YOMRA’DA O İSMİ DUYAN ARADI

Trabzon Ak Parti’de istifalarla sarsılan Yomra teşkilatının başına kimin geleceği herkes tarafından merak konusu oldu… 

Ankara kaynaklı kulislerde iki ismin öne çıktığını yazmıştık. Bu isimlerden eski belediye başkanı Osman Yıldırım’ın oğlu Göktuğ Yıldırım ile ilgili çok farklı kanallarından yığınla telefon aldık. Övgü dolu Resimsözlerle bahsedilen Yıldırım ile alakalı en çok dikkatimizi çeken ifade ‘Verilen görevi yapmak uğruna elini değil gövdesini taşın altına koyar, kimsenin adamı olmaz kimsenin etkisinde kalmaz’ sözleri oldu. 

Zaten Yomra’daki en büyük sıkıntı herkesin birinin öbürünün adamı olarak hareket etmesi idi. Yıldırım’ın siyasete bakışı, başkanlığa bakışı nasıl olur bilemeyiz ama gerek ilçeden gerek partiden gerekse parti dışından gelen telefonlar kalitesini ortaya koydu. Ak Parti’den istifa edenlerin durumunun ne olacağı da merak konusu. DP altında grup kurup devam edecekleri söylentileri yayılıyor. 

Bu arada Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık dün Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile uzun uzun baş başa bir görüşme yaptı. Gündemde silahlı saldırı vardı. Cora kucaklayarak karşıladığı Bıyık’a geçmiş olsun diledi. Uzun süre baş başa yapılan görüşme ikili arasında kaldı.

ERBAKAN’IN YAŞADIĞI EVİ YIKTILAR

Trabzon Tanjant yolu üzerinde tarihi bir bina vardı. 

Herkesin dikkatini çekmiştir.

Uzun süredir restorasyondaydı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini de yapmış olan merhum Necmettin Erbakan da ilkokul yıllarında 3-4 yıl bu evde yaşadı.

Dün bu binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tapuda mülkiyeti 3 kişinin üzerine olan tescilli binanın Erbakan Vakfı tarafından yıktırıldığı öğrenildi. Aslına uygun olarak restore edilmediği için yıkım kararı verilmiş.

Erbakan Vakfı binayı yerinde aynı taş ve mimari ile yeniden yaptıracakmış. Bu yıkım sosyal medyanın da gündemine oturdu. Ülkenin değeri olan Necmettin Erbakan için bir müze oluşturulsun fikirleri de iletiliyor.

EYÜPOĞLU ŞOK ETTİNet Eğitim Kurumları'nın Genel Müdürü - Net Eğitim Kurumları

Ömer Eyüpoğlu… Trabzon kentinin yakından tanıdığı, hem eğitim alanında başarılı hem de spor anlamında geçmişi olan bir isim. Başarısı Trabzon sınırlarını aşmış çok kıymetli bir isim. 
Trabzon Lisesi’nde 18 yılı okul müdürlüğü olmak üzere 35 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan ve Net Koleji Genel Müdürlüğüne atanan Eyüpoğlu bu görevinden ani bir kararla ayrıldı.

Eyüpoğlu ile Net Koleji Kurucusu ile aralarında yaşanan tartışma sebebiyle yolları ayrıldı.  

Bu ayrılık hem kolejde hem de velilerde şok etkisi yarattı. 

Eyüpoğlu  mesaj atarak velilere ayrılığını duyurdu. Eyüpoğlu’nun nasıl bir adım atılacağı henüz belli değil. Yeni bir okul mu kuracak yoksa başka bir okulda genel müdür olarak mı görev alacak bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. 

KOOPERATİFLER 10 BİN LİRA MI İSTİYOR?Gülcemal Projesi'nde dolgu çalışmaları tamamlandı

Trabzon sahilinde yapılan Gülcemal dolgu çalışması devam ediyor. Dolgunun ardından üzerinde nelerin olacağına da karar verilecek. Bu çalışmanın yanı sıra Beşirli alt bölgesinde bir liman yapılıyor. Buranın nasıl şekilleneceği henüz belli değil. Bölgedeki kooperatiflere buranın devredileceği de gündemde. 

Bu gelişmelerin ardından tekneleri olan, ruhsatları olan ve bağlama kütüğü olan tekneler kooperatiflere kayıt başvurusu yaptıklarında olumsuz cevap aldıklarını söylüyor. 

