TEMAYÜL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK
AK Parti Trabzon’da 102 aday adayı dün temayül için markaj uyguladı. Kimi günler öncesinden aradı, kimş mesaj attı, kimi sosyal medyayı kullandı kimi ise ziyaret etti. Tüm aday adaylarının isteği temayülden üst sıralarda çıkmaktı. Her ne kadar eskiden temayül sonuçlarına bakılmıyor hatta sayılmıyor dese bile bu sene temayülün e-temayül olarak yapılması sonuçların elektronik ortamda direk genel merkeze düştüğü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini gösteriyor. Temayül saat 10:00’da başladı akşam saat 16:00’da sona erdi. Aday adayları stantlarına koydukları broşürlerle teşkilattan oy istedi. Büyükşehirde Köseoğlu ile Yaylalı tanıtım ve ikram standı kurdu. Mazhar Yıldırımhan ve Atalay’da stand kurmasalar da başından sonuna ayakta delegeleri karşıladılar. Ergin Aydın ise en az görünen isim oldu. Geç geldi çok öyle öne çıkmak istemedi. Ama kendisine yoğun ilgi verdi. Davut Çakır’da hemen girişte yerini almıştı. 

Ortahisar’ın adayları Murat Zeki Solak, Hasan Kamil Valioğlu, Yomra’nın adayı Tülay Adanur ve Akçaabat’ın adaşı Mustafa Uzun’da stand kurarak teşkilat mensuplarına ikramda bulundular. 
Saat 16:00’dan sonra ise aday adayları arasında temayül sonuçları acaba ne oldu? konuşması başladı. Saat ilerledikçe bazı aday adaylarını arayan bazı isimler genel merkezde arkadaşı, eşi, dostu, akrabası olduğunu ve sonuçları sorduğunu iddia ederek birinci çıktığını veya ilk 3’te olduğunu söylüyor. Hal böyle olunca tüm aday adayları ben birinci çıktım heyecanına kapılıyor. 

Peki gerçekten temayül sonuçları açıklanacak mı? Bu krizi önceden gördüğümüz için salonda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’yı canlı yayınımıza misafir ettik. Şahin temayül sonuçlarının kesinlikle genel merkez tarafından açıklanmayacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda çok ciddi uyarısı ve talimatı olduğunu söyledi. Yani Cumhurbaşkanı kısacası genel merkezden bu bilgi aktarılırsa affetmem uyarısı yapmış. Bu da demek oluyor ki temayül sonuçları açıklanmayacağı için spekülasyonları adaylar açıklanana kadar duyacağız.

HOCAM İNŞALLAH YENİDEN GELİRSİNİZ.. 
Trabzonspor’un efsane isimlerinden, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün Trabzon Lisesinden sınıf arkadaşları ile buluştu. 

Eski hatıralarını yadeden, eski sırasına oturan Güneş’in basın mensupları ile arasında ilginç diyaloglar geçti. 

Arkadaşları ile selamlaşan ardından kendisini takip eden basın mensuplarına da selam veren Güneş, “Herkes gidip geliyor.   Sizde gidip gelin bu tarafa..” dedi. 

Güneş’in bu sözlerine basın mensupları ise, “Hocam sizde bir daha gelirsiniz” yanıtını verdi. 
Aslında burada basın mensubunun ne demek istediğini anlayan Güneş, “Ben çok gelip gidiyorum. Bir ay önce geldim. Şimdi geldim” dedi. 
Bunun üzerine basın mensupları, “Farklı bir konumda...” diye açıklayıcı oldu ama o sırada araya başka konular girince bu da kaynadı gitti.. 
Bu arada Trabzon basının emektar isimlerinden İhlas Haber Ajansı Trabzon Büro Muhabirlerinden Bekir Koca’da Güneş ile olan ilginç bir anısını paylaştı. 

Koca,  “Hocam, Erdoğduspor’da futbol oynadınız mı?” sorusunu yönelttiği Güneş’ten, “Evet” yanıtını alınca, “Ben top toplayıcılık yapıyordum sana top atıyordum. Kızdın bana ki niye çabuk atmıyorsun” deyince Güneş dahil herkesi gülümsetti. 

