RABİA'YA VALİ AMCASININ SÜRPRİZİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun valilik konutu Köşk’te dir…

Ustaoğlu, doğal olarak konutuna giderken Erdoğdu yolunu kullanır.

Aracında pür dikkat çevreyi de izleyen Vali Ustaoğlu eksik, gördüğü konuları da ilgili birimlere iletir.

Bu anlamda Valimiz iyi bir gözlemcidir.

Şu son günlerde Vali Ustaoğlu’nun kullandığı güzergahta bir kızımız, vali aracını her gördüğünde heyecanlanıyor, selam veriyor..

Valimizin de bu durum dikkatini çekti..

Geçen gün konuta çıkarken yine kızımız Vali beye el salladı.

Gülücükler attı. Bunun üzerine Vali Ustaoğlu aracını durdurdu, bu güzel kızımızın yanına gitti..

Adı Rabia olan güzel kızımız yürüme engelli..

Yola hakim yerde evinin önünde kendi el emeği bilekliklerini satıyor.

Ahi Evren’e gelmeden ana cadde üzerinde böyle güzel bir iş yapan Rabia kızımızın el ürünlerine hayran kalan Valimiz, Rabia’nın yaptıklarından aldı ve Soğuksu’nun çocuklarına dağıttı.

Ve dün Rabia en mutlu günlerinden birini yaşadı..

O GAZETECİ YENİDEN KOLLARI SIVADI

Gazeteciliği Trabzon’da Kuzey Haber gazetesinde başlayan, performansı ile dikkat çeken Fuat Kars, daha sonra Trabzon Doğan Haber Ajansında mesleğini sürdürdü.

Sonra aynı ajansın Bursa bürosuna gitti..

Büro şefi oldu, ardından emekliye ayrıldı.

Kafasını dinledi.

Ancak şimdilerde Demirören Haber Ajansı olarak adını değiştiren şirkette yeniden uzun bir aradan sonra göreve başladı..

Bursa’da bir türlü istediğini bulamadığı söylenen DHA’nın Fuat Kars ile yoluna devam etmesi dikkat çekici bir durum…

Trabzonlu hemşerimize başarılar diliyoruz..

BALTAYI TAŞA VURDU

CHP’nin Mersin Milletvekili Mahir Başarır, Çay-Kur’da kura ile alımlarda ortaya çıkan bir görüntüden hareketle, kura çekiminin hakkaniyetle yapılmadığını iddia etti, hatta iddiasında ileri giderek "Trabzon AK Parti Milletvekili Muhammet Balta’nın verdiği listedekiler işe girdi, kurada çıkartıldı" dedi…

Balta da bu iddiaya karşı çok sert bir cevap verdi, "ispatla" dedi.

Sonunda, Başarır’ın Muhammetleri karıştırdığı anlaşıldı..

Başarır Muhammet derken Rize AK Parti Milletvekilini kast edeceğine, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’yı suçladı…

Siyasette bir kazaya kurban giden Başarır’ın iddiasını da çok iyi araştırmalı ve kime suçlarla suçlasın belgeleriyle ortaya koymalı. 

Aksi takdirde dediği sadece iddiadan öteye gitmez...

Başarır’a bizim buraların deyimi ile bir lafımız olsun: ”Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste…”

AH SOSYAL MEDYA AH!

2 gün önce Trabzon futbolunun önemli ismi başarılı teknik adamı Mustafa Reşit Akçay’ın koronadan dolayı entübe olduğu haberleri soysal medyayı salladı..

Kocaelin’de hastanede yoğun bakıma kaldırıldığı dilden dile dolandı..

Ancak o gün bizde haber yaptığımız gibi Akçay'ın durumunun iyi olduğu normal serviste tedavi gördüğünü ifade etmiştik.

Fakat sosyal medyada felaket tellalcılarını bir türlü susturamadık. 

TÜFAD başkan Metin Bak’ı aradık..

Dedi ki, entüpe değil, durumu iyi, hemde çok iyi telefonla da konuştum…

Bu arada aynı hastalıkla mücadele eden Hekimoğlu FC’nin teknik ekibinde yer alan Nebil Tekinaslan’ın da sağlık durumu iyiye gidiyor..

