İYİ PARTİ VE HASAN KURT

Ülkücü bir geçmişi olan Hasan Kurt’un siyasi çizgisi istikrar açısından derin zig zaglara izin vermemiştir. Bir ara ANAP’ın iktidar olduğu dönem ANAP’a yakın olmuş parti içi muhalefette de  ANAP’ta pek fazla sevilmemiştir.

Kurt’u 61saat.com’da en iyi tanıyan kişi yayın danışmanımız Ali Savaş’tır. Dün Savaş haber merkezimize geldiğinde şöyle dedi… Yarınki kulislere yazın, iyi parti Trabzon’da belediye başkan adaylarını belirlerken Hasan Kurt’un görüşünü de alacak… Berkay kardeşimiz, Kurt, İyi Partili değil ki dediğinde sözü Ali Savaş aldı..

“Kurt, CHP’li de değil ama Volkan Abi’nin CHP’nin belediye başkan adayı olmasında Kurt’un direkt ve endirekt dahli oldu. Zira o dönem, çok iyi biliyorum, CHP genel merkezinden Kurt arandı ve Trabzon ile ilgili belediye başkan adaylığı konusunda kimi önerebileceği söylendi.. Ben o dönem aday adayı Hüseyin Alioğlu’na destek veriyordum… Ve Canalioglu, CHP’nin adayı oldu.. Seçimi kazandı.. Kurt’un tahlilleri tam oturdu.. Şimdi İyi Parti’de aynısını yapabilir.. İyi Parti’nin hem genel merkezinde hem Trabzon’daki duayenlerinin yakın dostu olan Kurt, iyi partiye öneri getirebilir…”

KILIÇDAROĞLU'NDAN AHMET KAYA'YA ÖZEL GÖREV 

ahmet kaya chp ile ilgili görsel sonucuCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya, yeşil yol ile ilgili olarak bütün her türlü detay gelişmeleri takip etmekle görevlendirildi..

Kılıçdaroğlu, önceki gün Kaya’yı makamına çağırdı. Kaya tabi önce heyecanlandı niye acaba diye… Sonra yeşil yol ile ilgili olarak Artvin- Trabzon arasındaki gelişmeleri izlemekle görevlendirildi. Kaya’ya bu görevinde Mehmet Bekaroğlu da yardımcı olacak. Ve Kaya ilk görevini bugün yerine getirecek

Rize’de yeşil yol ile ilgili olarak muhalif duruşları ile tanınan çevrecilerin bugün mahkemesi var. Mahkemeye çıkacak olan bu çevrecilerin duruşmasını Kaya, yerinde izleyecek. Kılıçdaroğlu bizzat, Kaya’ya mahkemeyi izle bir rapor yaz dedi.

KAYA'NIN CANALİOĞLU YORUMU

Avolkan canalioğlu ile ilgili görsel sonucuhmet Kaya’ya CHP’nin belediye başkan adaylarını tespit ile ilgili olarak Trabzon özelinde ne zaman çalışmaya başlayacaklarını sorduk… Arkadaşlar örgüt çalışıyor dedi…

Ve Kaya, örgüt kimi derse kimi bu adayımızdır diye işaretlerse o benim adayımdır dedi.. Bu arada Volkan Canalioğlu’nun bu seçimlerde aday olmayacağını açıklamasını hatırlattığımızda ise şöyle dedi….

“Volkan Abi değerli bir ağabeyimizdir ve Trabzon’da karşılığı vardı….” Bu karşılığı vardır ifadesi Canalioğlu ne kadar ben siyaseti dışarıdan izliyorum dese de her an içeriye girebileceğinin de ihtimalini gösteriyor.

REVİ'NİN İLGİNÇ ZİYARETİ 

haydar revi ile ilgili görsel sonucuEğer genel merkez, bana büyükşehir belediye başkan adayımız sensin derse elbette il başkanlığından istifa eder aday olurum diyen Revi’nin bu açıklamaları gündemi belirlemeye devam ederken Revi’nin çok ilginç bir dizi ziyaretlerinin olduğunu öğrendik..

