ilçesinde bahçede kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanarak fenalaşan 16 yaşındaki Emre Selim Geçici, ailesiyle birlikte tedavisi için KTÜ Farabi Hastanesi'ne geldi. 



Bir vesile durumu öğrenen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Emre Selim ve ailesine ulaşarak geçmiş olsun dileklerini ileterek bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Hastanede tedavi altına alınan gencin ailesi kalacak yerleri olmadığı söyleyince Başkan Genç 5 kişilik aile için kalacak bir yeri için bizzat ilgilenerek aileyi mutlu etti. Zor durumda olan bir ailenin hayır dualarını alan ve bizlerin de takdirini kazanan Başkan Genç’i bu anlamlı davranışından ötürü tebrik ederiz.