BAKANLIK ÇAMURA MI YATIYOR?

Trabzon'a verilen en önemli vaatlerin başında yer alan şehir içi hafif raylı sistem ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı'nın yetkilileri Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşım mastır planı istemiş. 

Mastır planı olmayan bir şehre hafif raylı sistem planlamasının yapılmasının doğru olmayacağını belirtmiş. Ulaşım mastır planını bitirin öyle gelin demiş. 

Ne hikmetse Ulaştırma bakanlarının çoğu Trabzonlu olmasına rağmen ne Güney Çevre Yolu konusunda hızlı bir yol alabiliyoruz ne hafif raylı sistem konusunda sağlam bir adım atabiliyoruz. 

Şimdi de ne zaman biteceği belli olmayan plan yapılırken alternatif birçok tünel yol ve trafik düzenlemesi değişikliği hayata geçirilen ulaşım mastır planını bekleyeceğiz. 

Fakat şunu belirtmek isteriz ki ulaştırma bakanlığı yetkilileri belliki çamura yatıyor. 

Ne şehiriçi ne de Trabzon-Erzincan demir yolu için hiçbiri istekli konuşmuyor buna bakan da dahil...

Halbuki birçok şehirde ulaşım mastır planı olmadan hafif raylı sistem faaliyete geçmiştir. 

Erzurum'daki çalışmalarda bunlara bir örnektir. 

Erzurum'da hafif raylı sistem üniversiteden alınan bir olur yazısıyla hayata geçirilecekmiş. 

Görünen o ki bakanlar Trabzonlu olsa da demir yolu Trabzon’un hayallerinde kalmaya devam edecek...

HACISALİHOĞLU TEK TEK GÖRÜŞÜYOR

Trabzon’un en büyük ve ekonomik olarak en güçlü sivil toplum kuruluşu olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim çalışmalarının hızlı başladığını daha önce belirtmiştik. 

Mevcut Başkan Suat Hacısalihoğlu yeniden aday olacağının sinyalini sahada vermeye başladı. 

Bazıları başkanın yeniden aday olmayacağı yönünde söylemlerde bulunduğunu ifade etse de Hacısalihoğlu böyle bir ifadesinin olmadığını kaydetti.

Başkan Hacısalihoğlu şimdiden birebir görüşmeler yapmaya tek tek görüştüğü kişilere ‘Bizimle misin, değil misin?' dediği öğrenildi. 

Bir önceki seçimde imdadına yetişen Trabzon’un tanınan insanlarından Ekrem Çapkınoğlu ile görüşen Suat Hacısalihoğlu belli ki işi çok sıkı tutuyor. 

Kendi ekibinden fire verir mi bilemeyiz fakat bir önceki seçimdeki rakiplerinin çoğunun birleştiği duyumunu alıyoruz. 

Etrafında birleşilen ismin ise OSB Başkanı Erkut Çelebi olduğu söyleniyor. Çelebi’ye destek verenler de şimdiden birebir temaslara başlamış durumda 

MEYDAN KAVGASI VE SAĞDUYU

Dün Trabzon şehir merkezi Atatürk alanında tamamen ailevi nedenlerden ötürü çıkan tartışma, bir anda TAYAD olaylarına benzer şekilde alevlendi.. 

Ve bereket ki, içinde gazeteci meslektaşlarımızın da bulunduğu sağduyulu birçok vatandaşımızın olayın sıcaklığını soğutmaları ile yatıştı.. 

Toplumsal olaylarda hemen bölücü örgütün adı ortaya atılarak, toplumun sinir uçları ile oynanmasının Trabzon’a bir yararı yok.. 

Sağ duyulu Trabzonlular, özellikle o an olay yerinde tesadüfen olan MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın heyecanlı kitleyi, sağduyuya çağırması, güvenlik güçlerinin son derece mantıklı müdahalesi ise olayın büyümesi önlendi.. 

Bu tür tartışmalarda hemen bölücü terör örgütünün adının ortaya atılması, mültecilerle ilgili söylemlerde bulunulması, toplumu geriyor..

Trabzon lütfen sağduyu...

AĞAOĞLU'NUN ÖĞÜDÜ

Özellikle Ali Koç’un futbol ortamını germesi, sert açıklamaları, Trabzonspor maçı ile ilgili yorumları, ülke futbol gündemini, İstanbul yerel medyasının da pompalaması ile belirliyor.. 

Bu durumu sezen Başkan Ahmet Ağaoğlu, taktik olarak Ali Koç ile tartışmaya girmiyor.. Ve sessiz kalıyor.. 

Yeri ve zamanı gelince konuşacağını da yakın dostlarına, yönetime söylemiş durumda.. 

Bu arada oluşturulan gündemden lider takımın teknik adamları ve futbolcularının etkilenmemesi için Ağaoğlu, özel bir çaba harcıyor.. 

Hem teknik direktör Avcı’ya hem de futbolculara, yaratılan bu suni gündemden etkilenmemeleri gerektiğini belirten Ağaoğlu bu konuda Avcı’nın hem kendini hem de futbolcuları motive etmelerini istedi.

KÜLLİYE'DEKİ TRABZONSPORLULAR

Külliye’nin Fenerbahçeli danışmanı Mehmet Uçum’un 'FB sahipsiz değildir' açıklaması, Külliye’deki Trabzonlu danışmanlar ve Trabzonspor camiasında şaşkınlık içinde karşılandı.. 

Külliye’de görevli bir danışmanın böyle net bir tavır takınması futbolda adaletin sağlanması konusunda kuşkuları da beraberinde getirdi.

Kimileri tarafından bu açıklama açık bir tehdit olarak nitelendirildi. 

Bu arada, Trabzonspor taraftarları Külliye’deki Trabzonlu ve Trabzonsporlu danışmanların sessizliğine de bir anlam veremiyor.. 

Bize göre Külliye’deki danışmanların Uçum'un arkasından gitmesi, gereksiz bir tartışmayı gündeme getirebilir. 

O nedenle taraftar ve camia olarak Külliye’deki danışmanlara bu anlamda manevi bir baskıya gerek yok. 

Ancak çok derin sessizlikleri de çok doğru değil.. 

Ses vermeleri tonlamasını iyi ayarlayıp biz de buradayız demeleri gerekiyor..

SÜMER'İN KABRİ’NE BÜYÜK İLGİ

Özellikle Fener maçından sonra Ali Koç’un hezeyanları ile birlikte rahmetli Özkan Sümer’in özellikle şike döneminde Fenerbahçe ile ilgili tespit ve yorumları, yeniden gündemimize girdi...

Sümer’in Fenerbahçe’nin hak ve hukuk mücadelesinin sadece kendisi için yaptığını anlatan yüzlerce sözü, soysal medyada dilden dile dolanıyor.. 

Hele bir de maç günü, tribünlerde Sümer’in  o güzel sözü “Dalgaların sesi, yaylaların sisi, ormanların gizi, kemençenin sözü, yaşlıların öyküsü, gençlerin tutkusu Büyük Trabzonspor" ifadelerinin yer aldığı pankartın da asılmasından sonra, Trabzonspor taraftarları Sümer’in mezarına büyük ilgi göstermeye başladı. 

Özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da mezarı düzenlemesinden sonra Sümer’in mezarına ilginin daha çok arttığını da yöre halkı ifade etti..

Özkan Sümer, Trabzonspor’un hak ve hukuk mücadelesinde yaşarken nasıl yılmaz bir eri ise, şimdi ölümünden sonra da varlığı ile bu özelliğini koruyor..