Bir balıkçı okurumuzun bizlere ilettiği sitemini aynen aktarıyoruz, “Benim teknem var ve uzun süredir Beşirli sahilinde duruyor. Kooperatife kayıt için başvurdum fakat kayıt yapmadılar. Bahaneler sunarak ‘doldu artık kayıt yapmıyoruz’ diyorlar. Çünkü yeni liman bölgesi bu kooperatiflere verilirse istediklerini orada bulunduracaklar. Hatta şu anda kayıt için 10 bin lira ücret istiyorlar diye bize haber geldi. Normal ruhsatı olan balıkçıları geçtim yeşil ruhsatı olan tekne sahiplerini dahi bu kooperatiflere kabul etmiyorlar. Şehrin yöneticileri konulara müdahale etmelidir.” Dileriz bu konuda ilgili makamlar gereğini yapar. Orada yapılacak kayıkhane de birilerinin keyifhanesi olmaz. 

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN TRABZON ANISISon dakika... Trabzon Emniyet Müdürü'nün tüyleri diken diken eden  konuşması... - Son Dakika Haberleri İnternet

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper… Sadece Trabzon’da değil Türkiye’de çok sevilen ve değer gören en çok tanınan bürokratlar arasında 

O da şehri benimsedi ve çok iyi dostluklar kurdu. Metin Alper geçtiğimiz gün Trabzon ile ilgili bir anısını anlattı. Kendi ifadeleriyle aktaralım; 

“1994 yılında gençlik yıllarımda Trabzon’a maça geldim. Trabzonspor’un efsane bir dönemiydi. Trabzonspor galibiyeti olunca şehirde birden sevinç gösterileri başladı ve her yerde silahlar patladı. Çok şaşırdım. Ne oluyor dedim kendi kendime. 
 Yıllar sonra bu kadim şehre Emniyet Müdürü olarak atandım. O anılarımı asla unutamam. Trabzon çok farklı ve sevdiğim bir kent…”

Metin Alper gerçekten Trabzon’u çok sevdi ve Trabzon’da onu. Dileriz uzun süre şehrimizde hizmet etmeye devam eder. 

KOİTA TRANSFERİ İÇİN YÖNETİM NE DİYOR?Beşiktaş'ta sürpriz anlaşma: Fode Koita! - Tüm Spor Haber

Trabzonspor’da geçtiğimiz gün Koita transferi resmen açıklandı. Öncelikle transferin biraz hikayesinden başlayıp maliyetiyle bitirelim. Trabzonspor yönetimi devre arasında forvet ihtiyacını acil olarak görmüş ve bu bağlamda birçok isme teklif yollamıştı. Bizzat bu görüşmeleri Ertuğrul Doğan yürütüyordu. 

Bordo Mavili kulüp oynamayan oyuncu için direkt teklifini sundu ve ‘3 milyon Euro’ya veririz’ cevabını aldı. Transferin son günlerinde yaşanan bu olay oldukça can sıkarken bazı yöneticiler adeta küplere bindi. Süreç zarfında oyuncu ile bağlarını hiç koparmayan Abdullah Avcı ve yönetim 2 ay önceden imzayı attırdı. 

Geçtiğimiz gün de oyuncunun transferi resmen açıklandı. Bize göre ve futbol kamuoyuna göre ücret yüksek bulundu ve tartışıldı. İmza parası da ortaya koyulunca ortalama 1.3 ve 1.5 milyon Euro arası bir rakama tekabül ediyor. Biz vergilerle düz 1.5 diyelim. 

Bu konuyu yönetime sorduk ve aldığımız cevap şu oldu. ‘Biz devre arasında oyuncunun bonservisi için 1 milyon Euro teklif yapmıştık. Kasımpaşa'da bizden yüksek bonservis talep etmişti. Bu verdiğimiz rakamı da imza parasına yansıttık. Bizden kazanacağı yıllık maaşıyla Kasımpaşa’dan aldığı arasında 200 bin Euro fark var. Hocamız bu transferde çok ısrarcı oldu ve biz de sonuçlandırdık. Tüm transferlerimiz hocamızdan gelen rapor doğrultusunda gerçekleşiyor. Oyuncunun menajerliğini yürüten ağabeyi ile teması hiç koparmadık, transferde başka birisi devreye girmedi’ ifadelerini kullandı.

Süper Ligi bilen bir isim olan Koita, Kasımpaşa’dan ayrılmak istediğini yönetime bildirmiş daha sonra kadro dışı bırakılmıştı. Gözler artık onun vereceği performansta takıma sağlayacağı katkıda olacak.