TRABZON’DA İLK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU
MHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli dün basın mensupları ile bir araya geldi.

Gedikli’nin açıklamalarından bir çok çıkarımlar yapabiliriz ancak bunların en dikkat çekicilerinden biri MHP’nin özellikle Ortahisar’da belirleyeceği adayda fazla aceleci davranmayacağı. MHP’de aday adaylık süreci 15 Aralık’ta son buluyor. Bu tarihe de kadar da görünen o ki bekleyecekler.  Çünkü ilk etapta diğer partilerin adayları belli  olacak ve ona göre de MHP Strateji belirleyecek. Gedik, Trabzon’da ki diğer ilçelerin adayları ile ilgili çok bir şeyler söylemedi ancak basın mensuplarının bu konuda ısrarlı soruları sonucunda Trabzon’da belli ilçelerde aslında adayların şimdiden belli olduğunu sadece açıklamadıklarını ifade etti. 

MHP’nin Trabzon’da ki tek belediyesi olan Şalpazarı’nda ki Başkan Refik Kurukız’ın durumu da Gedik’e soruldu. Başkan Kurukız ile ilgili özellikle Genel Seçimlerde, ittifaktan dolayı AK Parti ile oluşan durumun farklı olduğuna dikkat çeken Gedik’in yerel seçimlerde ittifak olmadığı için MHP’nin etkili isimlerinden biri olduğuna dikkat çekti. 

Gedik’in açıklamalarından Başkan Kurukız’a farklı partilerden teklif geldiği izlenimini edinirken, MHP’liliğine özellikle vurgu yaptı ve  “Yeniden aday olacaktır” ifadelerini kullandı. E buradan da Başkan Kurukız’ın Şalpazarı’nda MHP’nin adayı olduğunu ve değişmeyeceğini söylemek yanlış olmaz...

ERDOĞAN’IN SEÇİM ŞİFRELERİNİ TRABZON’DA  ANLATTI 
Mart 2019 seçimleri için Trabzon AK Parti’de temayüller dün gerçekleşti.

Temayül için şehre gelen Ordu milletvekili Metin Gündoğdu İl Yönetimi ile bir araya gelerek sohbet etti. Adayların nasıl belirlendiğinin detaylarını ve şifrelerini anlattı.
Milletvekili Gündoğdu, Cumhurbaşkanı için belirlenen özel ekiplerin şehirlerde anketler, sokak yoklamaları, gizli tespitler ve temayüller gerçekleştirdiğini söyledi. Hatta bu ekiplerin geçtiğimiz günlerde de Trabzon’a geldiğini bazılarının dolmuşlarla gün içinde farklı güzergahlara seyahat ederek halkın nabzını tuttuklarını ifade etti.  

Bu dört belirlemenin ardından çapraz tespitlerle ilk 3 sıradaki isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geliyormuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı şehirleri direk kendi belirlerken bazı şehirlerde ise bu tespitlere bakma gereği duyuyormuş. Yani az çok önemli şehirlerin isimleri zaten önceden belirleniyor sadece noktayı koyarken bu kriteri de göz önünde bulunduruyormuş.

Yani nasıl ki rektörlük atamaları için seçim yapılıyor fakat yine de istenilen kişi atanıyorsa aynı o şekilde bir işleyiş gerçekleşiyormuş. Ayrıca Milletvekili Gündoğdu şunu da söyledi: Sadece temayül bir tespit yöntemi olamaz çünkü hemşericilik ve farklı yollarla kişiler ilk sırada çıkabilir. Fakat çapraz tespitlerde alt sıralarda kalabilir diyor. Gündoğdu bir de şunu ekliyor; En iyi aday her zaman o bölgede en iyi sonucu alacak diye bir şey değildir bunun için iyi analiz etmek gerekiyor... Bakalım dediği gibi bir belirlememi gerçekleşecek?

TEŞKİLAT KİME YÜKLENDİ
Dün Ak Parti’ninh temayül yoklamasında elektronik ortamda oy kullananların tercihi, anında genel merkezin merkezi bilgisayarına düştü..