Her iki teknik adamımıza da dualarınızı esirgemeyin

O PARTİNİN TRABZON İL BAŞKANI BELLİ OLDU

Güzide Uzun’un CHP il başkanı olduğu dönemde, partinin disiplin kuruluna verilen ve ancak partiden kendisi ayrılan Ali Ayaz,  yine CHP'den ayrılanlar ile ihraç edilenlerin kurduğu yeni partinin Trabzon il başkanı oldu.

Gelişim ve Demokrasi Partisinin Trabzon İl Başkanlığına  Ali Ayaz oldu.

8 Şubat 2021 tarihinde kurulan Gelişim ve Demokrasi Partisi ülke çapında il ve ilçe yönetimlerini atamaya devam ediyor. Tabandan, demokratik ve katılımcı usullerle halkçı, ve laik ilkelerle kurulan GDP Trabzon il başkanlığına Ali Ayaz atandı.

GDP’nin kurucuları arasında siyasetin eski, bilinen siyasetin ünlü isimleri yok, parti önümüzdeki ilk seçimlere katılmak için hazırlıklara hızla başladı. Pek çok şehirde il ve ilçe yönetimlerini oluşturuyor. GDP genel başkanı Özlem Ağırman, siyasi tarihimizin kadın genel başkanlar listesine adını yazdırdı.

Yaklaşık 20 yıldır siyasette yer alan Özlem Ağırman, CHP nin önemli muhalif isimlerinden birisiydi. Yönetimin anti demokratik uygulamalarını, 24 Haziran seçim başarısızlığını eleştirdiği, genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yalancı dediği için CHP den ihraç edilmek istendiğinden istifa etti.

24 HAziran seçimlerinden sonra Muharrem İnce’ye yaptığı yeni parti kurulmalı çağrıları ardından bir hız görmediğinden kendisi parti kurmak için harekete geçen Özlem Ağırman daha önce siyasette yer almamış, farklı meslek ve coğrafyadan 37 kurucu ile GDP yi kurdu.

Parti hem iktidara hem muhalefet eleştirileri ile sosyal medyada ses getiriyor. Cumhur ittifakı ile mücadele edip, Millet İttifakı ile arasına mesafe koyan Özlem Ağırman, ülkenin yeni bir demokrasi ittifakına ihtiyacı olduğunu ifade ediyor. GDP yetkilileri  ilk seçime katılabilme hakkı elde edebilecekleri konusunda iddialılar. 

Trabzon İl başkanı olarak atanan Ali Ayaz Trabzon Ortahisar da doğdu. 42 yaşında 1 kız Babası  ilk orta lise eğitimimi Trabzon'da tamamladı. 25 yıldır Aile şirketlerinde kardeşleriyle birlikte inşaat malzemeleri ve Dekorasyon  işleri yapıyor. Atatürkçü Düşünce ve Çağdaş yaşam Derneği Trabzon üyesi.

TRABZON'DA KRİZDEN DÖNÜLDÜ!

Şu sıralar gri pasaport ile çeşitli organizasyonla belediyeler de kullanılarak yurt dışına insan kaçırmanın aslında Trabzon’da da deneneceği ancak zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun dirayeti ile insan kaçakçılarının hevesi kursağında kaldığı iddia edildi. 

2016 yılında Almanya’da Trabzon günleri yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’dan sanatçı, halk oyunları ekibi, şairler, ressamlardan,   oluşan bir ekiple Almanya’ya gitti..

O dönem Gümrükçüoğlu’nun kapısını çalan esrarengiz kişiler, engelli derneklerinden de izleyici olarak fuara engellilerin getirilmesini talep etti..

Aynen bugün ortaya çıkan vaatlerde bulundukları da öğrenildi..

Ama Gümrükçüoğlu, bunları elinin tersi ile gitti..

O tanıtım günlerine de gri pasaport ile gidildi ve giden 300'e yakın kişinin hepsi, organizasyon bittiğinde Trabzon'a geri döndü.