VALİ, ZORLUOĞLU’NUN RİCASI İLE BAKIN NE YAPTI?
Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun kadrosunu kurma çalışmaları sürüyor..

Ve hemen hemen her gün bir atama ya da görevlendirme yapılıyor..

Zorluoğlu’nun önem verdiği koltuklardan biri de Teftiş Kurulu başkanlığı…

Bu başkanlığa önceki gün görevlendirme ile bir kişi atandı…

Atanan kişi Trabzon Valiliğinde valilik soruşturmalarını yapan Kemal Akpınar…

Akpınar’ın kadrosu belediyedeydi..

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu zamanında valiliğe geçti..

Valilikte görevliydi..

Akpınar ile ilgili olarak sağlam referanslar alan Zorluoğlu Vali İsmail Ustaoğlu’ndan Akpınar’ı istedi… 

Ustaoğlu da hemen verdi… 

Dün olur yazısı yazılan Akpınar, bugün göreve başlayacak.

PAZARTESİ GELİYOR!
İlk kez 61saat’in duyurduğu Osmaniye’den Büyükşehir’e transfer haberi ile genel sekreter yardımcılığına atanan  Mehmet Yanık da Pazartesi günü görevine başlayacak… Hafta için de genel sekreter atanacak.. Genel sekreterlik konusunda genel sekreter yardımcısı İbrahim Kul’un adı geçiyor.. Özellikle muhtarlar ve büyükşehir meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğu Kul’un var olan özellikleri ile bu göreve layık olduğunu ifade ediyorlar.. Öte yandan genel sekreter yardımcılığına atanan Mehmet Yanık’ın öz geçmişi şöyle:
30.01.1964 tarihinde Çaykara’da doğdu. 1974’de Of Çamlı Köyü İlkokulunu, 1982’de Of İmam Hatip Lisesini bitirdi. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1988 yılında bitirerek mezun oldu.

1989 yılında Kırşehir’in Kaman ilçesi Çağırkan Orta Okuluna öğretmen olarak atandı. Askerlik görevini 1992 yılında tamamladıktan sonra Bitlis Yükseliş İlköğretim okulunda ve Bitlis İmam Hatip Lisesinde öğretmenlik görevlerinde bulundu.

Bitlis İmam Hatip Lisesindeki görevi sırasında 1994 yılında müdür yardımcısı, 2000 yılında müdür başyardımcısı ve 2001-2004 yılları arasında da okul müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2004 yılında Bursa Büyükorhan ilçe milli eğitim Şube Müdürlüğüne atandı.      31.05.2004 tarihinde başladığı Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 6 yıl sonra 29.01.2010 tarihinde Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atandı.2.5 yıl genel sekreter olarak çalıştıktan sonra; eski genel sekreterin mahkeme kararı ile göreve dönmesine bağlı olarak; 26.07.2012 tarihinde Düzce ili Gümüşova İlçe Milli Eğitim müdürlüğü görevıne atandı.21.10.2013 tarihinden itibaren Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atandı

KAPIMIZ 7/24 AÇIK
CHP il başkanı Güzide uzun bu köşede önceki gün yayınlanan bir kulis bilgisinde CHP il binasının kapılarının kapalı olduğuna dair bilginin eksik bilgiden kaynaklandığını belirterek “Partimizin kapıları 7/24 açıktır dedi… Kapalı dediğiniz gün de açıktı” deyince ya fotoğraflara ne diyeceksiniz dedik, şunu dedi..”

O kapalı dediğiniz kapı Ortahisar ilçesinin kapısı… Bir alt kattaki bakı.. Üste kapı açık.. Bu nedenle yanlış bilgilendirme diyoruz…”

Bu arada partinin emektarlarından Muharrem Şahin, simit çay hesabı yapan Ak Partili milletvekiline bu hesabına yardımcı(!) olması anlamında şunu söyledi…”Vatandaş termosuna çay koysa.. Atsa omzuna dışarıda sadece simit yese, asgari ücretinden daha fazla tasarruf eder…”

HAYRAT, TRABZON GÜNLERİNE NEDEN KATILMADI?
Ankara’da düzenlenen Trabzon Günlerine yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Gel gelelim, etkinliğe katılmayan Trabzon’da ki tek belediye.. Bilindiği AK Parti’nin 3. dönem kuralı nedeniyle aday göstermediği Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, partisinden istifa ederek aday olmuş ve yeniden Hayrat Belediye Başkanı olmuştu… Dün Başkan Mehmet Nuhoğlu’nu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gördük. Bütün başkanlar Ankara’da ancak o burada.. Hayrat ise Ankara’da Trabzon Günlerinde, Kaymakamlık düzeyinde temsil ediliyor. 

Bizde Hayrat Belediyesinin bu etkinliğe neden katılmadığını merak ettik ve Başkan Nuhoğlu’nu aradık. 

Başkan Nuhoğlu ise Trabzon Günleri etkinliği için kendilerine geç haber verildiğini bu nedenle yeterli hazırlık yapamadıkları için etkinliğe katılmadıklarını söyledi. Bunun haricinde farklı bir neden olmadığını ifade eden

Başkan Nuhoğlu, 1 haftalık zaman diliminde hazırlıkları yapamayacakları için katılmadıklarını söyledi. 
Daha önce ki etkinliklere katıldıklarını ifade eden Başkan Nuhoğlu, bundan sonra ki etkinliklere de katılacaklarının bilgisini verdi. 

HİÇ İLGİLERİ OLMAYAN RAPORU OYLADILAR.. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde dün 2018 Yılı Faaliyet Raporu oylandı.

Rapor oy birliği ile kabul edildiğini belirtelim. Yani ne CHP’li ne de İYİ Partili üyeler ‘Hayır’ oyu vermedi. Ancak 1 hafta önce Ortahisar Belediyesinin 2018 yılı Faaliyet Raporuna CHP’li ve İYİ Parti üyeleri ‘Hayır’ oyu verdi. Tabi iki oylamaya katılan üyelerin büyük çoğunluğu aynı değil.. Ama iki oylama arasında ki en büyük etken, birinde Faaliyet Raporunun muhatabının salonda bulunması, diğerinde raporun muhatabının salonda bulunmaması… 

Peki Raporun Dönemini içeren belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu salonda olsaydı aynı sonucu alır mıydık? Aslında bu bir soru ama niyet okuyuculuğu yapmayacağız. 

Bu sorunun cevabını CHP Grup Başkanı Turgay Şahin’in sözlerinden çok net anlayabilirsiniz…

Bu faaliyet raporunun bütçesinde ve yatırım programlarında ben ve arkadaşlarım olmadığı için müteessir değilim. Vicdanım da buna kabul oyu vermek istemiyor. Olmayan bir belediye başkanının arkasında da bu faaliyet raporuna ret vermek bana yakışmayacağı için grubumuz olarak buna kerhende olsa kabul oyu vereceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi. Yani buradan da anlaşılacağı üzere 2018 yılı Faaliyet Raporu, Gümrükçüoğlu salonda bulunsaydı büyük ihtimalle oy birliği ile değil de oy çokluğu ile kabul edilecekti…

TARİH VE PAZARKAPI
Hani derler ya Pazarkapı tarih fışkırıyor.
İşte fışkıran tarihten bir fotoğrafa..
Şimdilerde Molla Siyah  Nakip Camii.
Zamanında kiliseydi..

Adı da Anderea…
Fetihten sonra Camii oldu..Bir kaç kez onarıldı.. Restore edildi..
Cami olmadan önce kilisenin elimizdeki en sor fotoğrafı da şehir tarihindeki yerini koruyor..