Yani Trabzon’da ne olduğunu anında genel merkez öğrendi. Bir iddiaya göre de Külliye’de de aynı anda sonuçlar izlenildi..

Bir de elektronik ortamda kimin oy kullandığı da gizliydi.

Bir çok kişi bilgisayardan kimin oy kullandığı belli olur diye önce çekindi ama sonra gerçeği öğrenince gönül rahatlığı ile oyunu kullandı.

Yarından itibaren, kimin Trabzon’da temayülde önde olduğuna dair artık kulis bilgileri şehrin en yerinde konuşulacak gibi..

Ancak, biz salonda şunu gözlemledik.

Temayülden önce de anında da kulaktan kulağa bir vefa örneği olarak teşkilatlar Erdoğan Bayraktar’a yüklendi.

Erdoğan Bayraktar ismi oy kullanmayan gelenlerin büyük bir kısmı tarafından Büyükşehre yazılmış. 

PARTİLİLERİN TEPKİ GÖSTERDİĞİ AN
Ak Parti’nin temayül yoklamasından önce salonun hazırlanmasında yine il başkanı yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş ve her zaman canla başla sahada olan bildiğiniz isimler yine işi organize ettiler.

Her şeyin yerinde sağlıklı olması için sabaha kadar mesailerini verdiler. Demirtaş, bu anlamda partinin bir neferi. Ancak, salonda temayülden bir gün önce gece İl Başkanı Revi, genel merkez tarafından görevlendirilen parti sorumluları ile salona geldiğinde aday adayları salondan medyaya gönderilen fotoğrafa eleştiri getirdiler.

Zira, o fotoğraf karesinde yönetimden istifa edip, belediye başkan aday adaylığı müracaatı yapan da vardı.

Diğer adayların tümü o zaman bizde salona o gece gelebilirdik, etik olarak bunu yapmadık. Başkan Revi bu görüntüyü vererek, hatalı davrandı. Her aday adayına eşit mesafede olması gerekir, ama bunu yapmıyor. Dileriz bundan sonda yapar, birilerine ayrıcalık tanımaz dediler.

O İSİM RAKİPLERE TUR BİNDİRDİ 
Trabzon’da büyükşehir dahil olmak üzere 18 ilçede toplam 102 kişi aday adaylığı müracaatında bulundu. AK Parti’nin üç dönem kuralına takılan ilçelerden biri olan Arsin’de ise 6 isim aday adaylığı için resmi başvuru yaptı. Aday adayları dün partinin ilk kez elektronik ortamda gerçekleştireceği temayül yoklamasında teşkilatın kantarına çıktı.

Yaklaşık iki haftadır aday adayları ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor. O isimlerden biri de Dr. Seyit Hisoğlu. Temayülde rastladık. Oldukça heyecanlıydı. Kendisi çok kısa bir sürede Arsin’in 35 mahallesinin tamamına gitmiş. Teşkilatın kurucularından bugüne kadar görev alan tüm isimlerini tek tek ziyaret etmiş.

Mahalle başkanlarını arayıp yanlarına gitmiş.. Muhtarlarla da tek tek görüştü mahalleler hakkında bilgi almış.

Gençlik kollarını ve kadın kolları teşkilatın dinamosudur diyerek onları da ihmal etmemiş hepsine ulaşmış.

Sivil toplum kuruluşlarının Arsin için fikir ve önerilerini dinlemiş. Esnaf ve vatandaşı gezmiş. Bir yandan birlikte çayını yudumlarken bir yandan da AK Parti’nin Arsin’de gerçekleştirdiği yatırımları anlatmış. Hisoğlu teşkilatın uzun yıllardır içinde bulunmuş ve Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar’da yöneticilik görevinden istifa ettikten sonra Arsin için yola çıkmış önemli bir isim.

Teşkilatı da saha çalışmasını da iyi biliyor.

Kısa sürede bu kadar ziyaret gerçekleştirip vatandaşın sevgisini kazanmak onun için zor olmadı. Bu enerjisiyle parmak ısırtmaya devam ediyor. Temayülden de güçlü çıkacak  isimler arasında yer alıyor.