TRABZONSPOR'UN GRİ FORMASI PAHALI MI?

Bordo Mavili takımın dün müthiş güzellikte bir kilp ile tanıttığı gri forma taraftar bazında da müthiş beğenildi. Sosyal medyada forma ile ilgili görüşler çığ gibi olumlu şekilde büyüdü.. Klibi izleyenler göz yaşlarını tutamadı.. Camianın en yetkili kişisinden, taraftara, ünlü simalarından, bakanlara, eski yöneticilere hepsi gri formaya övgüler düzdü.. Hele, mahalli motif, keşanın formada yer alması bunun düşünülmesi, beklide ülke genelinde değil dünya genelinde bir çığır açacak. Bundan sonra özellik arz eden kültürler, takımların formalarına işlenecek.. Keşan, Trabzon, Trabzonspor ve uğruna terle ıslatılacak forma..

Müthiş bir uyum… 
Gri formanın fiyatı 229 lira olarak belirlendi.

İşte bu fiyat yüksek bulundu.. Bazı kesim ise normal dedi..229 lira yüksek bir fiyat mı…?

Şu ekonomik koşulların ağır olduğu bir dönemde 229 lira yüksek gibi.. Ancak takıma karşı sorumluluk gelince özveri şart.. Formayı hiç alamayacaklar için zaten, Trabzonspor’un mali durumu eski yeni yöneticiler kampanyalarla taraftara forma hediye edecek.. Ve bu kampanyaların giderek daha da yaygınlaşacağına inanıyoruz.

BAŞKAN AĞAOĞLU'NUN GRİ FORMA YORUMU!
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile gri formayı konuştuk..

Ağaoğlu, gri formanın Trabzonspor’un kendisi olduğunu belirterek “Tasarım güzel.. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi… Formanın tanıtımı ile ilgili klibin senaryosunu önceden bildiğini, montaj çalışmalarını takip ettiğini her izleyiş de de duygulandığını belirterek “Ekip güzel iş ortaya çıkardı” dedi…

Ve başkana “Ama forma pahalı sanki” dediğimizde, bam teline mi ne dokunduk, bir ah çekti sonra bakın ne dedi..

“Bakın yeniden yapılanma yaptık.. TFF bize diyor ki, sen 14 milyonluk harcama yapacaksın. Bu çıtayı geçmeyeceksin.. BJK’ye 40 milyon.. Ben niye azım çünkü gelirime göre kota kokuyor.. Gelirim artacak ki, santrafor alayım… Formalardan bana kalan yüzde 25… İstanbul’un üç büyük kulübüne göre forma fiyatlarımız ucuz… Artık taraftar, kazandır, kazan mantığı ile olaya bakmalı.. Bana kazandıracak ben de gelirimi yükselteceğim beklentileri karşılayacağım…

SIRADA BAŞKA KLİPLER VAR MI?
Gri forma tanıtımındaki klibin çok beğenilmesinden sonra aynı formayı tanıtacak yeni bir kilip devreye girecek mi..? Şimdilik hayır.. Girmeyecek.. Sezon içinde futbolcuların performansına bakılarak gri forma kilibi yapılabilir.. Bunun için sezonun başlaması gerekiyor… Bu arada gri forma satışlarında yönetim patlama bekliyor..

Kilibin, bütün Tükiye’de ses getirmesi de Trabzonspor’a manevi olarak büyük bir motivasyon yükledi.. Gri formanın yurt dışında satışı biraz gecikecek ama, duyumlarınıza göre, şimdiden Almanya’dan siparişler verilmiş durumda.. Hatta, Ts clup dün arandı.. Japonya’dan bir taraftar 20 forma siparişi verdi.. Ücretini de anında göndererek…

TRABZONLU DEKANDAN ÇAĞRI
Sahil güvenlik ve Jandarma akademisinin dekanı Trabzonlu bilim insanı Prof İsmail Hakka Demircioğlu, akademinin tercih edilmesi ile ilgili olarak bir görüntülü bilgi servis etti..

Demircioğlu, akademinin tercih edilmesi için büyük bir emek sarfediyor.. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra akademinin nasıl tercih edileceğini, akademinin öğrencilere ne imkanlar tanıdığını anlatan Demircioğlu, özelikle Trabzonlu gençleri de akademiye davet etti.
İşte Demircioğlu’nun gençlere o çağrısı..

ARTIK TRABZON'DA DA HAVUZ PARTİSİ VAR
Tuizimde çeşitlilikle Trabzon’a ap ayrı bir renk katan işletmesi Halil İbrahim Demirkaş mavi tur ile, şehirde bir ciddi eksikliği gidermiş oldu..

Mavi Tur, her Karadeniz’e açılışında türlü etkinliklerle dikkat çekiyor..Yerli ve yabancı turistler de Mavi Tur’a büyük ilgi gösteriyor. Mavi Tur’da Karadeniz geceleri  bütün aktivitesi ile devam ediyor….
Demirtaş şimdi de havuz partisi etkinliğine başlıyor.

Yomra’da Sandal otelde, atıl durumdaki havuzun etkinliklerle turizme hizmet etmesi için kullanılacak..

Ve Havuz Partisi, şehrin bu anlamda bir eksikliğini gidermiş olacak..

Denize girmenin sıkıntı olduğu, havaların da müsait olmadığı bir Trabzon’da havuz partisi özellikle gençler tarafından ilgi göreceğe benziyor.. Ailelerin de rahatlıkla yararlanacağı havuz partisine her kesimden yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterecek…Tavsiye ederiz..

EN KALİTELİ TÜTÜNDÜ!

Trabzon Akçaabat ve çevresinde yıllar önce ülkenin en kaliteli tütünleri üretilirdi.. Köylünün büyük bir kısmı tütüncülükle geçinirdi. Tütün bir yaşam biçimiydi..

Tütün bir kültürdü..

Ve tütün ekmekti emekti.. Sonraları tütün uluslar arası törslerin de baskısı ile tütüncülük öldü..

Tütün zamanla yok oldu..

Tütün tarlaları imara açıldı..

Tütün Akçaabat’ta tarihe karıştı.. Oysa tütün hasadı başladığında çeşitli etkinlikler olurdu…

Yarışmalar düzenlenirdi.. Tütün toplanırken atma türküler söylenirdi..

Tütün bizim bir gerçeğimizde.

Şimdi dedelerimizin bildiği tütünü torunları tanıma bile tanımıyor…

Fotoğrafta Akçaabat’da tütünün devlete teslim anını görülüyor…

Eski günler ve üretim.. Şimdi hep tüketiyoruz..