GÜMÜŞDAĞ’IN OYUNU CAN SIKIYOR

Trabzonspor, Edin Visca için adeta gözünü karartmış durumda.

Abdullah Avcı’nın isteği doğrultusunda hareket eden Trabzonspor, Edin Visca için 3 milyon Euro ve 1 milyon Euro şampiyonluk bonusu içeren teklifi Gümüşdağ’ın önüne koydu.

Bu teklifi de bizzat Ahmet Ağaoğlu, Gümüşdağ’a iletti.

Ancak kulislerde şöyle bir iddia dolaşmaya başladı.

Gümüşdağ, Trabzonspor’un teklifini alıp Fenerbahçe göstermiş.

Bu oldukça can sıkan bir durum. Gümüşdağ’ın iki tarafı da kızıştırıp fiyat yükseltme çabasında olması yönetimin de kulağına gitmiş durumda.

Başakşehir daha önce bu sistemi kullanıp, İrfancan’ı astronomik bir rakama Fenerbahçe’ye satmıştı.

Trabzonspor transferde çok çok ekstra bir durum yaşanmadıkça transferde fiyat arttırmayı kesinlikle düşünmüyor.

Yakında bu transferden sonuç çıkmasını bekliyoruz.

TRABZONSPOR'DA SOSYAL MEDYA TIRPANI

Trabzonspor olağan genel kurulu öncesi yönetimde olabilecek isimler üzerine yapılan yorumlara yer vermiştik.

Tahminlerimiz yüzde 80 oranında tuttu fakat bir takım değişiklikler, giriş çıkışlar oldu.

Listeden o gece tırpan yiyenlerin yerine alel acele yazılan isimler olduğu için kimkileri listenin daha kaliteli olabileceği yorumunu yaptı.

En ilginci ise listede kesin var denilen iki iş adamının oğlunun son anda tırpan yemesi.

Konuyu biraz araştırdık. Sadece o iki isme özel değil, yönetime girmek isteyenlerin hepsinin sosyal medya hesapları incelenmiş.

Bunun üzerine bazı isimler son anda yaptıkları bazı paylaşımlar nedeniyle yönetime girememişler.

Bu isimler Trabzonspor'u mu eleştirdi yoksa siyasi bir paylaşım nedeniyle mi bu radara girdi bilemiyoruz fakat Trabzonspor'da her yöneticinin sosyal medya hesaplarının didik didik edildiğini belirtelim.

GENÇ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in hamleleri şu sıralar kendi partisinin farklı organları tarafından eleştiri konusu ediliyormuş.

Neden Bakan Soylu'ya gitmiş, neden Faruk Özak'ı ziyaret etmiş, kendini nereye hazırlıyormuş gibilerinden...

Vay efendim Ahmet Metin Genç tribünlere oynuyormuş, belediye başkanlığı değil sadece siyaset yapıyormuş, bütçesine oranla yeterli hizmet yapamıyormuş, Trabzonspor'a başkan olmak istiyormuş gibi konuşmalar söylemler devam ediyormuş.

Öncelikle şu bilinmeli ki Ahmet Metin Genç'in bu hareketleri ilk kes yaptığı şeyler değil. Adam bayram tebriği için arayana bile 'yeni yıldan en önemli dileklerimin başında 8. şampiyonluk geliyor' diyor.

Başkan Genç samimi bir şekilde Trabzonsporlu.

Ve siyaset yaptığını da hiç inkar etmiyor çünkü il başkanlığından gelmiş bir isim ve özellikle Trabzonspor konusunda kim olursa olsun tanımıyor. Derler ya babamı bile tanımam aynen öyle.  

Gelelim hizmet noktasına, Başkan Genç'in hizmet konusunda en büyük kozu en ulaşılabilir belediye başkanı olması.

Bazı talepleri gerçekleştiremeyip, yapamasa bile konularla ve kişilerle bizzat kendisinin ilgilenmesi çok fazla sahada olması ve teşkilatı özellikle Ak Partinin dününü bugününü hiç unutmaması ona bu başarıyı getiriyor.

Vefa kavramını asla boşa çıkarmıyor gerekene gerektiği yerde sonuna kadar vefasını gösteriyor.  
Genç bildiğimiz Ahmet Metin Genç.

İyi sıkı güzel diyalogları ile sadece kendi partisinin değil farklı partilerin başkan, yönetici ve üyelerinin sevdiği şehrin sahip çıktığı isim. Bu böyle oturdu böyle de devam eder.

Ve gerek genel seçimlerin gerek yerel seçimlerin en önemli isimleri arasında olacaktır. Bunu bir kenara not edin.

AKÇAABAT YENİDEN HUZURA ÇIKIYOR

Trabzon’un ikinci en büyük ilçesi Akçaabat’da Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim basının huzurunda hesap vermeye hazırlanıyor.

Basının karşısına çıkmaktan hiç çekinmeyen ve her soruya açık olan Ekim bu yönüyle takdir topluyor.  

Perşembe günü tadilatı yeni biten Hasan Saka konferans salonunda göreve geldiği günden bu yana (Nisan 2019) yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verecek olan Ekim burada basının sorularını da yanıtlayacak.

Benzer toplantıyı  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de geniş kapsamlı bir şekilde Zorlu Grand Otel’de yapmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise icraatlarını her ay meclis oturumlarının başında zaman zamanda tüm basının katıldığı programlarda soru cevap yaparak anlatmayı tercih etmiş, pandemi nedeniyle 2 kez ertelediği geniş kapsamlı basın toplantısı için son olarak 2022’yi işaret etmişti.

AK PARTİLİLER KAYIPLARDA

Genelde sosyal medya üzerinden paylaşımları ile siyasi rekabete katılan son dönemde saha çalışmaları ile pek gündeme gelmeyen Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, seri paylaşımlarla iktidarı eleştirmeye devam ediyor.

Hemen hemen her konuda bir paylaşım yapan Velioğlu, '20 Aralık’ta kurlara yapılan müdahaleden sonra Ak Partili arkadaşımızı sosyal medyada görme imkanı bulmuştuk.

Sonrasında düşmeyen fiyatlar ve gelen yeni zamlardan sonra yine kayıplara karıştılar' açıklamasında bulundu.

Her ne kadar alaylı bir üslup ve emojilerle paylaşımlarının ciddiyetini düşürse de tespiti yerinde. Tüm sosyal medya mecralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili övgü sevgi ve bağlılık paylaşımları trend olmuşken art arda gelen zamlar sadece Ak Partilileri değil herkesi şok etmiş durumda.

Bu durumda Ak Partililerden bir paylaşım beklemek zor.

YERLİ PAZARI ATEŞ GİBİ

Trabzonspor öyle hiç de kolay bir transfer dönemi geçirmiyor. Kadrosuna yerli oyuncuları da katmak isteyen Trabzonspor’un önüne astronomik bedeller çıkıyor.

Samet Akaydın, Serdar Gürler, Doğukan Şinik, Efecan Karaca, Abdulkerim Bardakçı ve genç oyuncu Erdem Gökçe gibi yerli oyuncuları Trabzonspor kadrosuna katmak istiyor.

Ancak, Trabzonspor’un bu istekleri inanılmaz rakamlarla geri çevriliyor.

Yukarıda sayılan isimlerden sadece 1 tanesi için 2,5 milyon Euro isteyen kulüp bile var.

Bu konuda Trabzonspor mecburi olarak takas yoluyla bitirmeye çalışacak.

Başka türlü olma imkanları yok denecek kadar az.