GRUP TOPLANTISINDA, ETLİ PİLAV!

Ağustos tatilinden sonra dün Trabzon Büyükşehir Belediye meclisi toplandı. Hacda olan başkan OFG’de dönüş zamanlamasını meclis toplantısına ayarladı ve  meclisin ilk günü, oturumu yönetti.

Başkanın Hac dönüşü, hayırlı olsun ziyaretlerinin ilk gününü de belediyede kabul etti.

Ak Parti meclis grubu, büyükşehir meclis toplantısından önce grup toplantısı yaptı.

Ak Partili belediye meclis üyeleri, grup toplantısının yapılacağı salona girdiklerinde önlerinde, etli pilav, hurma ve bol miktarda zemzem suyu buldular.

Ve grup toplantısı, bu ikram ile başladı. Başkan da, hac dönüşü hayırlı olsun ziyaretini de böylelikle toplu halde yaptı.

Meclisin diğer partilere mensup üyeleri de Başkanın makamında, hac ziyaretini gerçekleştirdi, makamda etli pilav zemzem ve hurma ikram edildi.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun Hac yolculuğunun bütün organizasyonunu da danışmanı Murat Saral’ın yaptığını duyduk.


YUSUF TURGUT’UN İLK İCRAATI NE OLACAK

Dün, cemiyet başkanlığı mazbatasını alan Yusuf Turgut, mazbatayı aldığı gibi yapacağı ilk icraatını açıkladı.

Turgut, bugün için yönetimin arasında görev bölümü yapacağını bu görev bölümünden sonra yapılacak ilk toplantıda, cemiyete üyelik başvurusunda bulunan 46 kişinin üyeliklerini görüşeceklerini ifade etti.

Turgut, en kısa zamanda bu arkadaşların durumunu görüşeceğiz derken, gazetecilikle ilişkisi kalmamışlar üyelikten çıkartılması ile ilgili süreci de başlatacaklarını ifade etti.

Turgut bu üyelerinin üyelikten çıkartılması için titiz bir çalışma yapacaklarını belirterek bu üyeler için bir askı süresi de olacağını ifade etti.


CEMİYET TÜZÜĞÜNDE BÜYÜK UNUTKANLIK

Trabzon gazeteciler cemiyetinin tüzüğünün bazı maddeleri değiştirilmişti.

Bunun için geçen ay bir tüzük genel kurulu yapıldı.

Bu genel kurulda, cemiyetin bir organı olan Balotaj kurulunun kaldırılmasına karar verilmişti.

Balotaj kurulu, cemiyete üyelik başvurusunda bulunanların üyelik ile ilgili koşulları yerine getirip getirmediğini denetleyen bir kuruldu.

Üç kişiden oluşan kurul genel kurulda seçimle belirleniyordu.

Son tüzük genel kurulunda kaldırılan balotaj kurulunun, yeni tüzükte de yer aldığı dünkü görev teslim töreninde ortaya çıktı.

Kaldırılan balotaj kurulunun tüzükte eskisi gibi yer alması herkesi şaşkına çevirdi.

Yazım ve teknik hata sonucu ortaya çıkan bu durum şimdi düzeltilmeye çalışılacak.


YENİ BİR CEMİYET KURULUYOR MU?

Trabzon’da ikinci ama daha kapsamlı, bir gazeteciler cemiyetinin kurulması ile ilgili olarak süreç başladı mı?

Bu konuda  Hikmet Aksoy’un, TGC’inden istifa edeceğini açıklaması, bu süreci hızlandıracak gibi. Kulislerde, Aksoy’un kurucu başkan olabileceği ifade ediliyor.

Aksoy aynı zamanda Büyükliman Gazeteciler Cemiyetinde de aktif olarak görev yapıyor.

TGC’nin en eski üyelerinden biri olan Aksoy’un cemiyetten istifasını vereceğini açıklaması, medya kulislerini hareketlendirdi.


EN YARATICI BAŞLIK

Önceki hafta, Trabzonspor’un kendi evinde Osmanlıspor’a yenilmesinden sonra, yerel medyanın maç ile ilgili sayfalarında manşet başlığında benzerlikler olması, yerel medya yaratıcılığını kaybetti mi yorumlarını beraberinde getirmişti.

3 yerel gazete, Osmanlı mağlubiyetini “Bayram benim neyime” başlığı ile gördü. Üç gazeteyi alan okurlar da aynı başlıkla çıkan gazeteleri okumak zorunda kaldı.

Alanya maçı sonrası ile, yerel medyanın spor sayfalarında gazetecilik deyimi ile “Pişti” olunmadı. Her gazete kendine özgü bir sayfa ve manşet kullandı. Alanya maçı sonrası en yaratıcı manşet başlığını ise bize göre Karadeniz’den Son Nokta attı. Son noktanın manşeti şöyleydi

“USTA’m nereye gidERSUN…”


İKİ SATIR KULİS BİLGİSİ…

Bundan dört gün önce, burada Politik Kulis köşemizde iki satır bir kulis bilgisini sizinle paylaştık.

Bilgi, bölgenin amiral gemisi olarak bilinen Karadeniz Gazetesi’nin başına Samsun’dan bir yayın yönetmeninin geleceği bilgisiydi.

İki satırlık bu kulis bilgisi, bir anda Trabzon medyasını hareketlendirdi. Herkes, Trabzon-Samsun hattında bütün ihtimalleri zorlamaya başladı.

Samsun’da  mesleği sürdüren ama Trabzonlu olanların adları hemen telaffuz edilmeye başlandı. Konu ile ilgili bir ipucu verelim.

Söz konusu gelişmenin odağında yer alan kişi Trabzonlu değil. Şimdilik bu kadar bilgi yeter mi?


KISA SÜREDE İŞİ KAVRADILAR

İç işleri Bakanı Süleyman Soylu ‘nın yakın ekibinde yer alan; Erdem Sürmen, Selahattin Aydınlı ve Serap Ayvaz, bakanla birlikte geldikleri yeni bakanlıkta kıza sürede, işi hemen kavradılar.

İç işyeri bakanlığının kendine özgü kuralları, gelenekleri ve çalışma prensibine hemen adapte olan ekip bakanlık katı ve diğer birimlerle de bir anda kaynaştı.

İç işleri bakanlığının tıpkı Milli Savunma Bakanlığı gibi kendine özgü kuralları var.  Bakanlık katında, genel müdürler, daire başkanları işleyişi kısa sürede büyük bir beceri ile kavrayan ekibin, bakanlık katında da bürokratik kulvarda bir anda sempati ile karşılanması da, ekibin başarısı olarak ortaya çıktı.

Soylu’nun leb demeden çorum dediğini anlayan ekibe yakında  kalkınma ajansı başkanı Çetin Oktay Kaldırım ile Mazhar Yıldırımhan da katılacak.

Bu arada  emniyet kökenli, Trabzonlu Cevdet Saral ile yine Trabzonlu emniyet müdürlerinden Osman Ak’ın da bakanlık katında görev alabileceği belirtiliyor