Revi Asım Aykan döneminin belediye ekibindeki siyasileri geziyor ziyaret ediyor. En son Niyazi Sürmen ile iş yerinde uzun bir sohbeti oldu. Revi’ye bu ziyaretlerinin belediye başkan adaylığı ile ilgili bir ilişkisi var mı dedik…

Abartmayın ben il başkanıyım ve partimizin ağabeyleri ile elbette görüşürüm… Bu görüşmelerin parti adına çok verimli oluyor… Devam edeceğim dedi.

FATİH SOLAK'IN RAPORU 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekanAk Parti’nin eski il yönetim kurulu üyesi Fatih Solak, il başkanı Haydar Revi’nin siyasi danışmanlığını yapıyor..

Sözde değil özde danışmanlık yapan Solak’ın geçen hafta Revi’ye iki önemli konuda bir rapor verdiğini öğrendik. Biri, eğitim ile ilgili… Trabzon eğitimindeki sorunlar ve prestij okullarındaki öğretmenlerinin genel durumu..

Diğeri ise yine eğitim dünyasından yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği önerilebilecek isimlerle ilgili detay bir çalışma… Solak’ın raporunun içeriğini bilmiyoruz ama önemli tespitleri olduğuna eminiz

GÜZELİM TURNUVAYA GÖLGE DÜŞTÜ 

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin tam 11 yıldır geleneksel hale getirdiği basın kuruluşları arası futbol turnuvasına gölge düştü.

Hem de ne gölge.. Fair Play adına feci bir olay ve çirkin bir gölge diyebiliriz buna…

Oysa biz gazeteciler sporun fair play ruhunu hep gündeme getiriyoruz….

Ancak turnuvada sadece gazetecilerin olmadığını da vurgulamak isteriz...

Basın kuruluşlarında birbirlerine tanıyan muhabir müdülerin dışında matbaada çalışanların basın kuruluşundaki sekreterlerin yer alması Fair Play'ın önüne geçiyor...

Yüz yüze bakmayadan isimler hırslarına yenik düşerek eğlenceyi sertliğe çeviriyor...

Gelelim olayın ne olduğunu anlatmaya..

Ortahisar Belediyesi Basın bürosu ile Son Nokta Gazetesi arasında oynanan maçın sonlarına  doğru Son Nokta oyuncusuna yapılan faul ortamı anlamsız yere gerdi.

Ortahsar Belediyesi'nde statü gereği oynamaması gereken oyuncu meslektaşımıza sert bir faul yapıyor. Faul sonrası ayağa kalkan meslektaşımız 'Ayıp oluyor. Özür dileyeceksin. Özür dileyeceksin' şeklinde sitem ediyor. Faulu yapan oyuncu ise 'Faulumu yaptım' sanene diyerek cevap veriyor. O sırada gerginlik tavan yaparken Ortahisar Belediyesi'ndeki oyuncu meslektaşımıza vurmak için yelteniyor. Meslektaşımız kendisine vurmasını engel olmak istediği sırada Ortahisar Belediyesi oyuncusunun Son Nokta’dan meslektaşımıza kafa atması kavgaya neden oldu.

Taraflar ayrıldı maç bitti…

Bu olayların ardından kafa yiyen oyuncuya 3 maç, kafa atana ise turnuvadan men cezası verildi… 

Buraya kadar her şey normal iken kafa atan oyuncunun Ortahisar Belediyesi'nde başkan koruması olduğu basın bürosunun çalışanı da olmadığı öğrenildi.

Kafa atanın da yinenin de fair play adına adlarını kamuoyuna açıklamıyoruz..

Sadece olayın çok çirkin olduğunu belirterek, bir daha tekrarlanmasını temenni ediyoruz..

Birlik, beraberlik ve eğlencenin temel alındığı turnuvada bu tür gerilimlerin, hatta mesleğini yapamayacak kadar oynanan sert oyunun turnuvaya yakışmadığının altını çizmek istiyoruz. 

İŞTE O ANLAR