BAŞKANIN AVCI’YA ARMAĞANI
Trabzonspor camiası, taraftarı ve futbolu seven bütün insanların, Bordo-Mavili takımın şampiyonluğunu kutlamaya devam edecek.. Herkes, bir günle değil bir sezon boyunca kutlamalara kilitlenmiş durumda.. Trabzonspor teknik adamı Avcı da sanki, Trabzonspor’da kalıcı gibi.. Sadece önümüzdeki yılda sezonda değil daha sezonlar da Trabzonspor’da olacak gibi.. Bunun ilk sinyalini de Başkan Ahmet Ağaoğlu verdi.. Sessiz sedasız Başkan Ağaoğlu, Avcı’ya mutlu olacağı, Trabzonspor’da kalıcı olacağı bir armağan hediye jesti oldu..


Ne mi bu jesti
Çok özel çalışma odası.. Başkan Ağaoğlu, Avcı’ya tesislerde özel bir çalışma odası yapılmasını emretti.. Profesyonel kadro çalışma odası için kolları sıvada. Avcı’ya çalışma odasının nasıl olmasını de sordu. Avcı’da çalışma odasında neler olması gerektiğini söyledi. Başkanın bu jestinden son derece mutlu olan Avcı, çalışma orasında istediği en ilginç kısım ise, Trabzonspor köşesi… Avcı’nın yeni odasında minyatür bir Trabzonspor müzesi olacak..

ŞAMPİYONLUK PRİMİNİ KİM BELİRLEYECEK?
Şimdi merak edilen, Trabzonspor’un şampiyonluk pirimi ne olacak? Ve pirimi kim belirleyecek..

Bu konuda da Başkan Ağaoğlu, topu Avcı’ya pasladı.. Konu ile ilgili soruları Ağaoğlu, Abdullah Avcı’yı işaretleyerek, “O belirleyecek” dedi..

Avcı da şampiyonluktan değerli bir pirim olmadığını belirtti..Şampiyonluk pirimi ile ilgili olarak elbette, yönetim şu şölenler bitsin hayat kendi normal akışına dönsün belirlenecek…

ÖYLE BİR BAŞKAN Kİ… 
Hakikatten Ahmet Ağaoğlu, çok alçak gönüllü bir başkan.. Ve bu alçak gönüllüğünü bütün kameralar karşısında, naklen yayınların yapıldığı bir ortamda gösterdi..
Maç sonu basın odasında, gazeteciler ile basın toplantısı değil sohbet toplantı düzenleyen Başkan Ağaoğlu ile Avcı’nın açıklamaları arasında, Türkiye’nin gündemine oturan futbolcuların salonu basıp, su bombardımanına tutması, unutulmaz anlara sahne oldu. İşte bu anda, salonda hayat normale döndüğünde, Başkan eline aldı havlusunu, önce Avcı’nın koltuğunu kuruladı..

Bizzat o koltuğu oturulacak hale getiren Ağaoğlu, sonra, masayı kutuladı. Ardından da kendini.. Ve görevlilere talimat verip, Avcı’nın su içinde kalan tişöhrt’ünü değiştirmesi için yerişini getirilmesini istedi.. Başkanın havlu ile ortalığı silmesi, o görüntü işte başkanın Alçakgönüllülüğü dedirtti.

MEĞER O MAÇTA… 
Abdullah Avcı, bu sezon şampiyonluğa ne zaman inandı..

Ne zaman tamam biz bu işi bitirdik diye düşündü..

Düşündü ama bunu kimse ile paylaşmadı. Kimseye demedi.. Ta ki, Cumartesi günkü şampiyonluk kutlamaları sonrasına kadar..Akyzı’dan çıkıp evine giderken Avcı’ya bu soru ayak üstü soruldu..

Ve dedi ki, İstanbul’da G.Saray’ı iki golle yendiğimiz maç bittiğinde, tamam biz şampiyon olacağız diye düşündüm. İnandım, bu bitti dedim.. Bu arada hatırlatalım, Avcı, bu sezon hiçbir derbiyi kaybetmedi.

90 DAKİKA 300 DOLAR
Trabzonspor’un şampiyonluk maçında, Antalya karşılaşmasında bazı iletişim ajansları ile çalışan ve TSYD üyesi olan istanbul’dan foto muhabirleri, Trabzonspor’lu bazı futbolculara özel olarak fotoğraf çalışması yaptı ve bunun karşılığında 300 dolar aldılar.. Kısa bir araştırma ile şu bilgiye ulaştık..

Trabzonspor’un konu ile ilgili kurumsal birimi futbolcuya maçlarda özel olarak fotoğraf çalışması yapmıyor. Genel çalıştığı için özellikle yerli futbolcular ve bazı yabancı futbolcular menejerleri vasıtası ile iletişim ajansları ile anlaştı..

Bu ajanslar da İstanbul medyasından foto muhabirleri ile anlaştı. Bu foto muhabir ve kameralar anlaştıkları futbolculara özel fotoğraf çekimi yaptı.

Maç anı ve sonu süresince, anlaştıkları futbolcular ile özel çalışan foto muhabirleri bu görevlerini 300 dolar karşılığında yaptı. Bu arada, kulübün kurumsal fotoğrafçıları ile kameramanlarının bazılarının arşivlerini de ilgili iletişim ajanslarına açtığı yolunda duyumlar var..

ŞAMPİYON BAŞKANLAR NE YAPTI?
Merak ettim, kulübün tarihine şampiyon başkan olarak geçen isimler o gece şampiyonluğun kazanıldığı gece ne yaptı..?
Şampiyon başkanlardan Ahmet Celal Ataman, tribündeydi. Kulübün kendisine tahsis ettiği Vip locada maçı izledi. Hem de her zamanki gibi takım elbisesi ve kravatı ile..
En fazla şampiyonluk yaşayan Başkan Şamil Ekinci, Bordum’da evinde maçı izledi. Bir ara, özellikle maçın son dakikalara doğru bayağı duygulanan Ekinci’nin gözlerinden yaş geldi.. Ekinci’nin oğlu Korhan Ekinci, babam maçı izlerken sessizdi ama yüreğinde derin bir fırtına esiyordu.


Bodrum’da şampiyonluk maçını izleyen şampiyon başkanlardan biri de Sadri Şener’di.. Şener bu maçta bir şeyi çok istedi.. Nwakame’nin oyuna girip bir iki çalımını izlemek.. Şener, maç boyunca hop oturup hop kalktığını belirtti.. Özellikle maç öncesi tribünlere çekilen pankratta 2010-11 şampiyonluk mesajını verilmesine, kendi fotoğrafını da gördüğünde, gözlerinin yaşardığını belirti..
M.Ali Yılmaz ise, maçı evinde bir grup dostu ile takip etti.. Yılmaz dostları ile daha sonra evinin bahçesine çıkarak beraberce şampiyonluğu kutladılar.