HAKKARİ VE SÜLEYMAN SOYLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık görevine başladığından bu yana özellikle doğu ve güneydoğu bölgesine çok ama çok özel ilgi gösteriyor.

İlk zamanlarında bu ilgi, gelip geçer denmişti..Bundan öncekiler gibi yapar denmişti…

Ama öyle olmadı... Soylu Doğu ve Güneydoğu bölgesini kendine mesken seçti..

Halkın arasında, dağda Mehmetçiklerle, nöbetteki polisle, jandarma ile bölge halkı ile..

Çocuklarla, gençlerle, kadınlarla.. Hep onlarla beraber oldu…

Ve öyle bir duruma geldi ki, yanında koruma olmadan sokağa indi, millet ile buluştu, kucaklaştı.. Kardeşlik projeleri ile bölgeyi ülke ile entegre etti..

Kayyum belediyeleri, belediyecilik yaptı…

Kısacası Soylu, Cumhuriyet döneminin, bölgede, en sevilen en kucaklanılan, en saygı duyulan, devletin şevkatli elini anılan bölgede hissettiren bir bakan olarak, tarihe geçti..

TGC’DE ADAY ENFLASYONU

trabzon gazeteciler cemiyeti ile ilgili görsel sonucuTrabzon Gazeteciler Cemiyetinin Nisan ayındaki genel kurulunda geçen yılların aksine, bir başkan adayı enflasyonu var…

Sonuçta, derin kulislerde şu karara varıldı.

Başkan adayı, en azından bir dönem yöneticilik yapmış, mesleği de gazetecilik olmalı…

Son şık sanki başkan adayları arasında mesleği gazetecilik olmayan varmış gibi bir izlenim yaratıyor.. Evet, var diyelim, isim vermeyelim..

Bu arada, başkanlığa talip olanların yönetimi ile birlikte şunu bilmesini istiyoruz..

Cemiyet lokalinin hemen altında iki işletme var..

Biri Turkuvaz medya biri Trabzonspor TS Clup…

Bu iki yerden de cemiyetin tek kuruş geliri yok.. Bina Belediyenin olduğundan cemiyete tahsis edildiğinden o yerleri üçüncü bir kişiye cemiyet kiralayamıyor..

O nedenle Nisan’da yönetime talip olanlar en az 3 yıllık cemiyetin gelirini bir biçimi ile bulacaklar.. Bundan da haberi olsun…

‘BEN KİMSE İLE POLEMİK YAPMAM’

mustafa bıyık trabzon ile ilgili görsel sonucuYomra’nın iyi parti belediye başkan adayı Mustafa Bıyık bu seçimlerde ilginç bir yöntem izleyecek gibi..

Dün MHP’li etkili isimlerin kendini desteklediklerine dair yaptıkları basın toplantısında Bıyık’ın mevcut belediye başkanı ile polemik yaratabilecek sorular tuzağına düşmediğini gördük..

Basın toplantısından sonra, niye o soruları geçiştirdiğini söylediğimizde de şunları dedi:

” Ben polemik yapmam. Kimsenin de ne dediğine bakmam.. Ben Yomra’nın şu anki halini dile getirir, yapacaklarımı anlatırım… Kimse ile kavga etmem.. ..”

TRABZON’DA AK PARTİ KÖKENLİ BAĞIMSIZ ADAYLAR

ak parti ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da Ak Parti kökenli, daha bir ay önce Ak Parti saflarında yer alan teşkilatta yöneticilik yapan hatta belediye başkanlığı görevinde bulunanların, bağımsız belediye başkan adayı olması, parti tabanında çok olumlu karşılanmamıştı.

Parti il yönetiminde de bu isimlere karşı ciddi bir tepki oluştu…

Ak Parti’nin belediye başkanlarını tanıttığı toplantıda, genel merkeze giden bir il yöneticisinin bize değerlendirmesi şöyle oldu:

“ Süreç içinde bu arkadaşlar hata yaptıklarını anlayacak hatta bağımsız aday başvurusu yapanlar da adaylıklarını geri çekecek…” Bu kadar iddialı konuştu, bakalım öyle mi olacak..?

TRABZON’DA O EYLEME AMBARGO MU VAR?

trabzonspor protesto ile ilgili görsel sonucuBilindiği üzere bugün iki taraftar derneğinin Trabzonspor’un maçlarda katledilişini görmezden gelen TFF’yi protesto etmek için Trabzon meydanından Akyazı’ya kadar Gerçekleştirilecek olan temiz futbol eylemi var.

Tüm taraftarların öncelikle bu önemli eyleme katılması gerektiğini belirtirken bunun bir siyasi propaganda amacı olarak kullanılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini seçim üzeri belirtmek istiyoruz.

Dün yaptığımız bazı temaslarda, seçim üzeri olduğu için bazı taraftar gruplarının aranarak eyleme katılmamaları yönünde baskı yapıldı bilgisine ulaştık.

Hangi partili hangi taraftar derneğini aradı diye net bir isim yok, ama eyleme katılım gösterilmemesi yönünde uyarı olduğu bilgisi var.

Eğer böyle bir şey var ise, haklı arayışında birileri taraftarı engellemek istemişse yazık ki çok yazık.

Yok ise bu fitneyi çıkaranlar büyük bir kirli oyun peşinde diyebilir.

Ne olursa olsun bu şehri bölemeyeceğinde en önemli birinci husus vatanın bölünmez bütünlüğü ikinci hususta Trabzonspor’dur.

Seçimmiş, partiymiş, adaymış. Söz konusu Trabzonspor olunca Trabzon hepsini elinin tersi ile bir kenara itecektir.

BİR TRABZON NOSTALJİSİ

Trabzon Limanı, tarihi derinlikleri ile şehrin o derin tarihi geçmişinde önemli bir yer tutar.

Liman Cumhuriyet döneminde yapıldı.

Bugünkü yeni bir koy olduğundan da Osmanlı döneminde doğal liman olarak kullanırdı..

Peki, bilirmisiniz, Trabzon limanının doğal olan hali, bir dönem karantina limanı olarak kullanıldığını..

Fotoğrafa iyi bakın üzerinde "Karantina limanı Trabzon" yazıyor. (1840 Robert Curzon) 1854 J. Murray tarafından Londra'da basılmış. Toronto Üniversitesi /Kanada

Bir bilgiye göre,1700-1900 arası Kafkaslardan yüz binlerce Müslüman buralara sürgün edilmiş.güzel hisar/kalepark salgın hastalıklar nedeniyle karantina olarak kullanılmış.